-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
pavlos23
spirosδεν σκέφτονται όλοι σαν κι εσάς και δεν έχουν όλοι τις προτεραιότητες σας.
Προτεραιότητα είναι οτι το μαλακό πλαστικό χρησιμοποιήθηκε στο εσωτερικό για λόγους ασφαλείας και έχει καταντήσει να θεωρείται κριτήριο πολυτέλειας; Όταν το τοποθετούσαν στο πάνω μέρος του ταμπλό ή στο ντουλαπάκι το έκαναν για να προστατέψουν τους εμπρός επιβάτες και όχι να το ζουλάς με το που μπείς μέσα. Πότε ξανά θα το ακουμπήσει; Αυτό δεν είναι προτεραιότητα για εμένα αλλά βίτσιο.
+1
Τα μαλακά πλαστικά στα ταμπλώ των αυτοκινήτων μπήκαν όταν ο Ralph Nader τάραξε τα νερά με το βιβλίο του 'Unsafe At Any Speed'. Προσωπικά, σιχαίνομαι τα σκληρά πλαστικά και δεν τα θέλω σε αυτοκίνητό μου, γιατί υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην ανοίξει ο αερόσακος. Τότε τι γίνεται; Θα σπάσει το κεφάλι του στο σκληρό ταμπλώ ο συνοδηγός για να κάνουν περισσότερη οικονομία οι κοστολόγοι και να δείξουν καλό πρόσωπο οι ιθύνοντες στους μετόχους; Τέτοιες τσιπιές εγώ δεν τις γουστάρω καθόλου.
πιστευεις οτι εχει ουσιαστικη διαφορα αν πεσει το κεφαλι σου πανω στο ταμπο αν εχει μαλακο ή σκληρο πλαστικο??
γιατι κατω απο το 1εκ μαλακου πλαστικου τι εχει? Αποροφητικο υλικο?
για να μην πω οτι ειναι απιθανο να φθασει το κεφαλι σου στο ταμπλο του Λεον αν φορας ζωνη, ακομη και αν δεν ανοιξει το a/b.
-
Παντως κι εγω που δοκιμασα το leon tsi με 19ρες ζαντες και αναρτηση, στα καποια χλμ που το οδηγησα δεν ετριζε.
Τι να πω...σαν ποιοτητα κυλισης παροτι με 19ρες μου αρεσε. -
θα πάρει τα πάνω του με τους νέους κινητήρες ...απλά (τους) άργησαν πολύ...
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Παντως κι εγω που δοκιμασα το leon tsi με 19ρες ζαντες και αναρτηση, στα καποια χλμ που το οδηγησα δεν ετριζε.
Τι να πω...σαν ποιοτητα κυλισης παροτι με 19ρες μου αρεσε.Καλά, 19άρες και ανάρτηση σε Leon TSi???
Ποιος ο λόγος; Εκτός του ότι οι 17άρες είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ για το αυτοκίνητο, από ανάρτηση πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει κανείς τίποτα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανεις από μικρομεσαίο hatchback, σήμερα. -
εγω δεν ειπα τιποτα για το ποσο ποιοτικο ειναι ή δεν ειναι σε βαθος χρονου.
ειπα οτι ειναι (για τα δικα μου γουστα) μη αποδεκτης αισθητικης.
και στην οψη και στην αφη.
δεν ειναι τα σκληρα πλαστικα. ουτε οτι ειναι βαρετο το εσωτερικο.
σκληρα πλαστικα και βαρετο εσωτερικο εχει το παρακατω:(προκειται για mr2)
η διαφορα του (οπως και χιλιαδες αλλων αυτοκινητων που μπορω να σκεφτω με σκληρα πλαστικα και βαρετο εσωτερικο) ειναι οτι ειναι αποδεκτο. ειναι βαρετο. συμφωνοι. αλλα το λεον... ουτε οι κορεατες δεν βγαζουν τοσο χοντροκομμενο εσωτερικο. βαζουν εκει περα εναν σχεδιαστη γραφειου ή φτηνων ξυριστικων μηχανων να σχεδιασει ή να ξεπατικωσει ενα βαρετο, συνηθισμενο και κακασχημο και καθαριζουν..
και ναι, συμφωνοι, το λεον μπορει να εχει καλες επιδοσεις, συμπεριφορα, καλο πακετο εξοπλισμου κ.α.
ομως δεν ξεχωριζει σε κανενα τομεα. δεν ειναι ΠΟΛΥ γρηγορο, δεν στριβει ΤΕΛΕΙΑ, δεν ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ διασκεδαστικο ενω δεν ειναι και ιδιαιτερα φθηνο.
οποτε με ~20 χιλιαρικα στο χερι, ναι, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αποδεκτο το εσωτερικο για την αισθητικη μου. και σε αισθηση και σε οψη. τουλαχιστον σε οψη. -
εγώ playmobil θα το χαρακτήριζα...με οθόνες από ηλεκτρονικές ατζέντες του 1990...
έχει πολύ ωραία όργανα όμως...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πιστευεις οτι εχει ουσιαστικη διαφορα αν πεσει το κεφαλι σου πανω στο ταμπο αν εχει μαλακο ή σκληρο πλαστικο??
γιατι κατω απο το 1εκ μαλακου πλαστικου τι εχει? Αποροφητικο υλικο?
για να μην πω οτι ειναι απιθανο να φθασει το κεφαλι σου στο ταμπλο του Λεον αν φορας ζωνη, ακομη και αν δεν ανοιξει το a/b.
-
Για να το βάλανε το μαλακό πλαστικό, προφανώς διαπίστωσαν ότι παρέχει καλύτερη προστασία από το ξύλο ή το γυμνό μέταλλο ή το σκληρό πλαστικό.
-
Σε κάτι ταμπλώ που έχω δει βγαλμένα (Citroen BX, Audi 80 B3, VW Golf IV) δεν υπήρχε τίποτα από κάτω. Μόνο κάτι σαν πλαίσιο για να μπουν ντουλαπάκια (ΒΧ) ή αερόακος συνοδηγού (Golf). To 80άρι είχε απορροφητικό υλικό στο μαλακό γείσο.
-
Απίθανο-ξεαπίθανο, εδώ μας έχουν βάλει τα γαμωESP να μας σπάνε τα @@ μην τυχόν και ξεφύγουμε από την υποχρεωτική Government Issue υποστροφή, το να προστατευτούμε λίγο περισσότερο με μαλακό πλαστικό τους πείραξε;
-
-
το ESP βγαινει, αντιθετα με αλλους 'σπορ' κατασκευαστες...
αυτο σου λεω, οτι δε σε προστατευει στη πραξη το μαλακο ταμπλο. Σχεδον σε ολα τα αυτοκινητα σημερα το ταμπλο απεχει παρα πολυ απο το κεφαλι του συνοδηγου. Οποτε αν φορας ζωνη εισαι μια χαρα, στην απιθανη περιπτωση που δεν ανοιξει το a/b παντα.
-
Τελείως; Ή όπως στο Golf V GTI;
-
ας μας πει ο Krus που τα εχει οδηγησει ολα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι να πω...σαν ποιοτητα κυλισης παροτι με 19ρες μου αρεσε.Καλά, 19άρες και ανάρτηση σε Leon TSi???
Ποιος ο λόγος; Εκτός του ότι οι 17άρες είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ για το αυτοκίνητο, από ανάρτηση πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει κανείς τίποτα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανεις από μικρομεσαίο hatchback, σήμερα.Με τις 16άρες είναι ιδανικό και για πλαγιολισθήσεις.
-
τοσο θαψιμο που χει φαει αυτο το λεον ΙΙ κοντευω να το συμπαθησω...
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ποιος ο λόγος; Εκτός του ότι οι 17άρες είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ για το αυτοκίνητο, από ανάρτηση πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει κανείς τίποτα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανεις από μικρομεσαίο hatchback, σήμερα.Με τις 16άρες είναι ιδανικό και για πλαγιολισθήσεις.
Ειναι το test drive αμαξι της αντιπροσωπειας που πηγα.
Περι ορεξεος...συμφωνω κι εγω υπερβολικη διασταση και σαν να το επνιγε καπως γιατι απο επιδοσεις δε με εντυπωσιασε ιδιαιτερα(σαν αισθηση επιταχυνσης που αποκομισα) -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελείως; Ή όπως στο Golf V GTI;Τι έχει το ESP στο GTI???
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Περι ορεξεος...συμφωνω κι εγω υπερβολικη διασταση και σαν να το επνιγε καπως γιατι απο επιδοσεις δε με εντυπωσιασε ιδιαιτερα(σαν αισθηση επιταχυνσης που αποκομισα)
19άρες ζάντες??? Έλεος!!! Οι 16άρες μια χαρά είναι, ιδιαίτερα στα ελεεινά οδοστρώματα της ψωροκώσταινας. Άλλωστε δε νομίζω να χρειάζεται καν 17άρες. Το κράτημα του είναι υποδειγματικό. Στο δε βρεγμένο με έχει εντυπωσιάσει. Όσο αφορά την αίσθηση της επιτάχυνσης, όντως αυτή δεν είναι έντονη μέχρις όμως να κοιτάξεις το ταχύμετρο και να δεις ότι έχεις πατήσει τα 160 χωρίς να το πάρεις είδηση... Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω, δεν είχα ξανά turbo, αυτό που ξέρω είναι πως μετά από 9.500 Km εξακολουθώ να μην βλέπω την ώρα να μπω μέσα...
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
(τριβοντας τα χερια του που οποτε θελει ξαναζωντανεβει το τοπικο-συνηθως χρειαζεται τη βοηθεια του Dr dino για να το ανεβασει )
Λοιπον,
τα πραγματα για οσους καταλαβαινουν ειναι απλα.Το εσωτερικο του leon που πρεπει να ειναι το μοναδικο selling point του αυτοκινητου,και γενικοτερα το μοναδικο κριτηριο για να αγορασει αμαξι κανεις απ'οτι καταλαβαινω με τη φαγωμαρα που πεφτει εδω μεσα,σε επιπεδο ποιοτητας συναρμογης,αντοχης σε στρεβλωσεις,εμφανισης τριξιματων κτλ κτλ συναντα τουλαχιστον τα βασικα ISO standards που χρησιμοποιουνται για την οργανωση και την εκτελεση της παραγωγης του.Που σημαινει οτι βρισκεται τουλαχιστον στο μεσο ορο της κατηγοριας αναφορας.Φυσικα θα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις αστοχιας υλικων(οπως στην περιπτωση του φιλου του hifi?)οπως π.χ καποια fiesta που εμφανιζαν σκουρια/αποσυνθεση στους πρωτους μηνες κτλ.Καλο ειναι λοιπον πριν αρχισουμε να πεταμε φιδια,αλιγατορες ανακοντες δεξια κι αριστερα να ελεγχουμε τη συνεπεια των λεγομενων μας.Ας κανουμε μια βολτα απο μια αντιπροσωπεια,ενα club,ενα dedicated forum ή οτι θεωρουμε αξιπιστο και ας εφαρμοσουμε την υποτυπωδη στατιστικη που μαθαμε μικρα(και οχι μεγαλα,ποτε θα το παρεις το πτυχιο ρε Ο3? -συντομα μητερα,συντομα)
αυτα περι ποιοτητας-περι αισθητικης ο καθενας δικαιουται να λεει το μακρυ του και το κοντο του.Κι αν μαζευουν πολλοι που δεν τους αρεσει,τοτε θα ναι ασχημο.Αλλα απο την αλλη αν μαζευτουν πολλοι δε μπορουν να ζωγραφισουν την γκουερνικα.Σιγουρα παντως ως συστημα αναφορας εχουμε την κλαση του αυτοκινητου και το σκοτος κτησης του.Σιγουρα τα πραγματα θα πρεπε να ναι ενα κλικ πιο πανω σε σχεση παντα και με τα βηματα που κανει ο ανταγωνισμος.Αλλα ποιος ανταγωνιστης σου προσφερει το πλαισιο του golf,με 160 αλογα και 1800ρη μοτερ σε αυτα τα λεφτα?Αλλωστε ειναι αυτονοητο οτι ποτε δε θα δουμε seat ή skoda να συναγωνιζεται audi και vw επι ισοις οροις στις λεπτομερειες.Και γενικα δε βλεπω το λογο να ξεζουμιζουμε εναν τομεα στον οποιο θα πρεπε να ξερεις τι συμβιβασμους θα κανεις
εμενα περισσοτερο με χαλαει η εργονομια καποιων διακοπτων ή λ.χ οι κολωνες που σου κοβουν το πεδιο-παρα το πλαστικο φινιρισμα.Και ναι πειτε με ανωμαλο,αλλα δεν καθομαι να χαιδευω λαγνα το ταμπλο των αυτοκινητων για να μπορω να κανω μετα αστειους συνειρμους με δωρα τραπεζων
για το φιλτατο hifi:σου αρεσε τελικα η θεση (συν)οδηγησης και τα μπακετ? αντε με το τσιγκελι στα βγαζουμε-αν δε σου κανει κοπο και ειναι εφικτο δοκιμασε να κανεις μια βολτιτσα σε μερη/διαδρομες που γνωριζεις και ελα μετα να μας πεις οτι η ypsilon ειναι καλυτερη,η γενικα οτι δε σου αρεσε
γενικα βλεπω μια κακοπροαιρετη πολεμικη που θα χε παρει αλλες διαστασεις αν καποιοι δε φοβοντουσαν να εκτεθουν(ή τον Krus ) Πιστευω πως οφειλεται στο οτι το leon πολλους τους βαζει σε σκεψεις αλλα τελικα για καποιους λογους το απορριπτουν και μετα πρεπει να σκορπανε φιδια για να δικαιολογουν την αποφαση τους.Μη σκατε και γω τα ιδια κανω
αλλα τι ξερω και γω για το leon-ουτε μεσα δεν εχω μπει.δεν το καταλαβατε τοσο καιρο βρε?Οχυρωνω την αγνοια και την ασχετοσυνη μου πισω απο την ειρωνεια και το σαρκασμο
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Σιγουρα τα πραγματα θα πρεπε να ναι ενα κλικ πιο πανω σε σχεση παντα και με τα βηματα που κανει ο ανταγωνισμος.
το προβλημα ειναι οτι ακομα και ο κορεατικος ανταγωνισμος εχει εσωτερικο με καλυτερη αισθητικη
Αλλα ποιος ανταγωνιστης σου προσφερει το πλαισιο του golf,με 160 αλογα και 1800ρη μοτερ σε αυτα τα λεφτα?
ε ναι, γιατι αλλωστε τί ψυχη εχουν 22.000 ευρω;
παρτε κοσμε, τσαμπα ειναι
καντε τα στραβα τα ματια στην ασχημια του, αφου ερχεται σε τετοια σουπερ ΟΥΑΟΥ τιμη και εχει τοσα χαρισματαχωρις πλακα, οταν ειναι σχεδον 4 χιλιαρικα ακριβοτερο απ'το GOLF TSi με 140 αλογα και 1400 κυβικα, περιπου 2 χιλιαρικα φθηνοτερο απ'το GOLF GT, και εχει να αντιμετωπισει και τον εσωτερικο ανταγωνισμο απο τη skοda αλλα και αλλα αυτοκινητα που πιθανοτατα παιζουν στο μυαλο ενος υποψηφιου αγοραστη (πχ ASTRA, 207 rallye κλπ), τοτε ευκολα καταλαβαινει οτι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο φωτεινα..
Αλλωστε ειναι αυτονοητο οτι ποτε δε θα δουμε seat ή skoda να συναγωνιζεται audi και vw επι ισοις οροις στις λεπτομερειες.Και γενικα δε βλεπω το λογο να ξεζουμιζουμε εναν τομεα στον οποιο θα πρεπε να ξερεις τι συμβιβασμους θα κανεις
δεν ξεζουμιζουμε, το προβλημα ειναι οτι ειναι τρισαθλιο. δεν ειναι απλα κατωτερο απο το εσωτερικο του golf, ειναι μακραν κατωτερο και απο αυτο το octavia.. ειναι πραγματικα τραγικο.. θα επρεπε να απαγορευτει μεχρι να το ξανασχεδιασουν
συμβιβασμους, ναι, να κανουμε. αλλα οχι αμα προκειται για την ψυχικη μας υγεια..
δηλαδη συγνωμη το octavia, ακομα και το προηγουμενο, γιατι δεν ειναι τοσο τραγικο το εσωτερικο του; μηπως πηρανε κοψοχρονια τους σουπερ σχεδιαστες της VW αλλα με τη seat αποφασισαν να επαναστατησουν κ να ζητησουν περισσοτερα;
ρε μην ειστε τοσο κακογουστοι.. ειναι παρα πολυ ασχημο..
και θα πρεπει να το βλεπεις καθε μερα!!! θα συμβιωνεις μαζι του! και ειναι χοντρο! και ασχημο! oh my God δηλαδη!γενικα βλεπω μια κακοπροαιρετη πολεμικη που θα χε παρει αλλες διαστασεις αν καποιοι δε φοβοντουσαν να εκτεθουν(ή τον Krus ) Πιστευω πως οφειλεται στο οτι το leon πολλους τους βαζει σε σκεψεις αλλα τελικα για καποιους λογους το απορριπτουν και μετα πρεπει να σκορπανε φιδια για να δικαιολογουν την αποφαση τους.Μη σκατε και γω τα ιδια κανω
ε ναι δεν το ξερες;
επειδη ειναι οπως ειναι το εσωτερικο του δεν παιζει να το αγοραζα ποτε..
αληθεια ειναι το πιο ασχημο που εχω συναντησει, πιο αχρωμο, απροσωπο και μου τη σπαει. θελω να το καταστρεψω. να το σπασω.
αν ειχε το εσωτερικο του προηγουμενου leon θα ηταν χιλιες φορες καλυτεροχοχο ειμαι κακος τελικα
καλη χρονια -
πολύ μίσος με το Leon τέλος πάντων...
δεν είνια υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους, αλλά ας μην τα μηδενίζουμε και όλα του στυλ να το ξανασχεδιάσουν κτλ.
κατά την γνώμη μου τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αλλά πολύ περισσότερο σε συμπεριφορά είναι μακράν η πιο σπορτίφ πρόταση της αγοράς στην κατηγορία του, με εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.σχετικά με 1.8 TSI με DSG, θα υπάρχει από το τέλος του 08.
-
harris
πολυ μακρια δε ειναι το τελος του 08?δε θα βγει μεχρι τοτε καποιο f/l ?
-
γιατί Σπύρο ψήνεσαι;
Seat Leon 2005