-
...Μετά απο το ξύλο που θα φάμε! μαυρη ζώνη ειπαμε!
-
Μισο λεπτο να φερω τα ποπ κορν και επανερχομαι.....
-
RESPECT!!!!
Που ειναι η φατσουλα που προσκυναει?
-
ουτε ο nassos156τι θα αλλαξει γνωμη στους υπολοιπους βριζοντας και μιλωντας 'καπως'
ουτε και οι υπολοιποι θα βρειτε το δικιο που εχετε (οπου το εχετε αυτο) απευθυνομενοι με ειρωνικα σχολια απεναντι του
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΛΑΘΟΣ. οπως δεν ειναι και ολοι οι γιατροι 'φακελακηδες'
το θεμα ειναι ποσο μεγαλο ειναι το ποσοστο αυτων που αποτελουν τις εξαιρεσεις
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
αλλωστε δεν θα ημουν προεδρος στο ραδιοταξι κ να ειμαι παντα μπροστα ειτε σε υπουργους ειτε νομαρχες ειτε δημαρχους για διαλογο περι των συμφεροντων του κλαδου μας εαν εριχνα τοσο χαμηλα το επιπεδο μου
αυτο δεν ειναι αλλοθι...
αν κρινουμε απο το 'συναδελφο' σου τον Μπαντουρακη
-
Μορφη ο Μπαντουρακης
-
στην προκειμενη περιπτωση οι καταγγελιες για υπερβολικα κομιστρα ερχονται σε μενα κ εγω τις προωθω αν κρινω οτι στεκουν** αλλιως τις πεταω στο καλαθι του γραφειου.**
Από το ΕΠΙΠΕΔΟ σου (είπαμε πρόεδρος) καταλαβαίνω που καταλήγουν όλες!
Α και αυτό το ξερόλικο ύφος να το πουλάς αλλού...σε αυτό το θέμα οι περισσότεροι γράφουμε εμπειρίες μας από την χρήση των ταξί (πτου έξω από εμάς τέτοιο κακό).
Το να τις αμφισβητείς είναι δική σου επιλογή. Πάντως υφίσταται και τις βιώνουν καθημερινά οι 8 στους 10 έλληνες. -
στην προκειμενη περιπτωση οι καταγγελιες για υπερβολικα κομιστρα ερχονται σε μενα κ εγω τις προωθω αν κρινω οτι στεκουν** αλλιως τις πεταω στο καλαθι του γραφειου.**
Από το ΕΠΙΠΕΔΟ σου (είπαμε πρόεδρος) καταλαβαίνω που καταλήγουν όλες!
Α και αυτό το ξερόλικο ύφος να το πουλάς αλλού...σε αυτό το θέμα οι περισσότεροι γράφουμε εμπειρίες μας από την χρήση των ταξί (πτου έξω από εμάς τέτοιο κακό).
Το να τις αμφισβητείς είναι δική σου επιλογή. Πάντως υφίσταται και τις βιώνουν καθημερινά οι 8 στους 10 έλληνες.ε σιγουροτατα δεν εχουμε το ιδιο επιπεδο.
ουτε κοιλιες εχω,ουτε παριστανω τον εξυπνο κ ουτε κακεντρεχης ειμαι!
αλλα απορω γιατι καθομαι κ απανταω σε σενα?
παρασυρομαι κ ριχνω φανερα το επιπεδο μου...
παρε μια κοκκινη καρτα κ τα λεμε μετα απο δεκα αγωνιστικες!Ε δεν είπαμε ΞΕΡΟΛΑΣ! Γίνεται να το αποβάλει αυτό το καρντάσι;
Αντε γεια μπαμπά!
-
Το ότι δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες απατεώνες είναι δεδομένο. Υπάρχουν οι ευγενικοί/εξυπηρετικοί, υπάρχουν οι τίμιοι κλπ κλπ
Το πόσοι, όμως, είναι σωστοί και πόσοι όχι συζητιέται. Ρωτήστε τους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν την ελληνική πραγματικότητα να σας πουν.Όσο για το αν είναι συμμορία ή όχι θα πω τα εξής:
- όταν έχουν απεργία τα ταξί, στην Αθήνα, τολμάει κάποιος να μην απεργήσει ή μαζεύεται στο σπίτι του υπό τον φόβο να βρεθεί δαρμένος με σπασμένο όχημα;
- σε τροχαίο ατύχημα με ταξιτζή στη Μεσογείων όλα τα διερχόμενα ταξί σταμάταγαν. Όχι, απλώς, από συμπαράσταση στο συνάδελφο αλλά είχαν μια συμπεριφορά συμμοριτών. Ευτυχώς που ο οδηγός του άλλου οχήματος ήταν αστυνομικός. Διαφορετικά, δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εκείνο το βράδυ. Διότι, αστυνομικού παρόντος ουδείς συμμορίτης τολμάει να σηκώσει κεφάλι.,
-
Να αναφέρω και την προσωπική μου εμπειρία, μπας και ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα, καθώς πιστεύω πως τα συμπεράσματα όλων έχουν εξαχθεί.
Τα τελευταία χρόνια που αναγκαζόμουν να κυκλοφορώ και δεν ήμουν 'σε ηλικία διπλώματος οδήγησης', κατά κύριο λόγο με εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις μου όλο το 24ωρο ραδιοταξί, το οποίο όμως έκλεινε διαδρομές μόνο μέσω κινητού. Ήταν σχεδόν ενοικίαση σοφέρ. Ο άνθρωπος ήταν εξυπηρετικότατος, τον ενημέρωνες απλώς για την ώρα που ήθελες να πας και να φύγεις από κάπου (ακόμα και εκτός Αττικής) και τα κανόνιζε όλα αυτός. Φυσικά, ούτε λόγος για καθυστερήσεις, ενώ σε περίπτωση εξαιρετικού απρόοπτου ήταν συνεννοημένος με 4-5 άλλους οδηγούς και ερχόταν ένας απ' αυτούς. Το όχημα πεντακάθαρο, μέσα-έξω, με σωστό εξαερισμό-κλιματισμό-θέρμανση, χωρίς μυρωδιές κτλ. Και ακόμα, σωστός στο δρόμο τόσο σαν οδηγός, όσο και στη συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους οδηγούς. Βεβαίως όλα αυτά έχουν κάποιο κόστος (περίπου το διπλό της αντίστοιχης διαδρομής με ραδιοταξί), αλλά κάθε ευρώ άξιζε και δεν λυπάμαι καθόλου που το πλήρωσα. Μάλιστα έχουμε διατηρήσει και μία φιλική σχέση, παρά τη διαφορά ηλικίας.
Πάμε τώρα στα ράδιοταξί. Η συμπεριφορά τους γενικά καλή, με καθαρά και προσεγμένα οχήματα. Λίγες και σπάνιες παραφωνίες, που είναι αναμενόμενες σε κάθε επαγγελματικό κλάδο.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν και τα ταξί 'της πιάτσας'. Ε, εκεί πραγματικά οι φορές που τα μεταχειρίστηκα και η συμπεριφορά τους ήταν σωστή είναι πολύ λιγότερες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 'ελπίζω να μη σας πειράζει που ο ταρίφας θα καπνίσει, γιατί θα σας πάρει ο δ.....ς!' (ο πληθυντικός επειδή ήμασταν 3 άτομα στο ταξί, δε γκρέμισε κανένας φούρνος ακόμα). Έχε χάρη που ήμουν μικρός τότε - να αναφέρω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους καπνιστές και ποτέ δεν έχω αρνηθεί σε άνθρωπο να καπνίσει μπροστά μου. Πάντως προτιμώ τα ΜΜΜ σε σύγκριση μ' αυτό.
Από συζητήσεις με διάφορους οδηγούς ταξί, κατάλαβα πως όσοι είναι ενταγμένοι σε μεγάλες εταιρείες ή συνεργάζονται με ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κτλ είναι σωστοί επαγγελματίες και μπορείς να υπολογίζεις σ’ αυτούς, και όχι μόνο γιατί υπάρχει άνωθεν έλεγχος. Από τους υπόλοιπους ελάχιστοι αξίζουν τον τίτλο του επαγγελματία, ανεξαρτήτως κόστους οχήματος. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα (δυστυχώς).
-
Άσχετο, μήπως το θέμα να μετακινηθεί στον Αντίλογο; Θα βρείτε αρκετά ακόμα μέλη εκεί πρόθυμα να συμμετάσχουν στην κουβέντα, που είμαι σίγουρος ότι ακόμα δεν έχουν εντοπίσει
-
...Μετά απο το ξύλο που θα φάμε! μαυρη ζώνη ειπαμε!
κ δυτερη καφε στο κικμποξ,μην ξεχνιεσαι...
Α!!! να και κάπου που μπορείς τότε να με βοηθήσεις. Πήρα σήμερα μια ζώνη (καφέ κι εγώ για να ταιριάζει με τα παπούτσια, μαύρες έχω δυο τρείς ) αλλά στη ρημάδα χάλασε το κούμπωμα μήπως έχεις κανένα γνωστό να τη φιάξει.
Δύο μέρες γράφεις για νέους, παιδάκια κ.λ.π. και μετά γράφεις ότι ξεκίνησες το επάγγελμα του ταξιτζή το 1992.
Εντάξει κέρδισες ρούμπο. Μόνο που το 92 συπλήρωνα το πρώτο μου 1.000.000 σε χιλιόμετρα.Κάτι ακόμα και δε θα σε ξαναενοχλήσω.
Γράφεις για πολεμικές τέχνες, ζώνες, τιράντες κ.λ.π. μόνο που αυτά τα μαθαίνει κάποιος για άλλο σκοπό κι όχι για να πουλά τσαμπουκά σε φόρουμ και σε 50άρηδες, και ούτε για να πλακώνεται στους δρόμους.Κι επειδή οι 'καλοί' δάσκαλοι σε αυτές τις τέχνες είναι λίγοι κι ο κύκλος μικρός για κάνε τον κόπο να μου πείς το όνομα του δικού σου.
-
Το θέμα είναι:
ΤΑΡΙΦΕΣ = ΧΑΟΣ...ΚΑΠΝΟΣ...ΒΡΩΜΙΑ & ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ
και όλα αυτά ισχύουν.Όποιος σταθεί σε μια στάση και δει την (παράνομη) επιλογή πελατών που κάνουν οι ταξιτζήδες ανάλογα με το προορισμό τα βλέπει όλα. Οι ελεύθεροι ταρίφες έχουν κλήση για αλλού, αλλάζουν, πηγαίνουν σπίτι τους να φάνε - ψέμματα πάντως δεν λένε, είναι καλοί άνθρωποι.
Το ταξί έχει άδεια για να εξυπηρετεί το πελάτη και να τον πηγαίνει στο προορισμό του. Η άδεια δεν δόθηκε για να κάνει ο ταξιτζής μόνο επικερδείς διαδρομές δικής του επιλογής με διπλο-τριπλο-μισθώσεις.
Περισσότερα λεωφορεία χρειάζονται, παντού λεωφορειολωρίδες και φυσικά ΔΙΩΞΙΜΟ των ταξιτζήδων από αυτές τις λωρίδες κυκλοφορίας που γράφουν BUS ONLY.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το θέμα είναι:
και όλα αυτά ισχύουν.Όποιος σταθεί σε μια στάση και δει την (παράνομη) επιλογή πελατών που κάνουν οι ταξιτζήδες ανάλογα με το προορισμό τα βλέπει όλα. Οι ελεύθεροι ταρίφες έχουν κλήση για αλλού, αλλάζουν, πηγαίνουν σπίτι τους να φάνε - ψέμματα πάντως δεν λένε, είναι καλοί άνθρωποι.
Το ταξί έχει άδεια για να εξυπηρετεί το πελάτη και να τον πηγαίνει στο προορισμό του. Η άδεια δεν δόθηκε για να κάνει ο ταξιτζής μόνο επικερδείς διαδρομές δικής του επιλογής με διπλο-τριπλο-μισθώσεις.
Περισσότερα λεωφορεία χρειάζονται, παντού λεωφορειολωρίδες και φυσικά ΔΙΩΞΙΜΟ των ταξιτζήδων από αυτές τις λωρίδες κυκλοφορίας που γράφουν BUS ONLY.
- μείωση του αριθμού των ταξί που κυκλοφορούν στην Αθήνα και όχι μόνο.
-
*αυτο οσες φορες κ να το πεις δεν το πιστευω!
κ ξες καλα οτι το εννοω....(snip άσχετο περιστατικό)
Πώς δεν είναι 'συμμορίτες'.
Εμένα όταν χτύπησε το αυτοκίνητό μου ταξιτζής:
- Αρνούταν να κάνει φιλική δήλωση
- Επέμενε να καλέσει την αστυνομία
- Μέχρι να έρθει η αστυνομία, είχε τηλεφωνήσει σε 3-4 φίλους του ψευδομάρτυρες που ήρθαν από τριγύρω και είχαν άποψη για το περιστατικό
- Ελεγε ψέμματα ότι οδηγούσα εγώ ενώ οδηγούσε ο μεγαλύτερος αδερφός μου. (Φαντάσου την έκπληξή του όταν είδε ότι ήμουν και ο ιδιοκτήτης).
Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν μία τέτοια ιστορία να διηγηθούν.
Λυπάμαι αλλά δε με πείθεις. Εσύ μπορεί να είσαι ΟΚ και να .... πλακώνεσαι στο ξύλο με τους κακούς συναδέλφους σου , αλλά αυτό δεν αλλάζει αυτό που λέμε εδώ: Η πλειοψηφία των ταξιτζήδων είναι κακοί.
Μήπως αλήθεια σκέφτεσαι να πλακωθείς με όλους για να καθαρίσει λίγο ο τόπος;
-
για να καθαρισει ο τοπος θα πρεπει να παψετε να ψηφιζετε πασοκ κ νδ.Ασχετο.
-
Η πλειονότητα των διαφόρων επαγγελμάτων έχει και σωστούς επαγγελματίες και απατεώνες, μόνο που οι τελευταίοι, κατά την άποψή μου, μάλλον είναι περισσότεροι από τους σωστούς... Βλέπετε, έχει γίνει **εθνικό ιδεώδες **η ρουφιανιά και η πουστ!ά.
Πόσους ανθρώπους ξέρετε σήμερα να έχουν μπέσα, αλήθεια; Άσε που αν κάνεις καλά τη δουλειά σου και τίμια, σε λένε και μαλ@κα. Οι περισσότεροι το παίζουν 'φιλότιμοι' και μάγκες του γλυκού νερούΤα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για τους ταξιτζήδες αλλά για όλη την κοινωνία, γι' αυτό, πριν καταδικάσουμε έναν ολόκληρο κλάδο, ας σκεφτούμε πρώτα λιγάκι και τι 'μπουμπούκια' συναντούμε και στον δικό μας κλάδο και σε τι ποσοστό και ΤΙ κάνει ο καθένας μας για να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο...
-
για να καθαρισει ο τοπος θα πρεπει να παψετε να ψηφιζετε πασοκ κ νδ.Τι σχέση έχει αυτό με τα ταξί; Θέλεις να κλειδωθεί το θέμα;
Δείξε μας μια ευρωπαϊκή πόλη ως υπόδειγμα για τη λειτουργία των ταξί να κάνουμε σύγκριση.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Η πλειονότητα των διαφόρων επαγγελμάτων έχει και σωστούς επαγγελματίες και απατεώνες, μόνο που οι τελευταίοι, κατά την άποψή μου, μάλλον είναι περισσότεροι από τους σωστούς...Αυτό δεν ισχύει για τους ταξιτζήδες, κανένας τους δεν είναι σωστός επαγγελματίας.
Αν υπήρχαν σωστοί ταξιτζήδες θα μπορούσες να πάρεις ταξί χωρίς πρώτα να σε ρωτήσουν που πηγαίνεις.
-
αφου σε ασχετο μιλαω...Φυσικά, εγώ έγραφα πολιτισμένα και δεν υποβίβασα τον συνομιλητή μου.
Αναρωτιέμαι γιατί αργεί το ban σου τόσον καιρό... Αρκετά γελάσαμε...