-
Καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε δικηγόρο και μάλιστα αρκετά γρήγορα. Μόνος σου είτε θα δυσκολευτείς πολύ είτε δε θα βγάλεις άκρη με όλα αυτά τα γραφειοκρατικά. Εγώ για άλλες δουλειές είχα λιώσει στο περπάτημα και στο ψάξιμο. Άσε που τους πολίτες ακόμη και για δουλειές που ΔΕΝ χρειάζονται δικηγόρο τους αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι σα σκουπίδι.
Αν προσβλέπεις σε κάποιο κέρδος από αυτή τη δίκη (υποθέτοντας ότι έχεις δίκιο) τότε βρες δικηγόρο.
-
Στη θεση του μαλλον δεν θα εβαζα δικηγορο, δε νομιζω οτι χρειαζεται αφου η εγκαταλειψη θα αναφερεται και απο τη τροχαια (φανταζομαι).
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Στη θεση του μαλλον δεν θα εβαζα δικηγορο, δε νομιζω οτι χρειαζεται αφου η εγκαταλειψη θα αναφερεται και απο τη τροχαια (φανταζομαι).Η τροχαία δηλώνει στη στήλη 'Οδηγός Β': 'Δεν ανευρέθη. Κατά δήλωσει του οδηγού'. Αυτό σημαίνει ότι απλά καταγράφουν κάτι που ανέφερα. Το αυτοκίνητό μου δεν είχε ζημιά που να καθιστούσε αδύνατη τη μετακίνησή του. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έσκασα σε πεζοδρόμιο/τοίχο/κτλ και προσπάθησα να ρίξω την ευθύνη σε άλλον. Μάρτυρες δεν υπάρχουν πλην της συνοδηγού μου, την οποία δε θυμάμαι καν αν έχω δηλώσει ως μάρτυρα. Άρα δικηγόρο μάλλον θα χρειαστώ, απλά σκεφτόμουν μήπως μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου.
-
Πάνε σε ένα συνάδελφο να γίνει η δουλειά σωστά. Ξέρει αυτός.
-
Σήμερα ένα παιδάκι-διάολος προσπάθησε να περάσει ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον τοίχο χωρίς επιτυχία, καταφέροντας ωστόσο να μου κάνει μια ωραιότατη γρατζουνιά στο καπό (με το μεταλλικό φρένο στο τιμόνι). Επειδή το σημείο που παρκάρω καταγράφεται 24/7 από cctv, έχω στα χέρια μου το video που φαίνεται η προσπάθεια του κωλοπαιδιού. Οι γονείς είναι γείτονες (κλειστή γειτονιά) και σε λίγο θα αρχίσω την αναζήτηση/ανάκριση.
Η ερώτηση είναι, σε περίπτωση που αρνηθούν να καλύψουν τη ζημιά (μάλλον θέλει βάψιμο το καπό, δεν είναι επιφανειακή), τι μπορώ να κάνω; Μήνυση; (έχοντας το video το οποίο ωστόσο δεν έχει την καλύτερη δυνατή ανάλυση αλλά φαίνεται πως το παιδάκι φοράει κράνος, το ποδήλατο που είναι ένα από τα 2 άσπρα που παίζουν στη γειτονιά και μια μαμά με ένα άλλο πιτσιρίκι που ήταν κοντά εκείνη τη στιγμή η οποία κάτι θα ξέρει). Μήπως να πάρω τηλέφωνο στην ασφάλεια που έχω νομική προστασία;
Για πείτε καμιά ιδέα γιατί μάλλον καταλήγω στο να πιάσω τους γονείς και να τους αρχίσω στις γρήγορες -
Έχω κάποιες απορίες;
-
Υπάρχει άδεια για την εν λόγω κάμερα; Απουσία αδείας είναι πολύ πιθανό το video να μη γίνει δεκτό ως αποδεικτικό στοιχείο και να βρεθεί μπλεγμένος όποιος την έχει τοποθετήσει.
-
Πού ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο; Στο δρόμο; Σε ιδιωτικό ανοιχτό/κλειστό χώρο στάθμευσης; Το >προσπάθησε να περάσει ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον τοίχο χωρίς επιτυχία
μού δίνει την εντύπωση πολύ στενού 'διαδρόμου'. Μήπως ήσουν σταθμευμένος (εν μέρει ή πλήρως) πάνω σε πεζοδρόμιο; Αν ναι, μπορεί να βρεις το δίκιο σου για τη ζημιά και να βρεθείς κατηγορούμενος για κατάληψη πεζοδρομίου.
-
-
Υπάρχει άδεια για τις κάμερες και το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε ιδιωτικό ανοιχτό χώρο στάθμευσης. Ο τοίχος οριοθετεί τη μία πλευρά του χώρου στάθμευσης και δεν είχε καμία δουλειά να περάσει από το σημείο εκείνο οποιοσδήποτε.
-
Αυτές είναι οι θέσεις parking (ιδιωτικές) και εκεί ακριβώς -σε αυτήν την απόσταση από το τοιχίο - ήταν παρκαρισμένο το ττ (και το παιδάκι προσπάθησε να περάσει μεταξύ τοιχίου και αυτοκινήτου)
-
-
Ο υπεύθυνος βρέθηκε. Αλλά οποία η έκπληξις: οικογενειακώς αρνούνται το συμβάν. Ακόμα δεν έχουν δει το video βέβαια αλλά επειδή δε φαίνεται καθαρά, δεν ξέρω ακόμα κι αν το δουν αν θα δεχτούν να με αποζημιώσουν.....
-
Ζήτα να δεις μια στιγμή το ποδήλατο (πολύ πιθανό να έχει μείνει χρώμα στο σημείο επαφής) και ρώτα πως το εξηγούν, συν το βίντεο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ζήτα να δεις μια στιγμή το ποδήλατο (πολύ πιθανό να έχει μείνει χρώμα στο σημείο επαφής) και ρώτα πως το εξηγούν, συν το βίντεο.Το είδα το ποδήλατο. Ο μοχλός του φρένου βρίσκεται ακριβώς στο ύψος που έγινε η ζημιά, πλην όμως δεν έχει κάτι εμφανές. Είναι γεμάτος γρατζουνιές μεν αλλά το χρώμα πρέπει να το έχουν σκουπίσει. Αυτό που έχει μείνει πάντως πάνω στο δικό μου είναι άσπρο (όπως και ο μοχλός του φρένου)...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο υπεύθυνος βρέθηκε. Αλλά οποία η έκπληξις: οικογενειακώς αρνούνται το συμβάν. Ακόμα δεν έχουν δει το video βέβαια αλλά επειδή δε φαίνεται καθαρά, δεν ξέρω ακόμα κι αν το δουν αν θα δεχτούν να με αποζημιώσουν.....Δήλωση της ζημιάς στην ασφαλιστική εταιρεία κι ενεργοποίηση της νομικής προστασίας. Μόλις τηλεφωνήσει στην οικογένεια ο δικηγόρος της ασφαλιστικής μάλλον θα το σκεφτούν καλύτερα το να μπλέξουν. Τόνισε στην οικογένεια ότι (λόγω νομικής προστασίας) δε θα σου κοστίσει τίποτα η νομική διαδικασία, σε αντίθεση με αυτούς.
Προσωπική μου άποψη: αν η ποιότητα του video δεν είναι καλή, ενημέρωσε την οικογένεια για την ύπαρξή του αλλά ΜΗΝ της το δείξεις. Καλύτερη συμβουλή, όμως, θα σου δώσει ο δικηγόρος της ασφαλιστικής.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο υπεύθυνος βρέθηκε. Αλλά οποία η έκπληξις: οικογενειακώς αρνούνται το συμβάν. Ακόμα δεν έχουν δει το video βέβαια αλλά επειδή δε φαίνεται καθαρά, δεν ξέρω ακόμα κι αν το δουν αν θα δεχτούν να με αποζημιώσουν.....
Δήλωση της ζημιάς στην ασφαλιστική εταιρεία κι ενεργοποίηση της νομικής προστασίας. Μόλις τηλεφωνήσει στην οικογένεια ο δικηγόρος της ασφαλιστικής μάλλον θα το σκεφτούν καλύτερα το να μπλέξουν. Τόνισε στην οικογένεια ότι (λόγω νομικής προστασίας) δε θα σου κοστίσει τίποτα η νομική διαδικασία, σε αντίθεση με αυτούς.
Προσωπική μου άποψη: αν η ποιότητα του video δεν είναι καλή, ενημέρωσε την οικογένεια για την ύπαρξή του αλλά ΜΗΝ της το δείξεις. Καλύτερη συμβουλή, όμως, θα σου δώσει ο δικηγόρος της ασφαλιστικής.Δεν έχεις άδικο ως προς το να μη δείξω το video. Βέβαια φαίνεται καθαρά πως βγαίνει μια μαμά με 2 παιδάκια από την είσοδο της πολυκατοικίας τους, στην οποία δεν υπάρχει ανάλογος συνδυασμός παιδιών-ποδηλάτων (ένα μικρό, ένα μεγάλο, το μικρό με βοηθητικές το μεγάλο άνευ) και χαρακτηριστικών (μαλλιά, κράνος, λευκές ρόδες ποδηλάτου, κα). Μπορεί δηλαδή να μη φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους αλλά συμπεραίνεις από άλλα στοιχεία πως πρόκειται για αυτά τα άτομα.
Λέω αύριο να μιλήσω ξανά με τον πατέρα μήπως βρω άκρη, διαφορετικά προχωρώ με την ασφαλιστική. -
Να κάνω μια ερώτηση απο απλή περιέργεια επειδή ακούω διάφορα???
Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
Υ.Γ Δεν έχω σκοπό να οδηγάω με καθυσήχαση ότι δεν πειράζει ένα πρόστιμο 300 ευρώ ειναι θα το πληρώσουμε,σε καμια περιπτωση,απλα ρωταω απο περιεργεια...
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση απο απλή περιέργεια επειδή ακούω διάφορα???Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
Υ.Γ Δεν έχω σκοπό να οδηγάω με καθυσήχαση ότι δεν πειράζει ένα πρόστιμο 300 ευρώ ειναι θα το πληρώσουμε,σε καμια περιπτωση,απλα ρωταω απο περιεργεια...
Για τον πατερα σου (ή σε οποιον ανηκει το αμαξι)
ΑΡΘΡΟ 99 : Παραχώρηση της οδήγησης οχήματος
-
Απαγορεύεται η παραχώρηση της οδήγησης οδικού οχήματος οε πρόσωπο το οποίο δεν έχει την κατά περίπτωση νόμιμη άδεια οδήγησης, ως και το τυχόν απαιτούμενο πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας ή σε πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία αυτά έχουν αφαιρεθεί για οποιαδήποτε παράβαση. Στη δεύτερη περίπτωση η απαγόρευση ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των ως άνω ατοιχείων.
-
Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 1 τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) μέχρι έξι (6) μηνών.
http://www.pragmatognomones.gr/kok/kok099.php
Για εσενα
ΑΡΘΡΟ 94 : Κατηγορίες αδειών οδήγησης αυτοκινήτων τρίτροχων οχημάτων και μοτοσικλετών - Κυρώσεις - Αδειες εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών
..................
5. Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/ 2006.
http://www.pragmatognomones.gr/kok/kok094.php -
-
Να κάνω μια ερώτηση απο απλή περιέργεια επειδή ακούω διάφορα???Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
το προστιμο & οι πινακιδες σε μαραναν...
αμα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ καποιον ανθρωπο δε σε νοιαζει? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
αμα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ καποιον ανθρωπο δε σε νοιαζει?Ρε παιδιά φυσικά εννοείται και αυτό οτι η ασφάλεια δεν καλύπτει κλπ κλπ κλπ...
Αλλα είπα πως ΔΕΝ εχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο,και για αυτό πάντα οδηγώ στο χωριό σε μέρη που δεν υπάρχει ανθρωπος αυτοκινητο κλπ....απο απλη περιέργεια ρώτησα επειδή πολλοί λένε διαφορετικά (παρέες κλπ)
-
αμα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ καποιον ανθρωπο δε σε νοιαζει?Ρε παιδιά φυσικά εννοείται και αυτό οτι η ασφάλεια δεν καλύπτει κλπ κλπ κλπ...
Αλλα είπα πως ΔΕΝ εχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο,και για αυτό πάντα οδηγώ στο χωριό σε μέρη που δεν υπάρχει ανθρωπος αυτοκινητο κλπ....απο απλη περιέργεια ρώτησα επειδή πολλοί λένε διαφορετικά (παρέες κλπ)
ματαιη η προσπαθεια...
-
Τι μάταια?δεν έγινα μάλλον κατανοήτος.......
Δεν ρωτάω τα παραπάνω για να τα εφαρμόσω,απο απλή περιέργεια.....
Φυσικά και με νοιάζει αν θα σκοτώσω κάποιον κλπ κλπ
Νομικές ερωτήσεις