-
Ο στρατός διδάσκει πειθαρχία και υπακοή. Και δε διδάσκει ΟΥΤΕ και απαιτεί γνώσεις στα ενεργειακά πεδία και στο ποινικό κώδικα. Δύο στοιχεία πολύ χρήσιμα για τη μετέπειτα ζωή μας. Αυτά είναι γνωστά σε οποιονδήποτε πριν αποφασίσει αν θα πάει στρατό ή όχι. Αν δε μας αρέσει ο στρατός έτσι όπως είναι τότε πολύ απλά ΔΕΝ πάμε! Αλλά αν νομίζουμε πως η κατοχή ενός χαρτιού από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο μας καθιστά ικανούς να τη βγαίνουμε στους -κακά τα ψέματα- ανώτερούς μας και αν θεωρούμε πως η ανυπακοή και απειθαρχία είναι μαγκιά και δείγμα σκεπτόμενου και νοήμονος ανθρώπου, τότε πρόβλημά μας. Ο στρατός σήμερα είναι πολύ χαλαρός αντίθετα!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πολλούς χαιρετισμούς από ένα καραβανά.
Άντε και καλά στερνά!!!!Μανώλη, διαφήμιση της SEAT μου έγινες... Θέλεις να τ'ακούσεις ότι δεν είσαι καραβανάς, αλλά στρατιωτικός, να σε διαφοροποιήσω δημοσίως από τους βλάκες (λες και δεν ξέρεις την αξία σου και περιμένεις να σου την επιβεβαιώσω εγώ)... Μπαγασάκο!
Δεν ψάχνω για καμία διαφοροποίηση Κώστα.
Κακά τα ψέματα καλός ή κακός για τον κληρωτό είμαστε όλοι λίγο ή πολύ καραβανάδες. Θέλεις το υποχρεωτικό της στράτευσης, θέλεις η διαφορετική νοοτροπία και οπτική γωνία θέλεις τέλος τέλος ο εξαναγκασμός στο να κάνεις πράγματα που δεν είχες διανοηθεί ποτέ ότι θα κάνεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Μην ξεχνάς ότι έτσι που το πάνε με τις συνεχείς μειώσεις της θητείας απλά θα περνάτε να σας βλέπουμε. Το κακό είναι ότι μειώνεται ο αριθμός των κληρωτών χωρίς να αναθεωρούνται πολλά πράγματα. Το αποτέλεσμα τελικά είναι ότι άσχετα με την ειδικότητα που θα πάρεις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων θα πήξεις στη σκοπιά. -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ο στρατός διδάσκει πειθαρχία και υπακοή.......................α!ο στρατος δεν διδασκει απολυτως τιποτα [καλο τουλαχιστον].
ειναι τα πιο αχρηστα χρονια στην ζωη ενος ανθρωπου και μαλιστα σε σημειο κρισιμο για την εξελιξη του στην αγορα εργασιας.
ελπιζω να μην αργησει πολυ η μερα που θα αποτελειται μονο απο επαγγελματιες και οχι απο κληρωτους .
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Ο στρατός διδάσκει πειθαρχία και υπακοή.......................α!
ο στρατος δεν διδασκει απολυτως τιποτα [καλο τουλαχιστον].
ειναι τα πιο αχρηστα χρονια στην ζωη ενος ανθρωπου και μαλιστα σε σημειο κρισιμο για την εξελιξη του στην αγορα εργασιας.
ελπιζω να μην αργησει πολυ η μερα που θα αποτελειται μονο απο επαγγελματιες και οχι απο κληρωτους .
Και όμως!
Πιστευω ότι ο Στρατός είναι το τελικό βήμα της κοινωνικοποίησης του άντρα!
Το αν θα αποτελείται απο κληρωτούς ή επαγγελματίες εχει να κάνει με τα σύγχρονα όπλα και τις ανάγκες εξειδικευμένης χρήσης τους!
Μπορεί να έχει πολλά κακά ο Στρατός αλλά σίγουρα σε βάζει στην λογική του κόσμου που θα αντιμετωπίσεις! -
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Ο
Ο Θεούλης εθνικός προπονητήςΔηλώσεις που κουφαίνουν και στις οποίες υπήρχε ένας κοινός διπλός παρονομαστής: ο φυλετικός εθνικισμός («οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι, λόγω ψυχής και αίματος») και η εκτός τόπου και χρόνου επίκληση στον Θεό («το μετάλλιο το κέρδισα με τη βοήθεια του Θεού»). Συγγνώμη, παιδιά, αλλά κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά.
..............»....http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 4,94924316
απορω πως δεν ανεφερες και τον ανεκδιηγητο αυτο προπονητη ποδοσφαιρου που εχει ανοικτη γραμμη με τον θεο και εχει γινει γραφικος μονο και μονο με τις αναφορες του σε αυτον.
τωρα βεβαια γιατι ο θεος [λεμε τωρα] δεν του κανει την χαρη και τρωει ολο σφαλιαρες μονο ο θεος [του] γνωριζει.
κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει πιο ηλιθια εκδηλωση πιστης αλλα και πιο εξευτελιστικη υποτιμηση του θεου [για οσους πιστευουν στην υπαρξη του] απο το να του ζητουν βοηθεια για να επιβληθουν εναντι αλλων συνανθρωπων τους ειτε για αθλητικους ειτε για στρατιωτικους [ακομα χειροτερα] σκοπους.
-
Και εγώ ελπίζω να μη επιβαρυνθεί η Ελλάς από ακόμη περισσότερους [mod] ...
Φιλικά,
Δραγώνας Θεόδωρος -
Δεν είναι καλό που σε μαθαίνει πως να λουφάρεις;
Μετά τη θητεία σίγουρα έμαθα ότι 'από τύχη ζούμε'. Το πόσα 'δυστυχήματα' και δυστυχήματα είχαν γίνει στη μονάδα ας μην τ'αναφέρω. Α και δεν παραιτήθηκε κανείς. Αντίθετα πήραν προαγωγές και καλές μεταθέσεις οι διοικητές.
Μην σκαλίζουμε πληγές
-
Ό,τι απάντηση και αν σου δώσω θα είναι υποδεέστερη αυτών που σου αξίζουν... Αυτή την κοινωνία φτιάξατε εσύ και οι όμοιοί σου!!! Την κοινωνία των Παπακαλιάτηδων. Να τη χαίρεσαι και να βρεθεί κάποιος κάποτε [mod]. Και να βρεθεί και ένα Μέγας Αλέξανδρος να [mod]:evil:
Τώρα αυτά είναι επιχειρήματα?[mod]
-
Και εγώ ελπίζω να μη επιβαρυνθεί η Ελλάς από ακόμη περισσότερους [mod] σαν και εσένα ...
Φιλικά,
Δραγώνας Θεόδωροςcount me in too
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και εγώ ελπίζω να μη επιβαρυνθεί η Ελλάς από ακόμη περισσότερους [mod] σαν και εσένα ...
Φιλικά,
Σε ποιά κατηγορία;
-
Και μην τολμήσει κανάς μοντεράτορας και τα σβήσει αυτά, έτσι;
-
Φιλικά,
Σε ποιά κατηγορία;
Στους [mod] φυσικά που επιβαρύνω την ελλάδα
-
Παράκληση, γίνεται να μην χαλάσουμε αυτό το ωραίο topic? Ας ανοίξουμε νέο θέμα...
Επί της ουσίας πάντως, εγώ με τον Μεχμέτ Αλί (Τούρκος είναι αυτός) δεν έχω να χωρίσω τίποτα. Έχετε μήπως εσείς???
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φιλικά,
Σε ποιά κατηγορία;
Στους [mod] φυσικά που επιβαρύνω την ελλάδα
Αν για εσένα η πατρίδα σαν έννοια δε σημαίνει τίποτα, αυτό είναι πρόβλημά σου. Αλλά δε σας χρειαζόμαστε, εδώ είναι το πρόβλημα! Κακό κάνετε, καλό δεν κάνετε. Βρε ούστ, Παπακαλιάτηδες!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και όμως!
Πιστευω ότι ο Στρατός είναι το τελικό βήμα της κοινωνικοποίησης του άντρα!
Το αν θα αποτελείται απο κληρωτούς ή επαγγελματίες εχει να κάνει με τα σύγχρονα όπλα και τις ανάγκες εξειδικευμένης χρήσης τους!
Μπορεί να έχει πολλά κακά ο Στρατός αλλά σίγουρα σε βάζει στην λογική του κόσμου που θα αντιμετωπίσεις!συγνωμη αλλα πολυ αναχρονιστικο και οπισθοδρομικο μου ακουγεται κατι τετοιο.
μπορει καποτε πριν δεκαετιες να ισχυε κατι αναλογο αφου πολλοι και μαλιστα ισως οι περισσοτεροι ειχαν την μια και μοναδικη ευκαιρια της μεχρι τοτε ζωης τους να δουν και να γνωρισουν κατι διαφορετικο απο την πατρικη εστια και τον περιορισμενο στα ορια του χωριου ή της κωμοπολης περιπατο τους.
δηλαδη σε αλλες και μαλιστα πιο ανεπτυγμενες χωρες που η στρατευση δεν ειναι υποχρεωτικη οι ανδρες στερουνται της ευκαιριας να........ κοινωνικοποιηθουν
εκτος αν η κοινωνικοποιηση ενος ατομου απαιτει την συστηματικη και βαναυση καταρρακωση και ισοπεδωση της προσωπικοτητας του απο κομπλεξικους αγροικους που βρισκουν ετσι την μοναδικη ευκαιρια που τους προσφερεται ωστε να ικανοποιησουν τα συμπλεγματα τους με το να επιβληθουν λογω παλαιοτητος ή λογω βαθμου απεναντι σε αλλους που σε διαφορετικες συνθηκες ουτε τα παπουτσια τους δεν θα ηταν ικανοι να γυαλισουν.
οσο για τον μυθο της εκπαιδευσης αντιμετωπισης των δυσκολιων της ζωης μεσω της στρατιωτικης θητειας εγω προτεινω κατι σιγουρα πιο δραστικο που μαλιστα τα αποτελεσματα του θα φανουν και σε πολυ συντομωτερο χρονο.........τον εγκλεισμο ολων των νεων σε φυλακες μαζι με εγκληματιες ωστε πολυ πιο γρηγορα και αποτελεσματικα να δουν τι θα πει ''βερυκκοκο'' ωστε να βγουν ετοιμοι για να αντιμετωπισουν την ζωη!!!!!!!
-
Και εγώ ελπίζω να μη επιβαρυνθεί η Ελλάς από ακόμη περισσότερους Γραικύλους σαν και εσένα ...
Φιλικά,
Δραγώνας Θεόδωροςαν και κατι μου ελεγε το username σου επρεπε να περασει λιγη ωρα αφου διαβασα τις απειρου καλλους δημοσιευσεις σου ωστε να θυμηθω οτι πριν πολυ καιρο ειχαμε ξανα διαφωνισει για καποιο αλλο θεμα.
δεν εχω καμμια προθεση να ξεκινησω κανενος ειδους διαλογο με εσενα και ουτε προκειται να απαντησω στους χαρακτηρισμους σου .
σε αφηνω στην κριση των διαχειριστων και των μελων του φορουμ αυτου.
-
[mod] Απαράδεκτος!!! !!!
-
(...)Βέβαια, ΕΜΕΙΣ φταίμε, που τους φέραμε και τους δίνουμε και δουλειά, με δεδομένη τη στάση τους απέναντί μας.
Και βέβαια εμείς φταίμε! Ας ρωτήσουν οι ξεφτιλοκουναλάκηδες τί έκαναν οι Ιταλοί με το θέμα όταν τους προέκυψε και να δουν ποιοι είναι οι ρατσιστές...
Ναι, θα έπρεπε να βουλιάζουμε τα πλοία που έρχονται γεμάτα από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, να τους μαντρώνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους ξαποστέλνουμε από εκεί που ήρθανε...
Έτσι η Ελληνική κοινωνία δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα εγκληματικότητας ή ανεργίας και θα ήμασταν ευτυχισμένοι...
Υποτίθεται ότι εμείς - οι Ευρωπαίοι - είμαστε οι πολιτισμένοι και δημοκρατικοί στον κόσμο αυτό και σε κανέναν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε απάνθρωπα. Αν αυτό το έκαναν κάποιοι Ευρωπαίοι, τότε θα έπρεπε να το στηλιτεύσουμε και όχι να το θεωρούμε ως παράδειγμα...
Όσο για το επιχείρημα ότι 'αυτοί έτσι κάνουν, εμείς γιατί όχι;' θα ξαναπώ ότι εμείς είμαστε (υποτίθεται) οι πολιτισμένοι... Και στο Ιράν κυβερνάει ο αγιατολάχ, μήπως να βάλουμε τον Χριστόδουλο στην θέση του Καραμανλή να ησυχάσουμε;;;
Όσο για τον στρατό, μπορεί κανείς να μου πει που και πως ακριβώς εγώ που θα υπηρετήσω ως κληρωτός θα φανώ χρήσιμος στην πατρίδα μου;;; Θα χρησιμοποιήσω πόρους για να εκπαιδευτώ και μετά από λίγο θα απολυθώ και φυσικά δεν θα έχω καμία διάθεση να θυμάμαι την όποια εκπαίδευση...
Ο πόλεμος (εάν γίνει - που δεν θα γίνει...) δεν θα γίνει με το τουφέκι στον ώμο και άντε να πάρουμε την Πόλη... Θα γίνει με υπερσύγχρονα όπλα που χρειάζονται μήνες εκπαίδευσης, την οποία δεν συμφέρει να δεχτώ εγώ, αλλά ένας μόνιμος που θα μείνει χρόνια...Άρα, που βοηθάει η θητεία; Μόνο στο να χάσω 12 (ή 11,10 δεν έχει σημασία) μήνες από την ζωή μου... και να μην μπορώ να βρω μια δουλειά της προκοπής μέχρι να πάω... (χώρια που είναι και η μόνη νομικά θεσμοθετημένη ανισότητα!!! παραβιάζοντας την συνταγματική αρχή της ισότητας των δύο φύλων... )
(ένας ακόμα γραικύλος λοιπόν... )
Όσο για την περίπτωση Παπακαλιάτη, όσο κι αν διαφωνώ με την θητεία, δεν μπορώ να την αποφύγω, εφ' όσον είναι υποχρεωτική. Το να βρω κάποιον πλάγιο τρόπο, το θεωρώ προσβολή προς όλους εκείνους που υπηρετούν κανονικά την θητεία τους... Αυτοί δηλαδή είναι μαλ#$% κι εγώ ο έξυπνος;;; Σε αυτό λοιπόν συμφωνώ! Αίσχος για τον ηθοποιό και όλους όσους αποφεύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το κράτος με οποιονδήποτε πλάγιο (μη νόμιμο ή 'νόμιμο') τρόπο!
-
Ναι, θα έπρεπε να βουλιάζουμε τα πλοία που έρχονται γεμάτα από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, να τους μαντρώνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους ξαποστέλνουμε από εκεί που ήρθανε...
Δεν το έθεσα έτσι και το ξέρεις. Ήθελα να πω πως οι Ιταλοί, αυτοί οι Υπερπολιτισμένοι άνθρωποι με τα Αρμάνι, την Αναγέννηση και τον Ντα Βίντσι προέβησαν σε διαδικασίες οι οποίες ούτε θα πέρναγαν από το μυαλό του Ρατσιστή 'Έλληνα πολίτη. Εμείς τους ταίζουμε, κάνουμε μώκο όταν μας ληστεύουν και από πάνω μας εχθρεύονται και μας προκαλούν, ενώ απέναντι στους Ιταλούς κάθονται προσοχή. Αυτά εννοούσα...
Αν σας είναι δύσκολο να καταλάβετε που χρησιμεύει η θητεία τότε θα συνεχίσει να παραμένει δύσκολο, δυστυχώς...
-
Δε μπορω να πω οτι περασα και πολυ καλα στο στρατο, αλλα ουτε οτι ηταν αχρηστος χρονος.
Ημουν απειθαρχος, αυθαδης προς (καποιους) ανωτερους μου, και γενικα δε σηκωνα 'μαγκια' απο παιδακια που νομιζαν οτι αξιζουν κατι. Εκει μαθαινεις να χειριζεσαι καταστασεις.
Φυσικα και συναντησα και καλους στρατιωτικους, τους οποιους εκτιμησα και με εκτιμησαν.
Παντως σημερα απο οτι μαθαινω εχει γινει κολεγιο ο στρατος. Φιλος κανει σκοπια με laptop και τηλεοραση!!! Ελεος!!!!
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"