-
Ο χρήστης michael έγραψε:
Η γνωμη μου ειναι να βαλεις μια ασφαλεια βραδιας τυξεως περιπου 50-60Α αναμεσα σε δυναμο και μπαταρια ετσι ωστε αν υπαρχουν καποια μικρα peak ρευματος να μην σου καιει την ασφαλεια.Το θεμα δεν ειναι ποσο ρευμα παρεχει η μπαταρια αλλα το μεγιστο ρευμα που παρεχει το δυναμο στης μεγιστες στροφες λειτουργιας.Ααακριβώς!
Το 35Α που γράφει το δυναμό προφανώς είναι το μέγιστο ρεύμα που παράγει???
Και λογικά και όλα τα ηλεκτρικά να δουλεύουν (φώτα, καθαριστήρες) πάλι 35Α θα παράγει....Σωστό !!!!
Δεν με ακούς Κώστα
Ψάξε........ πόσα Α 'βγάζει' το δυναμό ;;.......... πχ. 45 Α
Βάζεις μια ασφάλεια 60 Α , για να καλύψεις μια μικρή υπερφόρτωση πχ. στην εκκίνηση (αν και τα Α θα τα τραβήξει από τη μπαταρία) ..... και είσαι οκ.
Ενα πιθανό βραχυκύκλωμα θα υπερβεί κατά πολύ τα 60 Α ... αφού καίγονται τα καλώδια.Εσένα δεν ακούω !???? Το δυναμό λέει 35 Α
Δεν μπορώ να βρω αμπερόμετρο με τόσα πολλά...
οπότε θα βάλω μία ασφάλεια 50 ας πούμε και αν καεί (που δεν νομίζω) τότε πάμε παραπάνω!!Απλά ψάχνω μαγαζί να βρω ασφαλειοθήκη ....
Θα περάσω από αυτό που λέει ο bit (ακριβώς που να είναι?) αλλά ακούω και άλλες προτάσεις για μαγαζί!!! -
Και ο μεν Βασίλης έχει DSL και δεν τον νοιάζει ....
Εσάνα Κώστα (με dial-up φαντάζομαι) με τόση ώρα αθροιστικά που είσαι συνδεδεμένος για όλες αυτές τις ερωτοαπαντήσεις, μήπως τελικά θα σου ερχόταν πιο φτηνό να αγοράσεις καινούριο δυναμό; -
Δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσες μεγάλες ασφάλειες. Είναι αρκετή η ένταση των 50Α.
Ελπίζω να τη βρείς πάντως, για να ησυχάσουμε και εμείς λίγο -
Φτου μου ειμαι καταπτυστος! Έχει ο Πρόεδρος ηλεκτρικό πρόβλημα και δεν έχω κάνει ούτε μία δημοσίευση.
Λοιπόν υπάρχουν ασφάλειες στα 30Αμπέρ(και 50 αλλά και 80) βαρέως τύπου που είναι πιστεύω κατάλληλες γι' αυτή την δουλειά.
Ψάχνω να βρώ φώτο να σου δείξω. -
http://www.mta.it/db/ENg/prodotti/nastro.asp
Ιδού η ασφάλεια που προτείνωhttp://www.mta.it/db/www/PF_1V.asp?l=E&target=PF_1V_5
και η ανάλογη ασφαλειοθήκη -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
http://www.mta.it/db/ENg/prodotti/nastro.asp
Ιδού η ασφάλεια που προτείνωhttp://www.mta.it/db/www/PF_1V.asp?l=E&target=PF_1V_5
και η ανάλογη ασφαλειοθήκηΑΑΑααα!! Τέλειο!!!
Πες μου όμως ένα μαγαζί που να έχει τέτοια!!
Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις!!!
Οι νέες ερωτήσεις (για αυτούς που έχουν υπομονή )
1)στο άλλο βύσμα που μπαίνει στο δυναμό γράφει ένα EXC.
Τι είναι αυτό?2)Τα 35Α που γράφει είναι το μέγιστο ρεύμα που περνάει? Μήπως αυτό περνάει από το EXC και όχι το καλώδιο που μπαίνει στο + ?
-
Απο την εξοδο ΕΧC το δυναμο δεινει την ταση στο voltage regulator για να υπαρχει σταθερη ταση στο κυκλωμα ανεξ/του στροφων του δυναμο και του φορτιου οταν η μηχανη ειναι αναμενη.Τωρα αν θες μπορεις να βαλεις ενδηκτικη λυχνια για την φορτηση της μπαταριας,για λεπτομεριες στειλε pm .
-
Ο χρήστης michael έγραψε:
Απο την εξοδο ΕΧC το δυναμο δεινει την ταση στο voltage regulator για να υπαρχει σταθερη ταση στο κυκλωμα ανεξ/του στροφων του δυναμο και του φορτιου οταν η μηχανη ειναι αναμενη.Τωρα αν θες μπορεις να βαλεις ενδηκτικη λυχνια για την φορτηση της μπαταριας,για λεπτομεριες στειλε pm .ααα μάλιστα...!
thanks!επομένως το μέγιστο ρεύμα (35Α) περνάει μέσω του καλωδίου στο + ε?
-
Μπορείς να βρεις καλές μεγάλες ασφάλειες σε όλα τα ναυτικά μαγαζιά. Χρησιμοποιούνται ωραίες βαρβάτες αναλώσιμες ασφάλειες για τον εργάτη της άγκυρας.
Μήπως όμως είναι πιο φτηνό και σωστό να βάλεις κανέναν ρυθμιστή με καμιά δίοδο μέσα.... -
Τη σταθ/μενη ταση την δινει στην εξοδο του voltage regulator και ενωνεται με + του δυναμο και της μπαταριας.Οποτε τα 35Α του δυναμο σου υπαρχουν διαθεσιμα προς καταναλωση πανω στο +.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορείς να βρεις καλές μεγάλες ασφάλειες σε όλα τα ναυτικά μαγαζιά. Χρησιμοποιούνται ωραίες βαρβάτες αναλώσιμες ασφάλειες για τον εργάτη της άγκυρας.
Μήπως όμως είναι πιο φτηνό και σωστό να βάλεις κανέναν ρυθμιστή με καμιά δίοδο μέσα....Νομίζω σαν αυτές που έδειξε ο chermes είναι ιδανικές!!!!
Που είσαι ρεεεεεε chermes ????
Το σταθ/μενο ρευμα που παραγει το δυναμο το δινει στην εξοδο του voltage regulator και ενωνεται με + του δυναμο και της μπαταριας.Οποτε τα 35Α του δυναμο σου υπαρχουν διαθεσιμα προς καταναλωση πανω στο +.
Πάντως το ρευμα που πέρναγε από το + ανέβαινε με τις στροφές της μηχανής....
στα 20Α δεν μπορούσα να δω γιατί το αμπερόμετρο μου μέχρι εκεί έφτανε...Λογικά λοιπόν (πρέπει να έχω ρωτήσει 20 φορές το ίδιο πράγμα) το καλώδιο που πάει στο + θα δείχνει μέγιστο περίπου στα 35??
Μου φαίνεται δύσκολο να αλλάζει το ρεύμα ανάλογα με την κατανάλωση...(τουλάχιστον για το + καλώδιο)
Όσο γυρνάει το δυναμό τόσο παράγει....δεν δίνει παραπάνω...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μου φαίνεται δύσκολο να αλλάζει το ρεύμα ανάλογα με την κατανάλωση...(τουλάχιστον για το + καλώδιο)
Όσο γυρνάει το δυναμό τόσο παράγει....δεν δίνει παραπάνω...Το δυναμό δε στέλνει ρεύμα, απλά διατηρεί τάση στην έξοδό του. Το ρεύμα ρουφιέται από τη μπαταρία ανάλογα με τις ανάγκες. Οι ανάγκες είναι η διατήρηση της μπαταρίας γεμάτη (σχεδόν τίποτα αν είναι γεμάτη και πάρει με την πρώτη) και ό,τι άλλο λειτουργεί (ανάφλεξη, τρόμπες, φώτα, ηλεκτρικοί μηχανισμοί, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ).
Το ρεύμα λοιπόν εξαρτάται πολύ από την τάση της μπαταρίας και την κατάστασή της που καθορίζουν τις ανάγκες της. Αν η μπαταρία είναι φρέσκια και γεμάτη τότε δε ρουφάει πολύ αν όμως είναι ξεφόρτωτη τότε τραβάει αρκετά μέχρι να φορτίσει.... και έχει σημασία και η εσωτερική της αντίσταση που σε παλιά μισοχαλασμένη μπαταρία μπορεί κυριολεκτικά να γονατίσει το δυναμό ακόμα και τον κινητήρα! (ήταν ο λόγος που ψόφαγε το σκαθαράκι....) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όσο γυρνάει το δυναμό τόσο παράγει....δεν δίνει παραπάνω...Το δυναμό δε στέλνει ρεύμα, απλά διατηρεί τάση στην έξοδό του. Το ρεύμα ρουφιέται από τη μπαταρία ανάλογα με τις ανάγκες. Οι ανάγκες είναι η διατήρηση της μπαταρίας γεμάτη (σχεδόν τίποτα αν είναι γεμάτη και πάρει με την πρώτη) και ό,τι άλλο λειτουργεί (ανάφλεξη, τρόμπες, φώτα, ηλεκτρικοί μηχανισμοί, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ).
Το ρεύμα λοιπόν εξαρτάται πολύ από την τάση της μπαταρίας και την κατάστασή της που καθορίζουν τις ανάγκες της. Αν η μπαταρία είναι φρέσκια και γεμάτη τότε δε ρουφάει πολύ αν όμως είναι ξεφόρτωτη τότε τραβάει αρκετά μέχρι να φορτίσει.... και έχει σημασία και η εσωτερική της αντίσταση που σε παλιά μισοχαλασμένη μπαταρία μπορεί κυριολεκτικά να γονατίσει το δυναμό ακόμα και τον κινητήρα! (ήταν ο λόγος που ψόφαγε το σκαθαράκι....)Σωστα...
Βέβαια εμένα με ενδιαφέρει αυτό το καταραμένο καλώδιο αν έχει ρευμα που εξαρτάται από την κατάσταση της μπαταρίας ή όχι...Άντε να απαντήσει και ο Χρήστος για το που θα βρω αυτές τις ασφάλειες, ή ο bit για το μαγαζί με τα ηλεκτρολογικά είδη και θα είστε οκ μετά (μέχρι την επόμενη απορία μου )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το ρεύμα λοιπόν εξαρτάται πολύ από την τάση της μπαταρίας και την κατάστασή της που καθορίζουν τις ανάγκες της. Αν η μπαταρία είναι φρέσκια και γεμάτη τότε δε ρουφάει πολύ αν όμως είναι ξεφόρτωτη τότε τραβάει αρκετά μέχρι να φορτίσει.... και έχει σημασία και η εσωτερική της αντίσταση που σε παλιά μισοχαλασμένη μπαταρία μπορεί κυριολεκτικά να γονατίσει το δυναμό ακόμα και τον κινητήρα! (ήταν ο λόγος που ψόφαγε το σκαθαράκι....)Πολύ καλό αυτό!
Και σκεφτόμουν γιατί δεν κάνει να βάλει κανείς μπαταρία με περισσότερα A. Θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση και θα ζορίζει το δυναμό κτλ κατά την φόρτισή της...
Από την άλλη μεριά όμως δεν αποθηκεύει και περισσότερες KWh? -
Στις μπαταρίες μετράμε την αποθηκευτική ικανότητα σε Ah(αμπερώρια)
Και ναι η μεγαλύτερη μπαταρία ίσως ζορίζει περισσότερο το alternator, αλλά από την άλλη αδειάζει και πιο δύσκολα.Και έχει και περισσότερα cca.
Μην βάζουμε όμως ιδέες στον Sirgus να αλλάξει και μπαταρία γιατί καήκαμε!!! -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Και ναι η μεγαλύτερη μπαταρία ίσως ζορίζει περισσότερο το alternator, αλλά από την άλλη αδειάζει και πιο δύσκολα.Και έχει και περισσότερα cca.
Μην βάζουμε όμως ιδέες στον Sirgus να αλλάξει και μπαταρία γιατί καήκαμε!!!ΌΟΟΟΟΟοοχι!! σας παρακαλω΄!!!
Σε λίγα χρόνια θα είμαι εδώ και για τις μπαταρίες.....
Μα που είναι αυτός ο χρήστος να μου πει για τις ασφάλειες και τις ασφαλειοθήκες????
Τις είδατε??Ωραίες ε?? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μην βάζουμε όμως ιδέες στον Sirgus να αλλάξει και μπαταρία γιατί καήκαμε!!!ΌΟΟΟΟΟοοχι!! σας παρακαλω΄!!!
Μα που είναι αυτός ο χρήστος να μου πει για τις ασφάλειες και τις ασφαλειοθήκες????
Τις είδατε??Ωραίες ε??Μια μερα ελειψα Κώστα!!!!! Μην φωναζεις!!!!
Οσο αφορα το ρευμα του δυναμο τα 35 Α στην περιπτωση μας είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να μας δώσει.
Για το που θα βρεις ασφαλειες σου εστειλα μέιλ -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τις είδατε??Ωραίες ε??Μια μερα ελειψα Κώστα!!!!! Μην φωναζεις!!!!
Οσο αφορα το ρευμα του δυναμο τα 35 Α στην περιπτωση μας είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να μας δώσει.
Για το που θα βρεις ασφαλειες σου εστειλα μέιλοκ!Περιμένω νέα!!!
Ευχαριστώωωωω -
Λοιπόν ώρα να γράψω και γω και να αναφέρω το πρόβλημα μου μιας και έχω φάει μέρες ολόκληρες με αυτό. Έχω σκοπό να εγκαταστήσω ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκινητό μου. Οι καλωδιώσεις θα γίνουν (+έχω βρει πως) βάσει των σχεδιαγραμμάτων του κατασκευαστή. Περιλαμβάνει φυσικά ρελε και ασφάλεια βάσει των προδιαγραφών που αναγράφονται. Αυτό στο οποίο έχω πρόβλημα είναι τα καλώδια. Δε μπορώ να βρω πουθενά μα πουθενά καλώδια στα χρώματα (και άντε ας πούμε στο διάολο τα χρώματα), στο πάχος και στην ποιότητα που θέλω. Τελευταία αγόρασα κανονικά ηλεκτρολογικά καλώδια με βάση το πάχος που θέλω και περίπου στα χρώματα που δείχνουν τα διαγράμματα. Εκεί που υστερούν είναι στην ποιότητα, αφού για αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται καλώδια απο σιλικόνη, τα οποία είναι άφλεκτα και έτσι σε ένα πιθανό βραχυκύκλωμα δε θα λαμπαδιάσουν. Τώρα αναρωτιέμαι 'να χρησιμοποιήσω αυτά που έχω, μιας και εδώ και μια βδομάδα δεν έχω καταφέρει να βρω άλλα' ή να συνεχίσω το ψάξιμο. Όπως είπα το κύκλωμα έχει ήδη ανεξάρτητο ρελέ και ασφάλεια (αυτόματη ασφάλεια είναι, thermo fuse αναγράφεται) για τα ηλεκτρικά παράθυρα...αλλά είναι αυτά αρκετά για μια ασφαλή εγκατάσταση;
Υ.Γ. sirgus: το νοσοκομείο ερίκος ντυνάν ξέρεις που είναι; περίπου 100-200μέτρα πιο κάτω είναι το μαγαζί που σου έλεγα. αδελφοί Γκιόκα είναι η επωνυμία
-
bit
Καλώδια σιλικόνης υπάρχουν στο εμπόριο σε πολλές ποιότητες (χρησιμοποιούνται στα φωτιστικά με λάμπες αλογόνου). Θα βρείς σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό σπιτιών.
Σίγουρα όμως έχει καλώδια σιλικόνης το αυτοκίνητό σου ;;
Γιατί ο ρελές με τη θερμική ασφάλεια και φυσικά η ασφάλεια που θα έχει στη παροχή από την ασφαλειοθήκη σίγουρα προστατεύουν το κύκλωμα.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!