-
Ας ασχοληθούμε σήμερα με κάτι πιο πρακτικό και καθημερινό!!!!!!!!!
Κάθε τόσο ακούω και κάποιον να παραπονιέται για τα διόδια που πληρώνουμε στην Αττική Οδό (ΑΟ).
Μα είναι δυνατόν να κλαιγόμαστε για τα διόδια σε ένα ασφαλέστατο δρόμο ,με άψογες γραμμές , πολύ καλό οδόστρωμα ,και εξυπηρετικότατο, και να μην επαναστατούμε για τα διόδια που πληρώνουμε στην ΕΟ Κόρινθο-Πάτρα (1,8€) όπου μιλάμε για δρόμο καρμανιόλα.
Η να μιλήσω για την ΕΟ Αθήνα –Κόρινθο όπου πηγαίνεις χοροπηδώντας.
Η ΑΟ είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο (και μένα) και κερδίζουμε και χρόνο και χρήμα και έχουμε λιγότερο σπάσιμο νεύρων.
Νομίζω ότι το λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι πιστεύουν ότι η ΑΟ κατασκευάστηκε για αστικές μετακινήσεις (πχ απο την Κύμης στην Κηφισίας) πράγμα το οποίο η ίδια η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας το αποτρέπει γι’ αυτό και έχουμε παράπονα.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα έργα είναι ανταποδοτικά………άρα……πληρώνουμε επί της χρήσεως, ειδάλλως όλοι από την Μαραθώνος και όποτε φτάσουμε!!!!! -
Κάθε τόσο ακούω και κάποιον να παραπονιέται για τα διόδια που πληρώνουμε στην Αττική Οδό (ΑΟ).
Μα είναι δυνατόν να κλαιγόμαστε για τα διόδια σε ένα ασφαλέστατο δρόμο ,με άψογες γραμμές , πολύ καλό οδόστρωμα ,και εξυπηρετικότατο, και να μην επαναστατούμε για τα διόδια που πληρώνουμε στην ΕΟ Κόρινθο-Πάτρα (1,8€) όπου μιλάμε για δρόμο καρμανιόλα.
Η ΑΟ είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο (και μένα) και κερδίζουμε και χρόνο και χρήμα και έχουμε λιγότερο σπάσιμο νεύρων.
Νομίζω ότι το λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι πιστεύουν ότι η ΑΟ κατασκευάστηκε για αστικές μετακινήσεις (πχ απο την Κύμης στην Κηφισίας) πράγμα το οποίο η ίδια η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας το αποτρέπει γι’ αυτό και έχουμε παράπονα.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα έργα είναι ανταποδοτικά………άρα……πληρώνουμε επί της χρήσεως, ειδάλλως όλοι από την Μαραθώνος και όποτε φτάσουμε!!!!! -
Αν και το ψιλοέχουμε εξαντλήσει το θέμα, θα τονίσω μία διαφορά μεταξύ Α.Ο. και Ε.Ο.
Η Α.Ο. δεν παύει να ανήκει στο αστικό δίκτυο και εξυπηρετεί χιλιάδες για μικρές διαδρομές. Θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υπάρχει περιφερειακή οδός σε μία πόλη σαν την Αθήνα. Αν αυτή είναι η Α.Ο. τότε θα ώφειλε να είναι ΔΩΡΕΑΝ, αν πάλι η Α.Ο. δεν έχει το ρόλο της περιφερειακής λεωφόρου, τότε θα πρέπει τάχιστα να φτιάξουν μία (τουλάχιστον 2+2 λωρίδες, που θα ενώνει το ένα άκρο της Αττικής με το άλλο). Τότε να βλέπαμε πόσοι θα έμπαιναν στην Α.Ο.; Αλλά βέβαια η εταιρεία έχει 'δέσει' την πολιτεία και δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανταγωνιστικό δίκτυο.Άρα 'σκάσε και πλήρωνε Αθηναίε' (όχι εσύ προσωπικά βέβαια, όλοι εμείς τα κορόιδα)
-
Ξερω
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν και το ψιλοέχουμε εξαντλήσει το θέμα, θα τονίσω μία διαφορά μεταξύ Α.Ο. και Ε.Ο.
Η Α.Ο. δεν παύει να ανήκει στο αστικό δίκτυο και εξυπηρετεί χιλιάδες για μικρές διαδρομές. Θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υπάρχει περιφερειακή οδός σε μία πόλη σαν την Αθήνα. Αν αυτή είναι η Α.Ο. τότε θα ώφειλε να είναι ΔΩΡΕΑΝ, αν πάλι η Α.Ο. δεν έχει το ρόλο της περιφερειακής λεωφόρου, τότε θα πρέπει τάχιστα να φτιάξουν μία (τουλάχιστον 2+2 λωρίδες, που θα ενώνει το ένα άκρο της Αττικής με το άλλο). Τότε να βλέπαμε πόσοι θα έμπαιναν στην Α.Ο.; Αλλά βέβαια η εταιρεία έχει 'δέσει' την πολιτεία και δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανταγωνιστικό δίκτυο.Άρα 'σκάσε και πλήρωνε Αθηναίε' (όχι εσύ προσωπικά βέβαια, όλοι εμείς τα κορόιδα)
No offense αλλά νομίζω ότι εκφράζεις λαϊκίστικες απόψεις...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μα είναι δυνατόν να κλαιγόμαστε για τα διόδια σε ένα ασφαλέστατο δρόμο ,με άψογες γραμμές , πολύ καλό οδόστρωμα ,και εξυπηρετικότατο, και να μην επαναστατούμε για τα διόδια που πληρώνουμε στην ΕΟ Κόρινθο-Πάτρα (1,8€) όπου μιλάμε για δρόμο καρμανιόλα.Όταν θα περάσουν 4-5 χρόνια τότε θα κρίνουμε ποιοτικά την άσφαλτο της ΑΟ, επίσης ξέρεις πόσο κόστισε η ΑΟ και πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν ήδη πληρωθεί (από κρατικά- κοινοτικά κονδύλια, διαφημίσεις, επιχορηγήσεις κλπ?) και πόσα πήγαν στην τσέπη των εργολάβων?
και πάνω απ'όλα ξέρεις ότι η ΑΟ έχει ΑΣΤΙΚΟ χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει πως την χρησιμοποιεί ο κόσμος για να πηγαίνει δουλειά-σπίτι και αντίστροφα?
Εκτός και αν δεν είναι αστική μετακίνηση το δρομολόγιο πχ. Αγία Παρασκευή - Ηλιούπολη
Περιφερειακή είναι και η Κατεχάκη, αλλά εκεί δεν πληρώνουμε διόδια...Υπολόγισε το κόστος που σύντομα θα είναι 3 Ευρώ = 1000 Δρχ. επί 25 εργάσιμες μέσο όρο = 25000 Δρχ επί δύο (πήγαινε-έλα) = 50000 είναι ακριβά ή όχι ??? Σκέψου να είναι απαραίτητη και στους δύο γονείς (100000 το μήνα) λίγο ακριβά δεν είναι απλά για να παει μια οικογένεια στη δουλειά της????
Το παράδειγμα της ΕΟ είναι το λιγότερο άτοπο διότι ελάχιστοι την χρησιμοποιούν καθημερινά για να πάνε στη δουλειά τους...Συγνώμη για το ύφος αλλά καλύτερα να σκεφτόμαστε και λίγο περισσότερο κάποια πράγματα.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
....Συγνώμη για το ύφος αλλά καλύτερα να σκεφτόμαστε και λίγο περισσότερο κάποια πράγματα.....Συμφωνώ απόλυτα!.....
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
No offense αλλά νομίζω ότι εκφράζεις λαϊκίστικες απόψεις...
aleng για να μην ξαναπέσουμε σε μία αέναη πάλη ανταπαντήσεων, σε παρακαλώ όρισέ μου το 'λαϊκισμό' και μάλιστα μέσα στο κείμενό μου, γιατί πράγματι πήρα 'offense'.
-
Κατά τη γνώμη μου στις δεδομένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες το να υποστηρίζεις ότι ο δρόμος θα ΕΠΡΕΠΕ να δοθεί προς δωρεάν χρήση είναι λαϊκισμός. Πιθανώς σωστότερη έκφραση θα ήταν: θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
Δεν είχα καμιά πρόθεση να σε θίξω. Αν νομίζεις ότι το έκανα ζητάω συγνώμη -
Δεν είπα αυτό ακριβώς.
Γι΄αυτό και πρότεινα να έφτιαχναν μία περιφερειακή οδό χαμηλότερων προδιαγραφών χωρίς διόδια(εγκαταστάσεις), υπαλλήλους και οδική βοήθεια, τα οποία ούτως ή άλλως πληρώνουμε.
Από την άλλη πόσο λαϊκίστικο είναι το να ζητάει ένας φορολογούμενος πολίτης μεγάλου αστικού κέντρου, σε μία υποτίθεται ευνομούμενη δημοκρατία με σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, να του παρέχεται μία 'τίμια' δωρεάν περιφερειακή οδός;
Αν η Α.Ο. δεν είναι οδός για όλους, τότε κακώς φτιάχτηκε εκεί που θα μπορούσε να φτιαχτεί ένας δρόμος για όλους. Πρόσεξε (για να μην παρεξηγηθώ), δεν λέω κακώς φτιάχτηκε γενικά και αόριστα.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το παράδειγμα της ΕΟ είναι το λιγότερο άτοπο διότι ελάχιστοι την χρησιμοποιούν καθημερινά για να πάνε στη δουλειά τους...
Έχω την εντύπωση ότι οι μετακινήσεις των περισσότερων από τις 250-350.000 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την ΑΟ τις καθημερινές σχετίζονται με δουλειά.
Τα νούμερα είναι τρομακτικά. 50.000 το μήνα, 600.000 το χρόνο... Για πολλούς είναι 2 μισθοί ολόκληροι! Φανταστείτε τους 2 από τους 12 μήνες που δουλεύεις να το κάνεις για να πληρώνεις την ΑΟ! Θα μου πείτε, 'άμα δε σου περισεύουν, μην την χρησιμοποιείς'. Το είπα για σύγκριση και μόνο. Αλλά και πάλι, μπορεί να μου πει κανείς γιατί να μη γίνει π.χ. απόσβεση στον 5πλάσιο χρόνο και να είναι τα διόδια το 1/5 των τωρινών; Βιαζόμαστε; Ή θέλουμε να αποθαρρύνουμε την κυκλοφορία με μια δόση κοινωνικού ρατσισμού;
Έχει στραβώσει η φάση. Τα έχουμε ξαναπεί. Πρώτον θα έπρεπε το κόμιστρο, εφόσον υπάρχει, τουλάχσιτον ν' αναλογεί στην απόσταση, δεύτερον η απόσβεση με τους σημερινούς ρυθούς θα γίνει σε 5 με 6 χρόνια και από κει και πέρα κάποιοι θα κάνουν φαγοπότι εις βάρος μας, τρίτον δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές για τους 'μη έχοντες' και τέταρτον... γιατί όχι διόδια και στην Κηφισίας τώρα που 'ανακαινίστηκε';!
Καλά τα έργα, να δώσουμε από λίγα φράγκα όλοι εμείς που επωφελούμαστε, αλλά... ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ!
Εσείς τι λέτε, θα φύγουν κάποτε τα κουβούκλια (όταν αποσβεστεί το κόστος του έργου); H ερώτηση είναι μάλον ρητορική...
-
Όταν θα περάσουν 4-5 χρόνια τότε θα κρίνουμε ποιοτικά την άσφαλτο της ΑΟ, επίσης ξέρεις πόσο κόστισε η ΑΟ και πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν ήδη πληρωθεί (από κρατικά- κοινοτικά κονδύλια, διαφημίσεις, επιχορηγήσεις κλπ?) και πόσα πήγαν στην τσέπη των εργολάβων?
αυτή η λογική ειναι και επικαιρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και πάνω απ'όλα ξέρεις ότι η ΑΟ έχει ΑΣΤΙΚΟ χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει πως την χρησιμοποιεί ο κόσμος για να πηγαίνει δουλειά-σπίτι και αντίστροφα?
οκ,
ξερω καποιον που δουλεει Χαλκίδα και μενει Αθήνα, αρα ειναι αστικη και η Αθηνων-ΛαμίαςΕκτός και αν δεν είναι αστική μετακίνηση το δρομολόγιο πχ. Αγία Παρασκευή - Ηλιούπολη
τωρα σε αυτο εχεις δικιο,ΟΚ
Περιφερειακή είναι και η Κατεχάκη, αλλά εκεί δεν πληρώνουμε διόδια...
Αλλαξε τροπος που γινοντα πλεον τα εργα
Υπολόγισε το κόστος που σύντομα θα είναι 3 Ευρώ = 1000 Δρχ. επί 25 εργάσιμες μέσο όρο = 25000 Δρχ επί δύο (πήγαινε-έλα) = 50000 είναι ακριβά ή όχι ??? Σκέψου να είναι απαραίτητη και στους δύο γονείς (100000 το μήνα) λίγο ακριβά δεν είναι απλά για να παει μια οικογένεια στη δουλειά της????
Ξεχνας οτι υπαρχουν και εκπτωσεις για οσους την χρησιμοποιούν καθημερινά
ΥΣ. δεν δουλεύω στην ΑΟ, απλα με χαλαει να γκρινιαζουμε για κάτι που σου λυνει το προβλημα αν επιλεξεις να την χρησιμοποιησεις ,και δεν εχω ακουσει κανεναν να παραπονιετε γι' αυτο, που θες δεν θες θα το πληρωσεις ,χωρις επιλογή!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ΥΣ. δεν δουλεύω στην ΑΟ, απλα με χαλαει να γκρινιαζουμε για κάτι που σου λυνει το προβλημα αν επιλεξεις να την χρησιμοποιησεις ,και δεν εχω ακουσει κανεναν να παραπονιετε γι' αυτο, που θες δεν θες θα το πληρωσεις ,χωρις επιλογή!!!!!!!!!!!!!!
Δε γρινιάζουμε γι αυτό φίλε GFON. Άν τα διόδια ήταν π.χ. 50 λεπτά, που είναι πολύ πιο ρεαλιστικό νούμερο για το εισόδημα του Έλληνα, πιθανότατα δε θα φώναζε κανείς. ΟΚ, θα είχε περισσότερη κίνηση η ΑΟ. Και λοιπόν; Θα ξεμπούκωναν ένα σωρό άλλοι δρόμοι και ο απλός κοσμάκης θα έφτανε μια ώρα αρχύτερα. Ή μήπως η ΑΟ υπάρχει μόνο για την 'ελιτ' οπότε ΠΡΕΠΕΙ να κοστίζει ο κούκος αηδόνι; Και τι θα έλεγες αν ΟΛΟΙ οι νέοι ή 'αναβαθισμένοι' δρόμοι του επιπέδου της ΑΟ άρχιζαν να έχουν τέτοιο χαράτσι - 2 και 3 Ευρώ; Τι θα πεις όταν μεθαύριο θα σου χρεώνουν 'κόμιστρο ασφάλειας' για να σε καταγράφουν οι κάμερες στην Κηφισίας ώστε να σε 'προστατεύουν' απο τους εν δυνάμει τρομοκράτες;! Όταν δε θα μπορείς να πας ούτε με ποδήλατο από το Α στο Β στην ίδια σου την πόλη χωρίς να γεμίσεις τις τσέπες κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία επειδή ΑΥΤΟΣ θα σου προσφέρει αυτά που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχεις από το κράτος [πρόνοιας] εδώ και χρόνια με τους φόρους και τα τέλη που πληρώνεις και τώρα που το απέκτησες αντι να σκεφτείς λες 'χαλάλι τα 2 Ευρώ τώρα, άντε να αποσβέσουν γρήγορα, να μην πληρώνω άλλο' (αμ δε!)... Και όχι, δεν είμαι από αυτές που νομίζουν ότι πρέπει να τα έχουν όλα τσάμπα. Απλά θέλω μια πιο λογική αντιμετώπιση του πολίτη-οδηγού από την πολιτεία καθότι τα Ευρώ δεν τρέχουν από τα παντζάκια των περισσότερων από μας.
Ακούσατε και το άλλο για τα νέα τρένα για Aθήνα-Θεσσαλονίκη; To εισητήριο του τρένου να είναι πιο ακριβό από του αεροπλάνου... Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να καθόμαστε σπίτι μας.
Ε, μέχρι τότε θα γκρινιάζω κι εγώ...
-
Επαναλαμβανω μηπως και γινω πιο κατανοητος
Γκρινιαζουμε για τη ΑΟ και δεν ακουω (μεχρι τωρα) κανενα σχόλιο για τα διοδια Κορινθο-Πατρα που επρεπε να μας 'πληρωνουν' για να τον περπαταμε!!!!!!!!!!!
Το οτι η ΑΟ θα επρεπε να πληρωνεις διοδια με την αποσταση που διανυεις ΟΚ το δεχομαι ετσι πρεπει να ειναι!!!
Αλλα η ανταπαντηση που ακουσα απο τον Διευθ.Συμβουλο της εταιρειςα ηταν ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕς ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(εχει μεχρι ενα σημειο !! δικιο)
-
το ξερατε οτι σχεδον καθε 2,5 χρονια η επιφανεια της ΑΟ θελει ξυλωμα και φρεσκαρισμα? αυτο μου το ειχε πει μελος του ΑΚΤΩΡ που ήταν μεσα στην ομάδα της μελέτης ενός συγκεκριμενου σημειου.
Σχετικά με τα διοδια τωρα: Στη γαλλια νομίζω, μπαινεις στην 'Ατιική' Οδό, και παίρνεις από το μηχανημα που εχει στην είσοδο ενα χαρτι με μια μαγνητική ταινια. Το χαρτι αυτο το βαζεις στην έξοδο και ανάλογα με τα κμ που εχεις κανει πληρώνεις το αντιστοιχο ποσο.. Θα ηταν πολύ καλο να γινει αυτο και εδω, αλλα ειναι δυσκολο, διοτι ειναι αλλη η υποδομη στις εισόδους και εξοδους...Κοινως όπως πολυ σωστα ειπατε 'Σκασε και πληρωνε' ειτε πας Κηφισσιας - Αεροδρομιο, είτε πας Καντζα- Λ.Πεντέλης!!!!
Α!!! Και μην ξεχνατε τι προβληματα θα ειχαμε αν τα διθοδια ηταν 50 σεντς.!! Θα προκαλουσαμε κομφουζιο στην αττικη οδο και ετσι απλα θα μετατοπιζαμε το προβλημα από τις αλλες μεγαλες αρτηριες.
-
.. επίσης ξέρεις πόσο κόστισε η ΑΟ και πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν ήδη πληρωθεί (από κρατικά- κοινοτικά κονδύλια, διαφημίσεις, επιχορηγήσεις κλπ?) και πόσα πήγαν στην τσέπη των εργολάβων?
πολλοι που τα βλεπουν μαυρα χρησιμοποπιουν αυτο το επιχηρημα!!(δεν το λεω για σενα αν λαβεις τη συνεχια που λεω υποψιν σου)
θα ηθελα ομως να πω οτι στην συνδρομη του δημοσιου αποτιμαται και η αξια των απαλλοτριωσεων για να περασει ο δρομος.
ετσι φαινεται σαν το κρατος να πληρωσε τα περισσοτερα και να την εκμεταλλευεται ο ιδιωτης, αλλα δεν ειναι ετσι!!!!!!!!! -
το ξερατε οτι σχεδον καθε 2,5 χρονια η επιφανεια της ΑΟ θελει ξυλωμα και φρεσκαρισμα? αυτο μου το ειχε πει μελος του ΑΚΤΩΡ που ήταν μεσα στην ομάδα της μελέτης ενός συγκεκριμενου σημειου.
Αν οντος ισχυει αυτο , τοτε ειναι βλακες επιχηρηματιες, διοτι το κοστος συντηρησης επιβαρυνει αυτους για οσα χρόνια εχουν τα δικαιωματα.....
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αλλα η ανταπαντηση που ακουσα απο τον Διευθ.Συμβουλο της εταιρειςα ηταν ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕς ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(εχει μεχρι ενα σημειο !! δικιο)
Ας τα επαναλάβω άλλη μία φορά...
Προσωπικά κινούμαι καθημερινά από Βριλήσσια, Μαρούσι. Η Α.Ο. μου επιτρέπει μία διαδρομή που έως πριν την κατασκευή της την έκανα σε 15-20 λεπτά, να την κάνω σε 5 μόλις λεπτά, με το (δυσ)ανάλογο τίμημα. Έλα όμως που η κατασκευή της Α.Ο. έκλεισε τους μισούς από τους δρόμους που χρησιμοποιούσα για να έρθω Μαρούσι, και διοχέτευσε την περιφερειακή κίνηση που περνάει την Κηφισίας σε ένα και μόνο φανάρι, αυτό της 'Ηβη'. Κατά συνέπεια τα 20 λεπτά έγιναν 45 (έως και 60 σε ώρα αιχμής), κι αυτό για 8 μόλις χιλιόμετρα!!! -
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και δεν προσφέρουμε κάτι νέο....
Το ελληνικό κράτος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει περιφερειακό Αθηνών στους πολίτες του ή έκρινε σωστό να χρησιμοποιήσει τα λεφτά σε άλλα θέματα πιο υψηλής προτεραιότητας (πχ νοσοκομεία, γέφυρες, δρόμους αλλού κλπ). Το σημαντικό είναι ότι με τη βοήθεια ιδιωτικών (ή περίπου) κεφαλαίων φτιάχνεται ο δρόμος προσφέροντας δουλειά σε μερικές χιλιάδες εργαζόμενους (το ότι κάποιοι θα κερδίσουν είναι δεδομένο, οι εργαζόμενοι τα μεροκάματα ή το μισθό τους και ο επιχειρηματίας που ρισκάρει ότι μπορεί και μερικοί άλλοι τις προμήθειες...) και εξυπηρετώντας όσους το επιλέγουν. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να επωμιστούν μέσω φορολογίας το έξοδο... Το κράτος λοιπόν δεν προσφέρει δρόμο, προσφέρει επιλογή. Και επιπλέον προσφέρει σε όποιον δεν πάει από ΑΟ μειωμένο κυκλοφοριακό, εφόσον αρκετοί πήγαν από ΑΟ, δωρεάν. Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά!
Άλλωστε όπως το βλέπω εγώ όλα είναι καλά για όλους! Αρκετοί βρήκαν δουλειά και πληρώθηκαν, μερικοί ρίσκαραν επένδυσαν και ξεχρεώνουν δάνεια ελπίζοντας σε κέρδος, μερικοί λαδώθηκαν και βολεύτηκαν, η πολιτεία μοιάζει να δείχνει ενδιαφέρον για τον πολίτη, οι ιδιωτικές εταιρείες δείχνουν κοινωνική προσφορά ελπίζοντας έτσι σε νέα συμβόλαια με το δημόσιο, πολλοί εξυπηρετούνται πληρώνοντας και όλοι εξυπηρετούνται λιγότερο και μάλιστα μη πληρώνοντας!
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν το κράτος μπορούσε να φτιάξει ΑΟ μόνο του (και παρασύρθηκε σε συμφωνία με ιδιωτικές εταιρείες λόγω λαδωμάτων) ή όχι, ούτε λέω ότι δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, ούτε ότι δεν δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα αλλά με λυπεί που πάντα μερικοί βλέπουν την κακή πλευρά χωρίς να εκτιμούν τα ωφέλη.
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??