-
Παρασκευή και 13 σήμερα. Αντίστοιχη ημέρα θα είναι η έναρξη των Ολυμπιακών
-
[list:3utlv0mz]Για αλλη μια φορα ο Ελληνας καθισμενος στον καναπε περιμενει το θαυμα του ενος λεπτου απ τους παντες, εκτος απ το να συμετασχει ο ιδιος.Ειναι αδιαονητο να παρακολουθει καποιος στο δελτιο ειδησεων πανω απο μια ωρα για μια χιονισμενη Αθηνα.Αμφιβαλω αν απ τους ερωτηθεντες οδηγους για λογους εντυπωσιασμου, το ενα δεκατο απ αυτους εχει αλυσιδες στο αυτοκινητο του.[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Ειναι αδιανοητο να φορτωνεο ο ΚΑΦΡΟΣ νταλικερης 30 τονους ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τι θα ακολουθησει τις επομενες ωρες και τη στιγμη που ριχνει το καταπετασμα να απαιτουν ΟΛΟΙ απο ενα εκχιονιστικο μπροστα τους, οπως επισης για τα λεοφωρεια.[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Τα τελευταια 50 χρονια ποσες φορες ηρθε σ αυτη την θεση η Αττικη?Τι πρεπει δηλ να κανει το κρατος?Να σας αγορασει απο 40 γκρειντερ για καθε περιοχη θετοντας τα σε αναμονη για μια φορα καθε 30 χρονια?[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Στην Μακεδονια το φαινομαινο ειναι συνηθισμενο σχεδον σε ετησια βαση, οι ανθρωποι ομως ειναι εξοπλισμενοι καταλληλα και τα βγαζουν περα.Δεν ειδα ομως στα οχτωμιση μιαμιση ωρα δελτιο μονο για το χιονια στην Μακεδονια.Και στο κατω κατω ρε παιδια, αμα δεν τομπορουν το ρημαδι στο χιονι τι το κουνανε?[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Στο εξωτερικο, σε περιπτωσεις πανικου, οπως πλημηρες κλπ κλπ ο καθε πολιτης αναλαμβανει τις υποχρεωσεις του.Δεν βριζει το Θεο, το κρατος τον γειτονα, τα σκυλια και δεν ξερω γω τι αλλο.Αν θελουμε ως λαος το καλυτερο πρεπει πρωτα να δωσουμε το ελαχιστο για τον εαυτο μας.Δεν ειδα κανεναν απ αυτους που βγαινουν στα οχτωμιση και βριζουν τους παντες να καθαριζουν το πεζοδρομιο τους.Θα σπασουν το κεφαλι τους και θα τους φταιει η θεομηνια.Στην Γερμανια εχει προστιμο για οσους δεν εχουν καθαρο το πεζοδρομιο, και θα ειναι υπευθυνος ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας εαν καποιος πεζος παθει ατυχημα.Εδω ομως ειπαμε, αραχτοι στον καναπε η φραπεδια τεζα και η κριτικη επι παντος επιστητου.Η παγωνια μπορει να κρατησει 25 μερες.Ποιος περιμενετε να σας καθαρισει τα πεζοδρομια?Ο Νομαρχης με τον κασμα και το φτυαρι?[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Εκτος κι αν πρεπει να κανουμε κι εμεις το συστημα θερμανσης των δρομων σαν κι αυτο που εχει η Μοσχα!!!Ε ας ειναι για μια φορα στα 30 χρονια, αρκει ο Αθηναιος να μην ερθει ΠΟΤΕ σε δυσκολη θεση!!!![/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Χτιζουμε στα ρεματα και εχουμε την απαιτηση να μας αποζημιωσει το κρατος.Εμ νταης εμ νταβατζης, αντι να τους χωσουν και μεσα κι ολας.Ναι η πολιτεια εχει ευθυνες, γιατι πχ στο σπιτια που ειναι χτισμενα στα ρεματα δεν εχει κανει τον καταλληλο ελεγχο πριν εκδοσει την αδεια.Ο ιδιοκτητης ομως ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, και αντι να κρυφτει ζηταει και τα ρεστα.Απο που πηγαζουν ολα αυτα?Δεν ειναι δυνατον να ψηφιζουμε με γνομωνα τα προσωπικα μας συμφεροντα αγνοωντας για το κοινωνικο συνολο, και απ την αλλη να εχουμε απαιτησεις διαφορετικες απ την λογικη με την οποια ψηφισαμε.[/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Μας γραφει ο μπατσος για αλκοτεστ, του λεμε 'γιατι δεν γραφεις τον αλλον' κοκ κοκ.Αυτη την στιγμη στο STAR ο αλλος ζηταει τα ρεστα για καρφωθηκε στις μπαρες και ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ .Χωστον μεσα καμια βδομαδα να δεις πως αλλαζει νοοτροπια [/list:u:3utlv0mz][list:3utlv0mz]Παει και τελειωσε.............ο Ελληνας δεν βαζει μυαλο!!!![/list:u:3utlv0mz]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2ci1wui7]
Τα τελευταια 50 χρονια ποσες φορες ηρθε σ αυτη την θεση η Αττικη?Τι πρεπει δηλ να κανει το κρατος?Να σας αγορασει απο 40 γκρειντερ για καθε περιοχη θετοντας τα σε αναμονη για μια φορα καθε 30 χρονια?[/list:u:2ci1wui7]Για τα τελευταία 50 δεν ξέρω, για τα τελευταία 2 είναι η δεύτερη, μετά τις 5-6-7 Ιαν. 2002 και έκλεισαν οι ίδιοι δρόμοι στα ίδια ακριβώς σημεία της Αθηνών-Λαμίας
Ας καταλάβουμε ότι ο καιρός έχει αλλάξει και ίσως έχουμε πιο συχνά τέτοια 'ακραία' φαινόμενα.
Φυσικά και φταίνε όσοι πάνε στο άγνωστο χωρίς αλυσίδες, -όσο μπορούν κυκλοφορήσουν ακόμα και με αυτές- φυσικά και φταίνε και αυτοί που τους αφήνουν.
Ξεκίνησα για δουλειά σήμερα, με τις αλυσίδες έτοιμες, παρόλο που μένω δίπλα στη θάλασσα. Μπορούσα να κινηθώ και χωρίς, αλλά όταν όταν είδα να προσπαθούν να ξεκινήσουν με 1η και τέρμα γκάζι, να τσαρουχώνουν τα φρένα, να κολλάνε στον προφυλακτήρα -λες και θα πάνε πιο γρήγορα- και διάφορα άλλα ευτράπελα μέσα σε 1 μόλις χλμ., γύρισα σπίτι. Όχι γιατί δεν μπορούσα εγώ να οδηγήσω, αλλά δεν ήθελα να πάρω το ρίσκο να πέσουν άλλοι Makinnen επάνω μου.
-
ΣΩΣΤΟΣ !!! ο G60POWER
Πέστα , γιατί όλοι είμαστε κριτές των πάντων και όχι βέβαια του εαυτού μας.
Πάντως κριτική και μεγάλη μάλιστα θέλουν και η περίφημη ΑΟ και ο ΑΙΑ
(επιμένω εγώ για τον ΑΙΑ , γιατί ξέρω με στοιχεία τη μεγάλη ευθύνη που έχει) -
δικιο εχετε ολοι παιδια
εμεις ΟΚ υποθετικα μπορουμε να βελτιωθουμε μερα με τη μερα..τα ανθρωποειδη ομως οχι...Οποτε????
Ας προσθεσω κατι:
Ουκρανια: φτωχια ΤΡΑΓΙΚΗ
Κρυο: ΤΡΟΜΕΡΟ
Χιονι: ΕΠΙΣΗΣ
Καθε κατοικος ομως, καθαριζει το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ εμπρος απο το σπιτι του, και σαν να μην εφτανε αυτο, καθαριζει ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ που του αναλογει εμπρος απο το σπιτι του. Βλεπεις μια πολη να αυτοκαθαριζεται λες και εχεις αμολησει στρατιες με εργατες.
Καντε τις συγκρισεις......εδω ο ενας πρεπει να εχει φιλοτιμο και συνειδηση για 1000 κωλοελληνες
ασε που αν τολμησει εδω να κανει κανεις κατι τετοιο θα φαει δουλεμα της αρκουδας
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[list:3qdkbtji]
Τα τελευταια 50 χρονια ποσες φορες ηρθε σ αυτη την θεση η Αττικη?Τι πρεπει δηλ να κανει το κρατος?Να σας αγορασει απο 40 γκρειντερ για καθε περιοχη θετοντας τα σε αναμονη για μια φορα καθε 30 χρονια?[/list:u:3qdkbtji]Για τα τελευταία 50 δεν ξέρω, για τα τελευταία 2 είναι η δεύτερη, μετά τις 5-6-7 Ιαν. 2002 και έκλεισαν οι ίδιοι δρόμοι στα ίδια ακριβώς σημεία της Αθηνών-Λαμίας
Ας καταλάβουμε ότι ο καιρός έχει αλλάξει και ίσως έχουμε πιο συχνά τέτοια 'ακραία' φαινόμενα.
Το μία φορά το χρόνο είναι συχνό;;;
Εδώ έχουμε εθνικές εορτές - αργίες, θρησκευτικές αργίες κλπ κλπ, όταν ΠΡΟειδοποιεί η ΕΜΥ δεν μπορούμε να κανονίσουμε τα ραντεβού και να μείνουμε σπίτι;;
Οφείλει το κράτος να έχει και από μια θερμάστρα σε κάθε πισινό; Έχει λεφτά για ακόμη περισσότερο ξόδεμα η χώρα; Πόσα θα πληρώνουμε ΠΑΓΙΑ κάθε χρόνο για συντήρηση του εκχιονιστικού εξοπλισμού της χώρας μας; Γιατί λοιπόν να μην ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πυροσβεστική μας που είναι το πλέον αναγκαίο και εργατικό σώμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί, τρακαρίσματα, όλα η πυροσβεστική. Είναι λοιπόν σαφώς χρησιμότερο να αγοράσουμε ΕΝΑ υροσβεστικό όχημα, παρά ΔΕΚΑ εκχιονιστικά.
Μην πούμε πόσο καλή επένδυση θα είναι τα εκχιονιστικά αν τα επόμενα 20 χρόνια κάνει τον καιρό που έκανε τα περασμένα 20...
Μα για 1-2-5 μέρες το χρόνο;;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το μία φορά το χρόνο είναι συχνό;;;
Εδώ έχουμε εθνικές εορτές - αργίες, θρησκευτικές αργίες κλπ κλπ, όταν ΠΡΟειδοποιεί η ΕΜΥ δεν μπορούμε να κανονίσουμε τα ραντεβού και να μείνουμε σπίτι;;
Οφείλει το κράτος να έχει και από μια θερμάστρα σε κάθε πισινό; Έχει λεφτά για ακόμη περισσότερο ξόδεμα η χώρα; Πόσα θα πληρώνουμε ΠΑΓΙΑ κάθε χρόνο για συντήρηση του εκχιονιστικού εξοπλισμού της χώρας μας; Γιατί λοιπόν να μην ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πυροσβεστική μας που είναι το πλέον αναγκαίο και εργατικό σώμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί, τρακαρίσματα, όλα η πυροσβεστική. Είναι λοιπόν σαφώς χρησιμότερο να αγοράσουμε ΕΝΑ υροσβεστικό όχημα, παρά ΔΕΚΑ εκχιονιστικά.
Μην πούμε πόσο καλή επένδυση θα είναι τα εκχιονιστικά αν τα επόμενα 20 χρόνια κάνει τον καιρό που έκανε τα περασμένα 20...
Κατ' αρχήν δεν έγραψα ότι είναι συχνό, αλλά ΠΙΟ συχνό απ΄ ότι παλαιότερα και ίσως συχνότερα στο μέλλον.
Αρα αφού δεν έχει το κράτος λεφτά για πέταμα να κλείνουν αεροδρόμια, αττικές οδοί -παρεπιπτόντως είναι τζάμπα σήμερα - εθνικές οδοί -λέμε τώρα- να βγάζουμε το στρατό στο δρόμο μόλις βγαίνει πρόγνωση για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Το ένα πυροσβεστικό κοστίζει όσο 10 εκχιονιστικά; Υπάρχει επίσης και η λύση της ενοικίασης. Πόσα Caterpillar και αντίστοιχα μηχανήματα κάθονταν αυτές τις μέρες; Χρωστούσαν λεφτά από την προηγούμενη θεομηνία και φυσικά δεν τα κουνούσαν οι ιδιοκτήτες τους. Αυτήν τη φορά η πρόβλεψη της ΕΜΥ ήταν ακριβέστατη, ακόμα και στην ώρα! (την άλλη φορά υπήρχε η 'δικαιολογία' ότι δεν περιμέναν τόσο πολύ χιόνι)
Αν θα (ξανά)γκρινιάξει ο Κ.Κ. για το αεροδρόμιο και για την έλλειψη εναλλακτικής θα χει δίκιο; Το ελληνικό μπορεί να ήταν απηρχαιωμένο, αλλά λόγω τοποθεσίας δεν θα κλεινε για περισσότερο από μία μέρα
Με τη λογική ότι θεομηνίες έχουμε μια φορά το χρόνο, δυνατούς σεισμούς έχουμε, ευτυχώς, λιγότερο συχνά, άρα δεν θα πρεπε να είμαστε και προετοιμασμένοι...
-
Παιδια η κακοκαιρια ηταν αν οχι η μεγαλυτερη μια απο τις πιο μεγαλες των τελευταιων 100 ετων....
Φιλος στο Μαρουσι μου ειπε οτι εχουν σχηματιστει σταλακτιτες 1+ μετρου!!!
Δεν επεσε 3 εκατοστα χιονακι αλλα σε πολλες περιοχες 1μετρο+...Ε αυτο ειναι ασυνηθιστο στην Αττικη..
Εννοειται οτι δεν πρεπει να απαιτουμε απο το κρατος να εχει ολος τους δρομους ανοικτους.
Δεν μπορω να βλεπω σε καναλια τυπου Σταρ οτι το κρατος παρελυσε κτλ.Οταν εβλεπα αστυνομικους να λενε δεν παει κυριε εχει κλεισει ο δρομος και ο κυριος ελεγε τι λες εγω εχω εργαλειο 10 εκ/ριων...ποιος φταιει υστερα??
Ποιος φταιει οταν οι νταλικες,ενω υπαρχει 3-4 μερες πριν προβλεψη για ακραια καιρικα φαινομενα,ταξιδευουν διχως αλυσιδες?Ε φυσικο ειναι να διπλωσουν μετα...
Και γιατι για μερικους ανεγκεφαλους πρεπει να κινητοποιειται ενας ολοκληρος μηχανισμος??Ποσο μας στοιχιζουν αυτα??Κ επαιρναν τηλεφωνο τα καναλια διαφοροι εχοντας απαιτηση να ανοιχτει ο δρομος και εκαναν παραπονα γιατι κανενας δεν ειχε περασει να τους δωσει μια σοκολατα η λιγο νερο...Καλα να παθουν...
Επρεπε να παω τον πατερα μου για θεραπεια σε ενα νοσοκομειο στο Καματερο αλλα δεν τον πηγα(τζιπ εχουμε αλλα αλυσιδες οχι.)
Αν τον πηγαινα και μας απεκλυαν τα χιονια θα εφταιγε το κρατος???
Στη Καλλιθεα εριχνε χιονι για 20 ωρες συνεχεια..Αυτο ειναι πρωτοφανες.
Δεν λεω οτι ολα λειτουργουν στην εντελεια,φυσικα και δεν λειτουργουν,αλλα μην εχουμε παραλογες απαιτησεις.
Ειμαστε Μεσογειακη χωρα και τετοια φαινομενα ειναι σπανιοτατα. -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
ασε που αν τολμησει εδω να κανει κανεις κατι τετοιο θα φαει δουλεμα της αρκουδαςέθιξες το βασικό πρόβλημα των Ελλήνων..τον ατομισμό και την βαρύτητα που έχει στην συμπεριφορά τους η γνώμη των άλλων..είναι ο ίδιος λόγος που κάνει αρκετούς να συμπεριφέρονται παράλογα (γιατι αν δεν το κάνουν είναι κορόιδα)
εγώ πάντως χθές το πρωί έβλεπα την τραγική κατάσταση της εισόδου του συγκροτήματος που μένω (μιλάμε για 30 διαμερίσματα τώρα)..η οποία είσοδος λόγω μεγάλης κλίσης ήταν τόσο παγωμένη που έλειπε μόνο ο Αλέξης Κωστάλας να περιγράφει τις πιρουέτες..πλην όμως κανείς δεν έκανε τίποτε (και ας είμαστε αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο)..έβαλα λοιπόν τα κατάλληλα ρούχα, πήρα φτυάρι, ξύστρα και ένα μικρό σκαλιστηράκι, βραστό νερό και χοντρό αλάτι..και άρχισα δουλειά..κι'όμως σε 10 λεπτά ήρθαν άλλα 5 άτομα με ό,τι είχε ο καθένας..ήρθαν και δυό παιδάκια που έμπαιναν εκείνη την ώρα με τη μαμά τους και άρχιζαν να την παρακαλούν να τα αφήσει να βοηθήσουν..καθαρίσμε την είσοδο, την ράμπα του γκαράζ, το πεζοδρόμιο..
θέλω να πω πως καμιά φορά αρκεί να κάνει κάποιος την αρχή και οι υπόλοιποι, είτε από φιλότιμο είτε για να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια θα ακολουθήσουν..ακόμη και να μη γίνει αυτό υπάρχει πάντα η προσωπική ικανοποίηση..
σημείωση: επειδή κατά τη διαδικασία ενδέχεται να περάσουν ορισμένοι τετρακίνητοι δήθεν και να υποθέσουν πως αποτελείτε συνεργείο αλλοδαπών εργατών, φροντίστε τα ρούχα σας να είναι επώνυμα
άντε και του χρόνου
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το μία φορά το χρόνο είναι συχνό;;;Εδώ έχουμε εθνικές εορτές - αργίες, θρησκευτικές αργίες κλπ κλπ, όταν ΠΡΟειδοποιεί η ΕΜΥ δεν μπορούμε να κανονίσουμε τα ραντεβού και να μείνουμε σπίτι;;
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ο καιρός έχει αλλάξει για τα καλά και ανεπιστρεπτί. Το πρόσφατο φαινόμενο θα επαναληφθεί και στο μέλλον και αρκετά συχνά. Οπότε ΝΑΙ αξίζει η όποια επένδυση αφού βέβαια διασφαλιστεί η σωστή, έγκαιρη και οργανωμένη χρήση τους. Πόσο κοστίζει; Πολύ λίγα.
Σκεφτείτε πόσο κοστίζει:
[list:1pl7pxmt][:1pl7pxmt] μια μη-εργάσιμη ημέρα για σχεδόν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της Πρωτεύουσας (και όχι μόνο)[/1pl7pxmt]
[:1pl7pxmt] η επινοικίαση τέτοιων μηχανημάτων από ιδιώτες [/1pl7pxmt]
[:1pl7pxmt] η μη κατανάλωση ρεύματος και νερού από πολλούς πολίτες[/1pl7pxmt]
[:1pl7pxmt] και εν τέλει πόσο κοστίζει η ταλαιπωρία τόσων χιλιάδων ανθρώπων επί τριημέρου;[/1pl7pxmt][/list:u:1pl7pxmt]
Πρέπει όμως επιτέλους να υπάρξει αυτή η ΟΡΓΑΝΩΣΗ απ' όλες τις κρατικές υπηρεσίες και Σώματα ασφαλείας (Υπ. Εσωτερικών, ΥΠΕΧΩΔΕ, Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Νομαρχίες, Δημαρχίες, Κοινότητες, Πυροσεστική, Αστυνομία, ΕΜΥ, Στρατός κλπ) που θα επιτρέψει τον περιορισμό των επιπτώσεων τέτοιων φαινόμενων. Και φυσικά θα πρέπει όλοι εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Η συμπεριφορά μας για άλλη μια φορά δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα. -
Μένω στην Βόρειο Ελλάδα και θα έλεγα οτι ξέρω από χίονι. Πράγματικα έριξε πολύ χιόνι εκεί κάτω έχω μια οικογένεια γνωστή που μένει στη Νέα Μάκρη και το ισόγειο θάφτηκε από το χιόνι. Όμως το ρημάδι το κράτος δεν φταίει για όλα. Πως να κάνει εκχιονισμό όταν τα αυτοκίνητα είναι στην μέση του δρόμου και έχουν κολλήσει γιατί δεν είχαν αλυσίδες? Τι να σου κάνουν τα γκρέιντερ όταν χιόνισε όπως χίονισε απο την μια καθαρίζανε από την άλλη γέμιζε πάλι. Αλλά βλέποντας διάφορους να μιλάνε και να βρίζουνε το κράτος την ΕΥΔΑΠ την αστυνομία τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους ε εκεί αρχίζω να φορτώνω. Κυρία παραπονιέται γιατί ο δήμαρχος, το ΠΕΧΩΔΕ κάποιος τέλος πάντων δεν καθάρισε το πεζοδρόμιο έξω από την πόρτα της...Πάρε αλάτι πάρε ένα φτιαράκι κάτι τέλος πάντων και κάντο μόνη σου κυρά μου θα σου πέσει ο κ@λος μήπως? Η Αθηνα πέτυχε το καταπληκτικό να καταναλώσει πιο πολύ νερό με -5 από οτι με 35 το καλοκαίρι και λογικό ήταν η πίεση να πέσει και να μην έχει νερό αλλά όχι δεν είναι έτσι...φταίει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ( !!!!! ) και όχι τα λάστιχα με τα οποία καθάριζαν τους πάγους και οι σπασμένες σωλήνες λόγω παγετού. Τελικά σε αυτήν την χώρα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ εμείς.
Υπόψιν οτι σε τόσο ακραίες καταστάσεις ακόμα και στην Κοζάνη που κάτι τέτοια δεν είναι σπάνια δημιουργούνται παροδικά προβλήματα στους δρόμους. Ακόμα και στην Γερμανία παγώνουν οι δρόμοι πως να το κάνουμε κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα γι αυτό υπομονή. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η Αθηνα πέτυχε το καταπληκτικό να καταναλώσει πιο πολύ νερό με -5 από οτι με 35 το καλοκαίρι και λογικό ήταν η πίεση να πέσει και να μην έχει νερόΑυτό κατα πόσο είναι αλήθεια ελέγχεται...
και οι σπασμένες σωλήνες λόγω παγετού
Αυτό δεν είναι ευθύνη του πολίτη...
Όσο για τα αυτοκίνητα που έμεναν στο δρόμο αυτό το παράδειγμα ισχύει για την ΕΟ, για την ΑΟ σαφώς μπορούσε να είχε γίνει διαφορετική αντιμετώπιση και να μην έχουμε τα ευτράπελα...
Άκου εκεί 'περάστε με δική σας ευθύνη'! και φυσικά όταν εγώ περνούσα με 'δική μου ευθύνη' ξέρετε πόσα εκχιονιστικά υπήρχαν στο δρόμο? ΚΑΝΕΝΑ, ή πόσο αλάτι είχαν ρίζει στην ΑΟ? ΚΑΘΟΛΟΥ...Όσο για την περιβόητη ποιότητα της ΑΟ την είδαμε στα σημεία που χτες είχε λιώσει το χιόνι, ή κάθε φορά που βρέχει (είναι σαν πισίνα)
...Όπως και να'χει σε ένα μήνα πάμε στα 2.5 Ευρώ και σε μερικούς ακόμα στα 3 Ευρώ...
-
Υπάρχουν κάποιες λέξεις που αρχίζουν από 'προ'. Αυτό το 'προ', το έχουμε δανείσει σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ο οποίος το χρησιμοποιεί στη γλώσσα αλλά και στην καθημερινότητά του. Εμείς, κράτος και πολίτες, το αντικαταστήσαμε με το 'μετα'.
Μια από αυτές τις λέξεις είναι η πρόβλεψη. Αφού η ΕΜΥ (και όχι μόνο) προέβλεψε το χιονιά, γιατί πχ η ΑΟ δεν έκλεισε προληπτικά, ώστε να είναι και πιο εύκολος ο καθαρισμός της μετά; Γιατί οι κάφροι που έπρεπε να κινηθούν μέσα στο χιόνι δεν είχαν προβλέψει να πάρουν αλυσίδες; Και γιατί στα συμβούλια των πολυκατοικιών της Αθήνας, όπου εγκρίνονται δαπάνες εκατοντάδων ευρώ για λουλούδια που καίει ο χιονιάς, δεν προμηθεύονται και με εξοπλισμό αποχιονισμού (φτυάρια, σκαλιστήρια, βούρτσες κλπ) αξίας άντε μέχρι 150 ευρώ; Γιατί περιμένουμε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητό μας για να αγοράσουμε πυροσβεστήρα, ή να χτυπήσει το παιδί μας για να πάρουμε φαρμακείο; Και γιατί ο 'κρατικός μηχανισμός' περιμένει πάντα να πιάσει η φωτιά, για να πάει μετά να προφυλάξει τα σπίτια, αφήνοντας το δάσος να καεί; Φαντάζεστε πόσα μηχανήματα έργων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκχιονισμό, αφού σαφώς τα έργα είχαν σταματήσει;
Αυτοί που φωνάζουν γιατί έχει χιόνι έξω από το σπίτι τους ή γιατί γλίστρησε το χωρίς αλυσίδες αυτοκίνητό τους αλλά και αυτοί που μας τους δείχνουν στην τηλεόραση, πρέπει κατά τη γνώμη μου να συλλαμβάνονται αμέσως και να παρακολουθούν διήμερη πρακτική εξάσκηση με θέματα 'πως χειριζόμαστε το φτυάρι σε περίπτωση χιονιού' και 'πως φοράμε αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας με εξωτερική θερμοκρασία -25'.
Και, εάν η θερμοκρασία δεν έπεσε τόσο χαμηλά στην Αθήνα, υπάρχει και το Νευροκόπι, αλλά και το Καίσσαρι Κορινθίας, λίγο πάνω από το Κιάτο. -
Οταν πληρωνω διοδιο 2Ε ΑΠΑΙΤΩ αυτος ο καροδρομος που λεγεται ΑΟ και καυχιεται για την οργανωση του να ειναι ανοιχτος παντα..
Τοσα λευτα εχουν ΝΑΙ να εχουν εκχιονιστικα και για μια μερα το χρονο.
Που ειναι οι υπηρεσιες???
Αλατι ριχνανε χτες που ειχαν λιωσει τα χιονια και ετσι οπως το ειχαν ριξει ειχαν γινει βουναλακια πανω στο δρομο.. Αηδιες.Ναι αυτοι που πανε χωρις αλυσιδες μαζι τους και κολανε τους αλλους ειναι καφροι.Σωστοτατο.
Αλλα οχι και να κλεινει η Αθηνων-Λαμιας απο 1μ χιονι.
Δεν μου λεει τιποτα το 'το κανει μια φορα το χρονο'.
Ειναι εθνικος δρομος και πρεπει να ειναι παντα ανοιχτος εστω και για αλυσιδες.. Τι παει να πει εκλεισε..
Να μην πουμε για αεροδρομια που ακομα πληρωνουμε και κλεισανε με μια κακοκαιρια..Μαλλον βεβαια καποιοι ακουνε τις τηλεορασεις και λενε οτι λενε...
Anyway.. Ο καθενας εχει την γνωμη του..
Αλλα τις καφριλες του κρατους δεν τις δικαιολογω ποτε ιδιαιτερα οταν σκαω τελη κυκλοφοριας+διοδια+++++++ -
Eπειδή τυχαίνει αυτό το διάστημα να είμαι στην Γερμανία (και θα είμαι ακόμη για πολύ...) ... θα βλέπατε από κοντά και θα καταλαβαίνατε για ποιο λόγο, η Ελλάδα πάσχει σε πολλούς τομείς (χμμμ...μάλλον σε όλους... )
Πάντως αν γινόντουσαν μερικές ριζικές αλλαγές ... σε καίρια σημεία τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ορατά ...
*σ.σ. σημειώστε ότι τουλάχιστον εδώ στο Μόναχο το χιόνι είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση ... Και φυσικά ποτέ δεν σταμάτησε η λειτουργία της πόλης ακόμη και στην επαρχία ... Αλλά εδώ όλα είναι κάπως διαφορετικά ... *
Όσο για το θέμα ... διοδίων ... εδώ δεν έχω δει πουθενά σε δρόμους της μορφής ΑΟ να ζητούν διόδια ... Ίσως γιατί οι δρόμοι αυτοί εδώ θεωρούνται απλοί δρόμοι διπλής κατεύθυνσης ... Αλλη χώρα, άλλες απόψεις, άλλη κουλτούρα ...
-
Θελω να πω και εδω τη γνωμη μου, και ειστε ελευθεροι να μου την πειτε!!
Εχουμε και λεμε... ΤΑ ΕΞΗΣ...
Η κακοκαιρια αυτη ηταν πρωτοφανης και ΚΥΡΙΩΣ επιασε περιοχες που ΣΥΝΗΘΩΣ δεν πιανουν τα καιρικα φαινομενα (ανατολικη αττικη) εκει ειναι Προφανες οτι ο νομος (ανατολικης) ειναι ανοργανωτος και και και... αφου ΔΕΝ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΠΟΤΕ!!! (ειμαι κατοικος ΝΕου βουτσα (εξοχικο ) και εχει χιονισει (οχι 2 νιφαδες, να ΡΙΞΕΙ) 3 φορες τα τελευταια 15 χρονια...) ε ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εχουμε εκχιονιστικα αλλατια και αλλα ομορφα ΕΤΟΙΜΑ για χρηση 1 φορα στα 5 χρονια... εριξε λοιπον το χιονακι πεμπτη βραδυ, το εστρωσε (μισο με 1 μετρο) και μειναμε την παρασκευη στα σπιτια μας...(οσοι ειμασταν εκει) ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ... Μην ακουτε τις τρομολαγνειες των καναλιων, οι δρομοι ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ αττικη Κυριακη μεσημερι ηταν ανοικτοι και μαλιστα ΟΛΟΙ (και οι τοπικοι...) κοινως μειναμε 1 ΑΝΤΕ 2 μερες αποκλεισμενοι ενω εριξε χιονι μισο + μετρο...
απο εκει και περα, πιστευω οτι ο ελληνας εχει γενικα Κομπλεξ και αισθανεται κατωτερος, και αυτο με την καθε ευκαιρια του βγαινει, να βγει να φωναξει, και να πει 'ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΑΓΓΛΟ που εκει δεν κλεινουνε αεροδρομια' (πραγμα που δεν ισχυει , to charles de gaulle sto paris κλεινει μια χαρα... ) και να το παιξει διαμαρτυρομενος-κακομοιρος πολιτης... (και τελικα γινεται διαμαρτυρομενος καραγκιοζης, αφου λεει αηδιες του στυλ γιατι δεν ειχαμε θερμαινομενους διαδρομους στο ΕΛΒΕΝ (!!!!!) η γιατι δεν στρωσανε με αλατι απο πριν τους δρομους (!!!!) η γιατι δεν μου καθαρισαν το πεζοδρομιο μου!!)
οσο για αυτους που βγαινουν χωρις αλυσιδες, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΗΖΟΥΝ Στους τροχονομους , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ... αλλα τωρα τι να πεις... θα λεγαμε μετα για ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ και ΑΛΗΤΕΙΑ και ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ και αλλα...Τελοσπανων το θεμα ειναι οτι δεν υπηρξαν και ΤΑ προβληματα... μεγεθυμενα ηταν απο τα ΜΜΕ... ε και χιονι εριξε και μαλιστα πολυ... κατσε μια μερα μεσα...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Οταν πληρωνω διοδιο 2Ε ΑΠΑΙΤΩ αυτος ο καροδρομος που λεγεται ΑΟ και καυχιεται για την οργανωση του να ειναι ανοιχτος παντα..
Αλατι ριχνανε χτες που ειχαν λιωσει τα χιονια και ετσι οπως το ειχαν ριξει ειχαν γινει βουναλακια πανω στο δρομο.. Αηδιες.Ναι αυτοι που πανε χωρις αλυσιδες μαζι τους και κολανε τους αλλους ειναι καφροι.Σωστοτατο.
Αλλα οχι και να κλεινει η Αθηνων-Λαμιας απο 1μ χιονι.
Δεν μου λεει τιποτα το 'το κανει μια φορα το χρονο'.
Ειναι εθνικος δρομος και πρεπει να ειναι παντα ανοιχτος εστω και για αλυσιδες.. Τι παει να πει εκλεισε..
Να μην πουμε για αεροδρομια που ακομα πληρωνουμε και κλεισανε με μια κακοκαιρια..Μαλλον βεβαια καποιοι ακουνε τις τηλεορασεις και λενε οτι λενε...
Anyway.. Ο καθενας εχει την γνωμη του..
Αλλα τις καφριλες του κρατους δεν τις δικαιολογω ποτε ιδιαιτερα οταν σκαω τελη κυκλοφοριας+διοδια+++++++Τα παντα λειτουργουν με καποιο προιπολογισμό με συγκεκριμενο υψος κονδυλιων, επομενος αν σου ελεγαν οτι δεν θα κανουμε εργα συντηρησης του δρομου για να αγορασουμε εκχιονιστικα μηχανηματα πολλοι θα βγαιναν και θα τα χωναν 'κλεφτες,λαμογια,τα πηρατε, ειστε τρελλοι.......) και αλλα τετοια!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑς ΤΗΝ ΜΑΛ##ΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Με τη λογική ότι θεομηνίες έχουμε μια φορά το χρόνο, δυνατούς σεισμούς έχουμε, ευτυχώς, λιγότερο συχνά, άρα δεν θα πρεπε να είμαστε και προετοιμασμένοι...
[/quote]
ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!
-
Τι ωραία που τα λέει ο Spiros 19!
Μείνε, φίλε, δυό μέρες μέσα χωρίς φως, νερό και τηλέφωνο και μετά τα ξαναλέμε. -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αλατι ριχνανε χτες που ειχαν λιωσει τα χιονια και ετσι οπως το ειχαν ριξει ειχαν γινει βουναλακια πανω στο δρομο.. Αηδιες.Τωρα νομιζω οτι αρχιζουν οι αστειοτητες, γιατι η αγνοια ειναι ο μεγαλυτερος συμμαχος της παραπληροφορησης.
Ποιος σου ειπε καλε μου ανθρωπε οτι η ΑΟ (αυτο που λες αντικειμενικοτατα καροδρομο) δεν εχει εκχιονιστικα μηχανηματα????
Θα τρελλαθουμε δηλαδη... Και μαλιστα δεν εχει ουτε ενα ουτε δυο. Μπορεις να καταλαβεις ομως για ποσα χιλιομετρα δρομο μιλαμε? Εσυ θες ενα εκχιονιστικο καθε 500 μετρα για να προλαβαινε τετοια θεομηνια?Ποτε ειπες οτι εριξαν αλατι??? Ξερεις μηπως κατι παραπανω, γιατι απο την πρωτη μερα της κακοκαιριας ζητησαν και επαιρναν ασταματητα απο τις αλυκες τεραστιες ποσοτητες, πραγμα που φυσικα δεν ξερεις αλλα υποθετεις οτι εγινε χτες...
Και στο τελος τελος ειναι πραγματικα τεραστια αδικια και παραπληροφορηση (για οσους εδω στο forum δεν γνωριζουν απο πρωτο χερι αλλα πιστευουν οτι ο συνφορουμιστας τους για λογους ευγενειας και καλης θελησης λεει την πραγματικοτητα) να λες τετοιες ανακριβειες οταν μαλιστα αυτες τις δυο μερες του παγετου ξενυχτησαν αρκετοι εργαζομενοι εκει περα για να κανουν ο,τι μπορουν παρα την πρωτοφανη κακοκαιρια και τους οποιους εσυ υποβαθμιζεις με τους δογματισμους σου για καροδρομους που πληρωνεις. Τουλαχιστον αν δεν ξερεις ρωτα να μαθεις και μην κατηγορεις...
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??