Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Συμβουλή Αγοράς 4χ4
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Συμβουλή Αγοράς 4χ4
    • 1 / 1
    Εκτός Δρόμου
    6
    9
    32
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      makfrag last edited by

Γειά σας φίλοι του forum,θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας στο εξής: Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 4χ4, θα είναι το πρώτο μου , η χρήση που θα κάνω θα είναι πόλη,χώμα και κανένα ταξιδάκι.Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 16000 ευρώ. Θα μου προτείνατε jimny ή terios καινούργιο? ή κάποιο άλλο μεταχειρισμένο?Ευχαριστώ πολύ και οποιαδήποτε γνώμη θα μου είναι πολύτιμη.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        makfrag last edited by

Γειά σας φίλοι του forum,θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας στο εξής: Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 4χ4, θα είναι το πρώτο μου , η χρήση που θα κάνω θα είναι πόλη,χώμα και κανένα ταξιδάκι.Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 16000 ευρώ. Θα μου προτείνατε jimny ή terios καινούργιο? ή κάποιο άλλο μεταχειρισμένο?Ευχαριστώ πολύ και οποιαδήποτε γνώμη θα μου είναι πολύτιμη.

• M
          makfrag last edited by

• E
            eizo last edited by

Υπάρχει ήδη θέμα για το Jimny στο φόρουμ.
            Υπάρχει ειδικό φόρουμ για 4χ4,πιστεύω πως αν ρωτήσεις εκεί,ίσως να βοηθηθείς περισσότερο..
            http://www.to4x4.gr/html/site/forum/index.php

Τιμές :

Terios 1.3 DX 14380 ευρώ
            Terios 1.3 DX 15050 ευρώ
            Terios 1.3 SX 16045 ευρώ
            Jimny 1.3 JLX Sport 14748 ευρώ
            Jimny 1.3 JLX Cabrio 14848 ευρώ
            Jimny 1.3 JLX Cabriο Del Mar 15448 ευρώ
            Jimny 1.3 JLX Sport ABS 15748 ευρώ
            ( http://www.4troxoi.gr/technical/newprice.php )

Το Terios δεν είναι off-road όχημα,οπότε ίσως σε καλύπτει.
            Δεν ενθουσιάζει η οδήγησή του,ενώ δεν ενδείκνυται για χρήση εκτός δρόμου.Ασταθές στις υψηλές ταχύτητες.Φτηνό,με καλό εξοπλισμό.
            ( http://www.tiscali.co.uk/motoring/roadt ... 121_1.html , http://www.in.gr/auto/autolcar.asp?comp ... model=1783 )

Το Jimny είναι αρκετά καλό εκτός δρόμου,δεν είναι το κλασικό όχημα καθημερινής χρήσης και δεν ενθουσιάζει στο δρόμο.Παράλληλα,χωράει μόνο δύο άτομα.
            ( http://www.tiscali.co.uk/motoring/roadt ... 116_1.html , http://www.in.gr/auto/autolcar.asp?comp ... &model=638 )

Δες και το Ignis 4χ4.Έχει από 13.900 ευρώ μέχρι 15.500 ευρώ.Το αυτόματο 15.600,ενώ το sport τρίθυρο 14.000 ευρώ.
            Για πόλη,κυρίως.Έχει χώρους και είναι ευχάριστο στην οδήγηση.
            ( http://www.tiscali.co.uk/motoring/roadt ... 268_1.html , http://www.in.gr/auto/autolcar.asp?comp ... model=1763 )

• B
              boxer2003 last edited by

Για τη χρήση που αναφέρεις, μην προτιμίσεις το Jimny. είναι πολύ καλό εκτός δρόμου κυρίως. Βέβαια έχω δει Jimny να πηγαίνει με 170 στην Ε.Ο. στο Κάστρο. Όχι ότι ήταν άνετος κιόλας....

Το Terios άριστο γι αυτό που θες, αν έχεις και κάποιες χωμάτινες ή χιονισμένες απαιτήσεις. Πάντως να το πάρεις με μπλοκέ, αν το προτιμίσεις.
              Το Ignis επίσης καλή επιλογή, αλλά ακόμα πιο ασφάλτινη. ...Και πιο φτηνή!
              Διαλέγεις και πέρνεις....

• G
                giwrgosth last edited by

Ο χρήστης makfrag έγραψε:

Υπόψιν ότι τα αυτοκίνητα που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε 2 ανόμοια αυτοκίνητα!
                Άλλο το Jimny και άλο το Terios! Οπότε σκέψου καλά πριν πάρεις κάποιο από τα δυο τι πραγματικά θες.
                Ας κάνω μια σύγκριση, αφού τo Jimny το έχω και είναι το μοναδικό μου αυτοκίνητο αφού μου αρέσουν οι ορεινές διαδρομές και το Terios το οδηγώ στη δουλειά, που έχει να κάνει και με ορεινές διαδρομές, λέγοντας σου απλά τι κάνει το ένα και τι το άλλο.
                JIMNY: πραγματικό off-road (και λέγοντας off-road εννοούμε εκτός δρόμου, γιατί πολλοί off-road εννοούν να πας σε χωματόδρομο...), πραγματική του ταχύτητα στην εθνική τα 140 max, σχετικά αθόρυβο στα 120, 2 άτομα μπροστά χοράνε άνετα, τα ψώνια από το supermarket θα τα βάλεις αφού ρίξεις τα πίσω καθίσματα, έχει τα πάντα από εξοπλισμό στα 15.000 € (εκτός από ABS και προβολείς ομίχλης), παιχνιδάκι στην οδήγηση, καλά λάστιχα για μικτή χρήση, πρακτικοί χώροι για μικροαντικείμενα, καλό για την πόλη, δε σε κουράζει στο ταξίδι (στην εθνική πάντα), έχει καλά καθίσματα και θέση οδήγησης.
                TERIOS: Καμία σχέση με off-road, απλά πάει σε χωματόδρομο πιο καλά από ένα Punto, δυο άτομα μπροστά θα στριμοχτούν, τα ψώνια τα χωράει άνετα χωρίς να ρίξεις τα καθίσματα, πραγματική ταχύτητα στην εθνική τα 160 (πάει και 180), αθόρυβο μέχρι τα 120, πιο δύσκολο στην πόλη, τα λάστιχα μόνο για άσφαλτο, ανύπαρκτοι χώροι για μικροαντικείμενα, πιο κουραστικό στο ταξίδι μάλλον λόγω κακού καθίσματος και έχει κάτι που με εκνευρίζει: το πόδι σου αν πατήσεις φρένο πάει κάτω από το γκάζι! Στα 15.000 € δεν έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα...
                Φυσικά τα υπέρ του Jimny σε σχέση με το Terios που το κάνουν off-road είναι το αργό του και το σασί του, πράγματα που δεν έχει το Terios!
                Αν λοιπόν θες να βγαίνεις από το δρόμο πάρε Jimny! Αν όχι... τι να σου πω? Η απόφαση δική σου
                Ότι άλλο θες πες μου και θα σου απαντήσω, αφού και τα δυο τα ζω καθημερινά.

• 4
                  456 last edited by

Καλό μήνα καταρχήν σε όλους. Μιά και είσαι οδηγός και των δύο θέλω να σε ρωτήσω α) πώς χωράς στο terios ? Δεν είμαι καθόλου μεγαλόσωμος αλλά δυσκολεύτηκα να ρυθμίσω ακόμα και το κάθισμα με κλειστή την πόρτα...Με προβλημάτισε η θέση οδήγησης αλλά και γενικά το αίσθημα πως ασφυκτιούσα
                  μέσα και δεν ένιωθα ασφάλεια. Β/ Η βασική μου ερώτηση: ποιό είναι ποιό σταθερό στην εθνική: το terios έχει μεγαλύτερη τελική αλλά λόγω σχήματος φαντάζομαι ότι δεν θα έχει τόση ευστάθεια. Πχ. Με 100-120 χλμ τί γίνεται μεταξύ των δύο? Ετσι και αλλιώς αν ήθελα 150 χλμ δεν θα έπερνα jeep γ/ πώς πείθεις το έτερο ήμιση ότι θα χωράν τα ψώνια, τα μελλοντικά παιδιά, τα καρότσια, οι τέσσερις γονείς, ο σκύλος, η γάτα, οι σακούλες του zara,

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • G
                    giwrgosth last edited by

Ο χρήστης 456 έγραψε:
                    Καλό μήνα καταρχήν σε όλους. Μιά και είσαι οδηγός και των δύο θέλω να σε ρωτήσω α) πώς χωράς στο terios ? Δεν είμαι καθόλου μεγαλόσωμος αλλά δυσκολεύτηκα να ρυθμίσω ακόμα και το κάθισμα με κλειστή την πόρτα...Με προβλημάτισε η θέση οδήγησης αλλά και γενικά το αίσθημα πως ασφυκτιούσα
                    μέσα και δεν ένιωθα ασφάλεια. Β/ Η βασική μου ερώτηση: ποιό είναι ποιό σταθερό στην εθνική: το terios έχει μεγαλύτερη τελική αλλά λόγω σχήματος φαντάζομαι ότι δεν θα έχει τόση ευστάθεια. Πχ. Με 100-120 χλμ τί γίνεται μεταξύ των δύο? Ετσι και αλλιώς αν ήθελα 150 χλμ δεν θα έπερνα jeep γ/ πώς πείθεις το έτερο ήμιση ότι θα χωράν τα ψώνια, τα μελλοντικά παιδιά, τα καρότσια, οι τέσσερις γονείς, ο σκύλος, η γάτα, οι σακούλες του zara,

Καλό μήνα!
                    Α) Δεν χωράω! Είμαι 175, 80+ κιλα και δυσκολεύομε Το γράφω ότι η θέση οδήγησης είναι πολύ κακή και οι χώροι απαράδεκτοι!
                    Το Jimny έχει ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα θέση για ποτήρια, πολύ βολικά για ταξίδι, ενώ στο Terios τα καθίσματα είναι κολλημένα και νιώθω πολύ άβολα και με κουράζει! Προτειμώ για τις μετακινήσεις στη δουλειά το παλιό φορτηγάκι Nissan 4X4, που έχει γράψει 180.000 χλμ, από το Terios που έχει γράψει 20.000! Β) Στα 120 χλμ πιο σταθερό είναι το Jimny, το Terios υποφέρει πιο πολύ από πλάγιους ανέμους, αλλά σε λακούβες κλπ νομίζω ότι το Terios έχει πιο καλή αίσθηση, χωρίς όμως το Jimny να σε φοβίζει! Γ) Ανήκω στους ευτυχείς(?) ανθρώπους που αγοράζουν αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για τον εαυτό τους Χωρίς πλάκα τώρα, δεν κάνει το Jimny για οικογένεια, μόνο για 2 άτομα με τα πράγματά τους!

• M
                      makfrag last edited by

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις τους. Θα ήθελα να θέσω ακόμα ένα προβληματισμό μου ανάμεσα στο jimny και το lada niva. Για το jimnaki έχω ακούσει γενικώς πολύ καλα λόγια και το οδήγησα κιόλας σε πίστα off road της suzuki μετά την Αράχωβα όπου και εντυπωσιάστηκα!! Για το Niva δεν ξέρω και πολλά΄, μόνο το ότι είναι γενικώς σκυλί και εκτός δρόμου πολύ καλό. Θα 'ηθελα λοιπόν μια σύγκριση όσον αφορά την πόλη, την εθνική και το off road (από χωματόδρομο απλό μέχρι και trail ride) μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Εννοείται ότι και τα δύο θα τα συγκρίνουμε σε εργοστασιακή κατάσταση.
                      Ευχαριστώ πολύ τους φίλους για τις απαντήσεις τους

• ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης makfrag έγραψε:
                        .....προβληματισμό μου ανάμεσα στο jimny και το lada niva.

Για πόλη χώμα και κανένα ταξιδάκι που είπες στην αρχή το Terios αν χωράς είναι μάλλον η καλύτερη λύση. Δεν ξέρω αν είναι πιο ευαίσθητο από τα άλλα στους πλάγιους ανέμους αλλά έχει μόνιμη τετρακίνηση οπότε θεωρητικά ίσως είναι καλύτερο από το πισωκίνητο Jimny. Και είναι και το μόνο με πίσω LSD.
                        Αν η προτεραιότητά σου ήταν εκτός δρόμου τότε Niva με 3 κανονικά διαφορικά μόνιμη τετρακίνηση και κοντές, σωστές αναρτήσεις και γωνίες και χώροι καλύτεροι από Jimny. Όμως η κατανάλωση είναι αυξημένη και στα ταξίδια ίσως να υστερεί. Αναμένεται όμως ίσως φέτος (σίγουρα φέτος στη Γαλλία) το νέο Niva, 5porto με κινητήρα 1,8 της Opel...
                        Το Jimny είναι κάπου στη μέση.... Οικονομικό, ιαπωνική και όχι ρώσικη ποιότητα αλλά μέτρια τετρακίνηση που σώζεται από το χαμηλό βάρος. Αυξημένη ικανότητα πόλης σαν μικρότερο και ταξιδεύει με περιορισμούς αλλά υστερεί σαφώς σε χώρους.

• First post
                          Last post
                        • 1 / 1
                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                          • ΕΛΛΑΔΑ
                          • ΚΟΣΜΟΣ
                          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                          • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                          • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                        • ΔΟΚΙΜΕΣ
                          • TEST