-
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
Πάντως στο web site της autosock το ποιο κοντινό που βρήκα για τις διαστάσεις μου
είναι στο link για ΦΟΡΤΗΓΑ:
http://www.autosock.gr/index.php?page=trucksΘα ξερω λογικα αυριο γιατι στο σαιτ δεν εχουν ολες τις διαστασεις
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ευχαριστώ.Τώρα βέβαια έχω αγοράσει τα WeissSock (2 ζευγάρια, για εμπρός και πίσω), αλλά μου κάνουν εντύπωση 2 πράγματα:
- Γιατί δεν δίνει αποτέλεσμα για τις διαστάσεις μου το site της autosock
- Πως είναι δυνατόν να χωράει το 255/35/18 στην ίδια κάλτσα με το 225/40/18. Πάντως στην συσκευασία τους έτσι λένε (δεν παρουσιάστηκε ανάγκη να τα χρησιμοποιήσω από πέρσι που τα πήρα).
Τι να πω κ εγω που για τα 205/50/17 αλλα site μου δειχνουν νουμερο 645 κ αλλα νουμερο 735 (παντα για Autosock)?
Αφηνοντας το θεμα των χρηματων, για την χρηση που περιεγραψα καλυτερο αποτελεσμα θα εχουν οι αλυσιδες (ή των 20 ή των 100, σιγουρα δεν παμε στα 200+), ή τα πανια?
-
Αν θαφτείς στο χιόνι και χρειαστεί να σκάψεις με την ρόδα για να ξεκολλήσεις (το έχω πάθει όταν έχασα την στροφή μέσα σε ομίχλη πηχτή σαν σούπα), φαντάζομαι ότι οι μεταλλικές θα κάνουν καλύτερη δουλειά. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις (πάγο ή μαύρο πάγο (μπρρρ), σκληρό, ή φρέσκο χιόνι) τα autosock με έβγαλαν ασπροπρόσωπο στα 3 χρόνια που τα χρησιμοποίησα. Με συχνή χρήση θα σου βγάλουν περίπου 1,5 με 2 χρόνια.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Στις Autosock όποιος ψάχνει για 255/35/18 να αγοράσει το νούμερο 645!
Μέχρι πριν ένα μήνα δεν έδινε αποτέλεσμα.
Το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ακριβές νουμερο, αλλά από το κατάστημα που τις πήρα, σε όλα τα αυτοκίνητα (bmw,merc κυρίως) δίνουν αυτές! Έπρεπε να βάλω λίγη δύναμη παραπάνω για να μπουν αλλά σε γενικές γραμμές μπήκαν μια χαρά, δε προβλημάτισαν καθόλου! Βέβαια η απόσταση ελαστικού-θόλου ήταν στο χιλιοστό...
Παλιό αλλά χρήσιμο
-
Θέλω να πάρω αλυσίδες-κάλτσες.
Ποιά από τις παρακάτω λέτε για το δικό μου?
- http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=93
- http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=94
- http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=95
Μάλλον για τη 3η επιλογή πάω.
Έχει κανένας εμπειρία με τα παραπάνω?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...
Έχει κανένας εμπειρία με τα παραπάνω?Έχω τις κάλτσες της autoshock στο αυτοκίνητο. Γενικώς η τοποθέτηση είναι εύκολη, κεντράρονται μόνες τους (εκτός αν κάποιος τις βάλει θεόστραβα, αλλά δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις). Απαραίτητα γάντια για το κρύο και γάντια πλαστικά μέχρι τον αγκώνα για τα νερά - βρωμιές. Από ό,τι θυμάμαι τα πλαστικά γάντια τα έχει μέσα η συσκευασία τους. Εγώ δεν είχα απενεργοποιήσει το ESP αφού τις έβαλα γιατί το ... ξέχασα αλλά μάλλον συνεργάστηκαν καλά μαζί του. Το ζόρι είναι στο να τις βγάλεις γιατί δεν ξεκολλάνε με τίποτα από το λάστιχο αλλά αυτό το έχουν όλες οι κάλτσες από ό,τι έχω καταλάβει. Μια μικρή φθορά τη βλέπεις αν το αυτοκίνητο σκάψει μικρό πάχος χιονιού, ή πατήσει στεγνό δρόμο.
Δεν ξέρω αν θες κάτι να ρωτήσεις γιαι σίγουρα κάτι ξεχνάω τώρα. -
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
...
Έχει κανένας εμπειρία με τα παραπάνω?Έχω τις κάλτσες της autoshock στο αυτοκίνητο. Γενικώς η τοποθέτηση είναι εύκολη, κεντράρονται μόνες τους (εκτός αν κάποιος τις βάλει θεόστραβα, αλλά δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις). Απαραίτητα γάντια για το κρύο και γάντια πλαστικά μέχρι τον αγκώνα για τα νερά - βρωμιές. Από ό,τι θυμάμαι τα πλαστικά γάντια τα έχει μέσα η συσκευασία τους. Εγώ δεν είχα απενεργοποιήσει το ESP αφού τις έβαλα γιατί το ... ξέχασα αλλά μάλλον συνεργάστηκαν καλά μαζί του. Το ζόρι είναι στο να τις βγάλεις γιατί δεν ξεκολλάνε με τίποτα από το λάστιχο αλλά αυτό το έχουν όλες οι κάλτσες από ό,τι έχω καταλάβει. Μια μικρή φθορά τη βλέπεις αν το αυτοκίνητο σκάψει μικρό πάχος χιονιού, ή πατήσει στεγνό δρόμο.
Δεν ξέρω αν θες κάτι να ρωτήσεις γιαι σίγουρα κάτι ξεχνάω τώρα.Γάντια μέχρι τον αγκώνα ε?
Για το ελαστικό μου θα βρω? Έχω 255/35/18 πίσω.
-
Στο site της autoshock μου βγάζει not available τη διάστασή σου. Επίσης δε βρίσκω άμεσα τα sites των άλλων 2 εταιρειών.... και πάλι λοιπόν
Για τα γάντια ναι, είναι ψιλοαπαραίτητα για να μη γίνεις χάλια. Όπως και μια σακούλα στο πορτ μπαγκάζ για να τις βάλεις μέσα μετά τη χρήση αλλιώς θα σου κάνουν χάλια το εσωτερικό καθώς θα ξεπαγώνουν.
-
Οι αλυσίδες μου είχαν κάτι πλαστικά γάντια μέσα, μέχρι τον αγκώνα, αλλά την χειρότερη ποιότητα. Σαν σακούλες σούπερ μάρκετ ήταν. Αυτές αφ' ενός σκίστηκαν την 2η φορά που έβαλα αλυσίδες και από την άλλη πρέπει από μέσα να φοράς γάντια για το κρύο (πχ του σκι) τα οποία υπάρχει περίπτωση να λερώσεις ή σκίσεις με το που σκιστούν τα παραπάνω λεπτά γάντια που αναφέρω.
Edit: Καλό θα ήταν να είχες αλυσίδες και στα μπροστά (προφανώς για στρίβεις με μεγαλύτερη ασφάλεια). Άτιμη πισωκίνηση...
Αν ένα αμάξι μπορεί να πάρει και κάλτσες και κλασικές αλυσίδες τι είναι καλύτερο; Έχω οδηγήσει σε 'αρκετά βαθύ χιόνι' με κλασικές αλυσίδες και δεν είχα προβλήματα θορύβου όπως όταν είσαι σε μία ελάχιστη στρώση χιονιού. Οι κάλτσες εκτός του ότι είναι αθόρυβες σε ελάχιστο χιονί, παρέχουν εξίσου την ίδια ασφάλεια σε πολύ χιόνι με τις κλασικές;
-
Τα γάντια μέχρι τον αγκώνα απαιτούνται σε κάθε περίπτωση αλυσίδας / κάλτσας.
Η μόνη λύση που δεν απαιτεί γάντια, στάση, ταλαιπωρία κλπ, είναι τα χειμερινά ελαστικά.Οι κάλτσες, όπως έχει ξαναγραφτεί, είναι πολύ καλές, ιδίως για πάγο (όχι τόσο στο αφράτο παχύ χιόνι), δεν ταλαιπωρούν λάστιχα και δεν προκαλούν κραδασμούς, αλλά είναι ευαίσθητες.
Φθείρονται γρήγορα, οπότε δεν συμφέρουν για συστηματική χρήση (για περιστασιακή, είναι ό,τι πρέπει).
Εκεί που κατ' εξοχήν υπερτερούν των αλυσίδων είναι η απλά παγωμένη άσφαλτος, σχεδόν χωρίς χιόνι (=δρόμος αποχιονισμένος μεν, παγωμένος και τραγικά επικίνδυνος δε), αλλά αυτή ακριβώς η περίπτωση είναι που τις φθείρει τρελλά.Σαν τα χειμερινά λάστιχα, δεν υπάρχει άλλη λύση.. Στη Σερβία, όπου ο κοσμάκης είναι φτωχοί, δεν υπάρχει αμάξι χωρίς χειμερινά λάστιχα. Ποτέ δεν είδα αλυσίδες / κάλτσες στη Σερβία, στο χιόνι - και όλοι πήγαιναν αέρα. Και τα τετρακίνητα, επιβατικά η τζιποειδή, είναι ελάχιστα (η Οκτάβια δεν εισαγόταν καν ως τετρακίνητη...)
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Τα γάντια μέχρι τον αγκώνα απαιτούνται σε κάθε περίπτωση αλυσίδας / κάλτσας.
Η μόνη λύση που δεν απαιτεί γάντια, στάση, ταλαιπωρία κλπ, είναι τα χειμερινά ελαστικά.Οι κάλτσες, όπως έχει ξαναγραφτεί, είναι πολύ καλές, ιδίως για πάγο (όχι τόσο στο αφράτο παχύ χιόνι), δεν ταλαιπωρούν λάστιχα και δεν προκαλούν κραδασμούς, αλλά είναι ευαίσθητες.
Φθείρονται γρήγορα, οπότε δεν συμφέρουν για συστηματική χρήση (για περιστασιακή, είναι ό,τι πρέπει).
Εκεί που κατ' εξοχήν υπερτερούν των αλυσίδων είναι η απλά παγωμένη άσφαλτος, σχεδόν χωρίς χιόνι (=δρόμος αποχιονισμένος μεν, παγωμένος και τραγικά επικίνδυνος δε), αλλά αυτή ακριβώς η περίπτωση είναι που τις φθείρει τρελλά.Σαν τα χειμερινά λάστιχα, δεν υπάρχει άλλη λύση.. Στη Σερβία, όπου ο κοσμάκης είναι φτωχοί, δεν υπάρχει αμάξι χωρίς χειμερινά λάστιχα. Ποτέ δεν είδα αλυσίδες / κάλτσες στη Σερβία, στο χιόνι - και όλοι πήγαιναν αέρα. Και τα τετρακίνητα, επιβατικά η τζιποειδή, είναι ελάχιστα (η Οκτάβια δεν εισαγόταν καν ως τετρακίνητη...)
Να ενημερώσω ότι τα θέλω για περιστασιακή χρήση όπως λες. Σίγουρα τα χειμερινά λάστιχα είναι τα καλύτερα...αλλά εγώ θέλω να τις έχω στο πορτ-μπαγκάζ για ένα 4μέρο που θα πάω στα Βαρδούσια μπας και συναντήσω χιόνι.
Το θέμα είναι ότι δε βρίσκω στο site στη διάστασή μου. Έχει με 255 αλλά με μεγαλύτερο προφίλ προφανώς για jeep.
-
Προσοχή:
Αν δεν μπούνε καλά και είναι στραβά, καταστρέφονται μετά από μερικά χιλιόμετρα. -
Τελικά βρήκα.
Πήρα τις autosock με 85 ευρώ.
Να σας πω...αυτές κάνουν όντως δουλειά? Πολύ ψεύτικες τις βλέπω. ...σαν κουβέρτα είναι.
Πίσω θα τις βάλω...γιατί κάτι μου έλεγε αυτός εκεί να πάρω ΑΛΛΟ ένα ζευγάρι και για μπροστά ...μάλλον έψαχνε για κορόιδο
-
Πίσω θα τις βάλω...γιατί κάτι μου έλεγε αυτός εκεί να πάρω ΑΛΛΟ ένα ζευγάρι και για μπροστά ...μάλλον έψαχνε για κορόιδοόταν θα υποστρέψεις με κατεύθυνση κοντινό δεντρό η χαντάκι ίσως καταλάβεις γιατί τα αμάξια λειτουργούν με ίση πρόσφυση σε όλους τους τροχούς
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πίσω θα τις βάλω...γιατί κάτι μου έλεγε αυτός εκεί να πάρω ΑΛΛΟ ένα ζευγάρι και για μπροστά ...μάλλον έψαχνε για κορόιδο
όταν θα υποστρέψεις με κατεύθυνση κοντινό δεντρό η χαντάκι ίσως καταλάβεις γιατί τα αμάξια λειτουργούν με ίση πρόσφυση σε όλους τους τροχούς
Επειδή προφανώς όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο (άλλωστε γιαυτό το συζητάμε)...τι πρέπει να κάνω? Να βάλω και μπροστά?
Σημείωση: Τους νόμους της φυσικής καθώς και τη τεχνολογία Quattro τη γνωρίζω... ...δεν έχω όμως κίνηση εμπρός, ούτε 4κίνηση.
-
μια και γνωρίζεις φυσική καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ενα πισωκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες σε εναν απο τους δύο άξονες είναι χειρότερη λύση απο ένα με αλυσίδες/κουβέρτες και στους δύο ή ένα προσθιοκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες μπροστά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μια και γνωρίζεις φυσική καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ενα πισωκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες σε εναν απο τους δύο άξονες είναι χειρότερη λύση απο ένα με αλυσίδες/κουβέρτες και στους δύο ή ένα προσθιοκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες μπροστάΟ κατασκευαστής όμως λέει να τοποθετούνται εκεί που υπάρχει η κίνηση.
-
μια και γνωρίζεις φυσική καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ενα πισωκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες σε εναν απο τους δύο άξονες είναι χειρότερη λύση απο ένα με αλυσίδες/κουβέρτες και στους δύο ή ένα προσθιοκίνητο με αλυσίδες/κουβέρτες μπροστά
Ο κατασκευαστής όμως λέει να τοποθετούνται εκεί που υπάρχει η κίνηση.
ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο
-
Πίσω θα τις βάλω...γιατί κάτι μου έλεγε αυτός εκεί να πάρω ΑΛΛΟ ένα ζευγάρι και για μπροστά ...μάλλον έψαχνε για κορόιδοΣτα πισωκίνητα αυτό είναι το σωστό. Αν τις βάλεις μόνο πίσω θα έχεις γκάζι αλλά δέν θα έχεις φρένο και τιμόνι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στα πισωκίνητα αυτό είναι το σωστό. Αν τις βάλεις μόνο πίσω θα έχεις γκάζι αλλά δέν θα έχεις φρένο και τιμόνι.
ασε ρε φίλε τωρα με τον Λαππα και τις ιστορίες του
εδω ο κατασκευαστής λέει να τοποθετούνται εκεί που υπάρχει κίνηση
δε λές που δεν τον πιάσανε και κορόιδο να του πουλήσουν και για τη ρεζερβα
Αντιολισθητικές Αλυσίδες