-
Σήμερα μου κάηκε στο δρόμο η αριστερή λάμπα philips Xtreme power (Η7) μετά από 3 χρόνια χρήσης. Σταμάτησα και την αντικατέστησα με την λάμπα που είχε από το εργοστάσιο. Η philips Xtreme power (Η7) στο δεξί φανάρι ακόμη και μετά από 3 χρόνια χρήσης έφεγγε καλύτερα στο δρόμο και είχε καλύτερο κόψιμο.
Θα παραγγείλω τις philips xtreme vision +100% να τις δοκιμάσω. -
Φωτίζουν ωραία αλλά είναι ακριβές και καίγονται πιο γρήγορα από τις φθηνές απλές λάμπες.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. γινεται να δώσω στο αυτοκινητάκι μου τη χαρά να βλέπει σαν ξένον; έχω ένα βολβο του 2008 και θέλω να του βάλωλάμπες να μοιάζουν με ξένον, υπάρχει κάτι΄; τι προτείνετε;
Αν βγάζει η Volvo το μοντέλο σου με xenon, βάλε το χέρι στην τσέπη και κάνε την καλή. Αν όχι, και για να μη στραβώνεις όποιον τυχαίνει να είναι μπροστά σου ή/και να περνάει αντίθετα από σένα, βάλε λάμπες λευκού φωτός και καθάρισες. Θα βελτιωθεί αρκετά, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα φώτα σου. Εκτός αν θες να αλλάξεις τις λάμπες για εφέ, οπότε ετοιμάσου να λαμβάνεις μούτζες και μπινελίκια από τους ενοχληθέντες.
-
καλησπερες
αυτες κατα τη γνωμη σας ειναι απ τις καλυτερες επιλογες σε aftermarket λαμπα?
philips xtreme vision
ενδιαφερομαι να κανω αλλαγη και τις καλοβλεπω?ειναι πολυ λευκες μηπως κ χανεται το φως?καμια αλλη προταση?ευχαριστω
-
Την συμβουλή σας φίλοι μου.
Έβαλε πρόσφατα συγκενικό μου πρόσωπο μετά από επίμονες διαβεβαιώσεις κιτ xenon άγνωστης προέλευσης. Κατά το τεστ νύχτας διαπιστώθηκε πολύ καλή απόδοση (καλύτερη από πριν) στην μικρή σκάλα και μετριότατη (ίσως και χειρότερη) στην μεγάλη σκάλα. Το φως είναι λευκό και μάλον 6000Κ. Παρά τα ανεβοκατεβάσματα από τον ρυθμιστή καμιά βελτίωση και μετά την επίσκεψη στον εγκαταστάτη τα ίδια. Τελικα τι είναι ιδανικό για την βελτίωση των φώτων σε ένα αυτοκίνητο με κ'όστος χαμηλό 100-120€;
Σε άλλο εγκαταστάτη που ρώτησα για το δικό μου αυτοκίνητο (mazda6) πάλι τα ίδια, υποσχέσεις για 100% μεγαλύτερη απόδοση. Τελικά τι να κάνω; Μία σκέψη είναι να πάρω τις 2 από τις 4 λάμπες από το άλλο αυτοκίνητο για την δικιά μου μικρή σκάλα και να βάλω για μεγάλη σκάλα τις philips extreme αλλά ποιες τις Η1 Η2 Η4 Η7;
Οι απόψεις - εμπειρίες σας θα μου ήταν πολυτιμες.
-
Ναι είναι πολύτιμες αν τις ακούσεις. Γιατί ακόμα πιο πολύτιμα είναι τα ματάκια μας και οι ζωούλες μας.
Μπορείς να τοποθετήσεις λάμπες αυξημένης απόδοσης (+30-50-80-90-100%). Το Η1, Η4, Η7 έχει να κάνει με το σχήμα και τις διαστάσεις της λάμπας. Δες μπορείς να βάλεις λάθος οπότε μην αγοράσεις προτού σιγουρευτείς για το τί ακριβώς διαθέτεις. Οι Η4 έχουν μεσαία και μεγάλα σε μία λάμπα, τα Η7 είναι τα πιο συνηθισμένα για ξεχωριστά μεσαία και μεγάλα και υπάρχουν και άλλες μη Η λάμπες...
Πάνω από όλα όμως δεν βάζεις ψευτοξένον σε κανενός είδους φανάρι που δεν τα είχε από τη μάνα του, τελεία και παύλα. Εκτός αν το αυτοκίνητο το έχεις στον κήπο σου και δεν το κυκλοφορείς έξω. Αν θέλεις σωστό ξένον που όντως έχουν φωτεινότητα πάνω από το διπλό αλλάζεις και φανάρι (και πλυστικό και σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους) και προτιμάς χαμηλό νούμερο σε θερμοκρασία Κέλβιν (πχ 4000) για καλύτερο φωτισμό σε δύσκολες συνθήκες (βροχή, χιόνια κλπ), όπως βάζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κι ας μην είναι τόσο άσπρα/μπλε. -
όταν δεν ανάβει η μεσαία αλλά ανάβει η μεγάλη είναι H4 ή H7 ?
αυτό τέλος πάντων έπαθε η αριστερή μου. Αξίζει να πάρω καμιά osram/philips απ'αυτές που λέτε ή θα καούν πιο γρήγορα; οι άλλες 4.5+ χρόνια ζωής είχαν (η δεξιά 'έφυγε' τον Μάιο).
Δεν είχα πρόβλημα με τις 'μαμά' εκτός από σκοτεινές περιοχές και με φώτα των απέναντι που σε τυφλώνουν ή σε υγρό βρεγμένο δρόμο δε φώτιζαν καλά -
Και τα 2 παιζει. Σε Η4 μπορεί να κάηκε μόνο η μεσαία (μια λάμπα και για της 2 σκαλες) σε Η7 μπόρει να κάηκε η λάμπα για την μεγάλη (μία λάμπα για κάθε σκάλα). Για πες τι αυτοκίνητο έχεις ή δες μόνος σου πόσα φίς έχει το φανάρι από πίσω
-
Η4 έχω
σχετικά με το 2ο σκέλος; -
Εξαρτάται από σένα !!! Πόσα θές να δώσεις. Σίγουρα θα δεις διαφορά αλλά δεν ξέρω την διάρκεια ζωής τους.
Δεν μπορώ να βοηθήσω -
Η διάρκεια ζωής όπως προκύπτει από πειραματικά μοντέλα αλλά σίγουρα υστερεί σε σχέση με τις κοινές. Στην πράξη πάλι θα ισχύει αυτό αλλά η ζωή μιας λάμπας εξαρτάται από πολλά πράματα εκτός από την ίδια τη λάμπα.... Πόσο συχνά ανάβει, σε τι συνθήκες, ποιότητα ρεύματος, με τι κραδασμούς και βέβαια τύχη.
Διαφορά ναι θα δεις με μια τέτοια λάμπα. Αξίζει να σιγουρευτείς όμως προτού τις αγοράσεις ότι:
α) έχεις καθαρό φανάρι, αν μπορείς άνοιξε το φανάρι και καθάρισε το τζάμι και ανακλαστήρα και
β) ότι πάει αρκετό ρεύμα, μέτρα με αναμμένη μηχανή και φώτα την τάση στα άκρα της μπαταρίας και στα άκρα της λάμπας, αν έχουν σημαντική διαφορά θες αναβάθμιση (καλώδια ή ρελέ).
Και τα δύο αυτά ειδικά σε παλιότερο αυτοκίνητο μπορεί να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά που να μην θέλεις κάτι άλλο.
Και δεν ξεχνάμε καλή ρύθμιση. -
Το αυτοκινητάκι μου 4ετίας είναι οπότε δεν παίζει παλαιότητα.
Καθαρισμό φαναριού-ανακλαστήρα θα προσπαθήσω να κάνω το Σ/Κ, ελπίζω να μην καταλήξει σε γρίφο.
Τώρα για budget λέω max 30, απ'όσο βλέπω λέω να δοκιμάσω τις Philips xtreme power που προτείνετε.
tnx for da info -
Μη τρίψεις δυνατά τους ανακλαστήρες - ξεβάφουν.
-
τελικά έβαλα μια απλή varvax των 5€ και οψόμεθα για καλύτερες την επόμενη φορά αφού ένιωθα τυφλός με ένα φως
-
θελω να αλλαξω τα κιτρινα φωτα σε λευκα..οχι xeon και οχι πολυ δυνατα...επειδη σκεφτομαι πολυ να μην κανω καμια πατατα και βαλω καμια λαμπα που να ανεβαζει παραπανω θερμοκρασια η να λιωσει κανενα καλωδιο
εχει κανεις να μου προτινει μια καλη H4 55/60 και μια καλη w5w για γκραντε πουντο(πλαστικο φαναρι)..
διαβασα για πολλες λαμπες εδω αλλα δεν ξερω πια τελικα ειναι καλη-οικονομικη..
ευχαριστω.. -
Δεν θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες αν βάλεις λάμπα ίδια ισχύος δηλαδή 55/60. Αν πας και βάλεις 110/120 ναι πας φιρί φιρί.
Ποια όμως; Οι περισσότεροι έχουν καλά λόγια να πούνε για Osram και Philips (που νομίζω είναι και η ίδια εταιρεία...).
Ποια μοντέλα όμως; Υπάρχουν τα απλά, τα ενισχυμένα, τα πολύ ενισχυμένα και τα σούπερ ενισχυμένα (η ορολογία/κατάταξη είναι δική μου). Η ιδέα είναι ότι για την ίδια κατανάλωση σε βατ βγάζουν πιο πολύ φως. Το οποίο το υπολογίζουν σε +30%, +50% και 80-90+% ανάλογα με την 'ενίσχυση'. Αλλά είναι ακριβότερα και με μειωμένη διάρκεια ζωής. Οπότε αποφασίζεις και επιλέγεις.
Προσωπικά μια χαρά βολεύτηκα με τα +30% Philips από το Carrefour και ταυτόχρονο καθάρισμα εσωτερικά του φαναριού.
Ιδανικά θα ήθελες και μια ρύθμιση καθώς κάθε λάμπα μπορεί να έχει σε λίγο διαφορετική θέση το κέντρο του νήματος. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν πας και βάλεις 110/120 ναι πας φιρί φιρί.Ακριβώς! Θα σου λιώσει τα φανάρια και είναι και παράνομα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
και ταυτόχρονο καθάρισμα εσωτερικά του φαναριού.Αυτο πως το εκανες??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
και ταυτόχρονο καθάρισμα εσωτερικά του φαναριού.
Αυτο πως το εκανες??
Ανοίγεις το φανάρι μέχρι να μπορέσεις να φτάσεις στη μέσα πλευρά του κρυστάλλου (πλαστικού συχνά) και στην εμπρός πλευρά του καθρέφτη (πλαστικού σχεδόν πάντα πια). Για να το καταφέρεις συνήθως πρέπει να αφαιρέσεις τελείως το φανάρι (σε μερικά αυτοκίνητα τεράστιος μπελάς) ενώ για να το ανοίξεις σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να το βάλεις στο φούρνο για να μαλακώσει η τσίχλα που το κρατάει αεροστεγώς κλειστό. Η αεροστεγανότητα μπορεί Τα σκουπίζεις με ένα απαλό πανάκι και αν είναι και παλιό το αυτοκίνητο βλέπεις το φως το αληθινό, όντως κάνει διαφορά.
Εγώ δεν το έκανα επί τούτου, ένα αδύνατο σημείο του φαναριού μου είναι τα πλαστικά ρυθμιστήρια της δέσμης που σπάνε οπότε το φανάρι κοιτάει κάτω. Προκειμένου να αντικαταστήσω αυτά άνοιξα τα φανάρια οπότε τους έριξα και ολίγην καθαριότητα. Ήμουν τυχερός γιατί ήταν το παλιό μοντέλο χωρίς τσίχλα!
Σε παλιά αυτοκίνητα με μεταλλικό καθρέφτη που μπορεί να έχει σκουριάσει και λίγο προβλέπεται αμμοβολή και νέα επίστρωση μετάλλου. -
Συμφαιρει η επιμεταλωση σε σχεση με το να παρεις ενα μεταχειρισμενο???
Αυτο με το ανοιγμα ειναι ενα ρισκο.... βεβαια τα δικα μου ειναι παλιο μοντελο αρα ειναι γυαλινα στο κρυσταλλο και δεν 'ασπριζουν' οποτε θα ηθελα να αποφυγω την αλλαγη...
Βελτίωση στα φώτα;