-
Σήμερα σε μια κουβέντα με έναν πωλητή μου ανέφερε ότι το πετρέλαιο θα επιτραπεί μετά την ολυμπιάδα και στις μεγάλες πόλεις.
Μάλιστα ανέφερε ότι η Mercedes έχει ήδη ετοιμάσει τιμοκαταλόγους για τα μοντέλα της...
Οι ερωτήσεις μου αφορούν τα παρακάτω:
Α. Γνωρίζει κανείς ΥΠΕΥΘΥΝΑ κάτι?
Β. Εχει ακούσει κάποιος κάτι αντίστοιχο? Εαν υποθέσουμε ότι έτσι είναι, υπάρχει λόγος να υπάρχει μυστικότητα?
Γ. Πού μπορώ να βρώ σχετικές πληροφορίες σχετικά με το νομικό πλαίσιο?Εαν πχ αγοράσω αυτοκίνητο με πετρέλαιο (πινακίδες επαρχίας), τι ποινές υπάρχουν? Γίνονται έλεγχοι? Υπάρχει κάποια διαδικασία για την αγορά τέτοιου αυτοκινήτου?
αυτά τα 'λίγα' αλλά ενδιαφέροντα νομίζω...
-
Σήμερα σε μια κουβέντα με έναν πωλητή μου ανέφερε ότι το πετρέλαιο θα επιτραπεί μετά την ολυμπιάδα και στις μεγάλες πόλεις.
Μάλιστα ανέφερε ότι η Mercedes έχει ήδη ετοιμάσει τιμοκαταλόγους για τα μοντέλα της...
Β. Εχει ακούσει κάποιος κάτι αντίστοιχο? Εαν υποθέσουμε ότι έτσι είναι, υπάρχει λόγος να υπάρχει μυστικότητα?
Γ. Πού μπορώ να βρώ σχετικές πληροφορίες σχετικά με το νομικό πλαίσιο?Εαν πχ αγοράσω αυτοκίνητο με πετρέλαιο (πινακίδες επαρχίας), τι ποινές υπάρχουν? Γίνονται έλεγχοι? Υπάρχει κάποια διαδικασία για την αγορά τέτοιου αυτοκινήτου?
-
-
Υπεύθυνα δεν μπορεί κανένας να απαντήσει γιατι κανεις δεν ξερει σίγουρα!
Το θέμα ακούγεται πάρα πολύ ιδιαίτερα στην επαρχία και μάλιστα ορισμένες αντιπροσωπείες φέρνουν κάποια μοντέλα ή λένε οτι σύντομα θα τα φέρουν. Σε σχετική συζήτηση με κάπoιον εδώ αντιπρόσωπο, γιατι με ενδιαφέρει και εμένα, ανεφερε κάτι για στοκ ανταλακτικών, δηλαδή οτι περιμένουν να αποκτήσουν μια ποσότητα ανταλακτικών για να ξεκινήσουν εισαγωγή. Μου φάνηκε λίγο περίεργο γιατι η εν λόγω εταιρία φερνει αρκετά χρόνια ταχι με τους ίδιους κινητήρες αλλά όλα είναι πιθανά. Στην επαρχία επιτρέπετε κανονικά το πετρέλαιο κια δεν υπάρχει καμία ποινή. Για Αττική και πόλη Θεσ/νικης απαγορεύται η κυκλοφορία και στους παραβάτες (συμφωνα με το νόμο ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται γιατι έρχεται σε αντίθεση με ένα κοινοτικό νόμο) πρέπει να αφαιρούντε οι πινακίδες. Το θέμα δε είναι τόσο ηλίθιο που σε ερώτηση μου στην τροχαια Αττικής πριν λίγα χρόνια που σπούδαζα στην Κρήτη και ήθελα να πάρω εκεί ενα μικρο πετρελαιοκίνητο φορτιγάκι (vw caddy) μου είπαν να το πάω στο λιμάνι με express service -
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ο παραλογισμός του θέματος είναι απίστευτος. Ειδικά αυτό που σου είπαν για την Express Service...
Το θέμα σίγουρα θα επηρεάσει τις τιμές των μεταχειρισμένων, την τιμή του πετρελαίου κίνησης με αποτέλεσμα τις αυξήσεις τιμών σε αγαθά και διάφορες απεργίες απο ταξιτζήδες κτλ.
Αρα πρίν την ολυμπιάδα δεν θα περίμενα τίποτα τέτοιο. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο προσωπικά ότι η χρήση θα επιτραπεί (χωρίς να έχω στοιχεία παρά μόνο ενδείξεις).
Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο, και ας με γράψουν εως ότου επιτραπεί η χρήση του και στις μεγάλες πόλεις. Τα χρήματα για τις κλήσεις θα τα έχω ήδη γλυτώσει απο την οικονομία στο καύσιμο και μελλοντικά απο την αυξημένη αξία μεταπώλησης (με δεδομένο ότι θα επιτραπεί η χρήση - αλλιώς την πάτησα άσχημα).Συμφωνώ ότι η κατάσταση είναι γελοία αλλά δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο, ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 20lt αμόλυβδης (κάποιες φορές με χαλασμένο καταλύτη) ή κάποιο αντίστοιχο όχημα που καταναλώνει 40% λιγότερο καύσιμο? Μην ξεχνάμε ότι το πετρέλαιο το ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΜΕ και το πληρώνουμε χρυσό! Δεν είναι λογικό να θέλουμε να περιορίσουμε την κατανάλωση?
Γιατί δηλαδή έχει μόνο το κράτος το προνόμιο να μολύνει με τους κακορυθμισμένους κινητήρες του?
Στο κάτω κάτω ας γίνουν εντατικοί έλεγχοι στα καυσαέρια....Καταλάβατε τώρα γιατί ρωτούσα για την ποινή του ΚΟΚ
-
Α! και άλλο ένα ζήτημα. Μήπως τα diesel είναι ΠΟΛΥ ακριβότερα απο τα βενζινοκίνητα αυτή τη στιγμή ή είναι η ιδέα μου?
-
Τα diesel ειναί στην Ελλάδα πολύ ακριβά έξω είναι φθηνότερα αν θέλεις να το ελένξεις δοκίμασε την σελιδα autoscout24.de εχει καινούρια και μεταχειρισμένα οχήματα από Γερμανια Βελγιο και Ολλανδια. Για Golf V 2,0lt TDi που έχω ψαξει οι τιμες ξεκινάνε από 18000€ οπότε δεν είναι ακριβά. Γενικά είναι λίγο ακριβότερα λόγο κόστους κατασκευής αλλά τα οφέλη σε κατανάλωση τεράστια (έχω Golf III 1.9 lt TDi 110ps).
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ!! Μήπως είμαστε κοντά?