-
Μου το έστειλαν ταχυδρομικώς στο σπίτι...
Ασε ρε ξερόλα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έψαξα τον ΚΟΚ και όντως δε νομίζω ότι λέει πουθενά ότι είναι παράνομο να κυκλοφορείς την ημέρα με τα φώτα διασταυρώσεως (μεσαία), μόνο για τα πορείας (μεγάλα) αναφέρει περιορισμούς.Γιατι τοτε υπαρχει πινακιδα 'σβηστε τα φωτα' βγαινοντας απο τα τουνελ?
-
Το αναφέρει αυτό γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να τα έχεις ανοικτά τη ημέρα, οπότε σου επιβάλει να τα ανάψεις όταν μπαίνεις σε τούνελ, μετα σου λέει σβήστε (θα μπορούσε να πει 'σβήστα αν θέλεις' αλλά δεν κολλούσε σε πινακίδα )
-
Καλημέρα! Βρήκα λάμπες οι οποίες είναι αρκετά ακριβές μεν και δεν ξέρω αν κάνουν για το αυτοκίνητό μου το οποίο διαθέτει πλαστικά φανάρια (Suzuki ignis μοντ. του 2006). Είναι PIAA H4 4150 Kelvin. Το site είναι αυτό : http://www.e-autokinisis.gr/index.php?target=products&product_id=3334.
Η γνώμη σας παρακαλώ
Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης zero_one έγραψε:
Καλημέρα! Βρήκα λάμπες οι οποίες είναι αρκετά ακριβές μεν και δεν ξέρω αν κάνουν για το αυτοκίνητό μου το οποίο διαθέτει πλαστικά φανάρια (Suzuki ignis μοντ. του 2006). Είναι PIAA H4 4150 Kelvin. Το site είναι αυτό : http://www.e-autokinisis.gr/index.php?target=products&product_id=3334.
Η γνώμη σας παρακαλώ
Ευχαριστώ!99 euro
Αφού θέλεις άσπρο φως βάλε της Philips Blue Vision και καλύτερες είναι από της PIAA Extreme και πολύ φθηνότερες
-
Ναι, εντάξει ξέρω και το είπα ότι είναι ακριβά. Ρώτησα όμως και κάτι άλλο. Άν αντέχουν τα φανάρια τα οποία είναι πλαστικά. Μήπως γνωρίζεις κάτι γι' αυτό;
Ευχαριστώ για την απάντηση. -
Αν είναι 55 watt δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φανάρια.
Εδώ λέει ότι είναι 'not road legal'
http://www.speeding.co.uk/acatalog/PIAA_.html#a1137
κοίταξε το -
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Εδώ λέει ότι είναι 'not road legal'
http://www.speeding.co.uk/acatalog/PIAA_.html#a1137' target='_blank
κοίταξε τοΔεν αγοράζω PIAA γιατί είναι ακριβές και νομίζω ότι έχουν τη διπλή ισχύ από όση γράφουν.
-
PIAA φοράει το αμάξι του αδερφού μου και είναι 55W. Από άποψη απόδοσης βγάζουν ένα ιδιαίτερα λευκό φως που φωτίζει πολύ καλά το δρόμο. Στο δικό μου αμάξι φοράω τις Philips Xtreme Power και έχουν εμφανώς πιο κίτρινο φως. Από άποψη απόδοσης είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος.
-
Τελικά τις πήρα τις τοποθέτησα και έκανα τη σύγκριση με άλλο αυτοκίνητο που 'φορούσε' της Osram και... καμία σύγκριση Όπως είπε και ο aserf παραπάνω οι λάμπες της Philips όπως και αυτές της Osram με τις οποίες συνέκρινα τις δικές μου είναι υποδιέστερες. Όντως το φως τους 'κιτρινίζει' και δεν έχει το λευκό της PIAA όπως και δεν μπορούν να συγκριθούν οι δικές μου με τις Xenon, για να καταλαβαινόμαστε! Τελικά άξιζαν τα 99 € που έδωσα. Ευτυχώς δηλαδή γιατί πήρα ρίσκο
-
Ο χρήστης zero_one έγραψε:
Τελικά τις πήρα τις τοποθέτησα και έκανα τη σύγκριση με άλλο αυτοκίνητο που 'φορούσε' της Osram και... καμία σύγκριση Όπως είπε και ο aserf παραπάνω οι λάμπες της Philips όπως και αυτές της Osram με τις οποίες συνέκρινα τις δικές μου είναι υποδιέστερες. Όντως το φως τους 'κιτρινίζει' και δεν έχει το λευκό της PIAA όπως και δεν μπορούν να συγκριθούν οι δικές μου με τις Xenon, για να καταλαβαινόμαστε! Τελικά άξιζαν τα 99 € που έδωσα. Ευτυχώς δηλαδή γιατί πήρα ρίσκοΜηδένα προ του τέλους μακάριζε, έλεγαν οι αρχαίοι ημών...
Σαν οπτικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις «φθηνότερες» Osram/Philips είναι καλύτερες, σαν ουσιαστικό το συζητάμε, υπάρχουν διάφορες μελέτες σχετικά με την αποτελεσμάτικότητα ή όχι του λευκού φωτός σε αυτού του τύπου της λάμπες.Όταν όμως σου καεί η μία έλα μετά να δούμε αν άξιζαν τα 99ευρώ...
Δεν θέλω να στο παίξω έξυπνος, απλά να σε προετοιμάσω ψυχολογικά...
Βλέπεις, οι ΡΙΑΑ από όσο θυμάμαι πωλούνται μόνο ζευγάρι... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τελικά τις πήρα τις τοποθέτησα και έκανα τη σύγκριση με άλλο αυτοκίνητο που 'φορούσε' της Osram και... καμία σύγκριση Όπως είπε και ο aserf παραπάνω οι λάμπες της Philips όπως και αυτές της Osram με τις οποίες συνέκρινα τις δικές μου είναι υποδιέστερες. Όντως το φως τους 'κιτρινίζει' και δεν έχει το λευκό της PIAA όπως και δεν μπορούν να συγκριθούν οι δικές μου με τις Xenon, για να καταλαβαινόμαστε! Τελικά άξιζαν τα 99 € που έδωσα. Ευτυχώς δηλαδή γιατί πήρα ρίσκο
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έλεγαν οι αρχαίοι ημών...
Σαν οπτικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις «φθηνότερες» Osram/Philips είναι καλύτερες, σαν ουσιαστικό το συζητάμε, υπάρχουν διάφορες μελέτες σχετικά με την αποτελεσμάτικότητα ή όχι του λευκού φωτός σε αυτού του τύπου της λάμπες.Όταν όμως σου καεί η μία έλα μετά να δούμε αν άξιζαν τα 99ευρώ...
Δεν θέλω να στο παίξω έξυπνος, απλά να σε προετοιμάσω ψυχολογικά...
Βλέπεις, οι ΡΙΑΑ από όσο θυμάμαι πωλούνται μόνο ζευγάρι...Εγω τις εχω στην 33 απο το 2002? (ποτε αλλαξε η δραχμη σε €; ) και δεν εχουν παθει τιποτα.Τις ειχα πληρωσει ομως 150€!!Γενικα σε κανενα αμαξι δεν μου καιγονται ευκολα λαμπες,τα τρια ειναι Ιταλικα
-
Όσον αφορά το ουσιαστικό αποτέλεσμα από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι ο φωτισμός που παρέχουν είναι πάρα πολύ καλός. Έχω δοκιμάσει πολλούς τύπους λαμπών και ανάμεσά τους έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα (πάντα μιλώντας για λάμπες 55 W). Όσον αφορά το τι θα συμβεί αν καεί η μία έχεις δίκιο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
-
Οι λάμπες που είχα έχουν ήδη βγάλει 2 χρόνια. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο 'κράτησαν' κοντά 3 χρόνια μέχρι που το πούλησα (και ακόμη διατηρούνται χωρίς αλλαγή στον τωρινό ιδιοκτήτη). Γενικά δεν μου καίγονται οι λάμπες συχνά, ίσως είμαι 'τυχερός' Αν σκεφτείς ότι σε μία περίοδο 39 χρόνων που έχω αλλάξει 14 αυτοκίνητα, δύο-τρείς φορές έχω 'μείνει' χωρίς φώτα, καταλαβαίνεις ότι μέχρι να μου παρουσιάσουν βλάβη και να χρειαστεί να τις αντικαταστήσω, το αυτοκίνητο θα έχει πουληθεί
-
Μπορεί να φωτίζουν καλά για σένα που τις έβαλες αλλά τί λένε οι απέναντι?? Αν θυμάμαι καλά τεστ αγγλικού περιοδικού είχε βγάλει τις PIAA εκτός προδιαγραφών επειδή τύφλωναν....
To πόσο συχνά αλλάζει κάποιος λάμπες εξαρτάται από αρκετά πράματα. Οι ώρες λειτουργίας είναι πολύ βασικό και αν κάποιος σπάνια κυκλοφορεί νύχτα είναι λογικό να μην αλλάζει συχνά. Επίσης η τάση (πόσα βόλτ) που ασκείται στα άκρα της λάμπας επηρεάζει θετικά την φωτεινότητα και αρνητικά τη διάρκεια ζωής.
Άλλοι παράγοντες είναι η διακύμανση της τάσης, η απουσία σκόνης και υγρασίας από τον προβολέα, οι κραδασμοί (χωματόδρομοι, λακούβες κλπ αλλά και σκληρές αναρτήσεις...)
Όπως είναι λοιπόν προφανές τα σχόλιά μας για τις καμένες λάμπες μας λίγη σημασία έχει (διαφορετικές λάμπες, διαφορετικά αυτοκίνητα, διαφορετικές ώρες λειτουργίας ανά χρόνο κλπ). -
Οι προδιαγραφές τους ΔΕΝ είναι παράνομες. Είναι 55 W όπως και οι υπόλοιπες λάμπες. Το ότι φωτίζουν περισσότερο σίγουρα σημαίνει ότι θα τυφλώνουν και περισσότερο όταν κινείσαι σε δρόμο με διαφορές στην κλίση, κτλ, σίγουρα λιγότερο πάντως απ' ότι ενοχλούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα xenon, εργοστασιακά ή μη.
-
Κι όμως φαίνεται ότι άλλες λάμπες φωτίζουν περισσότερο αλλά έχουν πιο σωστή δέσμη, πιο σημειακή πηγή φωτός που ελέγχεται καλύτερα από τον προβολέα έτσι ώστε να μην ξεφεύγει φως που πηγαίνει και ενοχλεί είτε πεζούς είτε τους απέναντι οδηγούς.
Υποτίθεται βέβαια ότι κάθε φορά που αλλάζουμε λάμπες πρέπει να ελέγχουμε τη ρύθμιση του προβολέα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι όμως φαίνεται ότι άλλες λάμπες φωτίζουν περισσότερο αλλά έχουν πιο σωστή δέσμη, πιο σημειακή πηγή φωτός που ελέγχεται καλύτερα από τον προβολέα έτσι ώστε να μην ξεφεύγει φως που πηγαίνει και ενοχλεί είτε πεζούς είτε τους απέναντι οδηγούς.
Υποτίθεται βέβαια ότι κάθε φορά που αλλάζουμε λάμπες πρέπει να ελέγχουμε τη ρύθμιση του προβολέα....Συγκεκριμένα για τις PIAA επειδή εγώ τις έχω στο αυτοκίνητό μου, πιστεύω ότι δεν ενοχλούν. Αμέσως μετά που τις τοποθέτησα, τις ρύθμισα. Επίσης, το φως που εκπέμπουν κόβει απότομα και δεν σβήνει σταδιακά. Τέλος, ο αδελφός μου (aserf) και πολλοί φίλοι μου έχει τύχει να οδηγούν αυτοκίνητο και να τους ακολουθώ με το δικό μου και δεν έχουν εκφράσει κανένα παράπονο. Τουλάχιστον ο αδελφός μου θα μου το είχε πει αν ενοχλούσαν.
-
Ήθελα να κάνω και εγώ την ίδια αναβάθμιση πριν χρόνια, όταν είχα πρωτοπάρει το αμάξι.
Στην αρχή σκεφτόμουν τις ΡΙΑΑ αλλά τα 100+ που ζήταγαν τότε μου είχαν φανεί πολλά.Έδωσα λοιπόν το 1/4 των χρημάτων και πήρα 2 OSRAM Cool Blue.
Κάποια στιγμή μόλις έκλεινα χρόνο μου κάηκε η μία, από τη μια δεν έκλαιγα τα λεφτά και απ'την άλλη βαρέθηκα να πάω να πάρω καινούργια και τις έκανα τράμπα με αυτές από την μεγάλη σκάλα. (4 Η7 φοράει το αμάξι).ΟΚ, μπορεί και να έτυχε, άλλη μάρκα, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ήθελα να κάνω και εγώ την ίδια αναβάθμιση πριν χρόνια, όταν είχα πρωτοπάρει το αμάξι.
Στην αρχή σκεφτόμουν τις ΡΙΑΑ αλλά τα 100+ που ζήταγαν τότε μου είχαν φανεί πολλά.Από το ebay τις πήρα με 50κάτι ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.
Βελτίωση στα φώτα;