-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Σε χειροποιητη νομιζω οτι εσυ θα αποφασισεις τι θελεις,απλα βαλε μεγαλο καζανι για να 'κοψει' θορυβο.
Σε επωνυμη απλα διαλεγεις εταιρια αν και απο οτι ξερω δεν πρεπει να εχεις και απειρες επιλογες πλην των κλασσικων Sebring/Remus αντε και καμια Supersprint...fox,bosi,bosima,supersport,jettex,MK,ragazzoni.
η supersport ειναι μια νεα γερμανικη μαρκα,η οποια εχει εναν διακριτικο μπασο ηχο,και την μεγαλυτερη επιλογη μπουριων. -
Ο χρήστης NORG έγραψε:
mporite na mou pite ti eksatmish na valo sto toutou mou ????Με τόσα στοιχεία που μας δίνεις και βέβαια μπορούμε.
Αλλά δε σου λέμε.
-
Mυστικό υψίστης ασφαλείας;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
mporite na mou pite ti eksatmish na valo sto toutou mou ????
Με τόσα στοιχεία που μας δίνεις και βέβαια μπορούμε.
Αλλά δε σου λέμε.
Αν δεν έχει εξάτμιση (καθόλου) θα δει βελτίωση αν βάλει. Δεν θα χαλάει η μηχανή και δεν θα παίρνει φωτιά ότι είναι δίπλα στη μηχανή.
-
ρε παιδια θελω να αλλαξω ολη την εξατμιση σε ενα polo 16V 100 ψοφοαλογακιων μονελο 98.που να παω ωστε να γινει σωστη δουλεια κ αποδοση.....
αν υπαρχει κ καποιος που τρεχει σε αγωνες κ εχει βαλει καπου.....
να πηγαινα για κτι επωνυμο κ μελετημενο η θα μου πιασουν τον κωλο...υ.γ ειχα εξατμιση κ την εβγαλα χθες γιατι ηταν μαπα.....απο μαγαζι γειτονιας....
-
-
Πήγαινε πρώτα στο παραπάνω θέμα και μετά θα βρεις και μάστορα [mod]
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω παλι διαφωνω...
οι επωνυμες μαρκες πουλανε know how μετα απο ενα βαθμο.
και τα συστηματα τους εχουν νοημα οταν τα παιρνεις ολοκληρωμενα...
οχι μονο ενα καζανι...αν συγκρινεις αυτα καθεαυτα τα καζανια του χψζ εξατμισα ή π.χ το φεστους με 5χρονια εγγυηση που εβαλα εγω σε σχεση με το χψζ επωνυμο μπορει η διαφορα τους να ειναι μικρη... ή εστω τοση που να μη δικαιολογει τη 3χ τιμη τους.
το θεμα ειναι ξερεις που θα το βαλεις? ξερεις πως θα πιασεις τους συντονισμους? ξερεις τι διαμετρο πρεπει να βαλεις?
αυτα υπαρχουν προγραμματα που θα στα βγαλουν οπως εκανα με το δικο μου που πρεπει να ξερεις αρκετα πραγματα απο το μοτερ σου οπως ταχυτητα ανοδου του εμβολου,διαμετρο βαλβιδας,χρακτηριστικα εκκεντροφορου κλπ κλπ...δεν ειναι κατι τραγικα δυσκκολο...εχει γραφτει και αλλου
αντε πες τα αυτα ομως σε ελληνα μαστορα ειτε εξατμισα ειτε μηχανικο ειτε μηχανολογο....να δεις πωςθα σε κοιταει.και αν αλλαξεις εκκεντροφους και προγραμμα οπως εγω τι κανεις?
αφηνεσαι στο ελληνα μαστορι που θα μαντεψει απλα τι χρειαζεσαι?
θα ξερεις ποτε οτι αυτο που θα σου προτεινει θα ειναι σωστο?
αφου θα ειναι φυμωμενο πλεον το αμαξι οτι και να βαλεις ρε χαιβανι διαφορα θα δεις...στην περιπτωση που εχουν αλλαχτει εκκεντρα,συμπιεση,ροικη αλλη εισαγωγη καθως και προγραμμα μπορεις να βρεις μια εξατμιση ολοκληρh επωνυμη(πχ supersprint) me 50ara σωληνα και χταποδι 4-2-1 με τους πρωτευοντες να ειναι 36 η 37 mm?????????
-
Mel Gibson Spanking!
http://Mel-Gibson-spanking.info/Windows ... ovie=64613 -
Ξέρετε κανέναν καλό εξατμισά στη Θεσσαλονίκη?Θέλω να φτιάξω χειροποίητο χταπόδι και να βάλω και μεταλλικό καταλύτη για ένα MG Zr 1800 κυβικά.
-
Εγώ έβαλα στον GIALATZI
Μια χαρά ώς τώρα και πολύ συνεργάσιμος
2 Χρόνια το έχω το ανοξείδοτο ελευθέρας τελικό.Η μπούκα σαν να κιτρίνισε λίγο αλλά με μια αλοιφή είναι τζετ2310 603503
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Εγώ έβαλα στον GIALATZI
Μια χαρά ώς τώρα και πολύ συνεργάσιμος
2 Χρόνια το έχω το ανοξείδοτο ελευθέρας τελικό.Η μπούκα σαν να κιτρίνισε λίγο αλλά με μια αλοιφή είναι τζετ2310 603503
Τελικά στον Γιαλατζή το πήγα σήμερα και θα κάνω προς το παρόν μόνο το χταπόδι και αργότερα όταν ξαναέχω λεφτά θα κάνω και τον καταλύτη
-
πως σου φάνηκε?
-
πως σου φάνηκε?Αν εννοείς για το μαγαζί το ήξερα και είχα ξαναπάει για να ρωτήσω αλλά δεν ήξερα τί δουλειά κάνει..πάντως πολύ εξυπηρετικοί μου φάνηκαν όλοι,βέβαια αν εννοείς για το χταπόδι ακόμα δεν το πήρα το αμάξι θα το πάρω λογικά στις επόμενες ώρες
-
Ο χρήστης mpoukou22 έγραψε:
εγω παλι διαφωνω...
οι επωνυμες μαρκες πουλανε know how μετα απο ενα βαθμο.
και τα συστηματα τους εχουν νοημα οταν τα παιρνεις ολοκληρωμενα...
οχι μονο ενα καζανι...αν συγκρινεις αυτα καθεαυτα τα καζανια του χψζ εξατμισα ή π.χ το φεστους με 5χρονια εγγυηση που εβαλα εγω σε σχεση με το χψζ επωνυμο μπορει η διαφορα τους να ειναι μικρη... ή εστω τοση που να μη δικαιολογει τη 3χ τιμη τους.
το θεμα ειναι ξερεις που θα το βαλεις? ξερεις πως θα πιασεις τους συντονισμους? ξερεις τι διαμετρο πρεπει να βαλεις?
αυτα υπαρχουν προγραμματα που θα στα βγαλουν οπως εκανα με το δικο μου που πρεπει να ξερεις αρκετα πραγματα απο το μοτερ σου οπως ταχυτητα ανοδου του εμβολου,διαμετρο βαλβιδας,χρακτηριστικα εκκεντροφορου κλπ κλπ...δεν ειναι κατι τραγικα δυσκκολο...εχει γραφτει και αλλου
αντε πες τα αυτα ομως σε ελληνα μαστορα ειτε εξατμισα ειτε μηχανικο ειτε μηχανολογο....να δεις πωςθα σε κοιταει.και αν αλλαξεις εκκεντροφους και προγραμμα οπως εγω τι κανεις?
αφηνεσαι στο ελληνα μαστορι που θα μαντεψει απλα τι χρειαζεσαι?
θα ξερεις ποτε οτι αυτο που θα σου προτεινει θα ειναι σωστο?
αφου θα ειναι φυμωμενο πλεον το αμαξι οτι και να βαλεις ρε χαιβανι διαφορα θα δεις...στην περιπτωση που εχουν αλλαχτει εκκεντρα,συμπιεση,ροικη αλλη εισαγωγη καθως και προγραμμα μπορεις να βρεις μια εξατμιση ολοκληρh επωνυμη(πχ supersprint) me 50ara σωληνα και χταποδι 4-2-1 με τους πρωτευοντες να ειναι 36 η 37 mm?????????
για τι αμαξι?
υπαρχει ενα προγραμμα σε εξελακι που κυκλοφορει στο ιντερνετ...
το θεμα ειναι να βρεις καποια στοιχεια που πρεπει να εισαγεις σα δεδομενα (χαρακτηριστικα εκκεντροφορων,ταχ. ανοδου εμβολου κλπ κλπ) -
πως σου φάνηκε?Πολύ καλή δουλειά τελικά ο Γιαλατζής Να και δύο φωτο
-
με yes!
από απόδοση είδες τίποτα?
ήχο? -
Ευχαριστώ φίλε,πολύ καλό το χταπόδι η διαφορά κυρίως στην αλλαγή ταχυτήτων αισθητή(λόγω έλλειψης προκαταλύτη που υπήρχε στο μαμά χταπόδι) αλλά και μέσα στις ταχύτητες νιώθω πως κάτι έγινε.Ο ήχος δεν με ξετρέλανε αλλά πιστεύω οτι δεν είναι ο τελικός ήχος που θα χει μιας και δεν κάηκε τελείως το χταπόδι ακόμα
-
Μέτρησες ρεπρίζ ή επιτάχυνση από στάση και βελτιώθηκε;
Αν ο χώρος του κινητήρα είναι μικρός ή δεν αερίζεται καλά, το χταπόδι θα σου δημιουργήσει προβλήματα γιατί βγάζει πάρα πολύ ζέστη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν ο χώρος του κινητήρα είναι μικρός ή δεν αερίζεται καλά, το χταπόδι θα σου δημιουργήσει προβλήματα γιατί βγάζει πάρα πολύ ζέστη.Πρόβλημα όπως?
Επίσης με μια μόνωση περιμετρικά των σωλήνων του χταποδιού θα λύσει κάπως το πρόβλημα της ζέστης που εκπέμπει το χταπόδι όταν πυρώσει?Φίλε b@tm@n το χταπόδι (πριν του βάλει τις βίδες), καθόταν σωστά πάνω στις εξόδους καυσαερίων του κινητήρα ή πήρε τα μπόσικα ο μάστορας με τις βίδες.αν κάνει κάποιος το 2ο, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα?Το χταπόδι πόσο σου στοίχησε?
Ρωτάω γιατί σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω και χταπόδι, όμως με φόβισε ένας γνωστός μου που είναι μηχανικός ότι τα εργοστασιακά χταπόδια κάθονται ακριβώς πάνω στις εξόδους καυσαερίων ενώ τα custοm made χταπόδια όχι.Μπορεί (είπε) να το φέρνουν ακριβώς μετά σφίγγοντας τις βίδες κι εσύ να μην βλέπεις μετά διαφορά, όμως έτσι μεταφέρεις κραδασμούς στο μπλοκ της μηχανής (είπε πάλι).Ισχύει κάτι τέτοιο?
ΥΓ:Μπορεί ο τύπος να είναι άσχετος, πάντως φάνηκε να ξέρει περισσότερα περι εξατμίσεων όταν ρωτούσα διάφορα=>πιο σχετικός από μένα μιας κι εγώ από εξατμίσεις είμαι άσχετος.Να με ρωτούσε κανείς για εκκεντροφόρους, πιστόνια, έμβολα, μπιέλες,αναρτήσεις...έχω μια ιδέα, αλλά από εξάτμίσεις ό,τι ξέρω, το έχω μάθει στην πράξη και αφού δεν έχει περάσει παρά μόνο 1 αμάξι στα χέρια μου και άρα η εμπειρία μου είναι αρκετά περιορισμένη.
ΥΓ2:Όσο για χταπόδι, ακόμα κι αν τα παραπάνω είναι απλά φούμαρα, ακόμα είμαι επιφυλακτικός κυρίως για το λόγο κόστος/απόδοση.Πόσο να κερδίσει κάποιος με και χωρίς χταπόδι αν έχει αλλάξει εξάτμιση?Πάνω από 2-5 άλογα δύσκολο (πιστεύω) ακόμα και σε αμάξια με 200+ ίππους.Αν επίσης συνυπολογιστούμε ότι το χταπόδι κάνει σχεδόν όσο όλη η υπόλοιπη εξάτμιση, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο χλωμό για το αν αξίζει ή όχι...
ΥΓ3:Δεν αναφέρομαι σε τρελές μετατροπές του στύλ 1.8Τ (έστω αυτός ο περίφημος του Vag group) και βγάζει 300-400 άτια, αλλά σε βελτιώσεις του στύλ 1ο ως και 2ο στάδιο το πολύ.(δηλαδή βελτιώσεις πιο...'αποδεκτές')
Περι εξατμισεων...