-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
ξερεις κανεις ρε παιδια που να παω να βρω ποικιλια σε τετοια πραγματακια??
ενδιαφερομαι για philips και osram....
Για κοιτα http://www.e-autoshop.gr στο ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Μηπως....
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Πόσα watt είναι οι PIAA; Αν είναι 100/80 λογική η αύξηση στο φωτισμό. Αν είναι σαν τις RAZO με 135/125W αντί για 60/55W (ακόμα και με 100/90) θα δημιουργηθούν προβλήματα στο διακόπτη των φώτων και στην ηλεκτρική εγκατάσταση - χώρια που θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
Οι PIAA Λεωνίδα είναι εξαιρετικές λάμπες, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό το νούμερο που λέει ο GTZ να βγήκε από 55 watt λάμπα.
GTZ πόσο κόστισαν? Η7 να υποθέσω?
Είναι φυσικά 55w...και Η1.Ποτέ δεν θα έβαζα κάτι πολύ έξω απο τις προδιαγραφές.Βέβαια υπάρχει και η έλλειψη του UV φίλτρου,αλλά επειδή ακριβώς πρόκειται για τη μεγάλη σκάλα,είναι προφανές οτι δεν καταπονούνται το κάτοπτρο και το πλαστικό γυαλί...
Η τιμή είναι τσουχτερή στα 140€ (πρίν ένα χρονο) -
Οι xtreme white της PIIA είναι:
Η4 60/55 = Η208 (135/125 Watt)
Η1 55 = H214 (110 Watt)Υπάρχουν δύο τρόποι να αυξήσεις την απόδοση του λαμπτήρα, περισσότερα βατ και πιο σφικτό τύλιγμα στο νήμα. Οι καλοί λαμπτήρες έχουν καλό και προσεκτικό τύλιγμα που δίνει (λίγο) περισσότερο φωτισμό και το πιο σημαντικό: δεν θαμπώνει τους απέναντι. Οι Osram silverstar πρέπει να είναι από τις καλύτερες.
Για τους προβολείς σου Η1 και εγώ κάτι ανάλογο θα έβαζα. Προβολείς είναι, δεν σε νοιάζει αν τυφλώνουν τους απέναντι. Επίσης λειτουργούν για λίγη ώρα και δεν θα βλάψουν το φανάρι.
Μόνο που πρέπει να σκεφθείς τη τοποθέτηση ρελέ γιατί οι επαφές στο διακόπτη των φώτων βλέπουν παραπάνω από διπλάσιο ρεύμα (με τη πτώση τάσης σίγουρα πάνω από διπλό). Εγώ δεν θα έβαζα γιατί χρησιμοποιώ ελάχιστα τους προβολείς (όπως όλοι).
Κανονικά πρέπει να χρησιμοποιείς προβολείς όποτε δεν υπάρχει κάποιος απέναντι να τον τυφλώσεις, αλλά ελάχιστοι το κάνουν αυτό και κινούνται συνέχεια με τα μεσαία (φώτα διασταύρωσης).
-
Οι PIAA extreme white,είναι 55watts,απλά αποδίδουν σύμφωνα με την PIAA όσο μια 110watt.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
ξερεις κανεις ρε παιδια που να παω να βρω ποικιλια σε τετοια πραγματακια??
ενδιαφερομαι για philips και osram....
Για κοιτα http://www.e-autoshop.gr στο ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Μηπως....
και εδώ http://www.powerbulbs.co.uk έχει καλές τιμές και δωρεάν αποστολή
έδωσα παραγγελια χθες για τις blue vision
-
μολις εγκατεστησα philips H7 και 501 W5W BLUEVISION...μην τυχον και τα αγορασει κανεις...μεγαλη απατη...το χρωμα αυτο δεν ειναι μπλε ουτε κατα διανοια ειδικα στα Η7....παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε και φαινεται πολυ εντονο κιτρινο διπλα στα xenon...ετσι κι εγω παρηγγειλα αυτα που θα επρεπε να ειχα παραγγειλει απο το http://www.powerbulbs.co.uk.....αλλα τι να κανω?μπλε φως ελεγε οτι ειναι και το πηρα...αν δεν χασεις φραγκα και χρονο δεν μαθαινεις....μου φυγαν τα χερια να τις βαλω.....
-
Osram Silver Star, ειναι νομιμες και δεν στραβωνουν κανενα,στην μεσαια σκαλα θα δειτε το φως το αληθινο.Και σε διαρκεια ειναι πολυ καλες επισης.
-
Παιδιά γνωρίζει κανείς (στα σίγουρα, όχι υποθέσεις..) τι τύπους λαμπών παίρνει το φανάρι του Astra H (και κατ επέκταση του GTC); Ρωτώ απλά γιατί στα sites των Philips και Osram αναφέρει για τη μεσαία σκάλα Η7 και για τη μεγάλη Η1, ενώ στο site του Powerbulbs αναφέρει Η7 για τη μεσαία και ΗΒ3 (9005) για τη μεγάλη...
-
Το μανουαλ τι γραφει;
-
Δυστυχώς δε γράφει τίποτα (δε νομίζω ξεφυλλίζοντάς το να παράλειψα την επίμαχη σελίδα...).
-
Αν δε γράφει στο βιβλίο του κατασκευαστή (μάλλον παράξενο να μη γράφει), τότε βγάλε μια και κοίτα τι είναι.
Ο πλέον σίγουρος τρόπος να μάθεις. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Osram Silver Star, ειναι νομιμες και δεν στραβωνουν κανενα,στην μεσαια σκαλα θα δειτε το φως το αληθινο.Και σε διαρκεια ειναι πολυ καλες επισης.Τις φοράω πάνω από χρόνο.Πραγματικά άψογες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν δε γράφει στο βιβλίο του κατασκευαστή (μάλλον παράξενο να μη γράφει), τότε βγάλε μια και κοίτα τι είναι.
Ο πλέον σίγουρος τρόπος να μάθεις.Μαλλον το καλυτερο που εχεις να κανεις.Στο δικο μου αμαξι το μανουαλ λεει οτι εχει Η1 και στις δυο σκαλες αλλα οταν το ελενξα η μια σκαλα ειχε Η1 και η αλλη Η7.
-
μολις εγκατεστησα philips H7 και 501 W5W BLUEVISION...μην τυχον και τα αγορασει κανεις...μεγαλη απατη...το χρωμα αυτο δεν ειναι μπλε ουτε κατα διανοια ειδικα στα Η7....παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε και φαινεται πολυ εντονο κιτρινο διπλα στα xenon...ετσι κι εγω παρηγγειλα αυτα που θα επρεπε να ειχα παραγγειλει απο το http://www.powerbulbs.co.uk.....αλλα τι να κανω?μπλε φως ελεγε οτι ειναι και το πηρα...αν δεν χασεις φραγκα και χρονο δεν μαθαινεις....μου φυγαν τα χερια να τις βαλω.....Κάπου διάβασα ότι το φως των bluevision είναι λευκό, σαν της ημέρας δηλαδή ...
Κρίμα και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω και εγώ... -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ο πλέον σίγουρος τρόπος να μάθεις.Με μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσεις με γυμνά δάχτυλα τη λάμπα. Πιάστη μόνο από το μεταλλικό κέλυφος.
-
Ο χρήστης MiToRaDe έγραψε:
μολις εγκατεστησα philips H7 και 501 W5W BLUEVISION...μην τυχον και τα αγορασει κανεις...μεγαλη απατη...το χρωμα αυτο δεν ειναι μπλε ουτε κατα διανοια ειδικα στα Η7....παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε και φαινεται πολυ εντονο κιτρινο διπλα στα xenon...ετσι κι εγω παρηγγειλα αυτα που θα επρεπε να ειχα παραγγειλει απο το http://www.powerbulbs.co.uk.....αλλα τι να κανω?μπλε φως ελεγε οτι ειναι και το πηρα...αν δεν χασεις φραγκα και χρονο δεν μαθαινεις....μου φυγαν τα χερια να τις βαλω.....
Κάπου διάβασα ότι το φως των bluevision είναι λευκό, σαν της ημέρας δηλαδή ...
Κρίμα και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω και εγώ...μην την κανεις την βλακεια...τσαμπα λεφτα θα δωσεις...ειναι πιο λευκα αλλα ειναι παλι κιτρινο...λιγοτερο κιτρινο δηλαδη.....
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ο πλέον σίγουρος τρόπος να μάθεις.Με μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσεις με γυμνά δάχτυλα τη λάμπα. Πιάστη μόνο από το μεταλλικό κέλυφος.
4 λαμπες αλλαξα και τις ακουμπησα...δεν τρεχει τιποτα ρε παιδια...δεν χαλανε τοσο ευκολα...αφου για να τις βαλεις και μονο στη θεση τους μετα και να βρεις την τρυπα στο φαναρι ακουμπανε σε 100 καλωδια...καλο θα ηταν να την πιασει καποιος με χαρτομαντηλο ας πουμε η με γαντια...αλλα δεν εχουν τρελλη ευαισθησια....
-
4 λαμπες αλλαξα και τις ακουμπησα...δεν τρεχει τιποτα ρε παιδια...δεν χαλανε τοσο ευκολα...αφου για να τις βαλεις και μονο στη θεση τους μετα και να βρεις την τρυπα στο φαναρι ακουμπανε σε 100 καλωδια...καλο θα ηταν να την πιασει καποιος με χαρτομαντηλο ας πουμε η με γαντια...αλλα δεν εχουν τρελλη ευαισθησια....
Τα καλώδια που ακουμπούν δεν έχουν τη λιπαρότητα του ανθρώπινου δέρματος.
-
Και η βλάβη θα σου παρουσιαστεί αργότερα, με την θερμοκρασία!
-
Εγώ πάντως έχω εκνευριστεί με τα Ξένον του Ζ. Βλέπεις χειρότερα απο συμβατικά!
Για να είμαι ακριβής, βλέπεις παρα πολύ καλά στα 10 μέτρα και τίποτα πιο κάτω. Και επειδή δεν οδηγώ με 10χαω, τρελλαίνομαι .
Στο νέτ υπάρχει ανεπίσημη οδηγία να 'ανεβάσεις' την δέσμη. Για να δούμε.
Βελτίωση στα φώτα;