-
Τώρα τελευταία ψήνομαι σχετικά με την αγορά ενός πλυστικού μηχανήματος. Από μια έρευνα αγοράς που έχω κάνει έχω δει ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι τα bar και το watt.
Το πιο οικονομικά είναι κάποια που έχει το ALEX PACK με πίεση 90 bar και ισχύ 1500 watt και δοχείο απορρυπαντικού ( 55 Ευρώ).
Αμέσως μετά πάνε στα 110 bar και 1900 watt ( 100 Ευρώ).
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει τον κόπο για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ή θα πρέπει να έχεις πάντα την βοήθεια του παραδοσιακού σφουγγαριού;
Επίσης τι ρόλο παίζουν τα bar kai τα watt.
Περιμένω τις γνώμες σας αν έχετε εμπειρία.Ευαχαριστώ εκ των προτέρων.
Το θέμα πάει στα 'Τεχνικά Θέματα'
-
Τώρα τελευταία ψήνομαι σχετικά με την αγορά ενός πλυστικού μηχανήματος. Από μια έρευνα αγοράς που έχω κάνει έχω δει ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι τα bar και το watt.
Το πιο οικονομικά είναι κάποια που έχει το ALEX PACK με πίεση 90 bar και ισχύ 1500 watt και δοχείο απορρυπαντικού ( 55 Ευρώ).
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει τον κόπο για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ή θα πρέπει να έχεις πάντα την βοήθεια του παραδοσιακού σφουγγαριού;
-
-
Καταρχήν πάντα θα χρειάζεσαι το .... σφουγγάρι.
Τα bar αναφέρονται στην πίεση που μπορεί να ανεβάσει η αντλία. Μικρότερη απο 120 δεν κάνει καλή δουλειά γιατί κυρίως χρησιμοποιείται για ''χοντρές'' δουλειές όπως μηχανή , κάτω μέρος αυτοκινήτου , αυλές - πλακάκια κλπ.
Τα W αναφέρονται στην ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ
Γνώμη μου , προτίμησε κάποιο επώνυμο πχ. Karcher και πάνω απο 100-120 bar γιατί έχουν υποστήριξη απο αντιπροσωπεία και πολλά ανταλακτικά και εξαρτήματα για να διαλέξεις. Εχω δει 2-3 τέτοια μικρά των 50 ευρώ να χαλάνε με 2 ώρες λειτουργίας . -
ενα επισης σημαντικο στοιχειο-χαρακτηριστικο ειναι και η δυνατοτητα παροχης l/h [λιτρων νερου ανα ωρα].
οσο μεγαλυτερης ισχυος ειναι το πλυστικο μηχανημα τοσο μεγαλωνει και η παροχη/ωρα που στην πραξη μεταφραζεται σε μεγαλυτερη και πλατυτερη δεσμη νερου που εκτοξευεται απο την κάννη και πλενει γρηγορα και καλυτερα την επιφανεια που θελουμε.η προσωπικη μου εμπειρια με ''μικρο'' επωνυμο πλυστικο [κερχερ] ειναι οτι δεν αξιζει γιατι λογω μικρης και στενης δεσμης νερου θελεις πολυ υπομονη και το αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενομενο.
εαν κανεις εχει την οικονομικη δυνατοτητα και αρεσκεται στο ''do it yourself'' ας επενδυσει σε ενα αξιολογο μηχανημα για να εχει αποτελεσμα.
-
Θα συμφωνησω με τον φιλο Βασιλη στο οτι το σφουγγαρι παντα θα το χρειαζεσαι...
Τα Kercher ειναι αρκετα καλα(η αντιπροσωπεια τους ειναι καπου στη Καβαλας στο ρευμα προς Αθηνα και πριν την διασταυρωση με Κηφισο).Βεβαια σε ερωτηση μου σε καποιο βενζιναδικο σχετικα με πλυστικο μηχανημα μου ανεφερε οτι τα καλα ξεκινανε απο τα 300 Ε και ανεβαινουν....
Μην παρεις το φτηνοτερο που θα βρεις διοτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χαλασει συντομα. -
Και εγω ως κατοχος ενος φθηνιαρικου Karcher, με ισχυ 100bar, θα πω πως οντως δεν κανει την αναμενομενη δουλεια. Για να φτασουμε να μιλαμε, για μη χρηση του σφουγγαριου... μαλλον θα πρεπει να μιλησουμε για σαφως ποιο ακριβα μηχανηματα... με 150+ bar.
Και εγω το ειχα παρει με την προοπτικη να μην βαζω σφουγγαρι κατα το δυνατον... αλλα τελικα δεν γινεται. Αν ειναι πολυ λερωμενο, πρεπει να πεσει και λιγο τριψιμο. Παντως με διευκολυνε οπως και να χει... μπαινει σε δυσκολα σημεια, βγαζει καποιες δυσκολες βρωμιες, βγαζω ευκολα τα αλατια κατω απο το αμαξι, και τελος παντων βγαζει ενα μεγαλο μερος της βρωμας γρηγορα... αλλα μετα σφουγγαρι.
-
Λοιπον... για να το πάρεις αποφαση αν δεν κοπιασεις (σαπούνισμα-σκούπισμα), δεν προκειται να πλυθεί καλα το αυτοκίνητο.
Εγώ εχω πάρει απο τον αλεξ-πακ αυτο μετα 100ε εδω και 10 μήνες και δεν εχει κανένα πρόβλημα.
Οταν ειχα παει να το πάρω ειχα ρωτήσει και μου είχαν πει, οτι για οτι θελω σέρβις κλπ τα υποστηρίζουν όλα και ειχε 2 χρόνακια εγγυηση.
Το συγκεκριμένο ζυγίζει γύρω στα 20 κιλά και τα μηχανικά του μερη ειναι ολα μεταλλικά που σημαίνει οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο σε σχέση με τα πιο μικρά που ειναι πλαστικά.
Μήν πάρεις μικρότερο παρε αυτό μια και καλή. -
Εγώ είχα πάρει από ALEX PACK ένα από τα μικρότερα γύρω στα 55-60€! Έχω κάνει μέχρι στιγμής πάνω από 15 πλυσίματα (15πλυσίματα σε πλυντήριο*6€=90€, 90€-60€ το μηχάνημα=30€, 30€-10€ σαμπουάν=20€ Κέρδος)
Το μπουκαλάκι για το σαμπουάν βολεύει μόνο για ψεκάσεις δύσκολα σημεία που θες να ξεπλύνεις (από κάτω για άλατα κλπ)
Το σφουγγάρι δεν το γλιτώνεις.
Ξεπλένεις φοβερά μυγάκια, κάτω μέρος, θόλους, και μηχανή (αν και δεν το συνιστώ με τα τόσα ηλεκτρ-ονικά/ικά) από απόσταση 50-60 εκ. γιατί είναι σαν δυνατό νέφος νερού.
Εγγύηση από ALEX PACK.
Εμένα με έβαλε στο κόλπο ένας ταξιτζής στην πολυκατοικία μου που είχε πάρει!
Αν μου χαλάσει εκτός εγγύησης θα ξαναπάρω πάλι από εκεί αλλά το πιο δυνατό που είπες!Ένα κόλπο που μου έμαθε για το καθάρισμα του υφάσματος του ουρανού είναι να το καθαρίζεις με μωρομάντιλα.
-
Ασχετο αλλα επικαιρο.Αυτα τα υγρα καθαρισμου με ενεργο αφρο που σου κανουν (στα βενζιναδικα) το αμαξι λαμπικο ειναι αξιοπιστα ή μηπως εχουν πολλα χημικα?Μπαινουν στα πλυστικα μηχανηματα που αναφερετε?
-
Εγω εχω βρει βολικο αυτο το 'πιστολι'
βολικο.Εχω και της ΚΕΡΧΕΡ ενα πλυστικο αλλα το χρησιμοποιω προσεκτικα γιατι μπορει να πεταξει το χρωμα,σπασει τζαμια,τρυπησει ελαστικα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχω και της ΚΕΡΧΕΡ ενα πλυστικο αλλα το χρησιμοποιω προσεκτικα γιατι μπορει να πεταξει το χρωμα,σπασει τζαμια,τρυπησει ελαστικα.Τόσο δυνατό είναι?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εχω και της ΚΕΡΧΕΡ ενα πλυστικο αλλα το χρησιμοποιω προσεκτικα γιατι μπορει να πεταξει το χρωμα,σπασει τζαμια,τρυπησει ελαστικα.
Τόσο δυνατό είναι?
Οταν το αγορασα το δοκιμασα σε ενα παλιο λαστιχο και οντως του εκανε γραμμες,τζαμι δεν εχω σπασει αλλα πιθανοτατα το σπαει(αυτα τα γραφει και στις οδηγιες χρησης).Οσον αφορα το χρωμα το δοκιμασα στο αυτοκινητο του ξαδερφου μου και οπου το χρωμα ηταν χτυπημενο (ειχε ξεφτισει απο πετραδακια ,σαν λακουβιτσες στο χρωμα) το 'πεταγε'.
Βεβαια πρεπει να το κανεις απο πολυ κοντα για να κανει τετοια ζημια.το χρησιμοποιω και αλλου ,στα χαλια ,στην αυλη,σε τεντες,στο πεζοδρομιο. Πολυ σημαντικο ειναι οτι καταναλωνει πολυ λιγο νερο για το αποτελεσμα που δινει. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εχω και της ΚΕΡΧΕΡ ενα πλυστικο αλλα το χρησιμοποιω προσεκτικα γιατι μπορει να πεταξει το χρωμα,σπασει τζαμια,τρυπησει ελαστικα.
Τόσο δυνατό είναι?
Οντως είναι τόσο δυνατό όσο περιγράφει ο BILL33 , αλλά όχι και να σπάσει τζάμια αυτοκινήτου.
Εγώ πάντως έχω κάνει αρκετές ζημιές , ειδικά στα γδαρσίματα του προφυλακτήρα που ''πέταξα'' το χρώμα. -
Πανπάλαιο θέμα αλλά ας απαντήσω...
Εμένα μια φορά ένα που είχα πάρει από τα lidl μου είχε κάνει πολύ βαθειά και μεγάλη κοψια στο δάχτιλοοοοοοοοοοοοο!!!
ΠΡΟΣΟΧΗΗ!!!!!! -
-
Ωραιοτατο,επωνυμο και σχετικα σε καλη τιμη και τα χαρακτηριστικα του ειναι μια χαρα. Προσωπικα εχω ενα λιγο πιο αδυναμο αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και στο πλυσιμο του αυτοκινητου και σε διαφορες αλλες δουλειες,οποτε αυτο θα σε καλυψει
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
-
Mε τα πλυστικά υψηλής πίεσης, επιβάλλεται απόσταση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μισού μέτρου από την ψεκαζόμενη επιφάνεια (και ακόμη περισσότερη αν μιλάμε για πλαϊνά ελαστικών), για κεφαλή πλυστικού επίπεδη / παραλληλόγραμμη.
Πλυστικά με σφαιρική κεφαλή απλώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
Προσοχή στο τι χρησιμοποιούν στα διάφορα επαγγελματικά πλυντήρια... -
@ Drunkard σ΄ευχαριστώ πολύ.
Θα το πάρω σε άριστη τιμή, αλλά με αγγλική πρίζα. (περίπου 30-35 € με την αποστολή).
-
σκεφτομαι να πάρω ενα πλυστικο μηχανημα, ποιο να παρω ρε παιδια...
Μερικοι λένε απο 120bar και πανω...
Απο μαρκες εχω ακουσει τα nilfisk και karcher ειναι καλα.
Εχω δει κάποια einhel σε προσφορες άλλα δεν ξερω πόσο αξιοπιστα ειναι.
Εχω δει προσφορες απο το e-shop...εχει δυο crazy προσφορές για karher και nilfisk και μια με ένα einhel στα 125ευρω στην πρωτη σελιδα...τις συγκρινα στο skroytz και ειδα οτι ειναι καλες.
Το einhel εχει πολλα bar-160bar άλλα ειναι ασυμη μαρκα
Το krausman δεν την ξερω και καλα..άλλα νομιζω οτι ειναι ποιοτικη επειδη φερνει προς γερμανικη...και την εχω ακουσει σε αλλα εργαλεια...σε αυτη μου την δινει οτι λεει 160bar psi και πιεση λειτουργειας 110bar...ποιο απο τα δυο ισχυει...μετα το nilfisk με τα 144 ευρω εχει 15ευρω λιγοτερα στο ε-σοπ
απο τα άλλα μαγαζια που το πουλανε... εχει λενε αλουμινενια αντλια---μιλουν για αξιοπιστια σε αυτην την μαρκα μερικοι γνωστοι.
Μετα το karcher το 3500 με τα 120bar http://www.skroutz.gr/s/264064/Karcher- ... rcher+3500
λενε οτι εχει υδροψυκτο μοτερ...και αυτο του χαριζει ζωη...αλλα παλι υπολειπετε της nilfisk,
τι λετε να προτιμήσω?
Ακομα σημερα ειδα και ενα απο αυτά εδω, δεν περιμενα να εχει πλυστικα η stihl, μου φάνηκε πολύ καλό το 120bar πιεση και βαρη που πηγα να το σηκωσω...οχι ξευτικο http://www.stihl.gr/Προ% ... CF%82.aspx
ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ