-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αν κάνω έντοκο διακανονισμό, (με τι επιτόκιο αλήθεια;) η έκπτωση των 1500 ευρώ θα εξαλειφθεί και με το παραπάνω από την επιβάρυνση των τόκων. Οπότε ποια η διαφορά; Στο site της Seat πάλι, αναφέρει με την τιμή των 21400 ή 23400 (ανάλογα την έκδοση) τη δυνατότητα προκαταβολής 35 ή 50% της αξίας του αυτοκινήτου και το υπόλοιπο σε άτοκες δόσεις...(με τιμή βάσης αυτή των 21400 ή 23400). Αν πάλι στη φόρμα χρηματοδότησης επιλέξεις έντοκες δόσεις, όπως λες, τότε πχ για την έκδοση των 23400 ευρώ με προκαταβολή πχ 5000 ευρώ (κάτι πάνω από το 20%) κι επιτόκιο ονομαστικό μηνιαίο 0,59% δίνει με εξόφληση πχ του υπολοίπου σε 36 δόσεις μια τιμή δόσης 527,25 ευρώ ανά μήνα άρα συνολικά έχουμε 18981 ευρώ από τις 36 δόσεις συν τα 5000 ευρώ από την προκαταβολή ίσον 23981 ευρώ, δηλαδή 581 ευρώ επιβάρυνση σε σχέση με την τιμή βάσης των 23400 ευρώ για αγορά με προκαταβολή ίση με 21,36% της αξίας του αυτοκινήτου κι εξόφληση σε 36 δόσεις...Παρά την έκπτωση των 1500 ευρώ...Άρα ποια έκπτωση; Μάλλον σχετικά χαμηλό επιτόκιο είναι...
Τώρα για το θέμα του μετρητοίς, φαντάζομαι ότι όλες οι αντιπροσωπείες στο μετρητοίς κάνουν κάποια έκπτωση από τις τιμές καταλόγου, ίσως όχι 1500 ευρώ ίσως λιγότερο ίσως και παραπάνω, ανάλογα την αξία του οχήματος κλπ. Πέρα από όλα αυτά όμως, εγώ απλά εξέφρασα καλόπιστα μια απορία που από ότι είδα εκ των υστέρων είχαν εκφράσει σε άλλο Topic κι άλλοι συνφορουμίτες...Δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο αμάξι...Κακώς παρεξηγήθηκες (αν όντως παρεξηγήθηκες βέβαια με τα γραφόμενά μου).Tα επιτόκια στον έντοκο διακανονισμό είναι αντίστοιχα των άλλων εταιρειών και σε καμμία περίπτωση μεγαλύτερα αν μπείς στον κόπο να τα κοιτάξεις λίγο, οπότε η έκπτωση είναι έκπτωση 1500 Ε ... Επίσης στην αγορά μετρητοίς γιά κάνε έναν κόπο να ρωτήσεις εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε μοντέλα Audi & VW, γιατί εγώ δεν άκουσα κανέναν που πήρε Golf TSI ή GT μετρητοίς να του χαρίσουν 1500 Ε + cruise control + bluetooth, κλπ ...
Κατά τά άλλα η αγορά στο επίπεδο αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του υποψήφιου αγοραστή και δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε περαιτέρω ...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Απλά το αρχική τιμή '19,900' μπρεδεύει,
ιδίως όταν υπάρχει άτοκο στη μέση, οπότε σου λέει, 'α, +1,500€'Δεν είναι το μοναδικό μοντέλο-μάρκα που η αρχική τιμή μπερδεύει... Γιά να μιλήσουμε λίγο γιά τιμές εκκίνησης νέου Audi S3 ή ακόμα καλύτερα Audi A4 TFSI sport pack, και άλλα κουραφέξαλα που από 41.700 Ε εκτοξέυουν γιά πλάκα τις τιμές στα 52.000+ Ε ...
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Οϋτως ή άλλως το Leon TSI παρέχει αρκετή περισσότερο sport αίσθηση από το κατά τα άλλα καταπληκτικό Golf GT ...Ισχύει τελικά αυτό, ή είναι λόγια του αέρα?
Το Leon TSi έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση από τα απλά Leon; Και δεν μιλάω για χαμήλωμα. Το Golf GT έχει διαφορετικά μετατρόχια π.χ.
Ισχύει κάτι αντίστοιχο για το Leon? Και αν όχι από πού προκύπτει τελικά ότι to Leon είναι τοσο πιο spor(t) τελικά? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ισχύει κάτι αντίστοιχο για το Leon? Και αν όχι από πού προκύπτει τελικά ότι to Leon είναι τοσο πιο spor(t) τελικά?
Από εδώ θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη κουβέντα περί του τι είναι και δεν είναι σπορ (παλιότερα είχε υπάρξει αντίστοιχο thread). Δεν έχω οδηγήσει το tsi, αλλά έχοντας οδηγήσει τόσο το FR όσο και το 1.6 δε βλέπω το λόγο να μην είναι εξίσου ενδιαφέρον οδηγικά, τη στιγμή που ακόμα και το 1600άρι είναι εξαιρετικό (μόνο σε απόλυτες επιδόσεις δεν ικανοποιεί, αλλά λόγω κοντής κλιμάκωσης η αίσθηση είναι πολύ σπιρτόζικη).
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Από εδώ θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη κουβέντα περί του τι είναι και δεν είναι σπορ (παλιότερα είχε υπάρξει αντίστοιχο thread). Δεν έχω οδηγήσει το tsi, αλλά έχοντας οδηγήσει τόσο το FR όσο και το 1.6 δε βλέπω το λόγο να μην είναι εξίσου ενδιαφέρον οδηγικά, τη στιγμή που ακόμα και το 1600άρι είναι εξαιρετικό (μόνο σε απόλυτες επιδόσεις δεν ικανοποιεί, αλλά λόγω κοντής κλιμάκωσης η αίσθηση είναι πολύ σπιρτόζικη).
Το tsi είναι ακριβώς το ίδιο με το 1.6 (με τη σπορ ανάρτηση, όχι το απλό). Οι διαφορές τους είναι:
- Το tsi έχει έναν κινητήρα που 'ξυρίζει', καίει απλή αμόλυβδη και είναι αρκετά οικονομικός για τα άλογά του,
- Το tsi έχει ένα εξαιρετικό 6άρι κιβώτιο (σε αντίθεση με το προβληματικό 5άρι του 1.6) και
- Το tsi έχει μεγαλύτερα φρένα μπροστά τα οποία όμως σε αίσθηση, κατά τη γνώμη μου, υπολείπονται του 1.6. Βέβαια με 2 καλές δισκόπλακες και ίσως τακάκια αυτό σίγουρα διορθώνεται.
Όσο αφορά την σπορ αίσθηση & έχοντας οδηγήσει τους 2 'τιμολογιακούς' ανταγωνιστές του δλδ το opel astra & το golf tsi, νομίζω κερδίζει τον τίτλο και μάλιστα με διαφορά...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οϋτως ή άλλως το Leon TSI παρέχει αρκετή περισσότερο sport αίσθηση από το κατά τα άλλα καταπληκτικό Golf GT ...
Ισχύει τελικά αυτό, ή είναι λόγια του αέρα?
Το Leon TSi έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση από τα απλά Leon; Και δεν μιλάω για χαμήλωμα. Το Golf GT έχει διαφορετικά μετατρόχια π.χ.
Ισχύει κάτι αντίστοιχο για το Leon? Και αν όχι από πού προκύπτει τελικά ότι to Leon είναι τοσο πιο spor(t) τελικά?Kατά τη γνώμη των 4Τ και την ταπεινή τη δική μου, ναί ισχύει ... Κατά τα άλλα το θέμα είναι και υποκειμενικό, και παίζει μεγάλο ρόλο τι ζητάει κανείς ...!
-
Ο χρήστης Karmakoma έγραψε:
Το tsi είναι ακριβώς το ίδιο με το 1.6 (με τη σπορ ανάρτηση, όχι το απλό). Οι διαφορές τους είναι:
- Το tsi έχει έναν κινητήρα που 'ξυρίζει', καίει απλή αμόλυβδη και είναι αρκετά οικονομικός για τα άλογά του,
- Το tsi έχει ένα εξαιρετικό 6άρι κιβώτιο (σε αντίθεση με το προβληματικό 5άρι του 1.6) και
- Το tsi έχει μεγαλύτερα φρένα μπροστά τα οποία όμως σε αίσθηση, κατά τη γνώμη μου, υπολείπονται του 1.6. Βέβαια με 2 καλές δισκόπλακες και ίσως τακάκια αυτό σίγουρα διορθώνεται.
Όσο αφορά την σπορ αίσθηση & έχοντας οδηγήσει τους 2 'τιμολογιακούς' ανταγωνιστές του δλδ το opel astra & το golf tsi, νομίζω κερδίζει τον τίτλο και μάλιστα με διαφορά...
H sport ανάρτηση του TSI & του 1.6 έχουν άλλες ρυθμίσεις και οι κωδικοί απ' οσο λένε είναι διαφορετικοί !
Και κάτι ακόμα: το Leon 1.8 TFSI στις εκδόσεις Sport Up & Force φοράει 17' τροχούς standard, ενώ από τα 1.4 Golf μόνο το GT ...! -
Πιστευω οτι το Seat Leon εχει καλυτερο design(μου αρεσε περισσοτερο) αλλα δεν ξεπερνα το golf στην ιδια κατηγορια.
To Leon εχω την αισθηση οτι δεν ειναι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστο σε
σχεση με το Golf.
Απο τους 4 τροχους ειδα και το αναλογο video με τα προβληματα.Οσο για την Seat ,παλι καλα που υπαρχει για να νομιζω και γω οτι εχω
αξιοπιστο αμαξι (Golf)
Aς ειναι καλα ο Ομικρονε.Απολαυστικο το video.Eλπιζω να μην παραθεσω και γω ενα στο μελλον
με το Golf Tsi! -
Moνο που αυτο δεν ειναι το καινουριο....
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
To Leon εχω την αισθηση οτι δεν ειναι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστο σε σχεση με το Golf.Για να δούμε...
Ηλεκτρονικά ίδια
Κινητήρας ίδιος
Κιβώτιο ίδιο
Σασί ίδιο
Αναρτήσεις ίδιεςΓιατί να είναι λιγότερο ή περισσότερο αξιόπιστο? Λόγω σήματος?
-
Αυτός ο Καλντερόν δεν χωνεύεται με τίποτα βρε παιδί μου
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
To Leon εχω την αισθηση οτι δεν ειναι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστο σε σχεση με το Golf.
Για να δούμε...
Ηλεκτρονικά ίδια
Κινητήρας ίδιος
Κιβώτιο ίδιο
Σασί ίδιο
Κινητηρας Τfsi sto leon και οχι Τsi.(κομπρεσσορα και υπερσυμμπιεστη καυσαεριων)
Κιβωτιο απειρως καλυτερο στο golf σε αισθηση και αλλαγες.
Αναρτησεις ειδικα ,καλυτερες στο golf
Μεταπωληση leon χανει το μισο της αξιας του σε χρονο dt
To golf συνεχιζει και συνεχιζει....To vw Group δεν εχει εξελιξει αναλογα σε πολλα σημεια και το μικρο παιδι
της οικογενειας τηn seat.(Mε δικια της επιλογη) -
... ακατασχετη μπουρδολογια...
-
To Leon εχω την αισθηση οτι δεν ειναι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστο σε σχεση με το Golf.
Για να δούμε...
Ηλεκτρονικά ίδια
Κινητήρας ίδιος
Κιβώτιο ίδιο
Σασί ίδιο
To golf συνεχιζει και συνεχιζει....To vw Group δεν εχει εξελιξει αναλογα σε καποια σημεια και το μικρο παιδι
της οικογενειας τηn seat.(Mε δικια της επιλογη) -
To golf συνεχιζει και συνεχιζει....To vw Group δεν εχει εξελιξει αναλογα σε καποια σημεια και το μικρο παιδι
της οικογενειας τηn seat.(Mε δικια της επιλογη)- μια σουτζουκακια,μια χωριατικη και 2 παγωμενες πρασσινες στο 5
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
- μια σουτζουκακια,μια χωριατικη και 2 παγωμενες πρασσινες στο 5
Ντροπή σου. Δεν πίνουμε όταν οδηγάμε. Εξαίρεση αποτελούν τα Leon διότι μόνο μεθυσμένος μπορείς να τα οδηγήσεις...
-
Γεια σας παιδια
Yπαρχει μηπως προβλεψη για το ποτε θα δουμε το νεο dsg με τον 122 tsi κινητηρα στο leon?? -
Ντροπή σου. Δεν πίνουμε όταν οδηγάμε. Εξαίρεση αποτελούν τα Leon διότι μόνο μεθυσμένος μπορείς να τα οδηγήσεις...
sprite εννοουσα
Τα seat και μεθυσμενους ξεμεθουν
Και 'χαρουμενους' επαναφερει στο straight δρομο(η παλια διαφημιση στη Μυκονο)
-
Γνωριζετε αν ο 1,4 tsi 122 ιππων που προκειται να μπει στο leon θα αντικαταστησει τον υπαρχων 1,6 με τους 102? Η θα μπει αναμεσα σε tsi 1.8 και 1,6? Το αντιστοιχο golf με τον εν λογω κινητηρα ξεκιναει απο 17350, οποτε λογικα καπου εκει θα πρεπει να κυμένεται και το leon, σωστα? Α και κάτι αλλο, επειδη το σκεφτομαι για τη συγκεκριμενη εκδοση, εχω ακουσει οτι τα μοτερ του group και ιδικα τα αμεσου ψεκασμου το τιμανε το λαδακι, αληθευει κατι τετοιο? Δηλαδη στο διαστημα των 30000 που μεσολαβει απο service σε service θα θελει συμπληρωμα? Τωρα εχω ενα fiat bravo 1.2 16v 80hp που αλλαγη γινεται καθε 15000 και δεν καιει σταγονα, και εχει και 180000χλμ.
-
Ναι, θα αντικαταστήσει τον 1.6 (καιρός ήταν). Λογικά θα στοιχίζει λιγότερο από το αντίστοιχο Golf. Η αλλαγή λαδιών είναι κάθε 15.000χλμ.
Seat Leon 2005