-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Dap ..νομιζω οτι ολοι ψαχνουμε τροπους ..να γλυτωσουμε οτι μπορουμε.
Εσυ ισως εισαι απολυτα σωστος και ελεχγεις και τα λαστιχα σου πριν μπεις στο αμαξι.!
Εγω παλι κοιταω πως δεν θα με γραψει η καμερα..η οποια δεν εχει τοποθετηθει
για την ασφαλεια μου.Μα αγαπητε,συμφωνα με τα γραφομενα σου παντα, τη πινακιδα θα την κρυβεις απο ΟΛΕΣ τις καμερες και τα μπατσαδικα που θα βρεις στο δρομο σου που ισως καποιες απο αυτες ειναι για τη προστασια σου .....Εσυ το θεωρεις αντρικιο.Μαγκια σου.....
Εδω ορισμενοι θεωρουν μαγκια να περνουν τα διοδια χωρις να πληρωνουν κολλημενοι πισω απο αυτους με τα e pass..
Και αλλοι ειναι τοσο μαγκες που δεχονται και πληρωνουν τα ακριβοτερα διοδια στην Ευρωπη, στη χωρα με τους χειροτερους δρομους, τους χαμηλοτερους μισθους και τη μεγαλυτερη ανεργια.
Καλα κανουν και μας γαμανε. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Τοτε sorry αλλα μετα απο εικοσιτρια χρονια οδηγος στο Ελλαντα μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν:
Ή τηρεις τα ορια ευβλαβικα και σε εχουν παρει σβαρνα καμμια εικοσαρια φορες ή εξι μηνες το χρονο κυκλοφορεις χωρις διπλωμαΕγω παλι δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα κατι για ατομο που ξερω ποσο μαλλον για ενα τελειως αγνωστο μου ανθρωπο.....
Και κατι αλλο.Περιμενα οτι (ισως) θα απαντουσες στη τελευταια μου προταση αλλα εσυ βολευτηκες με την πρωτη..
Μα η βεβαιοτητα δεν εχει να κανει με εσενα συγκεκριμενα. Εχει να κανει με τους ελληνικους δρομους.
Ξαναλεω λοιπον για να το καταλαβεις οτι αμα μου λες οτι οδηγεις αγνοωντας μπλοκα καμερες κλπ δυο πραγματα συμβαινουν. Ή πας με τα ορια πραγμα που κρινω επικινδυνο σε ενα περιβαλλον ποτυ κανεις δεν τα τηρει και δε θα εξηγησω τους λογους γιατι δεν τα τηρει ή εισαι τοσο large που πληρωνεις προστιμα και δε σε νοιαζει αν σου παιρνουν το διπλωμα εξι μηνες το χρονο.
Απο τη στιγμη που ισχυει ενα απο τα παραπανω δεν μπορω να κουβεντιασω μαζι σου το δευτερο ερωτημα σου.Δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου.
Εδω και 29 χρονια που οδηγω, ο DAP οδηγει πολλα περισσοτερα, δεν εχω φαει κληση για ταχυτητα.
Στον δρομο παω με +10 - 20 απο το οριο και ισως αυτος να ειναι ο λογος.
πχ στην ΑΟ πηγαινω με 110-140 ακομα και στα σημεια που εχει οριο 90 και κληση δεν εφαγα ποτε. -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Kοιταξε dap εσυ...τηρεις παντα τα ορια...ή δεν τα τηρεις και εισαι παντα τυχερος,
δεν προσπαθεις να θυμασαι και να μαθεις που ειναι οι καμερες..μπαινεις στο συγκεκριμενο
θεμα-τοπικ μονο για να ενημερωνεις τους αλλους οδηγους και φυσικα δεν παιζει να εχεις κονε και να
σβηνεις κλησεις γιατι δεν ειναι αντρικιο,σωστο,τιμιο!!
Οποτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι εισαι πολυ τυχερος!!!
Εγω παλι που δεν ειμαι τοσο τυχερος..αμα υπηρχε ενας τροπος να μην με τσακωσουν θα ηθελα πολυ
να μην φαινεται η πινακιδα μου...και θα εκοβα οπου χρειαζοταν και θα ετρεχα εκει που μπορουσαΣτο ευχομαι φιλε μου να εισαι τυχερος και να την γλυτωνεις.Πραγματικα στο λεω,ασχετα αν δεν μπορεσα να σου αλλαξω το τροπο αντιμετωπησης του εχθρου.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Τοτε sorry αλλα μετα απο εικοσιτρια χρονια οδηγος στο Ελλαντα μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν:
Ή τηρεις τα ορια ευβλαβικα και σε εχουν παρει σβαρνα καμμια εικοσαρια φορες ή εξι μηνες το χρονο κυκλοφορεις χωρις διπλωμαΕγω παλι δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα κατι για ατομο που ξερω ποσο μαλλον για ενα τελειως αγνωστο μου ανθρωπο.....
Και κατι αλλο.Περιμενα οτι (ισως) θα απαντουσες στη τελευταια μου προταση αλλα εσυ βολευτηκες με την πρωτη..
Μα η βεβαιοτητα δεν εχει να κανει με εσενα συγκεκριμενα. Εχει να κανει με τους ελληνικους δρομους.
Ξαναλεω λοιπον για να το καταλαβεις οτι αμα μου λες οτι οδηγεις αγνοωντας μπλοκα καμερες κλπ δυο πραγματα συμβαινουν. Ή πας με τα ορια πραγμα που κρινω επικινδυνο σε ενα περιβαλλον ποτυ κανεις δεν τα τηρει και δε θα εξηγησω τους λογους γιατι δεν τα τηρει ή εισαι τοσο large που πληρωνεις προστιμα και δε σε νοιαζει αν σου παιρνουν το διπλωμα εξι μηνες το χρονο.
Απο τη στιγμη που ισχυει ενα απο τα παραπανω δεν μπορω να κουβεντιασω μαζι σου το δευτερο ερωτημα σου.Δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει η βεβαιοτητα σου.
Εδω και 29 χρονια που οδηγω, ο DAP οδηγει πολλα περισσοτερα, δεν εχω φαει κληση για ταχυτητα.
Στον δρομο παω με +10 - 20 απο το οριο και ισως αυτος να ειναι ο λογος.
πχ στην ΑΟ πηγαινω με 110-140 ακομα και στα σημεια που εχει οριο 90 και κληση δεν εφαγα ποτε.Τώρα μάλλον κάνεις πλάκα.,
Πας στην ΑΟ με 140 εκεί που έχει όριο 90 με τις κάμερες να φλασάρουν σαν παλαβές και μου λες ότι δεν έχεις φάει κλήση .
Τί να πώ.
Κάνε μόνο ένα κόπο και διέτρεξε τα αντίστοιχα τόπικ με τις κλήσεις σε αυτό το φόρουμ και θα δεις γιατί απορώ και από που πηγάζει η βεβαιότητά μου. -
Τώρα μάλλον κάνεις πλάκα.,
Πας στην ΑΟ με 140 εκεί που έχει όριο 90 με τις κάμερες να φλασάρουν σαν παλαβές και μου λες ότι δεν έχεις φάει κλήση .
Τί να πώ.
Κάνε μόνο ένα κόπο και διέτρεξε τα αντίστοιχα τόπικ με τις κλήσεις σε αυτό το φόρουμ και θα δεις γιατί απορώ και από που πηγάζει η βεβαιότητά μου.Οχι, εκει παω με 110
Κοιτα, και εμενα μου κανει εντυπωση που δεν εχω φαει φλασια ακομα απο ρανταρ. αλλα τι να πω, ισως οταν περναω δεν δουλευουν -
Επομένως από μόνος σου λες ότι δεν είναι παράλογη η δικίά μου βεβαιότητα αλλά σπάνια η δικιά σου περίπτωση.
Και επειδή αποτελείς εξαίρεση όπως παραδέχεσαι και ο ίδιος, απλά επιβεβαιώνεις τον κανόνα της βεβαιότητάς μου -
Και η λύση στην Αττική Οδό -μια που είναι το παράδειγμα μας- δεν είναι να πηγαίνει κανείς με τα όρια (τα οποία είναι παρόμοια με αντίστοιχους δρόμους στο εξωτερικό, παρόλο που οι οδηγοί εδώ είναι πολύ χειρότεροι), αλλά να αποκρύψει τις πινακίδες του ώστε να μπορεί να κινείται με όσα κρίνει αυτός.
Λογικό.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και η λύση στην Αττική Οδό -μια που είναι το παράδειγμα μας- δεν είναι να πηγαίνει κανείς με τα όρια (τα οποία είναι παρόμοια με αντίστοιχους δρόμους στο εξωτερικό, παρόλο που οι οδηγοί εδώ είναι πολύ χειρότεροι), αλλά να αποκρύψει τις πινακίδες του ώστε να μπορεί να κινείται με όσα κρίνει αυτός.Λογικό.
Αυτό είπα εγώ?
ίσα ίσα που για την ΑΟ έχω πει και εδώ μέσα ότι τα πολύ χαμηλά όρια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επικινδυνότητα στην οδήγηση αλλά και σε εξωοδηγικούς παράγοντες οπως ο θόρυβος μια που είναι αστική περιοχή, η μόλυνση κλπ κλπ. Το ίδιο ισχύει και σε όλους τους περιφερειακούς της Ευρώπης.
Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει τις ταχύτητες που θα οδηγάει κάθε φορά και βέβαια δεν είναι 'κατινίστικη συμπεριφορά' το να προστατεύεται από τις κάμερες και τα μπλόκα της τροχαίας. Όπως λοιπόν εσύ κόβεις εκεί που έχει κάμερα, ή έχεις jammer, ή βάζεις μεμβράνη στην πινακίδα (που είναι κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση για τις φωτογραφίες), ο άλλος σου λέει θα έχω λάσπη στην πινακίδα (ανεξάρτητα βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι γιατί οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές που πρέπει η πινακίδα να είναι κατάμαυρη από τη λάσπη). Τόσο απλά.... -
Όπως λοιπόν εσύ κόβεις εκεί που έχει κάμερα, ή έχεις jammer, ή βάζεις μεμβράνη στην πινακίδα (που είναι κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση για τις φωτογραφίες), ο άλλος σου λέει θα έχω λάσπη στην πινακίδα (ανεξάρτητα βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι γιατί οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές που πρέπει η πινακίδα να είναι κατάμαυρη από τη λάσπη). Τόσο απλά....'Εγώ' απλά πηγαίνω πλέον με τα όρια παντού στην Αττική Οδό και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Εγώ αποφεύγω όσο γίνεται την ΑΟ, και αν δεν γίνεται, τότε πάω με τα όρια.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγω, ξερω που ειναι οι καμερες και εχω και το gps να μου τις θυμιζει.
@@ μεντολες συζητηση, καθεστε και τη λετε στον manos0013 επειδη δεν θελει να πληρωνει κλησεις που αποκλειστικο σκοπο εχουν τη φοροεισπραξη (οποιος ειδε το βιντεο στον ΒΟΑΚ, με τους νομιμα κινουμενους οδηγους, καταλαβε).
-
Φιλε Κacey ειπες την πιο σωστη κουβεντα. Φυσικα και δεν θα λασπωσω την πινακιδα(ειδικα σε καινουργιο αυτ.)
και καταλαβες και το νοημα της κουβεντας.
Θα πω μονο για να καταλαβετε..διαδρομη που την κανω καθημερινα εδω και 7 χρονια 35 χλμ
με μεσο ορ0 100-120 χιλιομετρα αν την κανω με τα καινουργια δεδομενα χρειαζομαι 50 λεπτα!!!! -
Και τωρα θα βγουν μερικοι εξυπνακηδες και θα σου πουν οτι 50 λεπτα επρεπε να τη κανεις, γιατι αυτα ειναι τα ορια και το κρατος εν σοφια τα εποιησε και τωρα εισαι επικινδυνος και αλλες 1002 μαλακιες.
-
Aπό εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει τις ταχύτητες που θα οδηγάει κάθε φορά και βέβαια δεν είναι 'κατινίστικη συμπεριφορά' το να προστατεύεται από τις κάμερες και τα μπλόκα της τροχαίας. Όπως λοιπόν εσύ κόβεις εκεί που έχει κάμερα, ή έχεις jammer, ή βάζεις μεμβράνη στην πινακίδα (που είναι κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση για τις φωτογραφίες), ο άλλος σου λέει θα έχω λάσπη στην πινακίδα (ανεξάρτητα βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι γιατί οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές που πρέπει η πινακίδα να είναι κατάμαυρη από τη λάσπη). Τόσο απλά....Ε ναι προφανώς είναι το ίδιο το να κόβεις εκεί που έχει κάμερες (= δεν επηρεάζεις κανέναν άλλον, όντως επιτυγχάνεις το στόχο των ορίων) με το να κρύβεις τις πινακίδες σου (= εύκολη ατιμωρησία ό,τι και να κάνεις ακόμα και αν σκοτώσεις κανέναν, δεν μειώνεις ταχύτητα)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Aπό εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει τις ταχύτητες που θα οδηγάει κάθε φορά και βέβαια δεν είναι 'κατινίστικη συμπεριφορά' το να προστατεύεται από τις κάμερες και τα μπλόκα της τροχαίας. Όπως λοιπόν εσύ κόβεις εκεί που έχει κάμερα, ή έχεις jammer, ή βάζεις μεμβράνη στην πινακίδα (που είναι κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση για τις φωτογραφίες), ο άλλος σου λέει θα έχω λάσπη στην πινακίδα (ανεξάρτητα βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι γιατί οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές που πρέπει η πινακίδα να είναι κατάμαυρη από τη λάσπη). Τόσο απλά....
Ε ναι προφανώς είναι το ίδιο το να κόβεις εκεί που έχει κάμερες (= δεν επηρεάζεις κανέναν άλλον, όντως επιτυγχάνεις το στόχο των ορίων) με το να κρύβεις τις πινακίδες σου (= εύκολη ατιμωρησία ό,τι και να κάνεις ακόμα και αν σκοτώσεις κανέναν, δεν μειώνεις ταχύτητα)
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φιλαρακο. Μην προσπαθεις να αμβλυνεις κατι που τθχαινει να πραττεις παρόλο που θες να 'φαινεσαι' νομοταγης' και πολιτικα ορθος.
Κοβοντας μονο στα σημεια που εχει καμερες ουδολως πετυχαινεις το στοχο των οριων. Κοροιδευεις το νομο, δειχνεις ευθεως αντικοινωνικη συμπεριφορα, , εισαι επικινδυνος ισως και θανατηφορα στο υπολοιπο 99,9% της διαδρομης σου για το κοινωνικο συνολο κλπ κλπ.
Οποιος θελει να κανει κυρηγμα εδω μεσα να ειναι πρωτα απ'ολα ο ιδιος ενταξει και να μην κοροιδευει τον εαυτό του και τους υπολοιπους.
Ειναι αυτο που λεμε: ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω. -
Aπό εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει τις ταχύτητες που θα οδηγάει κάθε φορά και βέβαια δεν είναι 'κατινίστικη συμπεριφορά' το να προστατεύεται από τις κάμερες και τα μπλόκα της τροχαίας. Όπως λοιπόν εσύ κόβεις εκεί που έχει κάμερα, ή έχεις jammer, ή βάζεις μεμβράνη στην πινακίδα (που είναι κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση για τις φωτογραφίες), ο άλλος σου λέει θα έχω λάσπη στην πινακίδα (ανεξάρτητα βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι γιατί οι φωτογραφίες είναι τόσο καθαρές που πρέπει η πινακίδα να είναι κατάμαυρη από τη λάσπη). Τόσο απλά....
Ε ναι προφανώς είναι το ίδιο το να κόβεις εκεί που έχει κάμερες (= δεν επηρεάζεις κανέναν άλλον, όντως επιτυγχάνεις το στόχο των ορίων) με το να κρύβεις τις πινακίδες σου (= εύκολη ατιμωρησία ό,τι και να κάνεις ακόμα και αν σκοτώσεις κανέναν, δεν μειώνεις ταχύτητα)
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φιλαρακο. Μην προσπαθεις να αμβλυνεις κατι που τθχαινει να πραττεις παρόλο που θες να 'φαινεσαι' νομοταγης' και πολιτικα ορθος.
Εχω γράψει ποτέ ότι τηρώ τα όρια ?
Το θέμα τέθηκε ως 'αντρίκια vs. κατινίστικη συμπεριφορά' και ως προς αυτό σαφέστατα δεν είναι το ίδιο το να κόβεις με το να κρύβεις με όποιο τρόπο την πινακίδα σου.
Τώρα εσύ τι κατάλαβες πρόβλημά σου.
Οσο για τις βεβαιότητές σου στις απαντήσεις σου στον DAP, είναι αστείες, τα τελευταία 10 χρόνια έχω πάει πολλάκις >>200 (και ακόμα περισσότερο σαν διαφορά με το όριο σε επαρχιακούς δρόμους) και μοναδική φορά που με έχουν γράψει ήταν στην είσοδο ενός χωριού πάνω από τη λίμνη Κερκίνη με 84 χλμ/ώρα με όριο 50.
-
Βρε παιδια τι λεμε τωρα;
Επεστρεφα από Βυτίνα, και καποια στιγμη μου έκαναν νοημα αρκετα αυτοκινητα με τα φωτα, ότι υπάρχει καπου μπλόκο.
Τους εντόπισα μετα από 2 χιλιομετρα περιπου σε μια μεγαλη ευθεια που όμως ειχε για καποιον ακαταννόητο λογο οριο 50.
Δεν κοιταξα το κοντερ αλλα ρυθμισα την ταχύτητα έτσι που να ειναι πολύ χαμηλή μεν όπως την ένοιωθα για τις συγκεκριμενες συνθήκες, αλλα να περάσω χωρις να φαινεται ότι τους κοροιδεύω και χωρις να νοιωθω κι εγω εκεινη τη στιγμη γελοίος.
Το αποτελεσμα;
Με σταματησαν και μου εδειξαν το ρανταρ που έγραφε 92.
Ξερετε τι έπρεπε να μου κανουν αν δεν καταλαβαιναν και αυτοί ότι το όριο ειναι προβληματικό και απλώς τους στελνουν για να μαζεψουν χρήμα; -
Υποθέτω ότι σε σταμάτησαν στην ευθεία κοντά στην διασταύρωση για Μαίναλο. Δεν είναι ακατανόητος λόγος που υπάρχει όριο 50 εκεί, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, ένα από αυτά μπροστά στα μάτια μου.
Αν ήταν όντως εκεί, θεωρείς λογικό το να έχεις κόψει αλλά να πηγαίνεις και πάλι με... 92; Δηλαδή πριν κόψεις με πόσα πήγαινες;
-
Πριν είχε στροφες! Δεν ειπα ότι έκοψα! Ειπα ότι σε εκεινη την ευθεία ρυθμισα την ταχυτητα τοσο, που μου φαινοταν χαμηλη μεν αλλα όχι γελοια. Και δεν θυμαμαι να είχε καμμια διασταυρωση μετα. Και που έχουν γινει δυστυχήματα; Στην ευθεία;
Δεν κοιταω σχεδον ποτε το κοντερ όταν ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγω, και τις συνθηκες που υπάρχουν, πηγαινω με τοσο όσο να νοιώθω ότι έχω πλήρη έλεγχο με αρκετα μαλιστα περιθωρια ασφαλειας.
Οδηγώ 38 χρονια και δεν έχω τρακαρει ποτε! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχω γράψει ποτέ ότι τηρώ τα όρια ?
Το θέμα τέθηκε ως 'αντρίκια vs. κατινίστικη συμπεριφορά' και ως προς αυτό σαφέστατα δεν είναι το ίδιο το να κόβεις με το να κρύβεις με όποιο τρόπο την πινακίδα σου.
Τώρα εσύ τι κατάλαβες πρόβλημά σου.
Οσο για τις βεβαιότητές σου στις απαντήσεις σου στον DAP, είναι αστείες, τα τελευταία 10 χρόνια έχω πάει πολλάκις >>200 (και ακόμα περισσότερο σαν διαφορά με το όριο σε επαρχιακούς δρόμους) και μοναδική φορά που με έχουν γράψει ήταν στην είσοδο ενός χωριού πάνω από τη λίμνη Κερκίνη με 84 χλμ/ώρα με όριο 50.
Πρώτον δεν είπα ότι τηρείς τα όρια. Είπα ακριβώς το αντίθετο. ότι ακριβώς επειδή δεν τα τηρείς και ακριβώς επειδή όπως είναι φυσικό και όπως κάνει ο καθένας από εμάς κόβεις όπου έχει μπλόκα και κάμερες και εν γένει προσπαθείς να προστατευθείς από αυτό με τρόπους που εσύ νομίζεις ορθούς, δεν μπορείς να λες ότι όποιος χρησιμοποιεί άλλο τρόπο για να προστατευθεί είναι κατίνα ή αν δεν το λές εσύ να συμφωνείς με αυτό. Είναι μια αντίφαση δεν το καταλαβαίνεις? Δηλ. εσύ ξέρεις που έχει μπλόκα και κόβεις , εγώ που δεν ξέρω έχω αντιραντάρ για να με προειδιποιεί ή jammer για να μην με πιάνει. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο??? Αυτό λέω.
Δεύτερο για το πόσο αστείες είναι οι βεβαιότητες μου στις απαντήσεις του DAP βάλε το μυαλό σου και σκέψου λίγο πόσες φορές θα σε είχαν γράψει τα τελευταία δέκα χρόνια πηγαίνοντας με 200 όπως λες εάν δεν πρόσεχες-έκοβες-ήξερες τα σημεία που έχει μπλόκα γιατί αυτό ακριβώς λέει ο DAP. Ότι εγώ δεν κόβω. Και απαντάω ότι αν δεν κόβεις είμαι βέβαιος ότι ή πας με τα 'αστεία' όρια ή μένεις συχνά χωρίς δίπλωμα. Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο?
Radar και πού βρίσκονται.