-
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
... πειτε μου καμια οικονομικη εξατμιση-τελικο για λιγο ηχο ...τι λετε αξιζει??Αν είναι μόνο για ήχο μπορείς να ανοίξεις μερικές τρύπες στο τελικό που έχεις τώρα.... απόλυτα οικονομική λύση με μηδενικό κόστος! Ξεκινάς με ένα τρυπάνι 3-4 χιλιοστά και ανοίγεις τρύπες στο εμπρός μέρος του τελικού (δοκίμασε και στο πίσω θα κάνει διαφορετικό ήχο οπότε διαλέγεις όποιο συνδυασμό θέλεις). Για κάθε τρύπα που ανοίγεις δοκιμάζεις το αυτοκίνητο σε διάφορες συνθήκες και συνεχίζεις μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις... ή να σου μείνει το τελικό στο χέρι οπότε πας και παίρνεις κάποιο άλλο!
-
δε θελω να το κανω αυτο γιατι μπορει να το μετανιωσω μεθαυριο και να ξαναπερασω την μανισια... μπορω να δωσω 50-60 ευρω(εστω και για μεταχειρισμενη)
-
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
δε θελω να το κανω αυτο γιατι μπορει να το μετανιωσω μεθαυριο και να ξαναπερασω την μανισια... μπορω να δωσω 50-60 ευρω(εστω και για μεταχειρισμενη)Βαλτα βενζινη καλυτερα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δε θελω να το κανω αυτο γιατι μπορει να το μετανιωσω μεθαυριο και να ξαναπερασω την μανισια... μπορω να δωσω 50-60 ευρω(εστω και για μεταχειρισμενη)
Βαλτα βενζινη καλυτερα
Ποσο δίκιο έχεις...
Boys, εχω ερωτήσεις, σχετικες μεταξύ τους...
-
πώς θα καταλάβω αν η εξάτμισή μου έχει τρύπα και χανει απο κάπου? Σημειωτέον μιλαμε για μικρή τρυπα, δεν εχει αλλαξει ο θόρυβος του αυτοκινητου. Υπάρχει κανενας εύκολος-αξιόπιστος τρόπος για άσχετους?
-
Πως θα καταλάβω αν ο καταλύτης τα έχει πάιξει-χαλασει-κομματιαστει-πεθάνει κλπ? Αναβει λαμπακι συνεχεια για 'Main catalyst below threshold' αλλα οι μετρήσεις στα καυσαέρια βγαίνουν μαι χαρά. Να το αγνοήσω?
Τα δύο ερωτήματα σχετίζονται μεταξύ τους και με αλλο ποστ που έκανα για φαινομενικα μεγαλύτερη κατανάλωση... το λαμπακι μπορει να οφείλεται σε τρυπα στην εξατμιση πριν τον 2ο αισθητήρα... πως θα το καταλάβω? Ηδη εχω αλλαξει το έυκαμπτο κομμάτι της, υποτιθεται ήταν διαλυμένο....Να βαλω κανα καπνογόνο μεσα και να βουλώσω την εξάτμιση να δω αν χάνει απο πουθενα? Σε ποιον να απευθυνθώ?
-
-
αν ο καταλυτης δεν εχει αντικατασταθει ποτε, το αυτοκινητο εχει πανω απο 120.000χλμ, εχεις αυξημενη καταναλωση καυσιμου
τοτε προτεινω αντικατασταση του καταλυτη, η δομη του ειναι απο κεραμικο υλικο και σχεδιασμενος οπως ενα μελισσι αυτο το υλικο συνηθως απο υψηλες θερμοκρασιες, ακαυστες βενζινες, πολλα χιλιομετρα 'λιωνει'-φραττει -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βαλτα βενζινη καλυτερα
Ποσο δίκιο έχεις...
Boys, εχω ερωτήσεις, σχετικες μεταξύ τους...
-
πώς θα καταλάβω αν η εξάτμισή μου έχει τρύπα και χανει απο κάπου? Σημειωτέον μιλαμε για μικρή τρυπα, δεν εχει αλλαξει ο θόρυβος του αυτοκινητου. Υπάρχει κανενας εύκολος-αξιόπιστος τρόπος για άσχετους?
-
Πως θα καταλάβω αν ο καταλύτης τα έχει πάιξει-χαλασει-κομματιαστει-πεθάνει κλπ? Αναβει λαμπακι συνεχεια για 'Main catalyst below threshold' αλλα οι μετρήσεις στα καυσαέρια βγαίνουν μαι χαρά. Να το αγνοήσω?
Τα δύο ερωτήματα σχετίζονται μεταξύ τους και με αλλο ποστ που έκανα για φαινομενικα μεγαλύτερη κατανάλωση... το λαμπακι μπορει να οφείλεται σε τρυπα στην εξατμιση πριν τον 2ο αισθητήρα... πως θα το καταλάβω? Ηδη εχω αλλαξει το έυκαμπτο κομμάτι της, υποτιθεται ήταν διαλυμένο....Να βαλω κανα καπνογόνο μεσα και να βουλώσω την εξάτμιση να δω αν χάνει απο πουθενα? Σε ποιον να απευθυνθώ?
- βουλωνεις το τελικο με την παλαμη σου και κοιτας να δεις αν θα ακουσεις καποιο φυσημα.
2)θα πρεπει να παρατηρησεις αν ακους καποιους περιεργους μεταλλικους ηχους,σκασιματα, ή σαν να εχεις χαλικια μεσα στην εξατμιση.
Επισης αν το ανεβασεις σε ανυψωτικο και χτυπωντας την εξατμιση με το χερι παλι θα δεις αν εχει σπασει κατι μεσα.Ευκαιρια να βαλεις εναν πιο ελευθερο μεταλλικο καταλυτη!
-
-
.- πώς θα καταλάβω αν η εξάτμισή μου έχει τρύπα και χανει απο κάπου? Σημειωτέον μιλαμε για μικρή τρυπα, δεν εχει αλλαξει ο θόρυβος του αυτοκινητου. Υπάρχει κανενας εύκολος-αξιόπιστος τρόπος για άσχετους?
Πας σε χώμα και βάζεις κάποιον να δίνει ξερογκαζιές.Αν σηκωσεις...κουρνιαχτό, κάπου είναι τρύπια!!!
-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
.
- πώς θα καταλάβω αν η εξάτμισή μου έχει τρύπα και χανει απο κάπου? Σημειωτέον μιλαμε για μικρή τρυπα, δεν εχει αλλαξει ο θόρυβος του αυτοκινητου. Υπάρχει κανενας εύκολος-αξιόπιστος τρόπος για άσχετους?
Πας σε χώμα και βάζεις κάποιον να δίνει ξερογκαζιές.Αν σηκωσεις...κουρνιαχτό, κάπου είναι τρύπια!!!
Με το κρυο που κανει δεν ειναι δυσκολο να δεις τα καυσαερια .
-
Η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι συμβατή με μπουκωμένο καταλύτη. Ο οποίος αν δεν είναι δηλητηριασμένος αλλά μόνο μπουκωμένος σε απλή μέτρηση θα δείχνει μια χαρά γιατί τα λίγα αέρια που περνάνε χωρίς φορτίο μπορεί να τα καθαρίσει. Σε άλλες συνθήκες όμως σίγουρα θα βγαίνουν περίεργα πράματα οπότε για να σου λέει μόνο του ότι κάτι τρέχει ίσως να τρέχει κάτι.... Τα σύγχρονα αυτοκίνητα με αισθητήρες πριν και μετά τον καταλύτη μπορούν να καταλάβουν αν κάτι δεν πάει καλά.
Ο εξατμισάς ανοίγει ένα παράθυρο (με την οξυγονοκόλληση τρώει ένα τετραγωνάκι) και μαζί κοιτάτε μέσα τις κυψέλες. Το πιθανότερο είναι να είναι σπασμένες και να κουνιούνται ή μερικά λιωμένες. Αν ήταν δηλητηριασμένες δε θα έβγαιναν καλά τα καυσαέρια.
Αντικαθιστάς τον καταλύτη με άλλον, καλύτερα μεταλλικό (αντί για κεραμικό) και λίγο πιο ελεύθερο (πχ 200 αντί 300 τρύπες ανά τετραγωνική ίντσα) και θα έχεις αυξημένη απόδοση, αυξημένη αντοχή σε κακές βενζίνες και ίσως και λίγο θόρυβο όταν γκαζώνεις. -
OK, ευχαριστω για τις απαντήσεις....
ΠΟΣΑ να περιμενω να ακουσω αν μιλαμε για αλλαγή καταλύτη?
Το νουμερο που ξερω απο αντιπροσωπεια ειναι 600+, παει μαζι με την πολλαπλή.... δεν εχω τοσα... -
OK, ευχαριστω για τις απαντήσεις....ΠΟΣΑ να περιμενω να ακουσω αν μιλαμε για αλλαγή καταλύτη?
Το νουμερο που ξερω απο αντιπροσωπεια ειναι 600+, παει μαζι με την πολλαπλή.... δεν εχω τοσα...πχ:
http://www.ebay.co.uk/itm/2-MagnaFlow-200-cell-Metallic-Sports-Cat-91004M-/260817502244?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cb9ef4024
υπολογισε και κανα 30ρι τοποθετηση. -
OK, ευχαριστω για τις απαντήσεις....ΠΟΣΑ να περιμενω να ακουσω αν μιλαμε για αλλαγή καταλύτη?
Το νουμερο που ξερω απο αντιπροσωπεια ειναι 600+, παει μαζι με την πολλαπλή.... δεν εχω τοσα...για τι μαρκα μιλαμε;
υπαρχουν πολλες ποιοτικες aftermarket οπως bosal,walker,imasaf,magnetti marreli,klarius -
s3,
Ειδα το magnaflow που παραθετεις και εχω δει και στο site της εταιριας πολυ φτηνους. το θεμα ειναι οτι κανουν σαφη διαχωρισμο για καταλυτες για την καλιφορνια που ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα και για τις υπολοιπες πολιτειες που δεν τους νοιάζει τιποτα.
Εγω τι να επιλεξω? Μπορω να παρω ένα generic και να παω να τον βάλω έτσι χύμα? τι emissions θα βγάζει απο πίσω μετά? θα σβησει το λαμπάκι ή θα εχω παλι τα ίδια? ή τελικα ειναι πιο απλα τα πράγματα απο ότι νομίζω?
Εχεις αλλαξει εσυ καταλύτη?r200
ειδα τις εταιριες, klarius που εχei καταλογο και μια αλλη δεν εχουν το δικο μου ακριβως μοντελο Accent 2001, 1500 cc, 102hp το εχουν με 80 ή 90 αλογα, προφανως ότι κυκλοφορησε στη χωρα τους ή την Αγγλια. και παλι έχω ερωτηματικα.Κανενας εξατμισας που να εχετε εμπειρια και να μην ειναι 'φιλαρακο θα στο κανω τζαμι, θα παρεις 8 αλογα' κλπ
-
trident1971, αυτοι οι καταλυτες που παρεθεσα πωλουνται στο uk οποτε δεν υπαρχει προβλημα, νομιζω ειναι euro3, μπορεις να τους ρωτησεις αν θες.
Και στην ελλαδα εναν τετοιο καταλυτη το βρικεις σε εξατμισα γυρω στο 100ρικο, πχ americat κλπ.
Γενικα υπαρχουν οι φθηνομαρκες οπως americat,magnaflow,vik, που κυμαινονται εκει γυρω σε τιμη και μετα υπαρχουν και οι HJS, supersprint κλπ που ξεφευγουν σε κοστος, αλλα και αποδοση, διαρκεια κλπ.
αν πας σε εναν εξατμισα και ξερεις τι θελεις και απιτησεις να φτιαξεις αυτο που θες εσυ, δε νομιζω να εχεις προβλημα.Προσοχη στις κολλησεις
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βαλτα βενζινη καλυτερα
Είπε ο βενζινάς....
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
trident1971, αυτοι οι καταλυτες που παρεθεσα πωλουνται στο uk οποτε δεν υπαρχει προβλημα, νομιζω ειναι euro3, μπορεις να τους ρωτησεις αν θες.
Και στην ελλαδα εναν τετοιο καταλυτη το βρικεις σε εξατμισα γυρω στο 100ρικο, πχ americat κλπ.
Γενικα υπαρχουν οι φθηνομαρκες οπως americat,magnaflow,vik, που κυμαινονται εκει γυρω σε τιμη και μετα υπαρχουν και οι HJS, supersprint κλπ που ξεφευγουν σε κοστος, αλλα και αποδοση, διαρκεια κλπ.
αν πας σε εναν εξατμισα και ξερεις τι θελεις και απιτησεις να φτιαξεις αυτο που θες εσυ, δε νομιζω να εχεις προβλημα.Προσοχη στις κολλησεις
- Θελω να σβησει το λαμπακι που αναβει για καταλύτη, και
- ταυτοχρονα να μην ειμαι αληταράς Νεοέλληνας που εκπέμπει καυσαέρια 'πανβρώμικα' γιατι δεν τον νοιάζει.
Υπάρχει λυση για το λαπάκι με ενα spacer που του βάζουν υποτίθεται... αλλα δεν ικανοποιει την δευτερη συνθήκη.
Μόνο αυτά θελω.Κολλησεις δυστυχώς ότι κανει ο μαστορας.
-
Να πάρεις μοντέλο που να καλύπτει την euro κατηγορία του αυτοκινήτου σου.
-
200-250E κοστιζουν οι επωνυμοι aftermarket που σου παρεθεσα παραπανω ειναι γερμανικοι-ιταλικοι με ευρωπαικες προδιαγραφες
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βαλτα βενζινη καλυτερα
Είπε ο βενζινάς....
-
Ελαβα απαντήσεις ευχαριστώ!
Περι εξατμισεων...