-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Ενα τελικο οταν εχουμε ολοκληρη εξατμιση απο χταποδι μεχρι πισω ειναι αναγκαιο για αποδοση ή απλα κοβει θορυβο???Επισης μια πολυ ελευθερη εξατμιση κανει κακο στο μοτερ? π.χ. στις βαλβιδες??
Η εξάτμιση δεν είναι ένα αξεσουάρ που το αγοράζεις και το κολλάς στον κινητήρα και καθάρισες. Θέλεις να συνεργάζεται με τον κινητήρα για τη μέγιστη απόδοση. Έτσι πρέπει να το δεις. Και όπως πάντα σε οποιαδήποτε αλλαγή κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Όλα παίζουν ρόλο, η σχεδίαση, το μήκος, τα πάχη, τα υλικά, οι κολλήσεις, τα καζανάκια, ο καταλύτης.....
Σε νοιάζει να τοποθετήσεις μια εξάτμιση που να αποδίδει επαρκώς σε όλο το εύρος στροφών ενός κινητήρα με κάποια προτίμηση σε κάποιες στροφές, να μην κάνει φασαρία, να χωράει χωρίς μετατροπές κλπ κλπ.
Μια πολύ ελεύθερη εξάτμιση είναι γενικά καλό πράμα σε τούρμπο (για να αδειάζει χωρίς αντιστάσεις η τουρμπίνα) αλλά όχι και τόσο για ατμοσφαιρικό κινητήρα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Συνήθως θέλεις μια κάποια backpressure για να μην αδειάζουν πολύ οι κύλινδροι στις χαμηλομεσαίες στροφές.Έστω ένα καζανάκι καλό είναι να βάλεις γιατί αλλιώς η φασαρία που θα προκαλείς θα είναι εκκωφαντική και θα ενοχλεί όχι μόνο τους άλλους αλλά κι εσένα.... και βέβαια θα σε γράψουν, δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος.
-
Ο χρήστης arismegane έγραψε:
γεια σας παιδια...ειμαι καινουργιος στο forum...εχω ενα Renault Megane ii 1.6 16v φοραει βαρελακι BMC-CDA μεσαιο Racing και τελικο group N με αποληξη Twister μπουκα....σκεφτομαι να του βαλω εκκεντροφορους...θελω να μου πειτε συμβουλες, τιμες...και ποσα Hp θα παρω...
Σας ευχαριστω!αν εχεις υδραυλικα ωστηρια αν και δεν ξερω τι προφιλ εχει ο εκκεντροφορος εισαγωγης και τι ο εξαγωγης μην βαλεις εκκεντρα εως 260 μοιρες δεν κερδιζεις τιποτα.
αν θες ρελαντι ασταθες και εχεις καλο προγραμματιστης εως και 12+ μπορεις και πραπανω αναλογα τι μοιρες θα βαλεις...αλλα πας σε 272+ μοιρες...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενα τελικο οταν εχουμε ολοκληρη εξατμιση απο χταποδι μεχρι πισω ειναι αναγκαιο για αποδοση ή απλα κοβει θορυβο???
Επισης μια πολυ ελευθερη εξατμιση κανει κακο στο μοτερ? π.χ. στις βαλβιδες??
Η εξάτμιση δεν είναι ένα αξεσουάρ που το αγοράζεις και το κολλάς στον κινητήρα και καθάρισες. Θέλεις να συνεργάζεται με τον κινητήρα για τη μέγιστη απόδοση. Έτσι πρέπει να το δεις. Και όπως πάντα σε οποιαδήποτε αλλαγή κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Όλα παίζουν ρόλο, η σχεδίαση, το μήκος, τα πάχη, τα υλικά, οι κολλήσεις, τα καζανάκια, ο καταλύτης.....
Σε νοιάζει να τοποθετήσεις μια εξάτμιση που να αποδίδει επαρκώς σε όλο το εύρος στροφών ενός κινητήρα με κάποια προτίμηση σε κάποιες στροφές, να μην κάνει φασαρία, να χωράει χωρίς μετατροπές κλπ κλπ.
Μια πολύ ελεύθερη εξάτμιση είναι γενικά καλό πράμα σε τούρμπο (για να αδειάζει χωρίς αντιστάσεις η τουρμπίνα) αλλά όχι και τόσο για ατμοσφαιρικό κινητήρα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Συνήθως θέλεις μια κάποια backpressure για να μην αδειάζουν πολύ οι κύλινδροι στις χαμηλομεσαίες στροφές.Έστω ένα καζανάκι καλό είναι να βάλεις γιατί αλλιώς η φασαρία που θα προκαλείς θα είναι εκκωφαντική και θα ενοχλεί όχι μόνο τους άλλους αλλά κι εσένα.... και βέβαια θα σε γράψουν, δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος.
Επειδή η ροή στην εξάτμιση έρχεται με παλμούς, αν το τελικό καζανάκι δεν έχει αρκετό ΟΓΚΟ για το μέγεθος του κινητήρα τότε είναι σα να βάζεις μια τάπα στην εξάτμιση. Καλύτερα σκέτη σωλήνα παρά μικρό σε όγκο καζανάκι.
-
Σωστά και το καζανάκι μέγεθος, υλικά, τενολογία κλπ πρέπει και αυτά να ταιριαστούν με το υπόλοιπο σύστημα εξαγωγής και τον κινητήρα.
Σήμερα χάζευα την εξάτμιση ενός Yugo. Μιλάμε είχε πάχος τέτοιο που θύμιζε σωλήνα υδραυλικού,τον απλό το χάλκινο για το νερό, αναρωτιέμαι αν θα χώραγε ο αντίχειράς μου εκεί μέσα.... και έχω μικρό χέρι και λεπτά δάχτυλα..!! Καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε πια...
-
Πριν τον καταλυτη μπαινει το σπιραλ ετσι;
Οταν κινουμαι με ταχυτητα οποιαδηποτε 2η,3η,4η,5η και σε ενα ευρος απο 2.000στρ.-4.000στρ. ακουγεται σαν να εχω σκασμενη εξατμιση ακριβως απο κατω μου στο σπιραλ δηλαδη απο 2.000στρ,-4.000στρ. τα καυσαερια τα ξεφυσαει ο σπιραλ δεν ξερω δημιουργει back pressure o καταλυτης και τα ξεφυσαει σε αυτο το ευρος στροφων στο σπιραλ;(Αυτο που περιγραφω παραπανω εχει διαπιστωθει και απο μηχανικο και απο τους εξατμισταδες)
Αλλαξα στο συνολο 3 ιμιτασιον σπιραλ και δεν αλλαξε τιποτα πιστευω δεν να μην ειναι θεμα κακης ποιοτητας σπιραλ τελικα παροτι εκει εντοπιζεται ο θορυβος
Λετε ο υποπτος να ειναι ο εργοστασιακος κεραμικος καταλυτης που κανονικα βγαζει καρτα καυσαεριων
Σκεφτομαι αν βαλω στη θεση του σπιραλ τον καταλυτη και μετα το σπιραλ μηπως και αποφευγουμε το 'back pressure' ας το πουμε
Καμια ιδεα;
Σας εχει συμβει κατι τετοιο; -
Αν κανει σαν να κροταλιζει ειναι το σπιραλ τετοιο και ειναι φυσιολογικο αν πραγματι ξεφυσαει τοτε δεν ξερω.
Το σπιραλ ειναι εκει για να αποσβενει τους κραδασμους και να μην τους δεχεται ο καταλυτης αν το βαλεις μετα τοτε μην το βαλεις καθολου. -
Οχι δεν κροταλιζει
Μου ξεφυσαει καυσαερια οταν εχω κουμπωμενη ταχυτητα στο κιβωτιο και στις 2.000-4.000 μετα τις 4.000 δεν φανταζεσαι ποσο αθορυβο γινεται
Προτεινεις να βγαλω το σπιραλ και να βαλω σωληνα στη θεση για να δω καποια διαφορα;
http://www.mgf.ultimatemg.com/group2/common_problems/mgf_flexipipe.htm
Στα αγγλικα φορουμ προτεινουν την παραπανω λυση
Τι να κανω; -
Αν το ξεφυσάει σημαίνει διαρροή αυτό σημαίνει ότι το εύκαμπτο αυτό τμήμα έχει χαλάσει και θέλει αντικατάσταση ή ότι η σύνδεση χάνει (στο έβαλαν κακά και χαλάρωσε).
Αν το θέμα επανέρχεται μετά την αντικατάσταση αλλά όχι αμέσως μπορεί να φταίνε οι βάσεις κινητήρα. Αν έχουν φαγωθεί και οι τζόγοι έχουν αυξηθεί πολύ σημαίνει ότι το εύκαμπτο κομμάτι τρώει πολύ περισσότερα ζόρια από όσα πρέπει οπότε η αντοχή του θα είναι πολύ μικρή και ακόμα μικρότερη υποθέτω με τις απομιμήσεις.
Αν όμως το πρόβλημα επανέρχεται αμέσως μετά την αντικατάσταση είναι περίεργο... αν και τα χλμ είναι λογικά δες τον καταλύτη, μπορεί να ασκεί μεγάλη αντίσταση άσχετα αν περνάει έλεγχο καυσαέριων. Συνήθως ανοίγουν ένα παραθυράκι και ελέγχουν οπτικά το εσωτερικό του.
Είμαι εναντίον του να καταργήσεις το εύκαμπτο τμήμα, απλά θα ζορίσεις άλλα πολύ ακριβότερα και πολυπλοκότερα πράματα.... -
Αν όμως το πρόβλημα επανέρχεται αμέσως μετά την αντικατάσταση είναι περίεργο... αν και τα χλμ είναι λογικά δες τον καταλύτη, μπορεί να ασκεί μεγάλη αντίσταση άσχετα αν περνάει έλεγχο καυσαέριων. Συνήθως ανοίγουν ένα παραθυράκι και ελέγχουν οπτικά το εσωτερικό του.
Είμαι εναντίον του να καταργήσεις το εύκαμπτο τμήμα, απλά θα ζορίσεις άλλα πολύ ακριβότερα και πολυπλοκότερα πράματα....Οπως το περιγραφεις παραπανω ακριβως γινεται εχω βαλει 2 ιμιτασιον σπιραλ και απο τις 2.000-4.000στρ. βγαζει φουλ θορυβο απο το σπιραλ
Και μαλλον 'βρωμαει' κατι σε θεμα καταλυτη οπως το ειπες να εχει λιωσει-παραμορφωθει αλλιως δεν δικαιολογειται 2 καινουρια σπιραλ και να δημιουργει τοσο πιεση και θορυβο στο σπιραλ
Να υποθεσω τοτε οτι στο κομματι του σπιραλ αν βαλει ο εξατμιστας απλη σωληνα το αυτοκινητο επιτοπου δεν θα παιρνει μπρος καθολου και θα μπορουμε να πουμε οτι φταιει 100% καταλυτης και οχι καποιο βουλωμενο μεσαιο καζανι,αλλα προς καταλυτη μερια μου βρωμαει η υποθεση!
Αρα και στο ρελαντι θα ξεφυσαει το σπιραλ με λιγοτερο πιεση αλλα δεν φτανει στο αυτι μου και κορυφωνεται μεταξυ 2.000-4.000στρ. που ο κινητηρας δουλευει με υψηλα ποσοστα οξυγονου -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μέτρα την υποπίεση (vacuum) του κινητήρα. Από τον τρόπο που ανεβαίνει η υποπίεση μόλις αφήσεις το γκάζι μπορείς να διαπιστώσεις αν η εξάτμιση είναι βουλωμένη.Εμπειρικα πως μπορεις να δεις την αυξηση της υποπιεσης? Υπαρχει καποιο συμπτωμα?
-
Όταν κλείνεις το γκάζι αντί να τινάζεται η βελόνα του οργάνου στο τέρμα, ανεβαίνει σιγά-σιγά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν κλείνεις το γκάζι αντί να τινάζεται η βελόνα του οργάνου στο τέρμα, ανεβαίνει σιγά-σιγά.Χωρις οργανο λεω. Εμπειρικα, βασει καποιου συμπτωματος, πχ κομπιασμα
-
Στο ρελαντι ας πουμε αν βαλω ενα πανι στο τελικο καζανι θα πρεπει να σβησει ο κινητηρας κανονικα, η με αυτη την κινηση παιρνουμε αλλες ενδειξεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
2 μπούκες έχει ακόμα και ένα civic, ένα supercar πρέπει να έχει 4:
Ή ZR1 είναι the real-deal λοιπόν :
Οι μηχανισμοί πάνω από τις μπούκες τί είναι?
Νομίζω ότι είναι μετασχηματιστές με μπουζάκια για καγκούρικα φλογίδια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πεταλούδες ώστε να ελευθερώνονται οι εξατμίσεις όταν πρέπει. -
Πρώτο ποστ της προηγούμενης.
-
Κλαπέτο λέγεται
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κλαπέτο λέγεταιAυτα τα βαρελακια που βλεπουμε λεγονται actuators ;
-
Nαι!
-