-
Επιτέλους, μετά από δύο και πλέον μήνες αναμονής ο «μπόμπιρας» είναι πλέον από την περασμένη Παρασκευή στα χέρια μου!
Το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής έχει λίγο πάνω από 500 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 350 περίπου στην Εθνική, συν αρκετά σε άδειους δρόμους της Αθήνας τη νύχτα (χωρίς «ανωριμότητες» όμως!). Από τη στιγμή λοιπόν που βρίσκεται σε φάση εκμάθησης... κανόνων «καλής συμπεριφοράς», θα ήταν άτοπο να αναφερθώ σε τίποτα παραπάνω από κάποιες «πρώτες εντυπώσεις»
Αυτές οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι απλώς εξαιρετικές! Για όσους εξέφρασαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις γι’αυτό το «αυτοκινητάκι», έχω να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος από το να το υποτιμήσουν.
Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερα και θα κάνω κάποιες πιο εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις όταν επιτέλους το αυτοκίνητο «στρωθεί» και βρεθεί στο φυσικό του περιβάλλον!
Υ.Γ. Νίκο, 'ανηψιέ' Σάββα, Αντώνη και λοιποί, λίγη υπομονή και μετά όσες βόλτες θέλετε! Επίσης ο Κουμπάρος μπορεί να δώσει μια πιο αντικειμενική πρώτη εντύπωση.
-
Επιτέλους, μετά από δύο και πλέον μήνες αναμονής ο «μπόμπιρας» είναι πλέον από την περασμένη Παρασκευή στα χέρια μου!
Το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής έχει λίγο πάνω από 500 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 350 περίπου στην Εθνική, συν αρκετά σε άδειους δρόμους της Αθήνας τη νύχτα (χωρίς «ανωριμότητες» όμως!). Από τη στιγμή λοιπόν που βρίσκεται σε φάση εκμάθησης... κανόνων «καλής συμπεριφοράς», θα ήταν άτοπο να αναφερθώ σε τίποτα παραπάνω από κάποιες «πρώτες εντυπώσεις»
Αυτές οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι απλώς εξαιρετικές! Για όσους εξέφρασαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις γι’αυτό το «αυτοκινητάκι», έχω να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος από το να το υποτιμήσουν.
Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερα και θα κάνω κάποιες πιο εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις όταν επιτέλους το αυτοκίνητο «στρωθεί» και βρεθεί στο φυσικό του περιβάλλον!
Υ.Γ. Νίκο, 'ανηψιέ' Σάββα, Αντώνη και λοιποί, λίγη υπομονή και μετά όσες βόλτες θέλετε! Επίσης ο Κουμπάρος μπορεί να δώσει μια πιο αντικειμενική πρώτη εντύπωση.
-
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Επίσης ο Κουμπάρος μπορεί να δώσει μια πιο αντικειμενική πρώτη εντύπωση.Έεεεφτασεεεεεϊιι!
Λοιπόν, παιδιά κατ'αρχήν το αυτοκινητάκι είναι σκληρό και άκαμπτο. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχει σπορ ανάρτηση και ελαστικά χαμηλού προφίλ αλλά παραδόξως δεν αναπηδά εύκολα σε ανωμαλίες και δεν μεταφέρονται ήχοι από την ανάρτηση και τους τροχούς στο εξωτερικό. Στρεβλώσεις του σασί ούτε για δείγμα! Το πάτημά του στο δρόμο μου θύμισε έντονα (τηρουμένων των αναλογιών βέναια) το Focus RS με το οποίο με πήγε βόλτα ο Κύρκος στα Μέγαρα.
Ο κινητήρας ακούγεται αρκετά και ο ήχος του είναι μπάσος αλλά δεν ξέρω πώς ακούγεται στις ψηλές σαλ. και φαντάζομαι ότι ούτε ο Βασίλης ξέρει ακόμα. Γενικά έχεις την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο δεν προσπαθεί να σε απομονώσει από το δρόμο και τα μηχανικά του μέρη αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο, σε βάζει στο παιχνίδι. Ίσως σε ταξίδια αυτό κουράζει αλλά who cares!
Στις παρατεταμένες στροφές στις γέφυρες στο ποτάμι στρίβει πολύ σταθερά αλλά με μια αμυδρή υποψία υπερστροφής που θυμίζει την sud (στη sud βέβαια δε είναι καθόλου αμυδρή) και (υποθέτω) το Ραλί. Σε κλειστά κομμάτια ακόμα δεν ξέρω ( ουμε; ) πώς πηγαίνει αλλά αυτή η 'υποψία υπερστροφής' υπόσχεται πολλά.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι οι διαφορετικές αντιδράσεις που προκαλεί στους άλλους οδηγούς. Οι άσχετοι το υποτιμούν (και μόλις στρωθεί θα πληρώνουν πάραυτα το λάθος τους ), οι υποψιασμένοι το κοιτούν με απορία και ενδιαφέρον και οι γνώστες με ένα συνωμοτικό χαμόγελο. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κάτοχοι των διαφόρων πουντοσαξόραλων (δεν πετύχαμε κανέναν) που σίγουρα το έχουν ακουστά.
Περισσότερα μόλις ανοίξει ο κινητήρας του.
-
Βασίλη καλορίζικο, καλές βόλτες και καλά στριψίματα
Μόλις έχεις περισσότερα να πεις άνοιξε θέμα. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βασίλη καλορίζικο, καλές βόλτες και καλά στριψίματα
Μόλις έχεις περισσότερα να πεις άνοιξε θέμα.Κώστα ευχαριστώ για τις ευχές!
Έλεγα να συνεχίσω εδώ, όπως νομίζω θα μπορούσε να κάνει και κάποιος πιθανός ιδιοκτήτης Ignis Sport, Micra Racing, κλπ, όλων τελοσπάντων των καινούργιων μικρών Gti.
Καμιά αντίρρηση να ανοίξω νέο θέμα στο άμεσο μέλλον, μια παράκληση όμως, να μεταφερθούν (αν δεν είναι μεγάλος μπελάς! ) κάποια από τα προηγούμενα post.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Καμιά αντίρρηση να ανοίξω νέο θέμα στο άμεσο μέλλον, μια παράκληση όμως, να μεταφερθούν (αν δεν είναι μεγάλος μπελάς! ) κάποια από τα προηγούμενα post.
Νο προμπλεμ ...και ο κουμπάρος μπορεί να το κάνει χαλαρά...
By your command!
-
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση από την αρχή να υποθέσω ότι το 'μικρό' είναι κάποιο παλιό mini cooper για το οποίο είχε υπάρξει σχετική συζήτηση παλιότερα?
Αν είναι εύκολο, όσοι γνωρίζετε, δώστε μας περισσότερες πληροφορίες ή τουλάχιστον κάποια λινκ από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Ευτύχης
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση από την αρχή να υποθέσω ότι το 'μικρό' είναι κάποιο παλιό mini cooper για το οποίο είχε υπάρξει σχετική συζήτηση παλιότερα?Αν είναι εύκολο, όσοι γνωρίζετε, δώστε μας περισσότερες πληροφορίες ή τουλάχιστον κάποια λινκ από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Ευτύχης
Όχι, ο Βασίλης μιλάει για το SportKa.
Υ.Γ. Βασίλη να δώσω στον kyan το Rallye μου για βόλτα (μια που δεν έχει οδηγήσει όπως λέει) και σε αντάλλαγμα να με πας εσύ μια γρήγορη με το evil twin;
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση από την αρχή να υποθέσω ότι το 'μικρό' είναι κάποιο παλιό mini cooper για το οποίο είχε υπάρξει σχετική συζήτηση παλιότερα?Ααααα, Ευτύχη, δεν είσαι παρατηρητικός! Δες πώς είναι γραμμένη η λέξη 'κακό' στον τίτλο και θα καταλάβεις περί ποίου μικρού ο λόγος.
-
Και εγω στην αρχη ψιλομπερδευτηκα αλλα αμα κοιταξεις τον τιτλο λιγο προσεκτικοτερα θα δεις οτι μαλλον μιλανε για SportKa (σωστα ε ?).
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
να δώσω στον kyan το Rallye μου για βόλτα (μια που δεν έχει οδηγήσει όπως λέει)The best offer i've had in years!
Αν περιμένουμε λίγο να τελειώσει η ανακατασκευή θα πάρεις κι εσύ μια ιδέα για την πνευματική γιαγιά του Ραλί, την Άλφασουντ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και εγω στην αρχη ψιλομπερδευτηκα αλλα αμα κοιταξεις τον τιτλο λιγο προσεκτικοτερα θα δεις οτι μαλλον μιλανε για SportKa (σωστα ε ?).Σωστά!
Όσο για το Evil Twin που λέει και ο maf, κατεβάστε αυτό (όσοι δεν το έχουν δει ήδη):
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/video/Final_Bird.mpg
Τώρα, πέστε μου, μόνο και μόνο για μια τέτοια 'δυνατότητα' δεν θα το αγοράζατε?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
να δώσω στον kyan το Rallye μου για βόλτα (μια που δεν έχει οδηγήσει όπως λέει)
The best offer i've had in years!
Αν περιμένουμε λίγο να τελειώσει η ανακατασκευή θα πάρεις κι εσύ μια ιδέα για την πνευματική γιαγιά του Ραλί, την Άλφασουντ.
Δέχομαι, δέχομαι ....
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Δέχομαι, δέχομαι ....
Έκλεισε!
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση από την αρχή να υποθέσω ότι το 'μικρό' είναι κάποιο παλιό mini cooper για το οποίο είχε υπάρξει σχετική συζήτηση παλιότερα?
Αν είναι εύκολο, όσοι γνωρίζετε, δώστε μας περισσότερες πληροφορίες ή τουλάχιστον κάποια λινκ από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Ευτύχης
Ευτύχη, σε ότι αφορά στην οδική συμπεριφορά και το γενικότερο χαρακτήρα δεν είσαι πολύ μακριά.
Το θέμα προέκυψε μέσα από το 'Ο Διάδοχος του Ραλί', όπου υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο συνονόματε το SPORTKAKO σου.
-
Βασίλη,καλορίζικο τό 'διαβολάκι' σου!!!
Τήν άλλη βδομάδα πού θά πάω γιά κυνήγι θά μου τό δανείσεις; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τήν άλλη βδομάδα πού θά πάω γιά κυνήγι θά μου τό δανείσεις;Περιστέρια θα κυνηγήσεις;
-
Βασίλη καλορίζικο, καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το ΜικροKaκό σου
Στο site της Ford Ελλάδας δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Τόσο κρυφό το έχουν;
Πράγματι είναι τόσο ενδιαφέρον όσο λέτε; -
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τήν άλλη βδομάδα πού θά πάω γιά κυνήγι θά μου τό δανείσεις;Αντρέα, αν θέλεις να κυνηγήσεις περιστέρια, μπες στη λίστα αναμονής!
Πόσο Kaκό είναι το μικρό;