-
Λογικα δεν θα επρεπε, αλλα κ στα ΚΕΠ που πηγα να κανω ενα γνησιο, δεν μου το εκαναν χωρις να εχω γραψει το κειμενο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
U>Από την αντιπροσωπεία μου έχουν ζητήσει μια εξουσιοδότηση για να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική μου. Το Σάββατο, εφόσον ήμουν ελεύθερος και δεν είχα δουλειά, πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου για να βεβαιώσω το γνήσιο της υπογραφής μου στην εξουσιοδότηση. Εκεί, ο αστυνομικός αρνήθηκε να τη βεβαιώσει γιατί το ποσό είναι κενό. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;
Sent from my HTC Desire using smoke signals.
Εϊσαι φάουλ θα μπορούσες να το διατυπώσεις διαφορετικα. Κάνε μια εξουσιοδήτηση χωρίς να αναφέρεσε σε πόσο αλλά κάτι στο στύλ 'εξουσιοδοτώ το κάτωθι ,πλα μπλα μπλα για την παραλαβή της αποζημείωσης που θα πληρώσει η ασφαλιστική δείνα στο ονομά μου' ή κάτι παρόμοιο και είσαι καλυμμένος. ΤΟ έχω κάνει ετσι 2-3 φορές χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω πόσό και χωρίς να με νοιάζει αν η αντιπροσωπεία τα έκανε τακάκια και κανονισε με τον πραγματογνώμονα μεγαλύτερο πόσο από αυτό που έπρεπε. Γενικώς δε με ένοιαζε να βάλω και στην τσέπη λεφτά , απλά να πάρω το αμάξι έτοιμο με καινουργια ανταλακτικά γρήγορα όσο και αν κέρδισε η αντιπροσωπεία.
Δηλαδη πρεπει να συμφωνει ο αστυνομικος με το κειμενο για να θεωρησει το γνησιο της υπογραφης;
(δεν λεμε να κανεις εξουσιοδοτηση για να σκοτωσουν καποιον )O αστυνομικός ή ο καθένας δεν μπορεί να σου θεωρήσει κάτι το οποιό περιέχει κενό στοιχείο που θα συπληρωθει αργότερα. Πρέπει να είναι τελικό χωρίς αναθεώρηση μετέπειτα απο 3τους.
-
Γνησιο της υπογραφης θεωρει και οχι ακριβες αντιγραφο,εκει θα το δεχομουν αυτο που λες.Ποτε δεν μου ζητησαν να τραβηξω γραμμες για να μην μπορει να προστεθει κατι αργοτερα στο κειμενο.
-
Το ίδιο είναι , κανένας δε θεωρεί κάτι το οποίο είναι κενό και συμπληρώνεται μετα. Ακόμα και στα Δελτία Αποστολής για παράδειγμα , τα χειρόγραφα , θεωρητικά πρέπει να τραβάς μια γραμμής διαγώνια στις γραμμές που δεν περιέχουν προιόντα για να μην προστεθεί κάτι αργότερα στο δρόμο.
-
Δεν ειναι το ιδιο ρε συ, γιατι στο δελτιο αποστολης θεωρεις ακριβως αυτο το πραγμα, τα αντικειμενα, κ για αυτο τραβας γραμμη για να μην μπορει να προστεθει κατι.
Στο γνησιο της υπογραφης δεν εξεταζεις ουτε πιστοποιεις τα γραφομενα, παρα μονο οτι υπογραφει αυτος που αναφερεται στα στοιχεια. Ειναι λοιπον παντελως ασχετο το τι γραφεις κ κανενα κολλημα δεν θα επρεπε να υπαρχει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λογικα δεν θα επρεπε, αλλα κ στα ΚΕΠ που πηγα να κανω ενα γνησιο, δεν μου το εκαναν χωρις να εχω γραψει το κειμενο.δεν επιτρέπεται να θεωρηθεί γιατί πολύ απλά μπορεί να πέσει μετά σε χέρια άλλου και να συμπληρώσει ό,τι θέλει...
για το λόγο αυτό, όταν κάνεις εξουσιοδότηση χρειάζεται να τραβάς μια γραμμή ή ένα Χ στις υπόλοιπες γραμμές για να μην συμπληρωθεί κάτι αργότερα... Για να είσαι κ εσύ καλυμμένος... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειναι το ιδιο ρε συ, γιατι στο δελτιο αποστολης θεωρεις ακριβως αυτο το πραγμα, τα αντικειμενα, κ για αυτο τραβας γραμμη για να μην μπορει να προστεθει κατι.Στο γνησιο της υπογραφης δεν εξεταζεις ουτε πιστοποιεις τα γραφομενα, παρα μονο οτι υπογραφει αυτος που αναφερεται στα στοιχεια. Ειναι λοιπον παντελως ασχετο το τι γραφεις κ κανενα κολλημα δεν θα επρεπε να υπαρχει.
αυτό λέμε, πως αν γράψει κάτι ακόμα αυτός που θα πάρει την εξουσιοδότηση, μπορεί να γράψει ότι του παραχωρείς να πουλήσει και το διαμέρισμά σου
Και μολονότι θα είναι γραμμένο στην εξουσιοδότηση, δεν θα είναι επισήμως υπογεγραμμένο από εσένα... -
Υπουργείο Εσωτερικών:
http://www.gspa.gr/(3507028457010214)/eCPortal.asp?id=3911&nt=19&lang=1&pID=235&p2ID=3291&lang=1- Μπορεί να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε λευκή σελίδα;
Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής γίνεται μόνον επί εγγράφων, δηλαδή κειμένων στα οποία περιλαμβάνεται η δήλωση της βούλησης του ενδιαφερομένου ή άλλο στοιχείο προορισμένο ή πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία.
Κατά συνέπεια δεν είναι επιτρεπτή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής σε λευκό χαρτί ούτε και σε έντυπα, (υπεύθυνη δήλωση, βεβαίωση, εξουσιοδότηση κλπ) στα οποία έχουν συμπληρωθεί μόνο οι ενδείξεις των στοιχείων της ταυτότητας του ενδιαφερομένου, καθώς αυτά δεν αποτελούν έγγραφα κατά τα ανωτέρω. Είναι ωστόσο δυνατή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής επί εγγράφων τα οποία έχουν διορθώσεις ή κενά.
-Ενδιαφέρον και το επόμενο:
http://www.gspa.gr/(3507028457010214)/documents/sxeseis_kratous_polith/195325_έγγραφο%20(195325).pdf
Πρακτικά, αν πας κάτι ξενόγλωσσο δεν είσαι υποχρεωμένος να φέρεις ούτε ανεπίσημη μετάφραση.
Υπάρχουν και άλλα ωραία πράγματα.
Ακόμα και εντελώς λογικά να το δούμε, είναι παντελώς άκυρος ο συλλογισμός τους.-
Ενημερωτικά, πήγα ξανά στο ίδιο ΑΤ σήμερα. Ήταν ο ίδιος υπερφίαλος νέος ο οποίος πάλι αρνήθηκε. Κατόπιν πήγε στον διοικητή του ο οποίος και τελικά πιστοποίησε το γνήσιο της υπογραφής.
- Μπορεί να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε λευκή σελίδα;
-
Ο χρήστης Υπουργείο Εσωτερικών έγραψε:
http://www.gspa.gr/(3507028457010214)/eCPortal.asp?id=3911&nt=19&lang=1&pID=235&p2ID=3291&lang=1
- Μπορεί να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε λευκή σελίδα;
Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής γίνεται μόνον επί εγγράφων, δηλαδή κειμένων στα οποία περιλαμβάνεται η δήλωση της βούλησης του ενδιαφερομένου ή άλλο στοιχείο προορισμένο ή πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία.
Κατά συνέπεια δεν είναι επιτρεπτή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής σε λευκό χαρτί ούτε και σε έντυπα, (υπεύθυνη δήλωση, βεβαίωση, εξουσιοδότηση κλπ) στα οποία έχουν συμπληρωθεί μόνο οι ενδείξεις των στοιχείων της ταυτότητας του ενδιαφερομένου, καθώς αυτά δεν αποτελούν έγγραφα κατά τα ανωτέρω. Είναι ωστόσο δυνατή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής επί εγγράφων τα οποία έχουν διορθώσεις ή κενά.
Ποιο ξεκαθαρο δεν γινεται, δεν βεβαιωνεται γνησιο σε κενο εγγραφο (συνεχιζω να θεωρω οτι ειναι ηλιθιο βεβαια), αλλα μπορει να θεωρηθει το γνησιο αν το κειμενο εχει κενα.
Κ τωρα θυμηθηκα οτι ισχυει ακριβως ετσι. Οταν δουλευα σε συνεργειοαντιπροσωπειομαντρα, ειχα καμμια 15αρια τετοια εγγραφα με τα στοιχεια του αφεντικου για τις μεταβιβασεις, με γραμμενο το βασικο κειμενο αλλα με κενα στον τυπο/μοντελο οχηματος, τιμη, εξουσιοδοτουμενο ατομο κλπ. Φανταζεστε σε καθε εξουσιοδοτηση καθε οχηματος να επρεπε να τρεχει στο ΚΕΠ? Τρεχα γυρευε.
- Μπορεί να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε λευκή σελίδα;
-
Ακόμα και με αυτό εκτυπωμένο ανά χείρας ο κλάμπανος δεν ήθελε να το κάνει λέγοντας ότι αυτός ξέρει.
Ακόμα και η ανώτερή του αφού το μελέτησε για ένα τέταρτο μας είπε πως θα προχωρήσει, αλλά 'αν θέλω δεν σας το κάνω κιόλας'. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αλλά 'αν θέλω δεν σας το κάνω κιόλας'.Ασ'τα... ειναι ανικητη
-
πραγματικα περιμενες απο δημοσιο υπαλληλο, κ μαλιστ εκπροσωπο του νόμου (δηλαδη ο νόμος αυτοπροσωπως)
α) να παραδεχτει οτι κανει λαθος?
β) να εκθεσει συναδελφο λεγοντας οτι εκανε εκεινος λαθος? -
Δεν ξέρω αν είμαι εντός θέματος. Ήρθε σήμερα αστυνομικός στο σπίτι για να παραδώσει κλήση επικίνδυνων ελιγμών υπογεγραμμένη από 2 άλλους αστυνομικούς. Δε με έχουν σταματήσει ποτέ για τέτοια παράβαση, ούτε νομίζω να έχω κάνει κάτι τέτοιο μπροστά τους. Θα πάω στο αστυνομικό τμήμα να δω την κλήση, αλλά όχι να την παραλάβω, Τι προτείνετε, τι μπορώ να κάνω για να προστατευτώ;
-
Τίποτα, εκτός αν μπορείς να αποδείξεις με βέβαιο τρόπο (όχι μάρτυρες) ότι βρισκόσουν την ημέρα και ώρα που αναγράφει η κλήση σε άλλο μέρος. Το να προσφύγεις σε δικαστήριο θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω. Όπως το γράφεις πάντως, φαίνεται ότι ΕΧΕΙΣ κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, απλώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι σε αντιλήφθηκαν.
Αν δεν παραλάβεις την κλήση, θα βεβαιωθεί το ποσό και θα σταλεί στη ΔΟΥ, οπότε θα το πληρώσεις προσαυξημένο. Επίσης θα σου ζητηθεί να καταθέσεις την άδεια οδήγησης και αν δεν το κάνεις, θα τιμωρηθείς με φυλάκιση (εξαγοράσιμη). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
αν δεν το κάνεις, θα τιμωρηθείς με φυλάκιση (εξαγοράσιμη).Με αναστολή δεν θα είναι ούτως ή άλλως;
-
Όχι υποχρεωτικά, αλλά κατά κανόνα ναι.
-
Εγω θα ξαναρωτησω, πως γινεται να βεβαιωνεται τετοια κληση με αγνωστο τον οδηγο? Ουτε προβλεπεται απο τον ΚΟΚ να καλειται ο ιδιοκτητης να βεβαιωνει ποιος ηταν ο οδηγος για τετοιες παραβασεις αλλα μονο για φωτορανταρ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι υποχρεωτικά, αλλά κατά κανόνα ναι.Είχα την εντύπωση ότι από 6 μήνες φυλάκιση και κάτω είναι πάντα με αναστολή (εκτός κι αν υπάρχει ήδη ανεσταλμένη φυλάκιση πρφ)
-
Άρθρο 99 ΠΚ
Ποινές που αναστέλλονται και διάρκεια της αναστολής- Αν κάποιος που δεν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για κακούργημα ή πλημμέλημα σε περιοριστική της ελευθερίας ποινή ανωτέρα του ενός μηνός, καταδικαστεί σε τέτοια ποινή που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη, το δικαστήριο με την απόφασή του διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για ορισμένο διάστημα, που δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τρία και ανώτερο από πέντε έτη, εκτός αν κρίνει με βάση ειδικά μνημονευόμενα στην αιτιολογία στοιχεία ότι η εκτέλεση της ποινής κατά το άρθρο 82 είναι απολύτως αναγκαία για να αποτρέψει τον κατάδικο από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.
....
Δηλαδή, αν αιτιολογηθεί ειδικά ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να εκτίσει την ποινή του (με εγκλεισμό ή μετατροπή σε χρήμα), μπορεί να μην αναστείλει την εφαρμογή της.
Πχ αν πάει ο κατηγορούμενος στην Πάνια και πει 'έτσι γουστάρω, να κάνω σφήνες και κόντρες ανάμεσα στα σκουλήκια', καλό θα είναι να μην του χαριστεί η ποινή.Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω θα ξαναρωτησω, πως γινεται να βεβαιωνεται τετοια κληση με αγνωστο τον οδηγο? Ουτε προβλεπεται απο τον ΚΟΚ να καλειται ο ιδιοκτητης να βεβαιωνει ποιος ηταν ο οδηγος για τετοιες παραβασεις αλλα μονο για φωτορανταρ.Δεν το γνωρίζω, ίσως υπάρχει νομολογία που το εξηγεί. Αν είναι παράνομο, τότε μπορεί κάποιος να προσβάλει τέτοια απόφαση στο δικαστήριο. Αλλά απλούστερο είναι να τροποποιηθεί ο ΚΟΚ ώστε να καλύπτει τη συγκεκριμένη περίπτωση.
- Αν κάποιος που δεν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για κακούργημα ή πλημμέλημα σε περιοριστική της ελευθερίας ποινή ανωτέρα του ενός μηνός, καταδικαστεί σε τέτοια ποινή που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη, το δικαστήριο με την απόφασή του διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για ορισμένο διάστημα, που δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τρία και ανώτερο από πέντε έτη, εκτός αν κρίνει με βάση ειδικά μνημονευόμενα στην αιτιολογία στοιχεία ότι η εκτέλεση της ποινής κατά το άρθρο 82 είναι απολύτως αναγκαία για να αποτρέψει τον κατάδικο από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.
-
μάιστα, κατανοητόν
Νομικές ερωτήσεις