-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτα τα λεω,διοτι,δεν μπορει κανενας ανθρωπος (απο τα εξι δισεκατομμυρια που υπαρχουν στον πλανητη σημερα) να αποδειξει την υπαρξη του οποιουδηποτε 'θεεικου' η 'αυλου' οντως.
Λαικες δοξασιες,και λογια του 'αερα' μονο.Ούτε μπορεί κάποιος να αποδείξει τη μη-ύπαρξή του επίσης, όπως και τη μη-ύπαρξη των καλικάτζαρων. Άρα σύμφωνα με το πείραμα της γάτας του Σρέντιγγερ ο θεός και υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα.
Δηλαδη ρε συ Κωστα,αν εγω ισχυριστω οτι υπαρχει μια κοτα που κανει χρυσα αυγα,και εσυ για καποιον τροπο δεν μπορεσεις να αποδειξεις τη μη υπαρξη της,θα πεις οτι υπαρχει;
Δεν πρεπει εγω που το ισχυριστηκα,να μπορω και να σου αποδειξω την υπαρξη της;
Φυσικα και δεν υπαρχουν καλικαντζαροι,υπερτατα ¨¨πνευματικα΅΅ οντα,δαιμονες,ξωτικα,νεραιδες,θεοι,τιτανες,γιγαντες κ.λ.π.,τουλαχιστον μεχρι να αποδειχτει ( πειραματικα) η υπαρξη τους.
Υ.Γ. το (νοητικο) πειραμα του Σρεντιγκερ,αφορουσε υποατομικα σωματιδια,που επι παραδειγματος χαρην εγιναν...γατες. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτα τα λεω,διοτι,δεν μπορει κανενας ανθρωπος (απο τα εξι δισεκατομμυρια που υπαρχουν στον πλανητη σημερα) να αποδειξει την υπαρξη του οποιουδηποτε 'θεεικου' η 'αυλου' οντως.
Λαικες δοξασιες,και λογια του 'αερα' μονο.Ούτε μπορεί κάποιος να αποδείξει τη μη-ύπαρξή του επίσης, όπως και τη μη-ύπαρξη των καλικάτζαρων. Άρα σύμφωνα με το πείραμα της γάτας του Σρέντιγγερ ο θεός και υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα.
Κι όμως... χωρίς να είμαι και ο ειδικότερος ( ), ο Χόκινγκ δεν έχει αποδείξει ότι το σύμπαν προέρχεται από άπειρη διαδοχή big bang - εξάπλωσης - συρρίκνωσης - ξανά big bang;;; Αυτό δεν αφήνει και πολύ χώρο στην ύπαρξη θεού... εφόσον το σύμπαν υπήρχε 'από πάντα' και θα υπάρχει για πάντα;;;
Βέβαια, ο ίδιος ο Χόκινγκ πιστεύει βαθιά στον Θεό...
Αυτό το πείραμα του Σρέντιγγερ τι ήταν ακριβώς;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κι όμως... χωρίς να είμαι και ο ειδικότερος ( ), ο Χόκινγκ δεν έχει αποδείξει ότι το σύμπαν προέρχεται από άπειρη διαδοχή big bang - εξάπλωσης - συρρίκνωσης - ξανά big bang;;; Αυτό δεν αφήνει και πολύ χώρο στην ύπαρξη θεού... εφόσον το σύμπαν υπήρχε 'από πάντα' και θα υπάρχει για πάντα;;;
Δεν ισχυει το οτι το συμπαν εχει προελθει απο καποια επαναλαμβανομενη αλληλοδιαδοχη φασεων εξαπλωσης - συρρικνωσης Μαρκο.
Αυτη τη στιγμη,το συμπαν μας βρισκεται σε φαση επιταχυνομενης διαστολης,και αρα ΔΕΝ θα συρρικνωθει ποτε.Ειναι λοιπων ΅΅ανοιχτο΅΅.
Αυτο που επικρατει σημερα,ειναι οτι το συμπαν ΅΅αναδυθηκε΅΅ εκ του μη οντως,σαν μια τεραστια φυσσαλιδα ενεργειας.Κατι που σημαινει οτι το συμπαν μας δεν ειναι και το μοναδικο υπαρχον συμπαν.
Φυσικα,αυτη η θεωρεια ειναι αυτη βτη στιγμη η επικρατεστερη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αυτη θα ειναι η ΅΅τελικη΅΅ θεωρεια,η η απολυτως ορθη.
Ο Χωκινγκ,μπορει να πιστευει στο θεο,αλλα γνωριζει οτι το τελος της ζωης του ειναι πολυ κοντα.Υ.Γ. εχω χασει ολα τα σημεια στιξης απο το πληκτρολογιο μου ρε γμτ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δηλαδη ρε συ Κωστα,αν εγω ισχυριστω οτι υπαρχει μια κοτα που κανει χρυσα αυγα,και εσυ για καποιον τροπο δεν μπορεσεις να αποδειξεις τη μη υπαρξη της,θα πεις οτι υπαρχει;Σίγουρα δεν θα πω ότι δεν υπάρχει (δύο αρνήσεις δεν είναι ισοδύναμες με μία κατάφαση ;))
Δεν πρεπει εγω που το ισχυριστηκα,να μπορω και να σου αποδειξω την υπαρξη της;
Ναι, αλλά αν δεν μπορέσεις να το κάνεις η εικασία είναι απλά 'ανοιχτή'. Τόσες και τόσες εικασίες έχουν διατυπωθεί από μαθηματικούς (να σου θυμίσω εκείνη του Φερμά και εκείνη του Γκόλντμπαχ), κανείς δεν βγήκε να πει ότι δεν ισχύουν πριν κάποιος τις αποδείξει/καταρρίψει..
Φυσικα και δεν υπαρχουν καλικαντζαροι,υπερτατα ¨¨πνευματικα΅΅ οντα,δαιμονες,ξωτικα,νεραιδες,θεοι,τιτανες,γιγαντες κ.λ.π.,τουλαχιστον μεχρι να αποδειχτει ( πειραματικα) η υπαρξη τους.
Το ότι δεν τα βλέπεις αυτά εσύ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Υ.Γ. το (νοητικο) πειραμα του Σρεντιγκερ,αφορουσε υποατομικα σωματιδια,που επι παραδειγματος χαρην εγιναν...γατες.
Το νοητικό πείραμα του Σρεντιγκερ είχε σκοπό να μας δείξει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο μας εγωκεντρικά πράγμα που εσύ ακριβώς κάνεις τώρα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν ισχυει το οτι το συμπαν εχει προελθει απο καποια επαναλαμβανομενη αλληλοδιαδοχη φασεων εξαπλωσης - συρρικνωσης Μαρκο.
Αυτη τη στιγμη,το συμπαν μας βρισκεται σε φαση επιταχυνομενης διαστολης,και αρα ΔΕΝ θα συρρικνωθει ποτε.Ειναι λοιπων ΅΅ανοιχτο΅΅.
Αυτο που επικρατει σημερα,ειναι οτι το συμπαν ΅΅αναδυθηκε΅΅ εκ του μη οντως,σαν μια τεραστια φυσσαλιδα ενεργειας.Κατι που σημαινει οτι το συμπαν μας δεν ειναι και το μοναδικο υπαρχον συμπαν.Χμμμμ... θα ξαναπιάσω τη φυσική...
Φυσικα,αυτη η θεωρεια ειναι αυτη βτη στιγμη η επικρατεστερη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αυτη θα ειναι η ΅΅τελικη΅΅ θεωρεια,η η απολυτως ορθη.
Εννοείται... εξάλλου γι' αυτό είναι θεωρία και όχι νόμος ή ιστορία...
Ο Χωκινγκ,μπορει να πιστευει στο θεο,αλλα γνωριζει οτι το τελος της ζωης του ειναι πολυ κοντα.
Υ.Γ. εχω χασει ολα τα σημεια στιξης απο το πληκτρολογιο μου ρε γμτ.
Το ΅΅καταλάβαμε΅΅
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για ιό έψαξες;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ο μονος τροπος που μπορει καποιος ανθρωπος (οπως εγω και εσυ) να επικοινωνησει με το περιβαλλον του,ειναι οι πεντε του αισθησεις Κωστα.Αν αυτες δεν υπηρχαν,θα ειμασταν ολοκληρωτικα αποκλεισμενοι στον εσωτερικο μας κοσμο.
Εαν δεν δω,αγγιξω,ακουσω,μυρισω η γευτω κατι,θα συμπερανω οτι ΔΕΝ υπαρχει.
Που κανω λαθος; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για ιό έψαξες;
Δεν ξερω τον τροπο.
-
Έχεις εγκατεστημένο antivirus (norton, panda, kaspersky, AVG), κάτι τέλος πάντων;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχεις εγκατεστημένο antivirus (norton, panda, kaspersky, AVG), κάτι τέλος πάντων;Μανο,ο υπολογιστης ειναι σε ιντερνετ καφε.Δεν εχω ιδεα για τα κολπα αυτα.
Θα βρω τον τεχνικο του μαγαζιου,και θα τον σκισω σαν σαρδελα!!! -
- Ο Σρεντιγκερ δεν εκανε κανενα πειραμα. Παραδοξο ειναι οπως πολλα αλλα στην κβαντοθεωρια.
- Μου φαινεται αστειο, να μην πω γελοιο ενας πολιτισμος που με το ζορι εχει καταφερει να φτασει στο δορυφορο του πλανητη του και δεν εχει καταφερει να εξερευνησει το ηλιακο του συστημα να εχει αποψη πανω στο τι συνεβη πριν 15 δις χρονια ή στην αλλη ακρη του συμπαντος.
- Θεωρειτε τον Χωκινκ αξιοπιστο;
- Το οτι δινουν οι περισσοτεροι στον 'θεο' την ιδια πιθανοτητα υπαρξης με τους καλικαντζαρους, τις νεράιδες, τα πρασινα ανθρωπακια στον Αρη και τους ειλικρινεις δικηγορους λεει πολλα για το ποσο σοβαρη υποθεση ειναι η υπαρξη θεου, πολυ περισσοτερου του θεου οπως τον περιγραφει η 'ορθοδοξη' διδασκαλια.
- Εχετε σκεφτει οτι το κρατος ξεπουλαει τις πλουτοπαραγωγικες του πηγες και επιχειρησεις, που στο κατω κατω εχουν στρατηγικη σημασια δίνοντας ταυτοχρονα δουλεια σε ανθρωπους και λεφτα μεσω φορων, ενω κραταει το μεγαλυτερο παρασιτο την εκκλησια;
- Λεει ενας φιλος μου που ουτε αυτος πιστευει: Εγω ενα ενυδρειο εχω και αν παθει κατι καποιο ψαρι δεν κοιμαμαι για να δω τι φταιει και κανω τα παντα να το διορθωσω, χωρις να ριξω ευθυνες στα ψαρια, ουτε να τους δωσω την ελευθερια να ψοφησουν. Και ο θεος ανεχεται να μην εχει παει τιποτα καλο στον κοσμο του; Και συμπληρωνω εγω: Στο SimEarth καλυτερα τα καταφερα παντως!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο μονος τροπος που μπορει καποιος ανθρωπος (οπως εγω και εσυ) να επικοινωνησει με το περιβαλλον του,ειναι οι πεντε του αισθησεις Κωστα.Αν αυτες δεν υπηρχαν,θα ειμασταν ολοκληρωτικα αποκλεισμενοι στον εσωτερικο μας κοσμο.
Εαν δεν δω,αγγιξω,ακουσω,μυρισω η γευτω κατι,θα συμπερανω οτι ΔΕΝ υπαρχει.
Που κανω λαθος;Αντρέα είσαι λάθος εδώ και θα σου πω που:
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αισθανθεί με κάποια από τις αισθήσεις του κι όμως υπάρχουν. Παράδειγμα; τα νετρίνα (θυμάσαι εκείνο το τεύχος των 4Τ που οι αθεόφοβοι έδωσαν ένα 306 Gti στον Γραμματικάκη για να πάει στην Πύλο για σχετικό πείραμα;; ) Τα 'βλέπουμε' μόνο με ειδικά όργανα.
Άλλο παράδειγμα, οι μαύρες τρύπες. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν πολύ πριν τις 'δούμε' και πάλι τις είδαμε με ειδικά όργανα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Ο Σρεντιγκερ δεν εκανε κανενα πειραμα. Παραδοξο ειναι οπως πολλα αλλα στην κβαντοθεωρια.
Ειπαμε νωριτερα οτι το πειραμα ηταν νοητικο και οχι πραγματικο
- Μου φαινεται αστειο, να μην πω γελοιο ενας πολιτισμος που με το ζορι εχει καταφερει να φτασει στο δορυφορο του πλανητη του και δεν εχει καταφερει να εξερευνησει το ηλιακο του συστημα να εχει αποψη πανω στο τι συνεβη πριν 15 δις χρονια ή στην αλλη ακρη του συμπαντος.
Μπορει να μην εχει φτασει αυτοπροσωπως στα περατα του συμπαντος,αλλ εχουν καταφερει να συλλεξουν παμπολες πληροφοριες για αυτο.
Για τηλεσκοπια κ.λ.π. οργανα εχεις ακουσει;- Θεωρειτε τον Χωκινκ αξιοπιστο;
Ουτε ο ιδιος θεωρει αξιοπιστο τον εαυτο του.Δεν ειναι δογμα η επιστημη.Μια συνεχης αναζητηση ειναι.Προσφατως ο Χωκινγκ παραδεχτηκε την ηττα του στο στοιχημα που εβαλε πριν εικοσι χρονια για τη ΅΅μη διατηρηση της πληροφοριας¨¨ που πεφτει μεσα σε μια μαυρη τρυπα.
- Το οτι δινουν οι περισσοτεροι στον 'θεο' την ιδια πιθανοτητα υπαρξης με τους καλικαντζαρους, τις νεράιδες, τα πρασινα ανθρωπακια στον Αρη και τους ειλικρινεις δικηγορους λεει πολλα για το ποσο σοβαρη υποθεση ειναι η υπαρξη θεου, πολυ περισσοτερου του θεου οπως τον περιγραφει η 'ορθοδοξη' διδασκαλια.
Η δικη σου αποψη ποια ειναι;
- Εχετε σκεφτει οτι το κρατος ξεπουλαει τις πλουτοπαραγωγικες του πηγες και επιχειρησεις, που στο κατω κατω εχουν στρατηγικη σημασια δίνοντας ταυτοχρονα δουλεια σε ανθρωπους και λεφτα μεσω φορων, ενω κραταει το μεγαλυτερο παρασιτο την εκκλησια;
Κορακας,κορακου ματι δεν το βγαζει!!!
- Λεει ενας φιλος μου που ουτε αυτος πιστευει: Εγω ενα ενυδρειο εχω και αν παθει κατι καποιο ψαρι δεν κοιμαμαι για να δω τι φταιει και κανω τα παντα να το διορθωσω, χωρις να ριξω ευθυνες στα ψαρια, ουτε να τους δωσω την ελευθερια να ψοφησουν. Και ο θεος ανεχεται να μην εχει παει τιποτα καλο στον κοσμο του; Και συμπληρωνω εγω: Στο SimEarth καλυτερα τα καταφερα παντως!
[/quote]
Το γνωστο παραδοξο του αν ο θεος ειναι ταυτοχρονα παναγαθος και πανισχυρος.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Έχεις εγκατεστημένο antivirus (norton, panda, kaspersky, AVG), κάτι τέλος πάντων;
Μανο,ο υπολογιστης ειναι σε ιντερνετ καφε.Δεν εχω ιδεα για τα κολπα αυτα.
Θα βρω τον τεχνικο του μαγαζιου,και θα τον σκισω σαν σαρδελα!!!
Αντρέας μαινόμενος!!!Πάει ο φουκαράς ο τεχνικός!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αντρέα είσαι λάθος εδώ και θα σου πω που:
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αισθανθεί με κάποια από τις αισθήσεις του κι όμως υπάρχουν. Παράδειγμα; τα νετρίνα (θυμάσαι εκείνο το τεύχος των 4Τ που οι αθεόφοβοι έδωσαν ένα 306 Gti στον Γραμματικάκη για να πάει στην Πύλο για σχετικό πείραμα;; ) Τα 'βλέπουμε' μόνο με ειδικά όργανα.
Άλλο παράδειγμα, οι μαύρες τρύπες. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν πολύ πριν τις 'δούμε' και πάλι τις είδαμε με ειδικά όργανα...
Μαρκο,τα ¨¨ειδικα΅΅ οργανα που χρησιμοποιει η επιστημη,ειναι μια τεχνητη προεκταση των αισθητηριων μας.
Τα ματια μας,βλεπουν το ορατο φως,που ειναι μια μονο περιοχη του ηλεκτρομαγνητικου φασματος που υπαρχει.Τα οργανα που παρατηρουν το συμπαν,επεκτεινουν απλα την ΅΅ευαισθησια΅΅ των ματιων μας.
Τα νετρινα αποκαλυπτονται μεσω του φωτος που εκλυουν οταν αλληλεπιδρασουν με την υλη.Τις μαυρες τρυπες τις ΅΅βλεπουμε΅΅ απο τις συνεπειες που αυτες προκαλουν σε οτι υπαρχει γυρω τους. -
Αν το θέτεις έτσι, πάσο...
Και μάλιστα συμφωνώ απολύτως!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αντρέα είσαι λάθος εδώ και θα σου πω που:
Μαρκο,τα ¨¨ειδικα΅΅ οργανα που χρησιμοποιει η επιστημη,ειναι μια τεχνητη προεκταση των αισθητηριων μας.
Τα ματια μας,βλεπουν το ορατο φως,που ειναι μια μονο περιοχη του ηλεκτρομαγνητικου φασματος που υπαρχει.Τα οργανα που παρατηρουν το συμπαν,επεκτεινουν απλα την ΅΅ευαισθησια΅΅ των ματιων μας.
Τα νετρινα αποκαλυπτονται μεσω του φωτος που εκλυουν οταν αλληλεπιδρασουν με την υλη.Τις μαυρες τρυπες τις ΅΅βλεπουμε΅΅ απο τις συνεπειες που αυτες προκαλουν σε οτι υπαρχει γυρω τους.Βέβαια ένας χριστιανός θα σου πει πως βλέπουμε τον 'θεό' από τις 'συνέπειές' των πράξεών του και η κυριότερη από αυτές είναι ακριβώς το ότι υπάρχει ο κόσμος. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να καταρρίψω αυτό το επιχείρημα, πόσο μάλλον αν το σύμπαν είναι όντως 'ανοιχτό'.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μπορει να μην εχει φτασει αυτοπροσωπως στα περατα του συμπαντος,αλλ εχουν καταφερει να συλλεξουν παμπολες πληροφοριες για αυτο.
Για τηλεσκοπια κ.λ.π. οργανα εχεις ακουσει;Kαι τι σου δειχνουν τα τηλεσκοπια; Αυτη τη στιγμη δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις ουτε καν την πραγματικη δομή του δικου σου αστρου και στελνεις αποστολες επι αποστολων μπας και βγαλεις ακρη. Δεν ξερεις αν σε 10 χρονια θα ερθει ενας κομητης και θα καταστρεψει τον κοσμο οπως τον ξερεις. Και μου λες για τηλεσκοπια κλπ οργανα; Κανε ενα πειραμα μονος σου. Παρε μια φωτογραφια δικια σου. Βαλε και ενα φιλτρο απο το Φωτοσοπ. Και μετα πες μου αν θα σε γνωρισεις. Αυτο σου δειχνουν τα τηλεσκοπια.
Ουτε ο ιδιος θεωρει αξιοπιστο τον εαυτο του.Δεν ειναι δογμα η επιστημη.Μια συνεχης αναζητηση ειναι.Προσφατως ο Χωκινγκ παραδεχτηκε την ηττα του στο στοιχημα που εβαλε πριν εικοσι χρονια για τη ΅΅μη διατηρηση της πληροφοριας¨¨ που πεφτει μεσα σε μια μαυρη τρυπα.
Αν ο Χωκινγκ ηταν αρτιμελης θα ηταν αλλος ενας φυσικος.
Η δικη σου αποψη ποια ειναι;
Το γνωστο παραδοξο του αν ο θεος ειναι ταυτοχρονα παναγαθος και πανισχυρος.
Τα τελεια οντα δε θα επρεπε να δημιουργουν παραδοξοτητες. Δεν θα επρεπε να δημιουργουν προβληματα, αλλα λυσεις. Δεν εχω απολυτως κανενα λογο να πιστεψω σε καποιο δογμα, ουτε καν ως ζωτικο ψευδος. Και παλι λεω οτι ειμαι ανοιχτος σε οποιονβ θελει να μιλησουμε σοβαρα και να με πεισει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τα τελεια οντα δε θα επρεπε να δημιουργουν παραδοξοτητες.Και ποιος σου λέει ότι αυτά που αντιλαμβανόμαστε ως 'παραδοξότητες' δεν οφείλονται στην δική μας περιορισμένη αντίληψη του κόσμου; Για παράδειγμα οι αρχαίοι αστρονόμοι θεωρούσαν παράδοξο το ότι κάποιοι πλανήτες αντέστρεφαν την τροχιά τους στον ουρανό για λίγο και μετά ξαναγύρναγαν στην 'ορθή' φορά κάνοντας ένα ζιγκ-ζαγκ αλλά όταν αργότερα καταλάβαμε περισσότερα για το ηλιακό μας σύστημα το 'παράδοξο' εξηγήθηκε.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Βέβαια ένας χριστιανός θα σου πει πως βλέπουμε τον 'θεό' από τις 'συνέπειές' των πράξεών του και η κυριότερη από αυτές είναι ακριβώς το ότι υπάρχει ο κόσμος. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να καταρρίψω αυτό το επιχείρημα, πόσο μάλλον αν το σύμπαν είναι όντως 'ανοιχτό'.
Τις συνεπειες ομως που ο πιστος θα αποδωσει σε καποιο θεο,μπορεις να τις μελετησεις και να τις αποδωσεις κατοπιν σε πολλα φυσικα φαινομενα.
Οτιδηποτε εχει μελετησει μεχρι σημερα ο ανθρωπος μεσω της οποιασδηποτε επιστημης,εχει καποια εξηγηση.Το ποσο σωστη η λαθος αυτη η εξηγηση ειναι,και παλι μονο η επιστημη θα μπορεσει κατοπιν να το κρινει,και κανενας ΅΅μαγος΅΅ της φυλης των Μασαι.
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"