-
Νάσο, ο mm55, γνωρίζεις ότι δεν ασχολείται πολύ με τα του 4ΤΦ.
Επί της ουσίας.
Εχεις μιλήσει με κάποιους από εμάς. Κάνεις λάθος να επιμένεις. Ελπίζω ότι θα το δεις σύντομα. Αλλά...οι κατηγορίες περί 'παιδικής χαράς', 'υστεροβουλίας για διαφημιστικούς λόγους' μας παίρνουν αμπάριζα όλους. Και αυτούς που λες ότι εκτιμάς. Σαν μέρη του συνόλου και εξουσιοδοτημένους με κάποιες παραπάνω αρμοδιότητες.
Αν το σκεφτείς λίγο ψύχραιμα θα δεις ότι διαγραφή δεν μπορεί να γίνει.
ΒΑΝ ναι. Αυτό θα κάνουμε. Ακόμα και χωρίς τα 'νομικά' περί Κανονισμού και διπλών usernames... -
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά έχει γίνει σήριαλ. Όταν (και αν ποτέ) αποφασίσω ότι το 4ΤF δεν μου αρέσει πλέον ως δικτυακός τόπος συζήτησης, θα σταματήσω να γράφω, θα διαγράψω και τους σελιδοδείκτες του forum από τον firefox και τελείωσε το πράγμα.
Κάνεις και μια αλλαγή στο προφίλ σου να μην σου έρχονται πια e-mail ειδοποίησης για τα θέματα που έχεις γράψει και έληξε το θέμα.
-
o mm55 δεν ασχολειται,ο αλλος διαβαζει για εξετάσεις,μερικοι λειπουν πάντα,και οι αλλοι ποτέ δεν επεμβαινουν (εξαιρεση ο kouk και ο krusen).
γιατι δεν αλλάζετε τους mods?edit: cmarin kai nass επεμβαινουν,αλλά σπανιοτερα απο τους 2 που προειπα.μοναχα αν πέσει ο ουρανος στο κεφαλι μας καπως κινουνται (ζήτω η Γαλατία!)
-
Da Silva
Για να καταλάβω, δλδ εσύ κατακρίνεις τη χαλαρή αντιμετώπιση κι επιζητάς τη βίαια επέμβαση ισχυρών δυνάμεων καταστολής; -
Ο χρήστης Da Silva έγραψε:
o mm55 δεν ασχολειται,ο αλλος διαβαζει για εξετάσεις,μερικοι λειπουν πάντα,και οι αλλοι ποτέ δεν επεμβαινουν (εξαιρεση ο kouk και ο krusen).
γιατι δεν αλλάζετε τους mods?edit: cmarin kai nass επεμβαινουν,αλλά σπανιοτερα απο τους 2 που προειπα.μοναχα αν πέσει ο ουρανος στο κεφαλι μας καπως κινουνται (ζήτω η Γαλατία!)
Λάθος Da Silva. Απλά εγω και ο Κρουσενμπόϊλερ φαινόμαστε περισσότερο!! Ολοι επεμβαίνουν (διαγραφές, μετακινήσεις, διασπάσεις κλπ) αλλά πιο διακριτικά...
-
-
Ελα μωρέ...όλα καλά!!!...
-
Ο χρήστης nasos_79 έγραψε:
........................
Έχουμε όλοι άποψη για όλα τώρα!!!Με βάση ότι έγραψες προσπαθούμε να καταλάβουμε, και τίποτα παραπάνω, νομίζω ότι δικαιούμαστε να έχουμε άποψη
Άποψη σε ένα δημόσιο χώρο, είτε μας αρέσει είτε όχι έχουν όλοι (Όπως είχε πει κι ο 'Κάλαχαν', 'είναι σα την κωλοτρυπίδα, όλοι έχουν από μια'). Αρκεί να είναι κόσμια, κι ας είναι αντίθετη με τη δική μας.Μη προσβάλεις όλα τα μέλη με μια φράση δεν είναι σωστό. Δε ξέρω τι έχει γίνει ακριβώς, κι ούτε με ενδιέφερε (Μιας κι ο καθένας είναι ελεύθερος να αποχωρήσει όποτε θέλει κι όπως θέλει), μέχρι που διάβασα τη παραπάνω φράση, αλλά θα συμφωνήσω με τον 'tsilis'.
Όποιος δε θέλει να συμμετέχει απλά αποχωρεί (όρα 'lkar', ούτε λέξη και παρά το ότι διαφωνούσαμε σε αρκετά του αξίζει ένα + ).Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση για παρεξήγηση.
-
Κοιτα ο Νάσος προσπάθησε για δικους του λόγους να διαγραφεί χωρίς να φανεί πουθενά, το να το δημοσιοποιησει όπως καταλαβα ήταν η έσχατη λύση γιατί αισθάνθηκε ότι τον γράφουν, τώρα το αν γινεται ν διαγραφεί δεν το ξέρω...μπορει να μην υπάρχει καν σαν option.
-
Much ado about nothing
-
'ratanplan' το καταλαβαίνω, αλλά οι γενικεύσεις κάποιες φορές μας κάνουν να χάσουμε το όποιο δίκιο έχουμε.
Προσωπικά στο γράψιμο θα αντιδρούσα με ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ γράψιμο, κι άντε γεια. Αποφεύγοντας να κάνω μάγκες κάποιους που πιθανόν δεν είναι. -
Και εγώ είμαι κατα των γενικεύσεων κλπ, στο γράψιμο όμως (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού διαβασα ότι ο mod είναι εκτος και δεν μπορει να διαβασει) τρελαίνομαι!
-
δε ξέρω τι έχει προηγηθεί και ούτε με αφορά.
Οσον αφορά το τεχνικό μέρος, δυνατότητα διαγραφής χρήστη σ'ένα φόρουμ έχει μόνο ο διαχειριστής.
Οταν διαγράφεται ένας χρήστης δεν διαγράφονται και οι δημοσιεύσεις του, όμως παύει να φαίνεται στη λίστα μελών καθώς παύει να υπάρχει και ο μοναδικός κωδικός του που τον ξεχωρίζει στη βάση δεδομένων.Από κει και πέρα είναι καθαρά θέμα διαχείρισης αν κάποιος χρήστης θα διαγράφεται ή θα θεωρείται απαγορευμένη η πρόσβασή του και κανείς χρήστης ή moderator μπορεί να το αλλάξει αυτό. Προσωπικά είμαι υπέρ της διαγραφής των spam bots και μπλοκάρισμα των ip τους και όχι κάποιου χρήστη που έβρισε χριστοπαναγίες τον διαχειριστή.
`Οσον αφορά για το αν κάποιος δεν επιθυμεί να είναι μέλος ενός φόρουμ το κάνει με την οικειοθελή αποχώρησή του χωρίς να εκβιάζει καταστάσεις, όπως είπε ο προλαλήσαντας Χρήστος
Κι εσείς που τη λέτε στους μοντεράτορες ας σκέφτεστε λίγο πρώτα τη δουλειά που κάνουν. Ο διαχειριστής επιλέγει και βάζει άτομα εμπιστοσύνης σ'ένα μεγάλο φόρουμ σαν αυτό, και καλώς ή κακώς δεν επιτρέπει η δουλειά όλων να βρίσκονται 24/7 πάνω απ'το φόρουμ, + το ότι η δουλειά τους δεν πρέπει να αμφισβητείται, ασχέτως αν κάποιοι φαίνονται πιο πολύ.
Τέλος -
Ο χρήστης nasos_79 έγραψε:
Καλησπέρα σας.Σπέρα.
Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με μία ερώτηση:
Δικαιούται, ναι ή όχι, ένα μέλος του 4ΤΦ να επιθυμεί να διαγραφεί; Φαντάζομαι πως όλοι συμφωνείτε ότι δικαιούται.
Φυσικά.
Ερώτηση νούμερο 2: Δικαιούται να διαγραφεί; Επίσης φαντάζομαι, ότι ως δημοκρατικός χώρος -που διατείνεται ότι είναι το 4ΤΦ- θα έπρεπε να επιτρέπει αυτή τη δυνατότητα.
Όχι, δεν δικαιούται. Όσο εύκολα φαντάζεσαι ότι θα έπρεπε να έχεις αυτή τη δυνατότητα, άλλο τόσο εύκολο είναι να φανταστεί κανείς ότι ΔΕΝ την έχεις.
Ερώτηση νούμερο 3: ΜΠΟΡΕΙ να διαγραφεί ένα μέλος του 4ΤΦ οικειοθελώς; ...Here lies the rub...
Είπαμε: όχι. Οι μόνοι που διαγράφονται είναι οι spammers. Α! και ο Χρονομέτρης παλαιότερα. Από λάθος είχε διαγραφεί αντί να γίνει ban.
Τα πράγματα έχουν κάπως έτσι:
- Απόφαση για την κατάργηση του λογαριασμού nasos79. Αλλαγή του e-mail του λογαριασμού με ένα μη ενεργό πλέον και ταυτόχρονη αλλαγή του κωδικού. Τα παραπάνω συνεπάγονται απόλυτη αδυναμία μου να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό πλέον.
Μέχρις εδώ, όλα ΟΚ.
- Αποστολή e-mail στον mm55, στο mail που έχει δηλώσει εδώ. Ο λογαριασμός δεν χρησιμοποιείται.
Ορθόν, το mail αυτό δεν υπάρχει πια.
- Από τη στιγμή που δεν έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τον mm55 με άλλο τρόπο (για κάποιο λόγο έχω κολλήσει ότι ο mm55 είναι ο πλέον αρμόδιος για αυτό που ζητάω), ανοίγω τον nasos_79 και επιχειρώ να επικοινωνήσω με pm μαζί του.
Κακώς. Ο mm55 δεν είναι administrator. Ο μόνος που είναι administrator είναι ο... administrator . Το λογαριασμό αυτό, τον χρησιμοποιώ, κατά βάση, εγώ.
Πρώτο pm στις 9/4. Απάντηση, καμία.
Διαβάστε το πρώτο pm.
4. Ακολουθεί δεύτερο pm, μάλλον κάπως βιαστικό... Δείτε το εδώ. Επίσης δεν έτυχε καμίας απάντησης.
5. Τρίτο pm, δέκα μέρες αργότερα... Εδώ. Χρειάζεται να πω ότι δεν πήρα απάντηση;
Κάπου εδώ (ή λίγο πριν) είχα ήδη κάνει δύο δημοσιεύσεις με τον νέο λογαριασμό, είχα μιλήσει προσωπικά με ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν, λίγο παραπάνω θα δείτε και απορίες για την 'τύχη' μου από φίλους.
6. Τέταρτο pm, σε διαφορετικό ύφος αυτή τη φορά (θεωρώ ότι πάντα ήμουν αξιοπρεπής όμως), καθώς πλέον θεωρώ απόλυτα ξεκάθαρο ότι κρύβεται κάποια 'τακτική' πίσω απ' την αδιαφορία των mods. Εδώ το 4ο pm
Εδώ μπορείτε να δείτε ότι και τα 4 pm έχουν διαβαστεί ή τουλάχιστον ανοιχτεί απ' τον παραλήπτη τους.Εννοείται ότι οι 2 μέρες πέρασαν. Και απάντηση, ΚΑΜΙΑ! Όπως επίσης δεν έχει γίνει και η παραμικρή κίνηση για να διαγραφώ, έτσι;
Δεν θα σχολιάσω τα πμ. Ο λόγος που πιθανότατα δεν απαντήθηκαν, είναι γιατί ο mm55 μπαίνει για ελάχιστο χρόνο στο φόρουμ, λόγω φόρτου εργασίας. Και, όπως είπα και πριν, δεν είναι ο αρμόδιος. Τα πμ τέτοιου περιεχομένου πρέπει να απευθύνονται στον λογαριασμό του administrator.
Αναρωτιέμαι λοιπόν...
Αν έβγαινα σαν καλός καραγκιόζης και άνοιγα ένα τεράαααστιο θέμα, βρίζοντας αδιακρίτως, πόσες ώρες νομίζετε ότι θα κρατούσα; Ούτε 12, θα έλεγα εγώ. Γιατί όμως να μην μπορεί να διαγραφεί σιωπηλά, χωρίς να το κάνει θέμα ένας χρήστης;
Να το ξαναπω: δεν μπορεί να διαγραφεί, ούτε σιωπηλά, ούτε ηχηρά.
Είναι μήπως το 4ΤΦ Στοά; Στην οποία άπαξ και μπεις, το μέλλον σου είναι ΜΟΝΟ μέσα στους κόλπους της;
Ναι, είμαστε μασόνοι
Ή μήπως, η πολιτική του 4ΤΦ είναι να αυξάνει και να διατηρεί τον αριθμό των μελών του πολύ υψηλά, ώστε να μπορεί να πουλάει ακριβότερα τις διαφημίσεις στο banner του; Μήπως αυτό θα δικαιολογούσε μια χαρά και την απαγόρευση απλής έστω ανάγνωσης σε μη εγγεγραμμένους χρήστες; Πόσα fora γνωρίζετε που έχουν την ίδια τακτική; Προσωπικά, νομίζω δεν έχω συναντήσει κανένα άλλο.
Αν ήταν έτσι αγαπητέ, θα γουστάραμε και το spam εδώ μέσα. Ο αριθμός των spammers που σβήνω καθημερινά είναι τεράστιος. Αν θέλαμε χρήστες για να δείχνουμε νούμερα, ΜΟΝΟ από τους spammers θα είχαμε 1000 νέους χρήστες το μήνα. Σιγά μη μας ένοιαζε το 1 το δικό σου.
Τα αίτια της απόφασής μου να διαγραφώ, δεν έχουν καμία μα καμία σημασία εδώ. Όσοι θεώρησα εγώ ότι πρέπει να τα ξέρουν, τα ξέρουν ήδη! Από εκεί και μετά, ρωτάω ξανά και ΕΛΠΙΖΩ ειλικρινά να πάρω κάποια απάντηση:
ΓΙΑΤΙ δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου;
Γνωρίζω ότι τεχνικά, η διαγραφή ενός χρήστη, δεν είναι τίποτα. Το interface του forum το γνωρίζω πολύ καλά.
Και ΓΙΑΤΙ ο Συντονιστής mm55 δεν έχει κάνει τον παραμικρό κόπο να μου δώσει κάποια απάντηση σε 4 προσωπικά μηνύματα που -ξέρω ότι- έχει διαβάσει;Τεχνικά, δεν είναι τίποτα. Ένα κλικ σε ένα κουτάκι είναι. Πιστεύουμε, όμως, ότι scripta manent ή τουλάχιστον ότι πρέπει να manent. Η 5ετής παρουσία σου εδώ θα μείνει γραμμένη, και ΠΡΕΠΕΙ να μείνει γραμμένη. Το φόρουμ αυτό, όπως και κάθε φόρουμ, είναι οι χρήστες του. Υπήρξες κομμάτι του και είναι, εν μέρει, δημιούργημά σου. Και, συγνώμη, αλλά αυτο δεν πρόκειται να σβηστεί. Ούτε για σένα, ούτε για κανέναν.
Υπήρξα αναιδής;
Αν θες τη γνώμη μου, ναι.
Προσέβαλα κάποιον; Δεν νομίζω! Το μόνο που ζήτησα, ήταν να διαγραφώ χωρίς πυροτεχνήματα και χωρίς να γίνω καραγκιόζης! Μετά από 5 χρόνια αξιοπρεπούς παρουσίας εδώ μέσα, θεωρώ ότι αν μη τι άλλο, το δικαιούμαι!
Για τον απλό λόγο που αναφέρω πιο πάνω, δεν το δικαιούσαι.
Όπως δικαιούμαι (για να δικαιολογήσω την απαίτηση για πλήρη διαγραφή και όχι απλά για διακοπή της παρουσίας μου εδώ) ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΙ 4Τ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ. Ήδη πουλάνε πιο ακριβά απ' όσο θα έπρεπε, χρησιμοποιώντας χιλιάδες ανενεργούς χρήστες!
Σε αυτό απάντησα πιο πάνω: οι spammers θα ήταν αρκετοί. Είσαι ένας, είναι χιλιάδες.
(Υ.Γ. Στον κανονισμό χρήσης, αναφέρεται ρητά πως εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος χρήστης έχει διπλό λογαριασμό, ο δεύτερος λογαριασμός διαγράφεται και ο χρήστης δέχεται προειδοποίηση... Εννοείται ότι τίποτα τέτοιο δεν έγινε! Και μη μου πείτε ότι δεν έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο χρήστη...
Ο πρώτος είναι ανενεργός πλέον, εσύ τον έκανες έτσι. Άρα, σου αφέθηκε το δικαίωμα να χρησιμοποιείς τον παρόντα.
Επίσης, επειδή φαντάζομαι ότι η απάντηση των mods θα είναι μάλλον κάποια διαγραφή του κειμένου μου ή μέρους αυτού ή/και διαγραφή των ίδιων των λογαριασμών μου, ενημερώνω ότι και copy του κειμένου υπάρχει, ΚΑΙ screenshot θα πάρω.
Είμαι καθαρός ΑΠΟΛΥΤΑ!Το ίδιο κι εμείς. Διαγράφηκε κάτι;
-
O gtsiros πού χάθηκε;
-
Mε τον elteo τι εχει παιχτει ρε παιδια;
-
Aποχώρησε σιωπηρά.
-
Μπα;
-
Οχι ιδιαίτερα σιωπηρά.
Αποχώρησε αφού πλακώθηκε με άλλο μέλος στο νήμα που είχε ανοίξει σχετικά με το αν θα άλλαζε το αυτοκίνητο του. -
Απλά δεν άνοιξε τόπικ ο άνθρωπος με τίτλο ΑΠΟΧΩΡΩ-ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΜΑΝΑ ΚΛΑΨΕ ΜΕ, όπως διάφοροι άλλοι, που τους ξαναείδαμε στα μέρη μας. Και αυτό είναι προς τιμήν του.
Για τα παλιά μέλη του Forum,που σταμάτησαν να γράφουν