-
Και πάλι ο εργολάβος δεν είναι υπεύθυνος γι αυτό το λάθος?
-
Δεν συντάσσει ο εργολάβος τον προϋπολογισμό, βρε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν συντάσσει ο εργολάβος τον προϋπολογισμό, βρε.Το τεχνικό γραφείο που συνεργάζεται με τον εκάστοτε εργολάβο δεν τον συντάσσει?
-
Η εμπειρία μου από δημόσια έργα είναι διαφορετική. Δεν είναι 'αδυναμία' των υπηρεσιών να συντάξουν σωστό προυπολογισμό, συνήθως τα λεφτά των προυπολογισμών φτάνουν και περισεύουν - γι' αυτό και οι εργολάβοι δίνουν συχνά μεγάλες εκπτώσεις.
Αυτό που στις περισσότερες φορές συμβαίνει είναι το εξής. Παίρνει ο εργολάβος την εργολαβία αντί πχ 500.000 ευρώ. Κατόπιν με διάφορες μεθοδεύσεις (και την 'συνεργασία' των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας) όχι απλώς τελειώνουν τα λεφτά πριν τελειώσει το έργο - σύνηθες φαινόμενο- αλλά αρκετές φορές συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο. Δηλαδή ο εργολάβος να έχει εισπράξει πχ 700.000 ευρώ (ενω είχε δώσει προσφορά για 500.000 ευρώ) και το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί. Και όλα αυτά συμβαίνουν νομότυπα με διάφορα 'κόλπα' (αναθεωρήσεις κλπ). Οπότε στη συνέχεια είτε με απευθείας ανάθεση είτε με διαγωνισμό, ολοκληρώνεται το έργο με τον εργολάβο να κερδίζει επιπλέον χρήματα.
Κάτι τέτοιο - πολύ φοβάμοαι - ότι έγινε και στην παρπάνω περίπτωση και δεν ..τελείωσαν απλώς τα λεφτά
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Συμβαίνουν κι αλλού... Κι όχι μόνον εδώ...ΑΙΣΧΟΣ
Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει και για ένα απο το μεγαλύτερα εγκλήματα ενάντια της ανθρώπινης ιστορίας...
http://www.hazara.net/hazara/geography/ ... uddha.html -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το τεχνικό γραφείο που συνεργάζεται με τον εκάστοτε εργολάβο δεν τον συντάσσει?
Ο εργολάβος παίρνει τον προϋπολογισμό από την αναθέτουσα αρχή, δίνει την έκπτωση και γίνεται ανάδοχος του έργου.
Το ξαναλέω, κομπίνες γίνονται ασύστολα στο κύκλωμα αυτό, αλλά εδώ μιλάμε για εργασίες που ενώ είναι απαραίτητο να γίνουν δεν είχαν προβλεφθεί.
Είναι σαν να παίρναμε έναν εργολάβο να μας ρίξει μπετό σε 100 μέτρα αυλή, να συμφωνούμε την τιμή και μετά να ανακαλύψουμε ότι χρειάζεται και ... μια σκάλα, επειδή η αυλή είναι δυο μέτρα ψηλότερα από το δρόμο και δεν έχει πρόσβαση από αλλού. -
Ο εργολάβος παίρνει τον προϋπολογισμό από την αναθέτουσα αρχή, δίνει την έκπτωση και γίνεται ανάδοχος του έργου.
Αααα! Νόμιζα ότι τον προυπολογισμό την δίνει ο εκάστοτε εργολάβος (σε συνεργασία με κάποιο τεχνικό γραφείο)..
Τώρα κατάλαβα πως γίνονται οι κομπίνες..
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
...όλα αυτά συμβαίνουν νομότυπα με διάφορα 'κόλπα' (αναθεωρήσεις κλπ). Οπότε στη συνέχεια είτε με απευθείας ανάθεση είτε με διαγωνισμό, ολοκληρώνεται το έργο με τον εργολάβο να κερδίζει επιπλέον χρήματα....- Απ' ευθείας ανάθεση γίνεται μέχρι 15.000 ευρά.
- Ακριβώς, οι μεγάλες κονόμες γίνονται με τις αναθεωρήσεις στα μεγάλα έργα, που οφείλονται ή σε λανθασμένους προϋπ/σμούς ή σε κωλυσιεργία των υπηρεσιών, πχ εκπρόθεσμες πληρωμές, εκπρόθεσμες εκδόσεις αδειών συνέχισης εργασιών.
Φαντάσου μια Νομαρχία που πληρώνει πρόστιμα εκατομμυρίων στον ανάδοχο, επειδή η δ/νση Τεχνικών έργων καθυστερεί την έκδοση μιας άδειας λόγω ... αδειών ή 'φόρτου εργασίας' του προσωπικού της.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τώρα κατάλαβα πως γίνονται οι κομπίνες..Άντε να έχεις πιάσει το 0,5 %.
Εγώ πρέπει να είμαι περίπου στο 35 %, οπότε ... ρισπέκτ πληζ.
-
Το ξαναλέω, κομπίνες γίνονται ασύστολα στο κύκλωμα αυτό, αλλά εδώ μιλάμε για εργασίες που ενώ είναι απαραίτητο να γίνουν δεν είχαν προβλεφθεί.
Είναι σαν να παίρναμε έναν εργολάβο να μας ρίξει μπετό σε 100 μέτρα αυλή, να συμφωνούμε την τιμή και μετά να ανακαλύψουμε ότι χρειάζεται και ... μια σκάλα, επειδή η αυλή είναι δυο μέτρα ψηλότερα από το δρόμο και δεν έχει πρόσβαση από αλλού.Βρε τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα!
Περιμένω εναγωνίως και άλλα μαθήματα κομπίνας!
35% ε;
-
Why The 9/11 Conspiracies Won't Go Away.
Πάρα πολύ ενδιαφέρων άρθρο που αναλύει τους λόγους πίσω από την δημιουργία θεωριών συνομωσίας.
-
Συμφωνώ κι εγώ στο οτι γράφτηκε και ακούστηκε απίστευτος όγκος παπαρολογίας γύρω από το 9/11. Ομως κάποια από τα ερωτήματα που έθεσαν οι συνομωσιολόγοι ίσως είναι εύλογα. Ειδικά για όλα όσα ακούστηκαν για το θέμα με το Πεντάγωνο (που αναφέρεται και στο παραπάνω άρθρο) δεν (γνωρίζω να) υπήρξε επίσημος αντίλογος που να δικαιολογεί κάποια πράγματα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Επισήμως είναι οι εκπρόσωποί του.Αυτό είναι το κακό! και δεν μιλάω ότι όλοι οι παπάδες είναι σάπιοι αλλά το 98% τουλάχιστον είναι!
και γιατί να πάει το κάθε παιδάκι να λέει τα μυστικά του και να γεμίζει ενοχές.....επειδεί είπε μαλάκα το φίλο του και είδε το βρακάκι της Μαρίας? Ρε δε μαμιούνται, που θα μου πει το αδελφατο οτι πρεπει να τους πω κα ιτις αμαρτίες μου, ας μου που αυτοί πρώτα τις δικές τους!
Στα διάλα.
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"