-
Παλαιοκώσταινα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κρίμα πάντως να εκτίθενται έτσι. Τα μέσα τα έχουν γιατί δε τα χρησιμοποιούν.
Γιατί να μη μου δίνουν εμένα του απλού πολίτη (υπήκοο με βλέπουν αλλά τέλος πάντων) το αίσθημα της σιγουριάς ώστε να λειτουργώ κι εγώ ανάλογα απερίσπαστος στη δική μου δουλειά.Κάτι τέλος πάντων δε θα πρέπει να δουλέψει σωστά σε αυτή τη χώρα;
Σκέψου τι θα έκανες εσύ αν ήσουν φρουρός. Θα έριχνες; Αν έπεφτε το ελικόπτερο ή απλά σκότωνες κάποιον θα κινδύνευες να χάσεις τη δουλειά σου ακόμα και να βρεθείς από τη μέσα μεριά. Θα σε κάλυπτε το κράτος επωμιζόμενο την ευθύνη; ΟΧΙ. Θα σε σέρνανε οι δικηγόροι των 'θυμάτων' στα δικαστήρια και τα κανάλια θα σε ξεμπροστιάζανε.
Το ανώδυνο είναι να τους αφήσεις, όπως γίνεται συνέχεια.
Ναι στο τελευταίο ειδικά για τα κανάλια κ.λ.π. συμφωνώ και το έχω πει.
Αλλά όταν είσαι σε μια τέτοια δουλειά πρέπει ανάλογα τη περίσταση να κρίνεις και να πράτεις, κι όχι να έχεις μια στάθερή αντίδραση.
'Αστον να φύγει μη μπλέξουμε'.
Είναι μια κακά τα ψέμματα (ειδικά αν γίνει υπεύθηνα κι όχι δημοσιουπαλληλικά) πολύ δύσκολη δουλειά. Από τι στιγμή που αποφασίζει κάποιος να πάει πρέπει να ξέρει εάν μπορεί κι εάν είναι έτοιμος για κάτι παραπάνω.Ανώδυνο μακάρι να είναι πάντα. Αλλά ας θυμηθούμε τι είχε γίνει με τον Ρώσσο όταναπέδρασε και τα σπίτια που έκλεισε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί να μη μου δίνουν εμένα του απλού πολίτη (υπήκοο με βλέπουν αλλά τέλος πάντων) το αίσθημα της σιγουριάς ώστε να λειτουργώ κι εγώ ανάλογα απερίσπαστος στη δική μου δουλειά.Κάτι τέλος πάντων δε θα πρέπει να δουλέψει σωστά σε αυτή τη χώρα;
Σκέψου τι θα έκανες εσύ αν ήσουν φρουρός. Θα έριχνες; Αν έπεφτε το ελικόπτερο ή απλά σκότωνες κάποιον θα κινδύνευες να χάσεις τη δουλειά σου ακόμα και να βρεθείς από τη μέσα μεριά. Θα σε κάλυπτε το κράτος επωμιζόμενο την ευθύνη; ΟΧΙ. Θα σε σέρνανε οι δικηγόροι των 'θυμάτων' στα δικαστήρια και τα κανάλια θα σε ξεμπροστιάζανε.
+1 Leonida...αυτό σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή που άκουγα στις τηλεοράσεις να κράζουν οι δημοσιογράφοι-παντογνώστες!
-
Αρχίζει το Μουντιάλ
1.
Οι γερμανοί νεοναζί έθεσαν υπό την προστασία τους την ομάδα του Ιράν («θα δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο υπαρχηγός τους) και θα διακηρύξουν με κάθε τρόπο ότι με το καθεστώς του Ιράν, που αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και επιθυμεί να σβήσει το κράτος του Ισραήλ από το χάρτη, διατηρούν δεσμούς ιδεολογικής συγγένειας.2.
Υπνωτική ψυχαγωγία
Η μονομαχία θα λειτουργήσει ως ένα εκπληκτικό παραβάν, το οποίο θα κρύψει κάθε άλλο γεγονός, προς μεγάλη ανακούφιση κάποιων. Για παράδειγμα στη Γαλλία, οι κύριοι Ζακ Σιράκ και Ντομινίκ ντε Βιλπέν, χωρίς αμφιβολία, υπολογίζουν σ' αυτήν τη συλλογική υπνωτική ψυχαγωγία ώστε να ξεχαστεί η τρικυμιώδης υπόθεση Clairstream και ν' αναπνεύσουν λιγάκι.
«Συναισθηματική αρρώστια» (1) για κάποιους, «ενθουσιώδες πάθος» (2) για άλλους, όπως και να 'χει, το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα. Αναμφισβήτητα, όμως, είναι πολύ περισσότερα από ένα άθλημα. Αλλιώς δεν θα προκαλούσε τέτοιον κατακλυσμό αντιφατικών συναισθημάτων. «Απόλυτο κοινωνικό γεγονός» το χαρακτήρισε ο μεγάλος δοκιμιογράφος Ν. Ελίας (3).
Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι αποτελεί μια μεταφορά της ανθρώπινης ψυχολογίας. Γιατί, σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Μπρόμπεργκερ, κάνει εμφανή το φόβο της διατήρησης του ατομικού και συλλογικού στάτους, καθώς και το φόβο μπροστά στα απρόβλεπτα της τύχης και της μοίρας (4). Προκαλεί το στοχασμό για το ρόλο του ατόμου και της συλλογικής προσπάθειας και επιτρέπει παθιασμένες πολεμικές για την υποκρισία, την κοροϊδία, το αυθαίρετο και την αδικία.
Οπως και στη ζωή, οι χαμένοι του ποδοσφαίρου είναι περισσότεροι από τους νικητές. Γι αυτό, το συγκεκριμένο άθλημα ήταν πάντα το αγαπημένο των ταπεινών, οι οποίοι, μέσα από αυτό συνειδητά ή ασυνείδητα, παρακολουθούν την αναπαράσταση της δικής τους μοίρας.
3.
Τα οικονομικά ποσά που διακυβεύονται είναι πέρα από κάθε φαντασία: Εάν η Γαλλία περάσει στον τελικό, η τιμή ενός τηλεοπτικού διαφημιστικού σποτ τριάντα δευτερολέπτων θα φτάσει τα 250.000 (δηλαδή 15 χρόνια βασικού μισθού). Και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) θα εισπράξει 1,172 τρισεκατομμύρια δολάρια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες του Μουντιάλ της Γερμανίας.
Από την άλλη πλευρά, η συνολική διαφημιστική επένδυση για τη διοργάνωση υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέτοια χρηματικά ποσά μπορούν να τρελάνουν τον καθένα μας. Μια ολόκληρη μπίζνα γυρίζει γύρω από την μπάλα! Ελέγχει τις αγορές των μετεγγραφών των παικτών και τις αγορές των στοιχημάτων.
4.
Σύμφωνα με στοιχεία της γερανικής αστυνομίας, το φαινόμενο αναμένεται να λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και ήδη οι αρχές έχουν αρχίσει εφόδους στους οίκους ανοχής για να διαπιστώσουν πόσες από τις γυναίκες που βρίσκονται εκεί έχουν μεταφερθεί διά της βίας από τους αδίστακτους εμπόρους της λευκής σάρκας.
«Εύκολο χρήμα με γρήγορο σεξ» είναι η επιδίωξη της διεθνούς μαφίας, που επωφελείται από τη μαζική παρουσία ανδρών, οι οποίοι συνήθως δεν συνοδεύονται από γυναίκες», τονίζει ο αρχηγός της αστυνομία του Μονάχου, Β. Σμιτμπάουερ, και αναφέρει:
*Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε κάθε πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνες έχουν μεταφερθεί τρεις χιλιάδες επιπλέον ιερόδουλοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες που εξαναγκάσθηκαν στην πορνεία.
*Εκατοντάδες σπίτια νοικιάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, ενώ αυτοί που λειτουργούν ήδη εξωραΐζονται και διευρύνονται για τις ανάγκες των ημερών.
*Εκατοντάδες «προστάτες» κατέκλυσαν τις πόλεις όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες από όλες τις γωνιές της Γερμανίας και από το εξωτερικό.
-
ο πιλότος κατεβαίνοντας στον προαύλιο χώρο θα σκεφτόταν 'την κάτσαμε τη βάρκα. τώρα θα μας ρίξουν'
Οταν απομακρυνόταν από τις φυλακές τι να σκεφτόταν άραγε; -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ναι στο τελευταίο ειδικά για τα κανάλια κ.λ.π. συμφωνώ και το έχω πει.
Αλλά όταν είσαι σε μια τέτοια δουλειά πρέπει ανάλογα τη περίσταση να κρίνεις και να πράτεις, κι όχι να έχεις μια στάθερή αντίδραση.
'Αστον να φύγει μη μπλέξουμε'.
Είναι μια κακά τα ψέμματα (ειδικά αν γίνει υπεύθηνα κι όχι δημοσιουπαλληλικά) πολύ δύσκολη δουλειά. Από τι στιγμή που αποφασίζει κάποιος να πάει πρέπει να ξέρει εάν μπορεί κι εάν είναι έτοιμος για κάτι παραπάνω.Ανώδυνο μακάρι να είναι πάντα. Αλλά ας θυμηθούμε τι είχε γίνει με τον Ρώσσο όταναπέδρασε και τα σπίτια που έκλεισε.
Φραγκίσκο καλά να τα λες αυτά αλλά όταν γνωρίζεις ότι δεν θα σε καλύψει
κανένας δύσκολα το πράτεις. Δεν είναι όπως στις ταινίες. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1 Leonida...αυτό σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή που άκουγα στις τηλεοράσεις να κράζουν οι δημοσιογράφοι-παντογνώστες!
Τι λέτε ρε παιδιά; Θα πυροβολούσε ο φρουρός ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε μέσα στη φυλακή, και θα έβρισκε τον μπελά του; Ο φρουρός (όπως και ο πυροσβέστης, ο φρουρός στην τράπεζα, ο πυροτεχνουργός) βρίσκεται εκεί για να κανει τη ΜΙΑ φορα (τη βδομάδα/τον μήνα/τον χρόνο) το καθήκον του.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οταν απομακρυνόταν από τις φυλακές τι να σκεφτόταν άραγε;
''Βγήκε και σήμερα το μεροκάματο''
Πάντως κατά την γνώμη μου οι φρουροί θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από τροχονόμους.
Εφόσον το κόλπο έπιασε και αναμένεται πια συνωστισμός στον αέρα από ελικόπτερα,ανεμόπτερα και αερόστατα κάποιος πρέπει να συντονίζει την κυκλοφορία...Ευλόγως τίθεται το ερώτημα τοποθέτησης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας,ωστόσο οι φυλακές δεν είναι αρμοδιότητα της πολιτικής αεροροπορίας.
Οπότε τροχονόμοι και το πρόβλημα λύθηκε.
-
Θα πυροβολούσε ο φρουρός ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε μέσα στη φυλακή, και θα έβρισκε τον μπελά του;Αν έπεφτε το ελικόπτερο; Σιγά να μη το αποζημίωνε το υπουργείο. Οι δικηγόροι της εταιρείας θα έβγαζαν στο σφυρί τα σπίτια αυτών που πυροβόλησαν.
-
Η ΝΕΤ λέει τώρα ότι έχουν γίνει 5 απόπειρες παρόμοιες στη Γαλλία.
Οι 4 πέτυχαν. Η πέμπτη είχε ελληνίδα οδηγό ( ελικοπτέρου) και φυσικά απέτυχε
και μετά μιλάμε για ...ρατσισμό σε ότι αφορά τις γυναίκες οδηγούς!Καλά και εκείνοι , οι υποψήφιοι δραπέτες, δεν ήξεραν...δε ρώταγαν;;
-
Τι λέτε ρε παιδιά; Θα πυροβολούσε ο φρουρός ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε μέσα στη φυλακή, και θα έβρισκε τον μπελά του; Ο φρουρός (όπως και ο πυροσβέστης, ο φρουρός στην τράπεζα, ο πυροτεχνουργός) βρίσκεται εκεί για να κανει τη ΜΙΑ φορα (τη βδομάδα/τον μήνα/τον χρόνο) το καθήκον του.
Ευκολα βγάζεις συμπεράσματα...
Θα ήθελα όμως να δω πόσοι 'Ράμπο' θα πυροβολούσαν εάν ήταν στην θέση των φρουρών....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα πυροβολούσε ο φρουρός ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε μέσα στη φυλακή, και θα έβρισκε τον μπελά του;
Αν έπεφτε το ελικόπτερο; Σιγά να μη το αποζημίωνε το υπουργείο. Οι δικηγόροι της εταιρείας θα έβγαζαν στο σφυρί τα σπίτια αυτών που πυροβόλησαν.
Δεν εννοούσα να το πυροβολούσε οταν πετούσε έξω από τη φυλακή και να σκοτώσει στάνταρ 5-6 αθώους. Οσο ήταν μέσα ήταν sitting duck.
-
Θα πυροβολούσε ο φρουρός ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε μέσα στη φυλακή, και θα έβρισκε τον μπελά του;
Αν έπεφτε το ελικόπτερο; Σιγά να μη το αποζημίωνε το υπουργείο. Οι δικηγόροι της εταιρείας θα έβγαζαν στο σφυρί τα σπίτια αυτών που πυροβόλησαν.
Δεν εννοούσα να το πυροβολούσε οταν πετούσε έξω από τη φυλακή και να σκοτώσει στάνταρ 5-6 αθώους. Οσο ήταν μέσα ήταν sitting duck.
...sitting duck με μπόλικη σκόνη από την έλικα ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...sitting duck με μπόλικη σκόνη από την έλικα ...
...μάλιστα
Σα να λέμε οτι αυτό που έγινε ήταν πολύ λογικό και δεν υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί...
Αν καταβρέχανε την αυλή για να μη σηκώνεται σκόνη μηπως;
-
Αν καταβρέχανε την αυλή για να μη σηκώνεται σκόνη μηπως;
Και να γεμίσει το ελικόπτερο με λάσπες από τα παπούτσια του δραπέτη;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Παλαιοκώσταινα... -
δυο τρια συρματα απο ακρη σε ακρη των τοιχων του προαυλιου πανω απο τον ακαλυπτο χωρο χρειάζοταν και τιποτα αλλο.αλλα στη χωρα του φραπε ολα αυτά ειναι δυστυχως αδιανοητα.
-
Έπεσαν οι αγελαδίτσες υπέρ του αγώνα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
-
Να χαρώ εγώ αγώνα...
-
Να χαρώ εγώ εικαστικές αγελάδες !..
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"