-
Χιουμοριστική διάθεση στο παραπάνω πόστ οτι πάνε με την κλούβα για κυνήγι....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Χιουμοριστική διάθεση στο παραπάνω πόστ οτι πάνε με την κλούβα για κυνήγι.... -
-
.... και να προσθέσω , αμα ειστε πολλοί εκει πίσω στην κλουβα καλό ειναι να έχετε διαβατήρια ταυτότητες κλπ γιατί αν σας περάσουν για λαθρομετανάστες πάει για κατάσχεση το όχημα και αντε να ξεμπλέξετε.....
-
Λαθρομεταναστες??!!
Οχι κοσμο πισω δε βαζουμε (εκτος αν προκυψει κατι εκτακτο), οι 3 της οικογενειας μπροστα, κι αν εχουμε παρεα παιρνουν τα δικα τους
Φανταζεσαι πως θα ηταν εκει πισω με 5 μαντραχαλους στην επιστροφη??
Καλα εκανες παντως και το διευκρινισες, μη δινουμε λαθος εντυπωσεις
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
.... και να προσθέσω , αμα ειστε πολλοί εκει πίσω στην κλουβα καλό ειναι να έχετε διαβατήρια ταυτότητες κλπ γιατί αν σας περάσουν για λαθρομετανάστες πάει για κατάσχεση το όχημα και αντε να ξεμπλέξετε.....Βεβαια για να γινει αυτο πρεπει να αποδειχτει οτι ειστε λαθρομεταναστες κ οχι απλα να 'φαινεστε'...
-
Διαπιστωνω οτι εχω χασει την αποδειξη απο τα τελη κυκλοφοριας και θελω να παω το κατεστραμμενο μου αμαξι για ανακυκλωση. Το σηματακι υπαρχει στο τζαμι αθικτο. Τι στον @#$@% τη θελουν την αποδειξη , για να αποδειξω οτι τα πληρωσα; Το σημα δεν τους αρκει; Αφου η εφορια με εχει στο αρχειο της μπορω να βγαλω απο κει αποδειξη;
-
Αν θυμάμαι καλά, βγαίνει βεβαίωση οτι κάποιο όχημα έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας. Στο τμήμα αυτοκινήτων της ΔΟΥ σου.
-
Χρειάζεται απόδειξη πληρωμένων τελών για να ανακυκλώσεις όχημα? Νομίζω οτι δεν χρειάζεται.....
-
Με αγροτικό, επιτρέπεται η κυκλοφορία του εκτός του νομού που έχει εκδωθεί η άδεια;
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Με αγροτικό, επιτρέπεται η κυκλοφορία του εκτός του νομού που έχει εκδωθεί η άδεια;εαν εχει πινακιδες ΑΜ oxi δεν επιτρεπεται
-
Θα ήθελα λίγο τη συνδρομή σας (απο όσους γνωρίζουν) σε μία μια απορία που έχω.
Σε αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών ενος μεταχειρισμένο αυτοκίνητου εκρεμεί ένα ποσό πέραν τις προκαταβολής που θα πληρωθεί σε γραμμάτια.
Η ερώτησεις είναι η εξης: Για να υπάρξει πλήρη κατοχύρωση ότι θα πάρεις τα λεφτά σου είναι καλό επιπρόσθετα να κάνεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ή μιά συμβολαιογραφική πραξη ώστε σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού να μπορέσεις να πάρεις το όχημα σου πίσω?
Επίσης μεταξύ αγοραπωλησίας ιδιωτών ισχύει η παρακράτηση κυριότητος? Κ αν ναι με ποιες προϋποθέσεις?
Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Οι συναλλαγματικές είναι αναιτιώδεις δλδ αν λήξουν και δεν πληρωθούν βγάζεις κατευθείαν διαταγή πληρωμής δίχως άλλη διαδικασία και χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις το λόγο που τις κατέχεις.
Βέβαια για να εξαλείψεις τον κίνδυνο να σου κάνει ανακοπή καλό είναι να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης του αυτοκινήτου, σε μια απλή κόλλα Α4 μην ξεχάσεις να βάλεις ημερομηνία Με αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις το όχημά σου πίσω σου αφού αυτό θα έχει ήδη μεταβιβαστεί. Αν θέλεις να εξασφαλίσεις την εύκολη επιστροφή του οχήματος στην περίπτωση που δεν πληρώνει βάζεις όρο παρακράτησης κυριότητας. Στα ΚΕΠ γνωρίζουν την διαδικασία.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Οι συναλλαγματικές είναι αναιτιώδεις δλδ αν λήξουν και δεν πληρωθούν βγάζεις κατευθείαν διαταγή πληρωμής δίχως άλλη διαδικασία και χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις το λόγο που τις κατέχεις.Με άλλα λόγια μου λες ότι οι συναλλαγματικές είναι ποιο ισχυρό έγγραφο απο την επιταγή?
Βέβαια για να εξαλείψεις τον κίνδυνο να σου κάνει ανακοπή καλό είναι να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης του αυτοκινήτου, σε μια απλή κόλλα Α4 μην ξεχάσεις να βάλεις ημερομηνία Με αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις το όχημά σου πίσω σου αφού αυτό θα έχει ήδη μεταβιβαστεί.
Να το κάνω καλύτερα σε δικηγόρο δε θα είμαι ποιο κατοχυρωμένος η μπα?
Θέλω να πω σε περίπτωση που σε ακραία περίπτωση πάω στα δικαστήρια θα είναι καλύτερα?Αν θέλεις να εξασφαλίσεις την εύκολη επιστροφή του οχήματος στην περίπτωση που δεν πληρώνει βάζεις όρο παρακράτησης κυριότητας. Στα ΚΕΠ γνωρίζουν την διαδικασία.
Οκ
-
Πώς σου ήρθε τώρα για τις επιταγές? Επί τη ευκαιρία όχι γιατί με την επιταγή έχεις ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα σου. Την ποινική ευθύνη του εκδότη για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
Δεν χρειάζεται να το κάνεις σε δικηγόρο. Το κάνεις και μόνος σου απλό είναι.
Ενδεικτικά: Σήμερα στα Σούρμενα ο Παλουκίδης Παλούκης του.... και της .... ΑΔΤ, ΑΦΜ κάτοικος .....κλπ καλούμενος στο εξής χάριν συντομίας πωλητής και η Απυθμενίδου Πατάρα του..... και της ΑΔΤ ΑΦΜ κάτοικος......κλπ καλούμενη στο εξής χάριν συντομίας αγοράστρια συμφώνησαν αμοιβαία τ'ακόλουθα. Ο πωλητής έχει στην αποκλειστική του κυριότητα, νομή και κατοχή το υπ'αριθμ κυκλοφορίας ΧΧΧ-0000 ΙΧΕ αυτοκίνητο, εργοστασίου κατασκευής AR, τύπου 145, με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 1995, κυλινδρισμού 1400 κ.εκ. χρώματος ανθρακί. Ήδη σήμερα ο πωλητής Παλουκίδης πωλεί παραχωρεί μεταβιβάζει και παραδίδει το ανωτέρω όχημα στην αγοράστρια Απυθμενίδου έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ το οποίο συμφωνείται να καταβληθεί ως εξής. Σήμερα κατά την υπογραφή του παρόντος καταβλήθηκε το ποσό των 5000 ευρώ του παρόντος επέχοντος και θέση αποδείξεως. Το υπόλοιπο ποσό των 5000 ευρώ συμφωνείται να καταβληθεί σε 5 άτοκες δόσεις ως εξής α) την ηη-μμ-εε ποσό 1000 ευρώ β) την ηη-μμ-εε ποσό 1000 ευρώ κοκ.
Προς μείζονα εξασφάλιση καταβολής των ανωτέρω δόσεων εκδόθηκαν σήμερα από τον πωλητή ισάριθμες συναλλαγματικές ποσού 1000 ευρώ της καθεμίας με ημερομηνία λήξης εκάστης την αυτή με την ημερομηνία κάθε δόσης τις οποίες όλες αποδέχθηκε αυθημερόν η αγοράστρια.
H αγοράστρια δηλώνει ότι αποδέχεται την ανωτέρω πώληση του αυτοκινήτου του πωλητή, το παρέλαβε σήμερα στην νομή και κατοχή της και αφού το εξέτασε το βρήκε της τέλειας αρεσκείας της και κατάλληλο για το σκοπό που το προορίζει.Ρητά συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων ότι μέχρι την πλήρη εξόφληση του υπολειπομένου τιμήματος των 5000 ευρώ η κυριότητα του οχήματος παραμένει στον πρώτο συμβαλλόμενο πωλητή.
Με αυτό το χαρτί αν πέσεις σε στραβάδι αγοραστή δεν μπορεί να σταθεί τυχόν ανακοπή του, αν εκδόσεις διαταγή πληρωμής με τίτλο τις παραπάνω συναλλαγματικές.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πώς σου ήρθε τώρα για τις επιταγές? Επί τη ευκαιρία όχι γιατί με την επιταγή έχεις ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα σου. Την ποινική ευθύνη του εκδότη για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.Ρωτώ μήπως είναι καλύτερα να τον παροτρύνω να μου δώσει επιταγές (καθότι είναι ελεύθερος επαγγελματίας)
Με αυτό το χαρτί αν πέσεις σε στραβάδι αγοραστή δεν μπορεί να σταθεί τυχόν ανακοπή του, αν εκδόσεις διαταγή πληρωμής με τίτλο τις παραπάνω συναλλαγματικές.
Σόρυ άλλα δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό καντο λίγο σε ψιλά
-
Η επιταγή είναι μέσο πληρωμής δλδ δίνεται αντί για χρήματα.
Η συναλλαγματική είναι μέσο παροχής πιστώσεως.
Συνήθως συναλ/κές βάζουμε για μείζονα εξασφάλιση σε τέτοιες περιπτώσεις.Μαθήματα αξιογράφων κάνουμε τώρα
Μην μπερδεύεσαι με νομικά ρε συ και ζαλίζεις το κεφάλι σου. Κάντο έτσι που σου λέω
'Εχω και πυρετό τώρα και παλεύω και κάτι άλλο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
'Εχω και πυρετό τώρα και παλεύω και κάτι άλλοΝα βρεις άκρη με την Απυθμενίδου Πατάρα;
-
πονηρέ
-
Thanks for All !
Νομικές ερωτήσεις