-
αυτο με την διαμετρο της αλυσιδας ισχυει;
ειδα χθες στο Praktiker αλυσιδες konig 9 και 12 (75 και 105 αντιστοιχα) και δεν ηξερα ποια να διαλεξωΟ χρήστης enginekiller έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω αυτες τις μερες αλυσιδες. Ειχα δει στην Autoplus πριν κανα μηνα καποιες που κουμπωναν ευκολα και σφιγγαν μονες τους αλλα ηταν ακριβες(150+). Ειχε φτηνες με ευκολο κουμπωμα γυρω στα 90 ευρω. Ολες εντωμεταξυ ειχαν κρικους 9mm και οχι 12mm γιατι ειναι καινουργιες λεει και ειναι καλυτερες για παγο ενω οι αλλες ειναι για πολυ χιονι(που δε με ενδιαφερει) και ειναι και πιο ανθεκτικες καθοτι ειναι απο αλλο υλικο που δε θυμαμαι. Επιπλεον με των 9 δουλευει λεει και το abs. Τι αλλο να προσεξω μιας και δεν ειμαι αθηνα και θα τις παρω απο αλλου όσον αφορα την κατασκεη τους; καμια μαρκα; Θα προτιμουσα κατω απο 120 ευρω. Δεν εχω σκοπο να παω στα χιονια και αν χιονισει πολυ ουτε που θα κουνηθω. περισσοτερο για παγο τις θελω και λιγακι χιονι -
Ο χρήστης orck έγραψε:
αυτο με την διαμετρο της αλυσιδας ισχυει;
ειδα χθες στο Praktiker αλυσιδες konig 9 και 12 (75 και 105 αντιστοιχα) και δεν ηξερα ποια να διαλεξωΣκεφτομαι να παρω αυτες τις μερες αλυσιδες. Ειχα δει στην Autoplus πριν κανα μηνα καποιες που κουμπωναν ευκολα και σφιγγαν μονες τους αλλα ηταν ακριβες(150+). Ειχε φτηνες με ευκολο κουμπωμα γυρω στα 90 ευρω. Ολες εντωμεταξυ ειχαν κρικους 9mm και οχι 12mm γιατι ειναι καινουργιες λεει και ειναι καλυτερες για παγο ενω οι αλλες ειναι για πολυ χιονι(που δε με ενδιαφερει) και ειναι και πιο ανθεκτικες καθοτι ειναι απο αλλο υλικο που δε θυμαμαι. Επιπλεον με των 9 δουλευει λεει και το abs. Τι αλλο να προσεξω μιας και δεν ειμαι αθηνα και θα τις παρω απο αλλου όσον αφορα την κατασκεη τους; καμια μαρκα; Θα προτιμουσα κατω απο 120 ευρω. Δεν εχω σκοπο να παω στα χιονια και αν χιονισει πολυ ουτε που θα κουνηθω. περισσοτερο για παγο τις θελω και λιγακι χιονι
Μαλλον ειναι πιο λειτουργικες κ χρηστικες αυτες των 9. Κ γω αυτες εχω παρει, για πες κ καμια τιμη να συγκρινουμε. Των 12 ισως ειναι λιγο υπερβολη για το χιονι που ριχνει συνηθως στην Ελλαδα. Ασε που πρεπει να κοπανανε αρκετα κ ειδικα για χαμηλωμενο ξεχνα τις! Οσο για το 'Επιπλεον με των 9 δουλευει λεει και το abs' νομιζω οτι εδω κολλαει το 'παντου υπαρχει ενας μυθος'.. Μπορει να κανω κ λαθος αλλα η λογικη μου αρνειται πεισματικα να το δεχτει.
Α, ξεπλυμα σε χλιαρο νερο με λιγο ξυδι μετα τη χρηση, το ειπαμε;ΥΓ Krusenstern ποσο δικιο εχεις, αδειος δρομος με χιονι-πουδρα ειναι η απολυτη χαρα του παιδιου! (κ του πρατηριουχου μετα..)
-
αυτες που ειδα εγω ηταν οι Konig zip9 (με τιμη 70 η 75) και η Konig zip12 (με τιμη 105)
ειχε βεβαια και κατι φτηνοτερες στα 19,99πραγματικα δεν ξερω εαν αξιζει να δωσω τοσα χρηματα για 4-5 φορες το χρονο...
-
Γιαααα κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.autosock.com
Πάνε οι αλυσίδες όπως τις ξέραμε?
Πάντως αυτό δείχνει πολύ καλό και επιπλέον μπορεί να μπει σε αυτοκίνητα επιδοσεων, 'χαμηλωμένα' κτλ. Επιπλέον δεν καταστρέφει τα λάστιχα και τις ζάντες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γιαααα κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.autosock.comΠάνε οι αλυσίδες όπως τις ξέραμε?
Πάντως αυτό δείχνει πολύ καλό και επιπλέον μπορεί να μπει σε αυτοκίνητα επιδοσεων, 'χαμηλωμένα' κτλ. Επιπλέον δεν καταστρέφει τα λάστιχα και τις ζάντες.
Το ειχαμε ψαξει παλαιοτερα...
Ειναι καλη λυση αλλα το μειονεκτημα του ειναι οτι αντεχει μολις για 50 χλμ (συνολικος χρονος ζωης.......) -
Ο χρήστης orck έγραψε:
αυτες που ειδα εγω ηταν οι Konig zip9 (με τιμη 70 η 75) και η Konig zip12 (με τιμη 105)
ειχε βεβαια και κατι φτηνοτερες στα 19,99πραγματικα δεν ξερω εαν αξιζει να δωσω τοσα χρηματα για 4-5 φορες το χρονο...
Κ γω 70 τις πηρα. Αξιζει, αξιζει, πιστεψε με. Θα το καταλαβεις οταν την παθεις οπως κ γω με τις φθηνες που θα κανεις μια ωρα να τις βαλεις, θα σταματας να τις σφιξεις, θα σου πεταξουν σκουρια απο την πρωτη χρηση κτλ..
Γιαααα κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.autosock.com
Πάνε οι αλυσίδες όπως τις ξέραμε?
Φαινεται ενδιαφερον κ πρωτοποριακο αλλα επιφυλασομαι ακομα για την αποτελεσματικοτητα τους κ κυριως την αντοχη στο χρονο. Μαλλον θελει ακομα αρκετη εξελιξη. Αν καποιος πιο τολμηρος το αγορασει κ πει οτι κανει δουλεια κ αντεχει... 'πουλαω αλυσιδες konig, αριστη κατασταση, τιμη εξευτελιστικη!' Η πλακα ειναι οτι εχει φτασει ηδη η χαρη τους μεχρι το Μετσοβο που τις ειδα πριν λιγες μερες. Τοτε σκεφτηκα 'τι μουφα ειναι παλι αυτη;' που να ξερω οτι αυτο το πραγμα κρυβει πισω του τεχνολογια οπως 'Improve ice friction without compromising the snow friction properties.
Make use of 'state of the art' knowledge about ski base sliding friction theory and ski base structures.
Exploit ways to objectively and scientifically describe the surface texture of different AutoSock prototypes in order to increase understanding about the prevailing friction.' -
Kαι πόσο κοστίζει το σύστημα; Πάνω από 10-15 ευρώ για τόσο σύντομη διάρκεια ζωής δε λέει να δώσεις. Από την άλλη είναι χρήσιμο να το έχεις στο πορτμπαγκάζ αν δεν έχεις αλυσίδες και χρειαστεί να ξεκολλήσεις από μια ξαφνική χιονόπτωση.
-
Τις ειχαμε βρει στην Αθηνα αν θυμαμαι καλα γυρω στα 100€...
-
Καλύτερα ένα ζευγάρι χιονοπέδιλα.
-
Καλυτερα να μην κυκλοφορεις οταν χιονιζει...
-
καλα και αυτο που ειχατε βρει 100 ευρω ηταν ΜΟΝΟ για 50 χλμ ζωη;
με τετοια τιμη κατι δεν παει καλα... 2 ευρω το χλμ ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ
μηπως αυτο που βρηκατε αντεχε περισσοτερο;[quote='CLIO-V6']Τις ειχαμε βρει στην Αθηνα αν θυμαμαι καλα γυρω στα 100
-
Οχι οχι αυτες ηταν....
Δεν τις πηραμε τελικα γιατι το θεωρησαμε βλακεια να δινεις τοσα λεφτα και να μην μπορεις να τις χρησιμοποιησεις πανω απο 50 χλμ συνολικα ξαναλεω..... -
Τοτε προκειται για τρελη απατη! Ενα ζευγαρι δεν φτανει ουτε για να ανεβεις-κατεβεις σε ενα χιονοδρομικο! Ελπιζω να το αναφερει τουλαχιστον η συσκευασια...
-
Ετσι ειχε πει ο υπευθυνος σε καποιους που πηγαν να τις παρουν και για αυτο δεν τις πηρα ουτε κ εγω.....
Οι 9αρες που λετε στην προηγουμενη σελιδα,κανουν για χαμηλωμενα??Σε autoplus τις βρισκεις???Να παω να τις δοκιμασω αν ειναι.....
-
Το Σαββατο που μας περασε πηγα και πηρα αλυσιδες Michelin απο το καταστημα ενος φιλου.
Τις δοκιμασαμε στο αυτοκινητο μου και καθοντουσαν μια χαρα...Νομιζα οτι θα ειχα προβλημα λογω χαμηλωματος(εστω και 3 εκατοστα που ειναι)αλλα τελικα ηταν ολα οκ.Μπαινουν σχετικα ευκολα....Κανουν και σε διασταση 185/55/15 που φοραει το ignis sport(το δικο μου φοραει 195/50/15).
Ειμαι ετοιμος πλεον για εξορμησεις σε χιονια. -
Ειναι συμβατες ομως με μη Michelin λαστιχα; Γιατι το IS φοραει yokohama! Τελικα τι διατομη εχουν αυτες που πηρες;
-
Διατομη????Δεν ξερω Πανω στον ενθουσιασμο μου που εμπαιναν δεν κοιταξα....Θα το τσεκαρω και θα σε πω..
-
Exω δει ένα..υποκατάστατο των αλυσίδων (αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι), να το πουλάει μια ΕΚΟ στη Βουλιαγμένης(λίγο πριν να στρίψουμε για Γούναρη, μπαίνοντας προς Αθήνα) έναντι 100€.
Πρόκειται για ένα 'σύστημα' που καλύπτει όλο τον τροχό και φοριέται πάνω του, όπως φοράμε εμείς ένα..ρούχο
Είναι σαν ..ύφασμα και όταν φορεθεί στον τροχό, στο εξωτερικό του μέρος έχει ένα κόκκινο 'σταυρο'.
Ο υπεύθυνος υπάλληλος , διατεινόταν ότι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό ακόμα και στον πάγο.
Πάντως σίγουρα δε θα πρέπει να καταστρέφει ούτε τις ζάντες αλλά ούτε και γενικότερα το αυτοκίνητο αφού η υφή του είναι μοιάζει πολύ με αυτή ενός υφάσματος.Εχει πάρει και τη διάκριση 'TUV'.
Η περιγραφή μου είναι ελαφρώς...απαράδεκτη αλλά δεν μπορούσα να το περιγράψω κάπως αλλιώς.
Ξέρει κανείς κάτι για αυτό??
Ευχαριστώ -
TRAVELLER αυτο που λες ειναι το προιον της autosock που αναφερεται σε ολη την προηγουμεη σελιδα! Διαβασε πιο πανω τα σχολια! Το ειδα σημερα στο Praktiker με 109 ευρω! Κλεφτες! Επισης ειδα μια σειρα 'καρφιων' πανω σε πλαστικο πλεγμα με 90 ευρω νομιζω(δεν ειμαι σιγουρος αλλα ηταν πολυ φτηνο) το οποιο ειναι απ'οτι εχω ακουσει καλυτερο στον παγο και δε χαλανε αν τις πατησεις και σε στεγνο. Μου φανηκε ποιλυ φτηνο γιατι στην autoplus ειχε κατι αντιστοιχο πανακριβα! Βεβαια δε συγκρινω ποιοτητα γιατι δεν ξερω. Αν παει καποιος στο Prktiker ας κοιταξει. CLIO-V6 και εγω πηρα καποιες οικονομικες τελικα και ουτε και εγω κοιταξα διατομη! 9αρες εχει στην autoplus παντως.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
TRAVELLER αυτο που λες ειναι το προιον της autosock που αναφερεται σε ολη την προηγουμεη σελιδα! Διαβασε πιο πανω τα σχολια!Aμάν ξεφτίλα!! Ζητώ συγγνώμη!!
Αντιολισθητικές Αλυσίδες