-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ιταλικά;Καί ποιός ξέρει βρέ νά διαβάζει Ιταλικά;
Πάντως μόλις τώρα έστειλα e-mail στήν quaife νά μού πεί άν υπάρχει καί πώς θά τό παραγγείλω.
Α,καί φυσικά πόσο κάνει.Στον κατάλογο της Bacci λέει ότι έχει για το Kadett Gsi το εξατάχυτο (?).
Κόστος 1070 Ευρώ.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
[
Στον κατάλογο της Bacci λέει ότι έχει για το Kadett Gsi το εξατάχυτο (?).Κόστος 1070 Ευρώ.
Αυτό είναι!!!Πέντε γιά μπροστά καί μία η όπισθεν μάς κάνουν έξι!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?
Ε,σού λέι,μπλοκέ τό ένα,αντιμπλόκ τό άλλο,πού νά συνεργαστούν τά δύο τους!!!
Είπαμε Anti-lock, δεν το αφομοιώσατε κύριε HUNTER, γι αυτό χάσατε στο κουιζ...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?
Ε,σού λέι,μπλοκέ τό ένα,αντιμπλόκ τό άλλο,πού νά συνεργαστούν τά δύο τους!!!
Είπαμε Anti-lock, δεν το αφομοιώσατε κύριε HUNTER, γι αυτό χάσατε στο κουιζ...
Κύριε Κώστα,άν θυμάσαι καλά εγώ έφαγα μπακλαβά!!!!
Υ.Γ. Εδώ πού τα λέμε,μήπως είναι καιρός γιά καμία 'παγκόσμια'; -
Μετά από μέρες πού έστειλα e-mail στήν εταιρία ακόμα δέν έχω πάρει απάντηση.
Γνωρίζετε άν υπάρχει κάποιο site κάποιου πού νά εμπορεύεται στήν Ευρώπη τά συγκεκριμένα διαφορικά; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γνωρίζετε άν υπάρχει κάποιο site κάποιου πού νά εμπορεύεται στήν Ευρώπη τά συγκεκριμένα διαφορικά;Κάνε υπομονή, είναι λίγο 'αργοί' οι Ιταλοί
Κάνε μια ερώτηση στο forum του 106 όλο και κάποιος θα ξέρει...
-
Οχι,δέν έστειλα στήν Bacci αλλά στήν Quaife-USA Βασίλη.
Τό Φόρουμ τών 106 πού τό βρίσκω; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό Φόρουμ τών 106 πού τό βρίσκω; -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τό Φόρουμ τών 106 πού τό βρίσκω;
Ευχαριστώ Κώστα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γνωρίζετε άν υπάρχει κάποιο site κάποιου πού νά εμπορεύεται στήν Ευρώπη τά συγκεκριμένα διαφορικά;Παλιότερα που έψαχνα για ένα φίλο μπλοκέ τους πήρα τηλέφωνο και μου λύσαν όλες τις απορίες δοκίμασε.
-
Τελικά...τζίφος!!!
Ούτε από τήν εταιρία,ούτε από τούς 'ραλλάκιδες' υπάρχει απάντηση!!!
Καί γιά νά τούς πάρω τηλέφωνο,θά έπρεπε νά γνωρίζω τη γλώσσα. -
HUNTER, εγώ έχω βάλει το μπλοκέ του Μούμπη το 'μεγάλο' (έχει 2 τύπους) το οποίο στοιχίζει 750 Ευρώ (το μικρό 500) εδώ και 11000 χλμ περίπου και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Η αίσθηση είναι αυτή που λέγεται, ότι δηλαδή βάζει τη μούρη μέσα με το πάτημα. Με το άφημα επίσης έχει μια τάση να ανοίγει την τροχιά του. Όσον αφορά την αξιοπιστία το δικό μου νομίζω είναι μια χαρά μέχρι τώρα, αλλά λόγω συνθηκών είναι λίγα τα χιλιόμετρα που το έχω πιέσει. Θα το πρότεινα με βάση τη δική μου εμπειρία, αλλά δεν μπορώ να είμαι απόλυτος για την αξιοπιστία για το λόγο που προανέφερα.
-
Ξέρω εγώ βρε Θεοδόση.Οταν ακούω γιά 'μπούμπη' κάτι μέ πιάνει βρέ γμτ.
Θά κοιτάξω πρώτα γιά κάποιο 'επώνυμο' καί βλέπω κατόπιν τί θά κάνω.
Αλήθεια,τί ποσοστό εμπλοκής έχει αυτό πού έβαλες; -
Γεια σας
Οπως σας ειπε ο Βασιλης, εβαλα το Quaife ATB πριν 1,5 μηνα περιπου!
Αυτο παραγγελθηκε δια μεσου του Δανικου Αλφα Ρομεο Κλαμπ, 11 κομματια για 840£ το ενα, στην τιμη αυτη ηταν και το VAT 17,5% αλλα και τα μεταφορικα προς Ευρωπη!
Η μετατροπη ειναι plug & play επειδη εγινε ειδικα για το κιβωτιο των boxer!
Μια μικρη ρυθμιση χρειαζεται, το play μεταξυ των ημιαξονιων και ως προς τον αξονα του κιβωτιου!Για αυτο πρεπει να εχεις προσβαση στο service manual και μερικα οργανα για μετρησεις!Το καλυτερο ειναι να το αφησεις σε ενα συνεργειο που εχει πειρα απο αυτα τα αυτοκινητα η ειδικα τα κιβωτια!
Αντιδρασεις απο το τιμονι υπαρχουν, τις συνηθιζεις ομως μετα απο λιγες μερες!
Το δοκιμασα στα χιονια και σε παγο, φυσικα και σε ξερη ασφαλτο!
Τα αποτελεσματα ειναι φανταστικα!
Την δευτερη μερα που το ειχα επεσα στον αυτοκινητοδρομο σε μια μεγαλη χιονοθυελλα, ορατοτης μονο μερικα μετρα!Επειδη ημουν μονος στον αυτοκινητοδρομο προσπαθησα να δοκιμασω καπως τολμηρα και το αποτελεσμα ηταν κατι που δεν μπορουσα να το φαντασθω!Απλα, πανω σε νωπο χιονι 20/30 εκατοστα, αλλα με ενα παγωμενο ηδη οδοστρομα μπορουσα να κινηθω με 110/120 Κμ/ωρα και μαλιστα να στριβω ακολοθωντας την καμπυλη του δρομου με μεγαλη ακριβεια, ακομα και εχοντας την 3η και σπιναροντας τους τροχους!
Σε αλλη περιπτωση, μεσα σε μαγαλη ροντελα, η μιση να ειναι τελειως ξερη γιατι επεφτε ο ηλιος και η αλλη μιση να εχει παγο επειδη ειχε σκια!Εκει που αρχιζε ο παγος αρχισε ενα πολυ ωραιο ντριφτ, που μπορουσα να το κοντρολαρω με γκαζι/τιμονι!ΥΣ. Εκει ηταν και μια μερσεντε καινουργια που ειχε γυρισει αναποδα, τα ηλεκτρονικα δεν βοηθανε κατι που δεν ειναι σωστο απο την αρχη!!
Σε ξερη ασφαλτο, κλειστες στροφες η σε ροδελες, απλα πηγαινεις με την μεγαλυτερη ταχυτητα που σου δινει η μηχανη, απλα γυρνας το τιμονι στην διευθυνση που θελεις να πας και πηγαινεις προς τα εκει!Μονο πρεπει να κρατας το τιμονι πολυ γερα, γιατι το διαφορικο φορτιζει το τιμονι και μπορει να σου φυγει!Δεν μπορω να κανω να φυγει η μουρη η το πισω μερος, ισως να μην αρκει η ισχυς της μηχανης, 118 ιππους, 1,7 λιτρα η ισως η συμμετρικη κατασκευη της Αλφασουντ!Εχεις μια αισθηση οτι, οτι και να κανεις το πισω μερος απλα ακολουθει το μπροστα!Μην ξεχνατε οτι τα ημιαξονια ειναι του ιδιου μηκους και η μηχανη ειναι τοποθετιμενη κατα μηκος!
Τα λαστιχα μου ειναι Falcon 185/60/13, οι πιεσεις 2,0Κ μπροστα 1,8Κ πισω!
Αν με ρωτησει κανενας αν αξιζε τα λεφτα του, τοτε η απαντηση μου ειναι ενα τεραστιο ΝΑΙ!
Χαιρετησματα,
Σπιρος. ΑΚΑ Spiros54 -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Αν με ρωτησει κανενας αν αξιζε τα λεφτα του, τοτε η απαντηση μου ειναι ενα τεραστιο ΝΑΙ!
Χαιρετησματα,
Σπιρος. ΑΚΑ Spiros54Βλέπω φίλε Spiros54 άλλαξες nickname σε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό
Φυσικά η Sud δεν έχει ABS αλλά μήπως έχεις κάποιο σχόλιο για το ακόλουθο ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?Τα μόνα σχετικά στοιχεία, που κατάφερα να βρω, αφορούν σε διαφορικά τύπου Torsen:
'Torsen T1 Traction Differential ... In addition, it is most suitable for operation with ABS and Traction Control Systems providing the ultimate synergy in traction management.'
Torsen T2 Traction Differentails ... In addition they are fully compatible with ABS and Traction Control Systems, providing the ultimate in traction management systems.
Advanced TORSEN T-3 technology is a perfect match for applications with ABS, traction control, and stability control/vehicle dynamics systems, providing the ultimate traction control platforms for your vehicle.
Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή διαθέσιμο το url, ώστε να διαβάσετε τα πλήρη κείμενα προδιαγραφών. Με την πρώτη ευκαιρία, θα ψάξω πάλι για αυτά.
-
Σπύρο,μέ 'έφτιαξες'!!!
Μήπως γνωρίζεις καί κάποιο σάϊτ από όπου θά μπορέσω νά παραγκείλω; -
Ναι, φιλε nass αυτο το ονομα με αντιπροσωπευει καλυτερα και επειδη δεν υπηρχε ηδη το υοθετησα!
Κυνηγε, δυστυχως κοστιζουν πολυ αυτα τα διαφορικα, αν παραγγειλεις μονο ενα κομματι σε γδερνουν, μονο αν πας δια μεσου κανενος κλαμπ, οπως καναμε εμεις, τοτε θα παρεται καλυτερες τιμες!Εκπτωση ισως και 40%!Εχω ακουσει οτι θελουν μινιμουμ 20 κομματια αλλα εμεις παραγγειλαμε 10 και πηραμε την ιδια καλη εκπτωση!
Το μονο προβλημα που μπορω να δω με το ABS ειναι οτι εμπλεκονται και οι 2 τροχοι, ειναι σαν να εχεις ενα κομματι απο την μηχανη μεχρι τους τροχους!!!(σε κατασταση ολισθηροτητας δηλ) Δηλαδη δεν εχεις κανενα κινητηριο τροχο να γυρναει ελευθερα ωστε να μπορει να τον φραιναρει το ABS!
Κατι αναλογο ηταν και το προβλημα με τα 4κινητηρια αυτοκινητα που δεν ειχαν ενα visco αναμεσα μπρος-πισω!Αυτα τα αυτοκινητα που εχουν, οπως η 164 Q4 πχ, βγαζουν εκτος τους πισω τροχους κατα την διαρκεια βιαιου φραιναρισματος!
Καποιος που εχει περισσοτερες γνωσεις εδω?
Σας χαιρετω
Σπιρος -
Παιδιά βοηθάτε γιατί έχω μπλέξει τά μπούτια μου.
Αλληλογραφώ μέ τήν Quaife,αλλά δέν μπορώ νά καταλάβω τί μού λένε ακριβώς.
Μου στείλανε λοιπών τό εξής e-mail:' Dear Sir
Thank you very much for your order,as requested we attach our pro-forma invoice for payment.Payment can be made by credit card or a direct transfer to our bankers if you prefer.(please note all bank are to be pre-paid).
Please note if paying with credit card we now require the three digit security number wich can be found either abouve or below the signature on the reverse of your card.
Products have been reserved and we will be pleased to dispatch immediatly upon receipt of payment.
We look forward to receipt of your remittance in due course don't hesitate to contact us again if we can be of assistance in the meantime.
Best Regards 'Τό πρόβλημά μου είναι ότι επειδή δέν έχω πιστωτική κάρτα,θέλω νά τούς πληρώσω μέσω τραπέζης.
Παρακάτω μου στέλνουν ένα κατεβατό μέ στοιχεία τής εταιρίας τους,καί τής τράπεζάς τους,μαζί μέ ένα σχέδιο τό οποίο μάλλον είναι τό τιμολόγιο πώλησης.Η τράπεζά τους είναι η National Westminster Bank PLC.
Πώς μπορώ νά τούς στείλω εκεί τά χρήματα;Γίνετε από οποιαδήποτε Ελληνική Τράπεζα,ή πρέπει νά βρώ τήν συγκεκριμένη;Βοηθάτε Αδέρφια!!!
-
Φίλε HUNTER, να ζητήσεις το IBAN (ή το Swift) της τράπεζας τους. Είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί στον τραπεζικό τους λογαρισμό στη δική τους τράπεζα. Είναι περίπου σαν αριθμός πιστωτικής κάρτας μόνο που έχει περισσότερα ψηφία. Με τον αριθμό αυτό θα πας στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεσαι και θα κάνεις τη μεταφορά πληρώνοντας κάποια μικρή συνήθως προμήθεια.
Περί Μπλοκέ QUAIFE,πληροφορίες