-
Όχι, δεν το δανείζω!
Και είμαι τόσο ψείρας, και καλά κάνω, που την Παρασκευή θα πάω σε ξενοδοχείο για μια εκδήλωση της εταιρίας που εργάζομαι, και θα πάω με ταξί: Γιατί; Δεν θέλω να το βρώ γρατζουνισμένο αν παρκάρω στο δρόμο και δεν το βάζω στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου για να μην το οδηγήσουν οι παρκαδόροι!
(Έχω δουλέψει σε γκαράζ, βράδυ, δεύτερη δουλειά το 1990, και ξέρω τι γίνεται! Εκεί έμαθα πόσο εύκολα γυρίζει η Junior και η 75, πως 'στρώνεις' με λάστιχο τις ανηφόρες των υπογείων και πως δουλεύει το ABS σημαδεύοντας τη μάντρα με BMW 325ix! Επίσης πως παρκάρεις με 'το αυτί' για να χωρέσουν περισσότερα αυτοκίνητα!) -
Λένε πως,όταν κάποιος δανείζεται αμάξι,είτε το προσέζει πάρα πολύ είτε δεν το προσέχει καθόλου.
Εξάλλου,θα έχετε ακούσει να λένε για κάποιον που οδηγάει άτσαλα ξένο αμάξι 'τι το νοιάζει;δικό του είναι;'. -
Δανείζω τα ΠΑΝΤΑ (γυναίκας συμπεριλαμβανομένης, εφ 'όσον συναινεί εγώ θα την εμποδίσω?) εκτός από βιβλία όπου γίνομαι αρκετά σχολαστικός σε περιπτώσεις σπανίων και δη σκακιστικών όπου πλέον γίνομαι τερατωδώς ψείρας...(είναι όμως καθαρά ζήτημα δυσκολίας εξεύρεσης)
Χαλαρά αυτοκίνητο σε φίλους αν και ομολογώ ότι η αστική ευθύνη που φέρει ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση ατυχήματος με φοβίζει λίγο...Μπορείς να βρεθείς να πληρώνεις μια ζωή απ' το πουθενά...Το αυτοκίνητο φυσικά και είναι μέσο διασκέδασης και απόλαυσης αλλά δεν παύει να είναι άψυχο και αντικαθίσταται εύκολα από άλλο...Αν είναι αντίκα ή δεν υπάρχει πλέον ή, ή πάω πάσσο...Διαφωνώ με αυτούς που ξεπουπουλιάζονται για να πάρουν ένα αμάξι που αν πάθει κάτι θα πάθουν οι ίδιοι καρδιακή προσβολή από την οικονομική καταστροφή...Το αμάξι πρέπει να κοστίζει τόσο ώστε ακόμα και σε περίπτωση ολικής καταστροφής του να αποτελεί απλώς ένα οικονομικό χτύπημα... Πρέπει όμως να είναι ανεκτό (λίγοι σκέφτονται τί θα συμβεί αν το καμάρι τους γίνει παλιοσίδερα και τί σημαίνει οικονομικά και κατ'επέκταση ψυχολογικά γι αυτούς)...Δεν μπορώ να ζω με το άγχος τί θα πάθει το αυτοκίνητό μου...Θεωρώντας ότι οδηγώ πάνω κάτω όπως όλοι οι φίλοι μου (+ ότι όλοι οι φίλοι θα προσέξουν το ξένο άμάξι περισσότερο από μένα ακριβώς γιατί δεν είναι δικό τους) οι πιθανότητες ζημιάς στο αμάξι είναι ίδιες ή μάλλον λιγότερες από όταν οδηγώ εγώ...Δεν πάω ποτέ κόντρα στις πιθανότητες ...Μάλλον όμως οι περισσότεροι εκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες εξαιρετικά παραπάνω από των άλλων. πράγμα που συνήθως δεν είναι αλήθεια και κυρίως σε συνθήκες φυσιολογικής και όχι οριακής οδήγησης...
Άρα βοηθάω ή απλά διευκολύνω με οποιοδήποτε υλικό μέσο μπορώ κάθε φίλο χωρίς ενδοιασμούς είτε δανείζω αυτοκίνητο, σπίτι ή λεφτά...Δεν μπορώ να προσωποποιήσω κανένα άψυχο υλικό αγαθό και τέλος δεν θεωρώ ότι κινδυνεύει λιγότερο το αυτοκίνητό μου στα χέρια μου...(μη μου αναφέρετε περίπτωση τελείως κουλού οδηγού, εκεί τί να πω ίσως και να το σκεφτόμουνα, αλλά δεν έχω γνωρίσει κανένα τέτοιο) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...
Άρα βοηθάω ή απλά διευκολύνω με οποιοδήποτε υλικό μέσο μπορώ κάθε φίλο χωρίς ενδοιασμούς είτε δανείζω αυτοκίνητο, σπίτι ή λεφτά...Τώρα που το σκέπτομαι, χρειάζομαι επειγόντως καμιά εκατοστή χιλιάρικα, μήπως μπορεί κανένας να βοηθήσει;
-
Τώρα που το σκέπτομαι, χρειάζομαι επειγόντως καμιά εκατοστή χιλιάρικα, μήπως μπορεί κανένας να βοηθήσει;
Αν είναι δρχ, ευχαρίστως ...Αν είναι ευρώ (€) θα ζοριστώ
-
Συμφωνώ μαζί σου koutsan, απλά φοβάμαι μην τύχει η 'κακιά στιγμή' (η 'σωστή στιγμή' κατά τον νόμο του Μέρφι) στον άνθρωπο που του δανείζεις. Κατά τ'άλλα, νομίζω ότι αν το άτομο έχει τις βασικές οδηγικές ικανότητες και δεν πάμε για κόντρες, μπορεί να το οδηγήσει. Με εμένα όμως μέσα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Δανειζετε το αυτοκινητο σας;