-
Επειδή η οδηγική παιδεία ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ κομμάτι της γενικώτερης παιδείας που κάθε άνθρωπος 'λαμβάνει' στην ζωή του,
Επειδή ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται απο την οικογένεια , το σχολείο και τον κοινωνικό περίγυρο,
Επειδή η σημερινή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει απαιτήσεις συχνά
λαθεμένες ή και άχρηστες ,Ας προσπαθήσουμε , λοιπόν, να δείξουμε στα παιδιά μας την καλή πλευρά του εαυτού μας και ας κρατήσουμε , όσο αυτό γίνεται , την κακή του πλευρά , μακρυά τους , αθέατη απο αυτά , με διάθεση να την διορθώσουμε μόνοι μας , ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ .
Χωρίς ίχνος αυτοπροβολής ,ή οτιδήποτε άλλου που περιέχει το συστατικό εγώ, να σας περιγράψω τα εξής :
Oι κόρες μου , 4 και 6 χρονών , είναι σε αυτοκίνητο απο τις πρώτες μέρες τους.
Πλέον , μου ζητάνε να βάλω την ζώνη μου !!!
Έστι έμαθαν.
Πλέον , μου λένε , πότε να σταματήσω (στο κόκκινο) και πότε να ξεκινήσω (στο πράσινο).
Έτσι έμαθαν.
Πλέον , καυτηριάζουν το πέταγμα σκουπιδιών απο το προπορευόμενο όχημα : ' Δέν είναι σωστό αυτό που κάνουν '.
Έτσι έμαθαν.Δέν είναι δύσκολο να μάθουν τα παιδιά μας , πιστέψε με !
Αποστόλης .
-
Μετά από καιρό πήγα Α.Οδό.
Μπαίνοντας σε ένα τούνελ...βλέπω τα μισά τουλάχιστον αυτοκίνητα να ανάβουν τα φώτα...
Χάρηκα και λέω, πάμε καλά τελικά...Μόλις τελείωσε το τούνελ και μπήκαμε σε μποτιλιάρισμα...η βοηθητική λωρίδα γεμαααααατη...
Άρα ήρθα στα γνωστά!
-
Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, η δουλειά ξεκινάει μέσα από στο σπίτι και από την συμπεριφορά που έχουμε όταν οδηγούμε μπροστά στα παιδιά μας.
Το πρόβλημα δημιουργείται από εμάς που όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο γινόμαστε άλλοι άνθρωποι. Ξέρω γνωστούς μου που είναι πολύ ήσυχοι άνθρωποι σαν χαρακτήρες και όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο γίνονται αγρίμια. Όλοι οι αλλοι είναι χαζοί, έχουν σαράβαλα αυτοκίνητα, δεν ξέρουν να οδηγούν και όταν πάνε σιγά τότε σίγουρα είναι προβληματικοί.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ τον ίδιο ,κακό, δρόμο με ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητο να έχουν τις τέλειες οδηγικές ικανότητες ή και να προσέχουν γιατί έχουν έντονη την αίσθηση του φόβου. Οικογενειάρχες που πάνε με την οικογένεια τους για βόλτα, παπούδες που πάνε στα εξοχικά τους, νέους οδηγούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, νέους ανθρώπους που πάνε να διασκεδάσουν με τον/ην σύντροφό τους. Όλοι αυτοί έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να χρησιμοποιούν τον δρόμο και να τους ΣΕΒΟΝΤΑΙ ολοι. Αν θέλεις να ευχαριστηθείς την οδήγηση, όντως είναι καταπληκτική αίσθηση, πάς σε πίστα ή σε πολύ έρημο δρόμο.
Αυτό είναι κάτι που το έχεις μέσα σου και μπαίνει μόνο μέσα από τους γονείς.Δυστυχώς, η κατάσταση στους δρόμους αλλά και στην ζωή δείχνει ότι έχουμε μετατραπεί σε μια κοινωνία όπου Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΕΙΤΩ. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μας να αλλάξουν το κλίμα αυτό
-
Πρέπει να υπάρχει και τιμωρία γιατί αλλιώς δεν υπάρχει σεβασμός. Απόδειξη είναι και οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται με τα αυτοκίνητά τους που ξαφνικά όταν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ξεχνάνε και παιδείες και μορφώσεις και όλα.
Γενικότερα τώρα στο διπλοπαρκάρισμα και στις λεωφορειολωρίδες πρέπει να υπάρχει ΔΙΑΡΚΗΣ αστυνόμευση και όχι για κανα μήνα και δύο. Αλλίως δημιουργείται η γνωστή σε όλους εντύπωση πως όλα είναι για λίγο και μετά θα μπορούμε να κάνουμε πάλι ό,τι θέλουμε. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Απόδειξη είναι και οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται με τα αυτοκίνητά τους που ξαφνικά όταν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ξεχνάνε και παιδείες και μορφώσεις και όλα1)Για όλους το λαούς ισχύει αυτό?
2)Άρα αυτό που μας λείπει είναι η τιμωρία?
-
παιδια δεν ειμαστε και οι χειροτεροι σε οδηγικη συμπεριφορα. Για μενα οι ιταλοι για παραδειγμα ειναι πολυ χειροτεροι. Τους εχεται δει τη κανουν στους δρομους θα τρελαθητε.
Βεβαια υπαρχουν και σαφως καλυτεροι και αυτους πρεπει να κοιταμε και να παραδειγματιζομασται.Αλλα συμφωνω με το φιλο που ειπε περι ιδιοσυγρασιας των Ελληνων. Μην ξεχναμε οτι ειμαστε μια χωρα που αυτον που θα κανει Αθηνα Σαλονικη 4:30 5 ωρες τον λεμε μαγκα κι ας πηγενει γ@μ... Ενω αυτον που το κανει πανω απο 8 τον λεμε και μ@λ@λκ@.
-
Πρέπει να υπάρχει και τιμωρία γιατί αλλιώς δεν υπάρχει σεβασμός. Απόδειξη είναι και οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται με τα αυτοκίνητά τους που ξαφνικά όταν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ξεχνάνε και παιδείες και μορφώσεις και όλα.Ακριβώς!
Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι και οι Έλληνες προσαρμοζόμαστε στο κλίμα που επικρατεί στην άλλη χώρα που θα βρεθούμε.....που δεν μας παίρνει να κάνουμε αυτά που κάνουμε εδώ....>...περι ιδιοσυγρασιας των Ελληνων..... που αυτον που θα κανει Αθηνα Σαλονικη 4:30 5 ωρες τον λεμε μαγκα κι ας πηγενει γ@μ... Ενω αυτον που το κανει πανω απο 8 τον λεμε και μ@λ@λκ@.Με την δουλική νοοτροπία (πώς θα καταφέρουμε να ξεγελάσουμε τον 'αφέντη'!) που διαθέτουμε (μάλλον λόγω τουρκοκρατίας) δύσκολα θα αποδόσει κάτι άλλο εκτός από επίμονη αστυνόμευση και τιμωρία!
-
Ωραία..βρήκαμε τη λύση...
'αστυνόμευση και τιμωρία' -
Βρέ παιδιά,εγώ μιλάω γιά 'παιδεία'.Αν έχεις παιδεία δέν χρειάζετε νά σέ αστυνομεύουν για νά σε επαναφέρουν στήν 'τάξη',έτσι δέν είναι;
-
Ναι αλλά τότε οι ξένοι που έχουν(?) σχετική παιδεία γιατί ξεσπαθώνουν στην Ελλάδα....?
Μήπως η παιδεία τους περιορίζεται στο δέος της ποινής?
Από το τίποτα κι αυτό καλό είναι!
Μήπως τελικά δεν έχουν παιδεία ούτε οι ξένοι και είναι απλά καταπιεσμένοι??
Ε τότε λυπάμαι αλλά αφού δεν έχουμε παιδεία και μέχρι να την αποκτήσουμε χρειαζόμαστε καταπίεση.
Άλλωστε η αστυνόμευση δεν ενοχλεί κανέναν που διαθέτει την παιδεία αλλά μόνο αυτούς που δεν την έχουν οπότε κανένα πρόβλημα!(ξέρω δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά μην πιαστείτε από μια τρίχα και την κάνετε τριχιά... έστω πολλές τρίχες... )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι αλλά τότε οι ξένοι που έχουν(?) σχετική παιδεία γιατί ξεσπαθώνουν στην Ελλάδα....?
Μήπως η παιδεία τους περιορίζεται στο δέος της ποινής?
Από το τίποτα κι αυτό καλό είναι!
Μήπως τελικά δεν έχουν παιδεία ούτε οι ξένοι και είναι απλά καταπιεσμένοι??
Ε τότε λυπάμαι αλλά αφού δεν έχουμε παιδεία και μέχρι να την αποκτήσουμε χρειαζόμαστε καταπίεση.
Άλλωστε η αστυνόμευση δεν ενοχλεί κανέναν που διαθέτει την παιδεία αλλά μόνο αυτούς που δεν την έχουν οπότε κανένα πρόβλημα!(ξέρω δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά μην πιαστείτε από μια τρίχα και την κάνετε τριχιά... έστω πολλές τρίχες... )
Ξεσπαθώνουν σε ποια θέματα??
Ότι πάνε στα νησιά και γλεντάνε? -
Εγώ ρωτώ όσους το αμφισβητούνε:
Αν σε κάποιο δρόμο που έχει λωρίδα για μέσα μαζικής μεταφοράς με ΣΥΝΕΧΗ αστυνόμευση, δηλαδή τώρα μπαίνεις τώρα σε γράφω, θα οφελούνταν όλοι οι επιβάτες των μέσων αυτών; Θα έφταναν γρηγορότερα στον προορισμό τους; Θα γινόντουσαν πιο αξιόπιστες οι μεταφορές για περισσότερο κόσμο. Θα αφήναν τα αυτοκίνητά τους περισσότεροι στα σπίτια τους χωρίς άγχος για παρκάρισμα και έξοδα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑΙ. Δεν καταλαβαίνω που πειράζει δηλαδή η αστυνόμευση. Γιατί να υπερασπιζόμαστε τους παράνομους; Στο κάτω κάτω αφού παράνομα μπαίνουν όσοι μπαίνουν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Στο διπλοπαρκάρισμα δεν ενοχλούνται όσοι προσπαθούν να περάσουν από τις υπόλοιπες λωρίδες με εκνευρισμό και καθυστέρηση. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν όσοι προκαλούν αυτό τον εκνευρισμό.
Μπορώ να αναφέρω και άλλα παραδείγματα περι αστυνόμευσης αλλά καλό είναι να μην είμαστε τόσο εύθικτοι σε τέτοια θέματα. Όποιος είναι νομοταγής δεν έχει κάτι να φοβηθεί αλλά επωφελείται. Στο κάτω κάτω δεν είμαστε καμιά δικτατορία ή Αμερική που μπορεί χωρίς λόγο και αιτία να βρεθείς στη 'στενή', ευτυχώς δεν είμαστε!Όσο για την παιδεία που έχουν οι ξένοι φαίνεται όπως προείπα τα καλοκαίρια που έρχονται και ξεσαλώνουν κανονικά μιμούμενοι το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο! Όλο και κάποιο έχετε πετύχει, δεν μπορεί!
-
Εγώ ρωτώ όσους το αμφισβητούνε:
Αν σε κάποιο δρόμο που έχει λωρίδα για μέσα μαζικής μεταφοράς με ΣΥΝΕΧΗ αστυνόμευση, δηλαδή τώρα μπαίνεις τώρα σε γράφω, θα οφελούνταν όλοι οι επιβάτες των μέσων αυτών; Θα έφταναν γρηγορότερα στον προορισμό τους; Θα γινόντουσαν πιο αξιόπιστες οι μεταφορές για περισσότερο κόσμο. Θα αφήναν τα αυτοκίνητά τους περισσότεροι στα σπίτια τους χωρίς άγχος για παρκάρισμα και έξοδα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑΙ. Δεν καταλαβαίνω που πειράζει δηλαδή η αστυνόμευση. Γιατί να υπερασπιζόμαστε τους παράνομους; Στο κάτω κάτω αφού παράνομα μπαίνουν όσοι μπαίνουν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Στο διπλοπαρκάρισμα δεν ενοχλούνται όσοι προσπαθούν να περάσουν από τις υπόλοιπες λωρίδες με εκνευρισμό και καθυστέρηση. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν όσοι προκαλούν αυτό τον εκνευρισμό.
Μπορώ να αναφέρω και άλλα παραδείγματα περι αστυνόμευσης αλλά καλό είναι να μην είμαστε τόσο εύθικτοι σε τέτοια θέματα. Όποιος είναι νομοταγής δεν έχει κάτι να φοβηθεί αλλά επωφελείται. Στο κάτω κάτω δεν είμαστε καμιά δικτατορία ή Αμερική που μπορεί χωρίς λόγο και αιτία να βρεθείς στη 'στενή', ευτυχώς δεν είμαστε!Όσο για την παιδεία που έχουν οι ξένοι φαίνεται όπως προείπα τα καλοκαίρια που έρχονται και ξεσαλώνουν κανονικά μιμούμενοι το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο! Όλο και κάποιο έχετε πετύχει, δεν μπορεί!
Το παραπάνω που λες μου θυμίζει την κουβέντα με τα λιμανάκια και τον φίλο που είπε ότι η λύση είναι τα σαμαράκια
Άλλο μία λύση, και άλλο λύση από την ρίζα του προβλήματος...
Και θανατική ποινή στα διπλοπαρκαρίσματα επίσης είναι μια λύση...
Καταλαβαίνεις τι εννοώ λοιπόν. -
Mια ζωη τα ιδια ακουω για αστυνομευση και ποινες και και....
Ας τα δουμε τα πραματα πρακτικα.Για να αστυνομευθουν οι λωριδες για τα ΜΜΜ αλλα και οι δρομοι που υπαρχει διπλοπαρκαρισμα, μπορουμε να υπολογισουμε ποσους χιλιαδες αστυνομικους χρειαζομαστε?
Μηπως ειναι ανεφικτο?
Μπορουμε να φανταστουμε για λιγο οτι ως δια μαγειας σταματαν να υπαρχουν 2παρκαρισμενα?
Εγω προσπαθω να φανταστω τις συνεπειες:
Γεμιζουν τα παρκινγ(που δεν υπαρχουν παντου)
Εκατονταδες χιλιαδες αυτοκινητα κανουν 'κυκλους' για να βρουν θεση.
Και σιγα μη βρουν...Επισης μειωνεται η κινηση σε εμπορικα καταστηματα αφου καποιοι(πολλοι κατα την γνωμη μου) πανε σπιτια τους αφου δεν βρησκουν να παρκαρουν.
Αν τωρα σκεφτουμε οτι 'ενταξει δεν μπορεις να παρεις το car σου παρε Μετρο και γενικα ΜΜΜ' νομιζετε οτι τα λεωφορεια τρολλευ Μετρο κλπ,ειναι ετοιμα να δεχτουν οσους αποφασισουν να αφησουν το ΙΧ τους?
Δεν νομιζω.
Υπαρχει μεγαλουπολη πουθενα στον κοσμο που να μην εχει προβλημα με το κυκλοφοριακο?Εκτος αν γινουμε κινεζοι και κυκλοφορουμε με ποδηλατα.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Mια ζωη τα ιδια ακουω για αστυνομευση και ποινες και και....
Ας τα δουμε τα πραματα πρακτικα.Για να αστυνομευθουν οι λωριδες για τα ΜΜΜ αλλα και οι δρομοι που υπαρχει διπλοπαρκαρισμα, μπορουμε να υπολογισουμε ποσους χιλιαδες αστυνομικους χρειαζομαστε?
Μηπως ειναι ανεφικτο?
Μπορουμε να φανταστουμε για λιγο οτι ως δια μαγειας σταματαν να υπαρχουν 2παρκαρισμενα?
Εγω προσπαθω να φανταστω τις συνεπειες:
Γεμιζουν τα παρκινγ(που δεν υπαρχουν παντου)
Εκατονταδες χιλιαδες αυτοκινητα κανουν 'κυκλους' για να βρουν θεση.
Και σιγα μη βρουν...Επισης μειωνεται η κινηση σε εμπορικα καταστηματα αφου καποιοι(πολλοι κατα την γνωμη μου) πανε σπιτια τους αφου δεν βρησκουν να παρκαρουν.
Αν τωρα σκεφτουμε οτι 'ενταξει δεν μπορεις να παρεις το car σου παρε Μετρο και γενικα ΜΜΜ' νομιζετε οτι τα λεωφορεια τρολλευ Μετρο κλπ,ειναι ετοιμα να δεχτουν οσους αποφασισουν να αφησουν το ΙΧ τους?
Δεν νομιζω.
Υπαρχει μεγαλουπολη πουθενα στον κοσμο που να μην εχει προβλημα με το κυκλοφοριακο?Εκτος αν γινουμε κινεζοι και κυκλοφορουμε με ποδηλατα.
Να σου πω την αλήθεια, αυτό με το διπλοπαρκάρισμα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς τελικά..ότι καλά που υπάρχει σαν πρόβλημα γιατι λύνει άλλα???
Για τις άλλες μεγαλουπόλεις που λες, ας μην συγκρίνουμε το δικό του δίκτυο ΜΜΜ με το δικό μας...που ακόμα έχουμε τα 2πλα λεωφορεία IKARUS
-
αμαν πια ρε ΜΠΑΣΣΤΑΡΛΕΤ ολα μαυρα τα βλεπεις... δηλαδη τι ναπουμε τωρα... ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που κανουν και διπλοπαρκαρουν, και χαιρομαι που γουσταρεις διπλοπαρκαρισμα, αλλα θελω να σε δω να γουσταρεις ΚΑΙ οταν θα σε κλεισουν και θα χασεις ραντεβου και θα τσακωθεις... (και μην ακουσω εξυπναδες του στυλ παρε κινητο και τετοια... δεν ειναι αυτο το θεμα...)
-
Παιδια το ειπαμε και πριν το διπλοπαρκαρισμα ειναι θεμα παιδειας δηλαδη εγω ειμαι μαλακας που μπορει να ψαχνω και 1 και 1μιση ωρα για παρκιν κοντα σπιτι μου. Αν ειθελα Θα μπορουσα και και εγω να διπλοπαρκαρρω και κατα της 8-9 που αδιαζουν οι θεσεις να το παρκαρω κανονικα. Αλλα δεν το κανω γιατι οπως για εμενα ειναι πολυτιμος αυτος ο χρονος ετσι ειναι και για τον αλλο που εκατσε και εψαξε και δεν το αφησε απλα μεσ' τη μεση του δρομου.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Το παραπάνω που λες μου θυμίζει την κουβέντα με τα λιμανάκια και τον φίλο που είπε ότι η λύση είναι τα σαμαράκια
Άλλο μία λύση, και άλλο λύση από την ρίζα του προβλήματος...
Και θανατική ποινή στα διπλοπαρκαρίσματα επίσης είναι μια λύση...
Καταλαβαίνεις τι εννοώ λοιπόν.Μερικές φορές είναι απαραίτητα και αυτά είτε το θέλουμε είτε όχι.
Εγώ ξεκαθαρίζω ότι όσο υπάρχουν νόμοι που δεν τηρούνται θα υπάρχουν εξυπνάκιες, είτε εγχώριοι είτε 'πολιτισμένοι' ξένοι που θα τους παραβιάζουν. Απόδειξη δεν είναι ότι όταν οι Έλληνες πάνε έξω γίνονται αρνάκια ή μήπως θυμούνται την παιδεία τους τότε; Απλά φοβούνται γιατί ο νόμος είναι νόμος και σε αναγκάζει να τον τηρήσεις. Οι ξένοι όταν έρχονται εδώ γιατί ξεχνάνε την παιδεία τους;
Ένας φίλος μου από Γερμανία άφηνε το αμάξι του όπου τον βόλευε και όταν του παίρνανε τις πινακίδες έκανε δήλωση απώλειας στη Γερμανία και του έστελναν άλλες!
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
Παιδια το ειπαμε και πριν το διπλοπαρκαρισμα ειναι θεμα παιδειας δηλαδη εγω ειμαι μαλακας που μπορει να ψαχνω και 1 και 1μιση ωρα για παρκιν κοντα σπιτι μου. Αν ειθελα Θα μπορουσα και και εγω να διπλοπαρκαρρω και κατα της 8-9 που αδιαζουν οι θεσεις να το παρκαρω κανονικα. Αλλα δεν το κανω γιατι οπως για εμενα ειναι πολυτιμος αυτος ο χρονος ετσι ειναι και για τον αλλο που εκατσε και εψαξε και δεν το αφησε απλα μεσ' τη μεση του δρομου.Ας υπήρχε καλή αστυνόμευση και θα σου 'λεγα εγώ αν τολμούσε να κάποιος να διπλάρει. Θα ψάχνατε όλοι μαζί για θέση!
-
Οι ξένοι όταν έρχονται εδώ γιατί ξεχνάνε την παιδεία τους;Αυτό που το έχεις δει εσύ?
Οδηγική παιδεία