-
Αν αγοράζεις καλά αμάξια που δεν καίνε ούτε τις λάμπες σε 25 χρόνια,
δεν χρειάζεται ούτε λάστιχα να αλλάζεις.Βάζει καλά λάστιχα το εργοστάσιο και δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις ποτέ.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πυρηνική φυσική!
Οχι Πυρηνική φυσική Αρχηγέ μου απλά Μαλακίες!!! Ποτέ δε χρειάστηκε να αλλάξω λάμπες 25 χρόνια τώρα στα αμάξια μου , εσείς εαν το νομίζετε ότι είναι απαραίτητο επιβαλλεται να το κάνετε!!!!
την επόμενη φορά που θα αλλάξεις λάστιχα να βάλεις μόνο αυτά που είχε ο κατασκευαστής και όχι κάτι καλύτερο
Δε μίλησα για λάστιχα!!!!! Απλά για λάμπες!!!! Ωραίο βέβαια το παράδειγμα !!! Δεν είμαι εναντίον του καλυτερου απλά είμαι εναμτίον της υπερβολής.........
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πυρηνική φυσική!
Οχι Πυρηνική φυσική Αρχηγέ μου απλά Μαλακίες!!! Ποτέ δε χρειάστηκε να αλλάξω λάμπες 25 χρόνια τώρα στα αμάξια μου , εσείς εαν το νομίζετε ότι είναι απαραίτητο επιβαλλεται να το κάνετε!!!!
την επόμενη φορά που θα αλλάξεις λάστιχα να βάλεις μόνο αυτά που είχε ο κατασκευαστής και όχι κάτι καλύτερο
Δε μίλησα για λάστιχα!!!!! Απλά για λάμπες!!!! Ωραίο βέβαια το παράδειγμα !!! Δεν είμαι εναντίον του καλυτερου απλά είμαι εναμτίον της υπερβολής.........
Δεν ειναι υπερβολη, ειναι καλυτερος φωτισμος.
Στο αμαξι μου αλλαξα προληπτικα πριν 3 χρονια λαμπες με φτηνες + 30%. Η διαφορα ηταν αισθητη ακομα και την ημερα, βαλαμε την 1 αναψα τα φωτα και ειδα την διαφορα αναμεσα στα 2 φαναρια.
Σκεψου οτι μετα απο 3-4 χρονια οι λαμπες πεφτουν σε αποδοση, οποτε και τις ιδιες να βαλεις θα εχει διαφορα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πυρηνική φυσική!
Δεν ειναι υπερβολη, ειναι καλυτερος φωτισμος.
Στο αμαξι μου αλλαξα προληπτικα πριν 3 χρονια λαμπες με φτηνες + 30%. Η διαφορα ηταν αισθητη ακομα και την ημερα, βαλαμε την 1 αναψα τα φωτα και ειδα την διαφορα αναμεσα στα 2 φαναρια.
Σκεψου οτι μετα απο 3-4 χρονια οι λαμπες πεφτουν σε αποδοση, οποτε και τις ιδιες να βαλεις θα εχει διαφορα.Τελος πάντων..... πάντως 10 χρόνια στο κορτίνα δε χρειάστηκε να αλλάξω λάμπες , 5 χρόνια στο μαρουτι , 8 χρόνια στο μικρα,12 στο τέριος, 7 χρόνια στο 107 και 3 στο κασκάι! το σύνολο των χρόνων είναι 55.... διότι πρόκειται για αμάξια δικά μου και της συζύγου
-
η αληθεια ειναι καπου στη μεση........πλεον τα εργοστασιακα φωτα ειναι πολυ καλα και το να θες κατι καλυτερο ισως και να το πεις υπερβολη!απο την αλλα παντα εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!
και δυστυχως για τα ματια μας το καλυτερο δεν ειναι τα διαφορα ξενον και ο ασυνειδητος που καμαρωνει για το κατορθωμα του.... -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Τελος πάντων..... πάντως 10 χρόνια στο κορτίνα δε χρειάστηκε να αλλάξω λάμπες , 5 χρόνια στο μαρουτι , 8 χρόνια στο μικρα,12 στο τέριος, 7 χρόνια στο 107 και 3 στο κασκάι! το σύνολο των χρόνων είναι 55.... διότι πρόκειται για αμάξια δικά μου και της συζύγου
Με το φωτισμό πειραματίζομαι με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη δέσμη μπροστά μου. Είμαι και μύωπας βλέπεις (=ζορίζομαι πιο εύκολα τη νύχτα σε σχέση με κάποιον με σωστή όραση). Σα να μην έφτανε αυτό, οδηγώ και αυτοκίνητα της περασμένης εικοσαετίας (και βάλε) με άλλες προδιαγραφές (το Ντούνα να φανταστείς φορούσε λάμπες ιωδίου από το εργοστάσιο).
Στο Ντούνα λοιπόν είχα βάλει μέχρι ενισχυτή φώτων και είχα καταλήξει ότι για το συγκεκριμένο φανάρι και στα δικά μου μάτια οι Osram Nightbreaker (δεν υπήρχαν οι Plus τότε) ήταν οι πιο καλές, με μια μικρή αδυναμία σε συνθήκες δυνατής βροχής. Ίσως φταίει βέβαια και το ότι το ένα φανάρι ήταν το εργοστασιακό και το κάτοπτρο είχε φθαρεί ολίγον τι.
Στο Τέμπρα έφτασα να αλλάξω και τα δύο φανάρια εμπρός με καινούρια, με αφορμή ένα τρακάρισμα που έβγαλε το ένα off και όταν έβαλα το καινούριο παρατήρησα αμέσως διαφορά στο πώς έφεγγε σε σχέση με το εργοστασιακό. Δεν έχω βάλει ενισχυτή γιατί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε χρειάζεται. Πειραματίστηκα πάλι με αρκετές λάμπες και κατέληξα να έχω τις Philips Night Guide, τις οποίες βρίσκω αρκούντως δυνατές και ξεκούραστες (θα ήθελα όμως να δοκιμάσω και τις Osram All Season που είναι κίτρινες, όπως αυτές που παρήγγειλα για τα ομίχλης).
Πού καταλήγω; Στο ότι οι απαιτήσεις του καθενός είναι διαφορετικές στην οδήγηση τη νύχτα. Εσύ μπορεί να έχεις αυτοκίνητο με πεντακάθαρο κάτοπτρο και φωτισμό με προτζέκτορα και με την εργοστασιακή λάμπα να θεωρείς αρκετό το φωτισμό. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει ένα Ντάτσουν Τσέρι με καντήλια για φώτα μπροστά και να μην τον νοιάζει αφού «το φορτώνω με ξύλα μωρέ, εδώ στο χωριό πάω με πενήντα, καλά φέγγει, ώχου τώρα...». Εμένα όμως που τα φώτα των αντίθετα ερχόμενων αυτοκινήτων με ενοχλούν στο μάτι περισσότερο από εσένα/τον drdrino/τον gakost/τον όποιον άλλο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αισθάνομαι ότι έχω μεγαλύτερη ανάγκη για άπλετο φως θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ με την τοποθέτησή σου, να δοκιμάζω λάμπες για να βρω την καλύτερη/πιο φωτεινή/πιο ομοιογενή/πιο vfm, και να καθαρίζω τα φανάρια μου τακτικά εμπρός-πίσω (μαζί με τα τζάμια φυσικά, το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι μες στη λάσπη και τη γύρη, δεν προβλέπεται να το πλύνω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μάλλον) με σφουγγαράκι για να μη θεωρώ ότι χάνω από τη max φωτεινότητα που μπορώ να έχω.
Υπερβολή; Μπορεί. Εκεί όμως που καθαρίζω το παρμπρίζ από τα μυγάκια δε μου κάνει κόπο να περάσω το σφουγγαράκι και στα φανάρια μου. Άλλωστε δεν παίρνει περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα για τα εμπρός και άλλα 15 για τα πίσω (βάζω και το πήγαινε-έλα).
-
Σήμερα βρήκα χρόνο και τοποθέτησα στην w211 τις xtreme vision +100% σε Η7 (λίγο τσιμπημένη η τιμή τους: 36,90ε). Η πρώτη εντύπωση-μέρα στο παρκινγκ- ήταν ότι δίνουν πιο καθαρό και περισσότερο φως από τις μαμά (σημειωτέον όμως ότι οι μαμά είναι παλιές). Θα ανεβάσω εντυπώσεις αφού τις δοκιμάσω σε ταξίδι για να δω σε πραγματικές συνθήκες τί κάνουν.
-
Καηκε χτες η μια λαμπα στο αμαξι.
Σημερα πηγα απο το συνεργειο και του ειπα να βαλει τις Phillips extreme vision. Tιμη 30€.
Εντυπωσεις οταν το οδηγησω νυχτα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σημερα πηγα απο το συνεργειο και του ειπα να βαλει τις Phillips extreme vision. Tιμη 30€.
Εντυπωσεις οταν το οδηγησω νυχτα.Χωρίς να θέλω να θέσω αμφιβολίες για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των λαμπτήρων μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά στις τιμές αν πρόκειται για τις ίδιες λάμπες Phillips extreme vision (+100%). Tιμές: 36,90 (τις πήρα εγώ) και 30€ ( ο nikospappas) .
Η άλλη περίπτωση είναι να με πιάσαν 'Κώτσιο' !!! (συγγνώμη προκαταβολικά προς του Κων/νους, ... αλλά έτσι είναι η έκφραση) -
-
-
Στην φωτο είναι οι xtreme power, τελικά ποιες έχει;
Sent from my Note II using smoke signals.
-
you foul τις Η4 που έπαιρνα extreme vision +100% ήταν σίγουρα. Για τις Η7 δεν ξέρω μάλλον θέλει τηλέφωνο για διευκρίνηση. Α ρε Κλασικό ελληνικό E-shop
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Εντυπωσεις οταν το οδηγησω νυχτα.Χωρίς να θέλω να θέσω αμφιβολίες για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των λαμπτήρων μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά στις τιμές αν πρόκειται για τις ίδιες λάμπες Phillips extreme vision (+100%). Tιμές: 36,90 (τις πήρα εγώ) και 30€ ( ο nikospappas) .
Η άλλη περίπτωση είναι να με πιάσαν 'Κώτσιο' !!! (συγγνώμη προκαταβολικά προς του Κων/νους, ... αλλά έτσι είναι η έκφραση)
Το κουτι παντως δειχνει γνησιο με τα στοιχεια του κατασκευαστη κλπ.σαν το εικονιζομενο.
και εμενα μου φανηκαν λιγα, ειδικα με την τοποθετηση μεσα, αλλα τωρα που τα αναψα, δεν ξαναρυθμισε την δεσμη των φωτων και δεν ειναι σωστη.
Παντως στην πυλωτη, αστραψε ο τοπος. -
Εχω βαλει κιτ ξενον στο φοκι μου.Μια ερωτηση.Ξερετε πως λεγονται οι λαμπες H7 στα κιτ ξενον?Μονο μεσω ebay μπορω να βρω και ψηνομαι να τις αλλαξω.
-
Μουφοξένον για Η7.... έτσι λέγονται! Κι αν τις βάλεις να σου καεί ο εγκέφαλος!.... και άλλες κατάρες!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μουφοξένον για Η7.... έτσι λέγονται! Κι αν τις βάλεις να σου καεί ο εγκέφαλος!.... και άλλες κατάρες!Ηδη τις εχω βαλει! Δηλαδη ρε παιδι μου η ford στον προτζεκτορα τι χρησιμοποιει ας πουμε?
-
Όπως όλοι οι κατασκευαστές με φανάρια με προτζέκτορες έτσι και αυτή χρησιμοποιεί διαφορετικό φανάρι με προτζέκτορα για ξένον ειδικά σχεδιασμένο για λαμπτήρες ξένον....
Αν τυφλώνεις οι κατάρες μου συνεχίζουν να σου αποτείνονται! -
Χθες δοκίμασα τις philips xtremevision +100% σε (5ωρο) νυχτερινό ταξίδι και μου φάνηκαν εξαιρετικές (σε σχέση με τις μαμά που φορούσα πριν). Καλή δέσμη με καλό κόψιμο και πυκνό φως και αρκετά καλό/γεμάτο φωτισμό στο ενδιάμεσο πεδίο (εμπρος από το αυτοκίνητο-μέχρι εκεί που καταλήγει η δέσμη). Φέγγουν καλά επίσης δεξιά στο πλάι του δρόμου και είχα πολύ καλή αίσθηση για το τί υπάρχει εκεί. Συνολικά μπορώ να πω ότι δεν κουράστηκαν τα μάτια μου, βέβαια μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι δεν είχα και πολλή ανάποδη κίνηση.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Συνολικά μπορώ να πω ότι δεν κουράστηκαν τα μάτια μου, βέβαια μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι δεν είχα και πολλή ανάποδη κίνηση.απο τους βασικους λογους κουρασης σε νυχτερινη οδηγηση.
ειδικα αν ειναι και σε επαρχιακο δρομο τουτεστιν χωρις φωτισμο.
Βελτίωση στα φώτα;