-
Καλά επειδή δεν έχω προφανώς την ορεξή σου για το καθιερωμένο διαδικτυακό έβγα γειτόνισσα να μαλώσουμε, τουλάχιστον συμφωνείς ότι πολλά ατυχήματα (όπως προφανώς και αυτό) γίνονται από δική μας λανθασμένη (επιθετική) οδήγηση;
Εκτός αν μου βρεις επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το να πιάνουμε 200άρες στη Συγγρού ή την Μεσογείων. Και αν τυχόν πέσουμε σε κανένα δύστυχο που πηγαίνει με 70 να του κάνουμε και μια μύνηση επειδή δεν κοίταξε 2 και 3 φορές να δει το χάρο που έρχεται κατά πάνω του...ΥΓ: Παρατηρώ ότι σε όποια κουβέντα ποστάρεις δεν έχεις σκοπό να βγεί κάποιο νόημα αλλά πιάνεσαι από λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να την πεις στον άλλο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα και να πλακώνεσαι επι παντός επιστητού με τον dj petro ως επι το πλει. Υπάρχει κάποιος λόγος ή έτσι τυχαία συμβαίνει αυτό; Π.χ στο συγκεκριμένο ποιά είναι η αποψή σου; Να πάμε τέζα όπου βρούμε άδειο δρόμο και να διαμαρτυρηθούμε που δεν έχει μπαριέρες η Συγγρού για τους θεατές ...εμμ πολίτες ήθελα να πω;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σου ξαναλέω δεν είμαι ο αστυνόμος Μπέκας να ξέρω ποιός φταίει αλλά είναι προφανές ότι κάποιος έκανε τη λαδιά. Επειδή βλέπω ότι έχεις σπουδάσει μηχανολόγος κάτι παραπάνω ξέρεις από μένα περί βάρους και ταχύτητας. Ένα αμάξι 1000+ κιλών (Ibiza) αν κινείται με 50-60 χλμ ( ) δηλαδή ουσιαστικά λίγο πιο γρήγορα από το να τσουλάει σε μια τέτοια κατάσταση που περιγράφεις θα είχε κάνει έτσι ανεξέλεγκτα σβούρες;Λιγο πριν:
Λοιπόν κορίτσια... κομμένο το φλάμπουρο. Αυτόπτης μάρτυρας που είδα στις ειδήσεις και μάλιστα αρκετά σοβαρός (όχι κανένα γραφικό τυπάκι που να είδε ufo κλπ) μίλησε πολύ συγκεκριμένα για πολύ μεγάλη ταχύτητα του Ibiza. Όλα όσα λέμε σήμερα για ταχύτητες, όρια, δρόμους κλπ είναι μπούρδες.
Όπως είπε και ο greo είναι δεδομένο για κάποιον ενήλικα ότι οι δρόμοι στην Αθήνα είναι χάλια και ότι γενικά το σύστημα είναι για τον λούτσο.
Η Συγγρού είναι καθαρά αστικός δρόμος, απλά τυχαίνει να είναι πιο μεγάλος σε σχέση με την Κηφισίας ή κάποια άλλη Λεοφώρο.
Προφανώς πάνω στις σφήνες χτύπησε κάποιον ή δεν πρόλαβε να αποφύγει κάποιον, έχασε τελείως τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έγινε ότι έγινε.
Τώρα το να λέμε παπαρολογίες του τύπου 'βάλτε αμοπαγίδα ή κανα σικέιν στο μέσο της Συγγρού' νομίζω ότι υποτιμούν την νοημοσύνη των υπολοίπων.
Και επειδή ξαναλέω ότι ο αναμάρτηρος πρώτος το λίθο βαλέτω, όλοι έχουμε κάνει παρόμοιες ή και χειρότερες μαλακίες στο δρόμο με αθώους γύρω μας, νομίσω ότι η πιο ώριμη αντιμετώπιση είναι να κόψουμε τα περι Μπανανίας και να προσπαθήσουμε να γίνουμε λιγότερο μαλάκες οδηγοί.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Πηγαίνετε Α.Ο μεσαία λωρίδα με 100 και αποφασίζετε να αλλάξετε λωρίδα και να πάτε αριστερή και στο μέσο της αλλαγής διαπιστώνετε τελευταία στιγμή ότι ακριβώς πίσω σας βρίσκεται όχημα Χ κινούμενο με ταχύτητα πάνω από 200 και ότι δεν προλαβαίνετε να κάνετε ούτε προσευχή στον Ύψιστο. Ο οδηγός του Χ φυσικά και δεν σας πήρε χαμπάρι γιατί εσείς ήσασταν Α.Ο και αυτός στην Imola. Μετά την στούκα αν ζει ακόμα δηλώνει στους τροχαίους ότι τον κλείσατε και ότι αλλάξατε λωρίδα ενώ ερχόταν αυτός. ΑΝ ΖΕΙΤΕ τι κάνετε;στο πρωτο σου ποστ εχεις βγαλει και σιγουρο συμπερασμα...
Απο κει και περα, στην ουσια. Προφανως και δεν πηγαινε με 50-60. Πιθανως πηγαινε με καμμια 120αρα, επειδη α) δεν θα μπορουσε να πηγαινε με περισσοτερα βασει της κινησης την συγκεκριμενη ωρα της συγκεκριμενης μερας, και επειδη β) δεν χρειαζεται παραπανω απο τοσα για να γινει αυτο που εγινε. Σχεδον σιγουρα ΔΕΝ πηγαινε με 180, αυτο παλι απο το α) πιο πανω.
Σβουρες δεν εκανε, αμα εβλεπες τις ροδιες θα εβλεπες οτι για καποιο λογο εφυγε ΚΑΡΦΙ απο τερμα αριστερα και εφτασε μεχρι την σταση. ΑΥΤΟ λοιπον εμενα μου λεει οτι μαλλον καποιος τον εκλεισε.
Τωρα, για το ποιος φταει αμα κλεισει καποιον που δεν ειδε επειδη πηγαινε γρηγορα, εχουμε ξοδεψει 35+ σελιδες φορουμ οποτε μην το ξανααρχιζουμε. Κατ'εμε φταιει αυτος που ΕΚΛΕΙΣΕ τον αλλο. Νομιζω οτι και ο ΚΟΚ συμφωνει μαζι μου, αλλα αυτα στα δικαστηρια.
-
Στο Διδυμότειχο:
Σάββατο 12 το μεσημέρι οδηγός με Xantia χάνει τον έλεγχο και πέφτει σε καφετέρια.
Αποτέλεσμα , ένας μάλλον εγκεφαλικά νεκρός, ένα παλικάρι με ακρωτηριασμένο πόδι και ένα άλλο με σακατεμένα και τα δυο του πόδια. -
Στο δικαστηριο αποκλειεται να μη συνεκτιμησουν την ταχυτητα, οσο και να θελετε....
Δηλαδη ειναι απιθανο να υποστηριξει (αν ζησει κανεις φυσικα) οτι ενω πηγαινα κυριε διακαστα με 250 στην αριστερη, μπηκε με 100 στην αριστερη ο μπροστινος μου... Προφανως με +150 δεν ειναι δυνατον να πηρε πρεφα ο αλλος οτι ερχοταν 'χερας' -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλά επειδή δεν έχω προφανώς την ορεξή σου για το καθιερωμένο διαδικτυακό έβγα γειτόνισσα να μαλώσουμε, τουλάχιστον συμφωνείς ότι πολλά ατυχήματα (όπως προφανώς και αυτό) γίνονται από δική μας λανθασμένη (επιθετική) οδήγηση;
Εκτός αν μου βρεις επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το να πιάνουμε 200άρες στη Συγγρού ή την Μεσογείων. Και αν τυχόν πέσουμε σε κανένα δύστυχο που πηγαίνει με 70 να του κάνουμε και μια μύνηση επειδή δεν κοίταξε 2 και 3 φορές να δει το χάρο που έρχεται κατά πάνω του...Δική μας;; δεν έχω προκαλέσει ατύχημα, άρα ποια επιθετική 'δική μου' οδήγηση;
Στη Συγγρού πότε; ποια ώρα; μέρα; εποχή; στον Κηφισσό; καθημερινή στις 9 το πρωί πχ μπορείς να πιάσεις 200άρα;
Με 3 λωρίδες άδεια τη Συγγρού το 15υγουστο μπορείς ή είναι επικίνδυνο;
ΥΓ: Παρατηρώ ότι σε όποια κουβέντα ποστάρεις δεν έχεις σκοπό να βγεί κάποιο νόημα αλλά πιάνεσαι από λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να την πεις στον άλλο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα και να πλακώνεσαι επι παντός επιστητού με τον dj petro ως επι το πλει. Υπάρχει κάποιος λόγος ή έτσι τυχαία συμβαίνει αυτό; Π.χ στο συγκεκριμένο ποιά είναι η αποψή σου; Να πάμε τέζα όπου βρούμε άδειο δρόμο και να διαμαρτυρηθούμε που δεν έχει μπαριέρες η Συγγρού για τους θεατές ...εμμ πολίτες ήθελα να πω;
Παρατηρείς πολύ λίγα το συγκεκριμένο νικ ασχολίαστο
Τη γνώμη μου την έχω εκφράσει πολλές φορές, όπως επίσης και για τις κόντρες/σφήνες, απλώς δεν ήσουν εδώ για να κρίνεις. Χωρίς λοιπόν να ξέρεις, νουθεσίες, κριτική και συμβουλές αλλού
Υ.Γ: στη ΝΕΤ σε λίγο θα 'αναλυθεί' το δυστύχημα των πολλών χιλιομέτρων σβουρας τετ α κε κλπ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ειναι επικυνδυνο γιατι τα τραβελια δεν λειπουν το 15αυγουστο, και δεν πηδανε λιγες φορες τη νησιδα...
Το ξερω, αυτοι θα φταινε αν τους κοψεις, αλλα αν ημουν δικαστης και εσυ πηγαινες με 200αρες, θα σου εδινα μια συνυπαιτιοτητα 50-50 για να μαθεις τι σημαινει δρομος εντως πολεως και μονο γιαυτο...
για να μιλησω και λιγο τη γλωσσα σου
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Ειναι επικυνδυνο γιατι τα τραβελια δεν λειπουν το 15αυγουστο, και δεν πηδανε λιγες φορες τη νησιδα...
Το ξερω, αυτοι θα φταινε αν τους κοψεις, αλλα αν ημουν δικαστης και εσυ πηγαινες με 200αρες, θα σου εδινα μια συνυπαιτιοτητα 50-50 για να μαθεις τι σημαινει δρομος εντως πολεως και μονο γιαυτο...
α ωραια...αρα το αλλο 50% θα μου το πληρωσει το τραβελι???
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
α ωραια...αρα το αλλο 50% θα μου το πληρωσει το τραβελι???
-
Μία απορία:
Πιστεύει κανείς ότι εάν είναι στην στάση, με 'τοίχο' πίσω του και πέσει πάνω του ένα αμάξι με 50-60km θα την βγάλει καθαρή? Μάλλον για διχοτόμηση το βλέπω και να μαζεύουμε κομματάκια, ακόμα και με 50km...
my 2 cents...
-
Πως το ξέρεις; τα 'χεις πετύχει ποτέ;
-
Α, τωρα πηγαμε στα επιχειρηματα δημοτικου, και αν πηδαω τραβελια! Εστω λοιπον οτι φωναξα ενα(τραβελι) το 15αυγουστο γιατι ημουν ατακτο αγορι, και για να ερθει να μπει στο αμαξι μου πηδηξε τη νησιδα*
Αν θελεις απαντησε τωρα στην ερωτηση...
*Προφανως και το εχω δει να γινεται... (και δε νομιζω οτι ειμαι ο μονος που εχω δει να καβαλανε νησιδες... Και στην Κηφισιας στα κλαμπακια αργα το βραδι γινεται αυτο... )
-
Δεν έκανες καμία ερώτηση
Στην εθνική να δεις πόσοι περνάνε το δρόμο καθημερινά, ή με 100 ή με 200 το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Αφού δεν περνάς εσύ τη Συγγρού τι σ'απασχολεί τι θα κάνω εγώ με τα '200';
-
Με απασχολει, γιατι δεν μπορεις να υποστηριζεις οτι δρομος οπου εχει α)3 λωριδες, β)διαχωριστικο στη μεση, γ) Οχι αλλα αμαξια εκει = ΑΣΦΑΛΗΣ δρομος για ολες* τις ταχυτητες, και μετα να συνοδευεις αυτο το συλλογισμο με εικονιτσες και και να θεωρεις οτι εχεις και δικιο (στηριζομενος που? Στο ποσο ταιριαξαν οι εικονιτσες σου με το κειμενο?)
*Η '200αρες' τελοσπαντων...
ΥΓ. Ειπα ποτε οτι η εθνικη ειναι για 200αρες?
-
Ορισμένοι δεν καταλαβαίνετε και λέτε ΑΚΥΡΑ πράγματα... Σάββατο βράδυ, τη συγκεκριμένη ώρα (γύρω στις 23.00), στο συγκεκριμένο δρόμο (Λ.Συγγρού) ΔΕΝ παίζει περίπτωση να πηγαίνει κάποιος με 200km/h λόγω σχετικά πυκνής κυκλοφορίας (εξαιρείται η περίπτωση ακραίων ψυχανώμαλων καταστάσεων). Πόσο μάλλον η περίπτωση να πηγαίνει με αυτή την ταχύτητα ένα ταπεινό Seat Ibiza. Νομίζω πως συζητάμε για ένα συγκεκριμένο τροχαίο, και προσπαθούμε να δούμε τι έφταιξε, προκειμένου να μην ξαναδούμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα.
Τώρα το να πετάτε πάλι το εντελώς άκυρο για 200αρες (ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα και ούτε οφελεί στη συζήτηση που γίνεται...
-
Με λίγα λόγια αυτό που θέλουν κάποιοι να πουν είναι ότι η σχετικά υπερβολική ταχύτητα σε κάποια σημεία μέσα στην πόλη ευθύνεται για αρκετά σοβαρά ατυχήματα.
Κάποιοι άλλοι προφανώς προσπαθώντας να λύσουν το προσωπικό τους πρόβλημα δεν καταλαβαίνουν απλά ελληνικά και εδώ δεν μπορούν να ξύσουν το πηγούνι τους αλλά βάζουν emoticon να το κάνει ( ) και πουλάνε διαδικτυακή εξυπνάδα.
Οι 200ρες είναι θεωρητικά νούμερα και δεν έχουν καμμία σχέση με το συγκεκριμένο ατύχημα.
Όσοι ομιλούν και διαβάζουν την ελληνική κατάλαβαν ότι στην τελική δεν είναι πάρα πολύ ώριμο να κινείσαι με ταχύτητα πάνω από 90-100 σε μεγάλους δρόμους που παρόλα αυτά βρίσκονται σε κατοικημένη αστική περιοχή.
Ikar δεν καταλαβαίνω εδώ και 10 post που ακριβώς διαφωνείς μαζί μου; Στο ότι δεν ήμουν παρών στο ατύχημα; Στο ότι δεν υπολόγισα σωστά την ταχύτητα; Μήπως όλες αυτές οι εξυπνακίστικες απορίες σου δεν έχουν καμμία σχέση με την ουσία του θέματος;Θες να με πείσεις ότι για όλα τα ατυχήματα φταίνε οι δρόμοι ή οι τρελοί πεζοί που περιμένουν στη στάση και όχι σε κάποιο ύψωμα όπως στο ράλυ Ακρόπολις; -
Φίλε EDDIE_147 παραβλέπεις το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο δρόμο το όριο ταχύτητας είναι 90km/h. Άρα το να πηγαίνει κανείς 80-100km/h είναι απολύτως νόμιμο και φυσιολογικό (αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο δρόμο πάντα). Αν νομίζεις πως με αυτής της τάξεως τα χλμ δεν μπορεί να γίνει ότι έγινε, τότε σφάλεις. Λίγο να αποσταθεροποιηθεί το μπροστινό ή πίσω μέρος του αυτοκινήτου (το ψάρωμα που λέμε) είτε από φρενάρισμα, είτε από τιμονιά, είτε έχοντας ακουμπήσει κάπου, μετά έρχεται το χαστούκι και το αυτοκίνητο φεύγει ανεξέλεγκτο. Και προφανώς κάτι τέτοιο συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση.
Άρα στη προκειμένη περίπτωση, η αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι περισσότερο ο λάθος χειρισμός (του συγκεκριμένου οδηγού ή όχι δεν το γνωρίζουμε) και σε δεύτερη μοίρα το θέμα της ταχύτητας (που εκ των πραγμάτων εκείνη την ώρα δεν μπορεί να είναι εξωφρενική). Αυτό προσπαθούμε ίσως κάποιοι από εμάς να τονίσουμε. Ότι δεν φταίει μόνο το ύψος της ταχύτητας, αλλά και άλλοι παράγοντες (π.χ. αν τον έκλεισε κάποιος, αν ο ίδιος έκανε τιμονιά κτλ)...
Σε ένα τροχαίο το πιο εύκολο είναι να το αποδώσεις στην (μεγάλη) ταχύτητα. Όμως έτσι, δεν διερευνόνται τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος, ούτε οι ιδιαίτερες συνθήκες (τις περισσότερες φορές) κάτω από τις οποίες αυτό συνέβη. Και αυτό είναι το λάθος. Γιατί ποτέ δεν μαθαίνουμε τα πραγματικά αίτια των ατυχημάτων αυτών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι να τα αποφύγουμε στο μέλλον. Π.χ. έχετε δει εσείς ποτέ πόρισμα που να επιρρίπτει ευθύνες στη λάθος κλίση του δρόμου για τροχαίο που έγινε και να έχει γίνει διορθωτική ένεργεια για την αποκατάσταση της λάθος κλίσης πάνω στη στροφή? Εγώ προσωπικά δεν το έχω ακούσει ποτέ μου.
Αντίθετα στο εξωτερικό (νόμιζω Σουηδία ή Ολλανδία, αν κάνω λάθος διορθώστε με) υπάρχει ειδικός οργανισμός που μελετάει όλα τα σοβαρά ατυχήματα. Όλα τα τρακαρισμένα οχήματα καταλήγουν σε ειδικό χώρο όπου μελετώνται από πραγματογνώμωνες και καταλήγουν σε ασφαλή συμπεράσματα και πορίσματα για την αιτία των ατυχημάτων. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια της πολιτείας προβαίνουν σε ενέργειες για να εξαλειφθούν αυτά τα αίτια. Κάτι τέτοιο στη χώρα μας δυστυχώς φαντάζει εξωπραγματικό. Βλέπετε είναι πιο εύκολο να τα αποδίδουμε όλα στην υπερ'βολική' ταχύτητα...
-
Στο δικαστηριο αποκλειεται να μη συνεκτιμησουν την ταχυτητα, οσο και να θελετε....
Δηλαδη ειναι απιθανο να υποστηριξει (αν ζησει κανεις φυσικα) οτι ενω πηγαινα κυριε διακαστα με 250 στην αριστερη, μπηκε με 100 στην αριστερη ο μπροστινος μου... Προφανως με +150 δεν ειναι δυνατον να πηρε πρεφα ο αλλος οτι ερχοταν 'χερας'Πάμε πάλι τα μαθηματικά 70 μέτρα το δευτερόλεπτο διανύει αυτός με τα 250 28 μέτρα το δευτερόλεπτο αυτός με τα 100, 42 μέτρα διαφορά, στα 3-4 δευτερόλεπτα που κάνεις να αλλάξεις λωρίδα δεν βλέπεις 160 μέτρα πίσω σου? Και δεν λέω ότι καλά κανουν αυτοί που πάνε με 250 αλλά αν ο άλλος δεν κοιτάει καθρέφτη όταν αλλάζει λωρίδα, είναι το λιγότερο συνυπεύθυνος!
Α και κάτι για να μην το ξεχάσω για να πιάσει 180 χλμ το 1400ρι Ibiza ξέρετε πόσα μέτρα θέλει?Ίσως χιλιόμετρο με τάπα γκάζι, απο που ξεκίνησε ο Χριστιανός να γκαζώνει απο τις Στ. Ολ. Διός? Αφήστε που και απο εκεί να ξεκίνησε σε κόβουν τα φανάρια, απο τη φρατζή και μετά ανοίγει ο δρόμος.
-
σε ποιο υψος ακριβως εγινε το ατυχημα?
-
Δεν αναφερομαστε σε 200αρες για το συγκεκριμενο ατυχημα μιλαμε για γενικοτερα.
Επισης εσυ αν ραντανπλαν νομιζεις οτι ξερεις παντα -και με ολες τις συνθηκες- (το τονιζω αυτο) τι γινεται 200 μετρα πισω σου, τοτε αγορι μου χαραμιζεσαι...
-
Ντάξει, γενικά απλά πρέπει να έχεις ανά πάσα στιγμή μια ιδέα τί συμβαίνει. Αλλά αν δεν υπάρχει έκτακτος λόγος, δεν είναι λογικό να αλλάζεις λωρίδες συνεχώς.
Και στο κάτω κάτω, λίγο πριν αλλάξεις λωρίδα, δεν είναι δύσκολο να ελέγξεις τί γίνεται πολύ πίσω και διαγώνια πίσω.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ