-
Χαιρετήσματα σε όλους . Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Τα ερώτηματα μου είναι τα εξής .
[b]Η Alfa 146 1600cc '97 Full Extra :[/b]
- Είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο ???
- Είναι ακριβή στην συντηρηση της ???
- Καίει πολύ ???
- Τί γίνεται με την μεταπώληση της μετά από 2-3 χρόνια ???
[b]Το Opel Corsa 1400cc '98 (χωρις A/C) :[/b]
- Είναι ακριβό στην συντηρηση του ???
- Καίει πολύ ???
- Τί γίνεται με την μεταπώληση του μετά από 2-3 χρόνια ???
Μπορεί να μην είναι τόσο σωστή η άμεση σύγκρισή τους αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά για μετακινήσεις (Ν.Μακρη - Αθήνα).Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι φοιτητής (εργάζομαι όμως παράλληλα) και δεν θα έχω την δυνατότητα να πηγαίνω κάθε τρείς και λίγο στο συνεργείο ούτε να ξοδεύω πολλά για την συντηρηση του.
[u][b]Ευχαριστώ για την υπομονή σας !!![/b][/u]
-
- Καίει πολύ ???
- Καίει πολύ ???
Μπορεί να μην είναι τόσο σωστή η άμεση σύγκρισή τους αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά για μετακινήσεις (Ν.Μακρη - Αθήνα).Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι φοιτητής (εργάζομαι όμως παράλληλα) και δεν θα έχω την δυνατότητα να πηγαίνω κάθε τρείς και λίγο στο συνεργείο ούτε να ξοδεύω πολλά για την συντηρηση του.
-
- Καίει πολύ ???
- Καίει πολύ ???
-
Με βάση τις προτεραιότητες που θέτεις μάλλον πιο κοντά στο CORSA είσαι.
-
Μπορω να σου απαντησω μονο για την Alfa,την οποια ειχα στην κατοχη μου για τρια χρονια,ακριβως το μοντελο που αναφερεις.
Σε αυτο το διαστημα,εκανα 55000χλμ. και δεν μου παρουσιασε το παραμικρο προβλημα,περα απο 2-3 λαμπακια που καηκαν.
Εχει εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα αλλα και αρκετα μεγαλη καταναλωση.Κατα τα αλλα,δεν ειναι ακριβη στην συντηρηση της.Αν θες αυτοκινητο μονο για την πολη και ως μεταφορικο μεσο απλα,προτεινω το Corsa.
Αν θες να απολαμβανεις το αυτοκινητο σου,δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους.Ειναι πολυ 'πιο' αυτοκινητο η Alfa... -
μην παρεις αμαξι χωρις a/c
και θα το μετανιωσεις
και δε θα μπορεις να το πουλησεις. -
Καταρχήν πρέπει να σκεφτείς ότι σε 2-3 χρόνια θα ανοίξουν εντελώς τα σύνορα και-κατά την ταπεινή μου άποψη- θα γεμίσει η Ελλάδα μεταχειρισμένα από Γερμανία και Ιταλία οπότε ότι και να πάρεις θα το πουλήσεις πολύ δύσκολα.
Εγώ έχω 146 1.6 αλλά με το boxer μοτέρ (του ΄94).τόσα χρόνια και κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα δεν μου έχει βγάλει,μόνο 2 φορές μου έχει καεί το πίσω δεξί stop και μία φορά το εμπρός δεξί φως θέσης (πορείας και προβολέας ok).Εντάξει,μετά τα 70.000 χλμ. άρχισε και να τρίζει και να καταναλώνει λίγο παραπάνω λάδι από το φυσιολογικό όταν μαυρίζει (λογικό βέβαια γιατί τρέφω μια τρομερή συμπάθεια στον κόφτη και τα λέμε συχνά).Κατά τα άλλα απολύτως τίποτα.Από κει και πέρα συγκρίνεις εντελώς ανόμοια αυτοκίνητα,πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξέρεις ακριβώς τι ζητάς.Το ένα θα σε βολέψει στην πόλη (αν και ήταν πολύ εύστοχη η παρατήρηση κάποιου για την έλλειψη κλιματισμού) το άλλο κάνει υπέροχα ταξίδια,στρίβει,φρενάρει και έχει και 380 λίτρα πορτ-μπαγκάζ,με λίγα λόγια είναι πιο ολοκληρωμένο σαν μοναδικό μέσο μεταφοράς από το supermini Corsa.Όσον αφορά την κατανάλωση σε οποιοδήποτε αμάξι είναι ανάλογη του πόσο πατάς το γκάζι,πόσο γρήγορο είναι και πόσο βαρύ είναι άσχετα με τη μάρκα καταγωγής. -
gia ti xrimata milame?????
Alfa 146 ή Opel Corsa