-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ασχολειθειτε κ με κανα αλλο επαγγελμα γιατι 5/10 τρωτε κ πολυ κερατο τα βραδια που κοιμαστε...ρε συνονοματε, τι ηταν αυτο τωρα?
το θεμα δεν ειναι να εξελιχθει σε προσωπικη κοντρα η συζητηση
-
Τι είναι το ταξί ? Επιχείρηση δεν είναι ?
Επειδή έχω δική μου επιχείρηση, να σου πω τι πρέπει να γίνεται με το ΦΠΑ:
- Να τηρείτε βιβλία
- Να κόβετε απόδειξη για κάθε διαδρομή, περιλαμβανομένης και της διπλής-τριπλής-... ταρίφας (αυτό σας τσούζει στην όλη ιστορία)
- Να περνάτε το ΦΠΑ στην τιμή του ταξί και άρα να τον εισπράτετε από τον πελάτη
- Να παίρνετε τιμολόγια για καύσιμα-συνεργεία-ανταλλακτικά κτλ.
- Να αποδίδετε ΦΠΑ κανονικά
Ακου εκεί 'είναι παράνομο το ΦΠΑ'. Είναι παράνομο (με βάση την ΕΕ) να ΕΞΑΙΡΕΙΣΤΕ από το ΦΠΑ, όχι το αντίθετο...
Απλά αν γίνουν τα παραπάνω, τέρμα τα 'τεκμαρτά', τέρμα τα αφορολόγητα, και γίνεται η Εφορία 'συνεταίρος' (όπως και στη δική μου επιχείρηση, και, σε ένα βαθμό, καλά κάνει).
οχι δεν ειναι επιχειρηση.που το ειδες αυτο????
ανα πασα ωρα κ στιγμη το κρατος μπορει να το κατασχεσει κ εσυ να μη μπορεις να κανεις τιποτα.ΕΔΧ..Εσοδα έχει
Εξοδα έχει
Υπηρεσίες παρέχει
Αλλά επιχείρηση δεν είναι.
Τι είναι ? Λειτούργημα ?Το περί κατάσχεσης το είπες για σοβαρό επιχείρημα ? Ανά πάσα στιγμή μάλιστα ? Οχι σε καιρό γενικής επιστράτευσης αλλά όποτε του καπνίσει ?
Μάλιστα...
θυμασαι με τα λεωφορεια ε????
Τι να θυμάμαι με τις Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις ?
στο 1-2-3-4-5 κ αφου σου γνοστωποιησω οτι τριπλη ταριφα δεν υπαρχει
Τον τελευταίο χρόνο έχω μπει σε ταξί 5 φορές (ας είναι καλά η μηχανή μου και χρησιμοποιώ ταξί σχεδόν ποτέ) και από αυτές 3 φορές ήμουν μόνος μου, 1 διπλή ταρίφα και 1 τριπλή (δηλ. μετά από μένα πήρε και άλλους 2 διαφορετικούς).
Αρα υπάρχει, απλά έχεις επιλεκτική μυωπία.
Μήπως θέλεις να κάνουμε και μια ψηφοφορία στο φόρουμ, να δούμε ποιοί έχουν δει τριπλή ταρίφα ?
κ αφηστε αυτη τη καραμελα γιατι εχει καταντησει γελοιο, σου επιβεβαιωνω ΟΤΙ ζητησαμε απ το υπουργειο συγκοινωνιων να γινουν αυτα που λες με βιβλια εσοδων εξοδων κ ολα τα 3-4-5-6 σου αλλα μας αρνηθηκε..
κ ξες γιατι???????
γιατι εγω θα παρουσιαζα στα βιβλια κατι εξοδα ΝΑΑΑΑΑΑ!!!! κ κατι εσοδα ισα που να ανταπεξελθονται..
οποτε καταλαβαινεις αγαπητε οτι εισαι offsideΓια το 1-2 γιατί δε λες τίποτα ?
Προτείνατε να κόβετε απόδειξη για κάθε διαδρομή και για τις πολλαπλές ταρίφες ?
Εγώ πάντως άλλα ξέρω... Εδώ για τις ταμειακές με μία διαδρομή έγινε χαμός...Εξοδα ΝΑΑΑΑ πως ? Κόβοντας ό,τι τιμολόγιο θέλετε από το βενζινάδικο ?
αλλος???????????..............................
τωρα που εχω ορεξη κ γυριζει?????????Ωπα, σιγά...
καποιοι απο εσας μεχρι κ τα νυχια του ταξιτζη κοιτατε μπας κ βρειτε κανα σκουπιδακι...
ημαρτον δηλ...Στην Ιαπωνία οι ταξιτζήδες κυκλοφορούν με γάντια
ασχολειθειτε κ με κανα αλλο επαγγελμα γιατι 5/10 τρωτε κ πολυ κερατο τα βραδια που κοιμαστε...
Το επάγγελμά σας είναι από τα πλέον ενοχλητικά. Απόδειξη: το πόσο ελευθερώνονται οι δρόμοι όταν έχετε απεργία. 18000 ταξί στην Αθήνα, 13000 ταξί στη Νέα Υόρκη. Κατάλαβες ?
Χώρια τις ιστορίες φρίκης που έχουμε όλοι να διηγηθούμε για ταξιτζήδες. Είναι άραγε τυχαίο που δεν έχουμε να διηγηθούμε αντίστοιχες ιστορίες φρίκης για πχ. πιλότους, πυροσβέστες ή καφετζήδες ?
Την άλλη εξυπνάδα την αντιπαρέρχομαι. Κατουράτε και λίγο ρε άντρακλες
-
Αφού δεν έχεις έσοδα από το ταξί και αφού δεν βγάζεις (μεγάλο) κέρδος, γιατί έβαλες σπίτι + αγροτεμάχιο σε υποθήκη για να πάρεις δεύτερο ταξί?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αφού δεν έχεις έσοδα από το ταξί και αφού δεν βγάζεις (μεγάλο) κέρδος, γιατί έβαλες σπίτι + αγροτεμάχιο σε υποθήκη για να πάρεις δεύτερο ταξί?τον υποχρρέωσαν με το ζόρι φαίνεται να πάρει και το πρώτο και το δεύτερο
-
ασχολειθειτε κ με κανα αλλο επαγγελμα γιατι 5/10 τρωτε κ πολυ κερατο τα βραδια που κοιμαστε... -
ασχολειθειτε κ με κανα αλλο επαγγελμα γιατι 5/10 τρωτε κ πολυ κερατο τα βραδια που κοιμαστε...
Κυριε... Ταριφμαν!
Απο τον τρόπο που μιλάς εδω μέσα, απλα ενισχύεις τον τίτλο του θέματος!
Λειτούργημα; Λειτούργημα κάνουν οι καλές κοπέλες που εργάζονται σε οικους ανοχής, αν θεωρείς τον κλαδο/συντεχνία σου κατι παρόμοιο, δεν θα διαφωνίσω.
Απλά προσεξε τις εκφράσεις σου, και σεβάσου αυτους που εδω και 13 σελίδες εχουν καταθέσει μαρτυρίες αρνητηκές αλλα και λίγες θετικές, για τους 'συναδελφους' σου.
-
Αφού δεν έχεις έσοδα από το ταξί και αφού δεν βγάζεις (μεγάλο) κέρδος, γιατί έβαλες σπίτι + αγροτεμάχιο σε υποθήκη για να πάρεις δεύτερο ταξί?
γιατι εχω μεχρι στιγμης δυο παιδια παλικαρι μ...κ δεν γουσταρω στο μελλον να ειναι υπαλληλοι κανενος για 3 κ 80..
Eίναι που δεν τα βγάζετε πέρα κατά τα άλλα...
-
κ ναι το παραδεχομαι οτι το επαγγελμα μας ειναι απ τα πλεον ενοχλητικα διοτι οι βραδυνες βαρδιες βλεπουν πολλες επιφανεις κυριες να τα φορανε στους επιφανεις συζυγους τους!!!ΧΑΛΑΡΑΑΑΑ αγαπητε μου...
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι οι γυναίκες των ταξιτζήδων εξαιρούνται;
Το κέρατο δεν κοιτά ούτε επαγγέλματα ούτε τάξεις... -
άστον τον άνθρωπο και έχει την μέση του
-
γιατι εχω μεχρι στιγμης δυο παιδια παλικαρι μ...κ δεν γουσταρω στο μελλον να ειναι υπαλληλοι κανενος για 3 κ 80..
ειπα εγω κατι τετοιο????
πιο πανω ανεφερα οτι δινω ψωμι σε 4 οικογενειες.!
αν δεν τα εβγαζα περα δεν θα γινοταν κατι τετοιο.
ας σκεπτομαστε κ λιγο πριν ξεφουρνισουμε κατι εεε...??????????Πρώτα μάθε να συζητάς με ηρεμία!
Μετά ανέφερα εγώ ότι εσύ το είπες; Αναφέρθηκε σε προηγούμενα σχόλια περί οικονομικών δυσκολίων της κίτρινης φύλης... ...δεν τα βγάζουν πέρα οι καημένοι ...Το αν δίνεις ψωμί σε 4 οικογένειες ποσός με ενδιαφέρει. Και οι επιχειρήσεις δίνουν ψωμί, τι σημαίνει αυτό ότι θα τις αφήσουμε τα ραπανάκια να τα πουλάνε 5 ευρώ το ένα και κάθε γιορτές κι 1 ευρώ δώρο;
-
αν θελεις διαλογο υψηλου επιπεδου αλλαξε το αρχικο ποστ περι χαους-καπνου-βρωμιας κ γαιδουριαςΑν θέλαμε να κάνουμε υψηλού επιπέδου διάλογο, εσένα θα σ'αφήναμε απ'έξω. Μην τρέφεις αυταπάτες...
-
αν θελεις διαλογο υψηλου επιπεδου αλλαξε το αρχικο ποστ περι χαους-καπνου-βρωμιας κ γαιδουριας
Αν θέλαμε να κάνουμε υψηλού επιπέδου διάλογο, εσένα θα σ'αφήναμε απ'έξω. Μην τρέφεις αυταπάτες...
η κορουλα στη φωτο?να σου ζησει!κουκλιτσα!
Η γυναίκα σου στη φωτό; Να σου ζήσει επίσης! Κουκλίτσα!
-
αχαχα
ποια απ ολες???????
γιατι λογω επαγγελματος...χμμμμ..καταλαβαινεις....Μια που έχεις συγγένεια εξ'αίματος. Ξέρεις εσύ, λόγω επαγγέλματος...
-
ειπα εγω κατι τετοιο????
πιο πανω ανεφερα οτι δινω ψωμι σε 4 οικογενειες.!
αν δεν τα εβγαζα περα δεν θα γινοταν κατι τετοιο.
ας σκεπτομαστε κ λιγο πριν ξεφουρνισουμε κατι εεε...??????????Πρώτα μάθε να συζητάς με ηρεμία!
Μετά ανέφερα εγώ ότι εσύ το είπες; Αναφέρθηκε σε προηγούμενα σχόλια περί οικονομικών δυσκολίων της κίτρινης φύλης... ...δεν τα βγάζουν πέρα οι καημένοι ...Το αν δίνεις ψωμί σε 4 οικογένειες ποσός με ενδιαφέρει. Και οι επιχειρήσεις δίνουν ψωμί, τι σημαίνει αυτό ότι θα τις αφήσουμε τα ραπανάκια να τα πουλάνε 5 ευρώ το ένα και κάθε γιορτές κι 1 ευρώ δώρο;
ωχ ωχ καταλαβα...
προβληματακια?προβληματακια?
αχαχχααχχαχααχαΜάλιστα...συνέχισε συνέχισε δεν με εκπλήσεις...
-
Αφού είναι τόσο δύσκολο και καθόλου επικερδές επάγγελμα, γιατί θέλουν τόσοι πολύ να γίνουν; βίτσια που 'χει ο κόσμος
μάλλον για να βρίσκουν γυναίκες το κάνουν τελικά
αυτό που δεν μας λένε όμως είναι τις ώρες που λείπουν ποιος φροντίζει τις δικές τους
-
Απλά επιβαιβαιώνεται ο τίτλος του θέματος, με τα γραφόμενα του nasos/156ti.
Περιτεύει να πει οτιδήποτε άλλο κανείς, μόνος του πυροβολεί τα πόδια του με αυτά που γράφει δίνοντας ακόμα χειρότερη εντύπωση από την ήδη υπάρχουσα για τους ταξιτζήδες.
Πάντως την επόμενη φορά που θα μπω στο συγκεκριμένο θέμα θα φοράω τσίγκινο σώβρακο.
-
και κάτι άλλο επιβεβαιώνεται στο συγκεκριμένο θέμα
-
εσυ για να καταλαβω ως τι μιλας?ως ειδημων?Ως φορολογούμενος. Ως επιχειρηματίας. Και ως πελάτης ταξί 5 φορές το χρόνο.
Δικαιούμαι να μιλάω τώρα ή να το βουλώσω ?σου εχουν κανει τιποτα οι ταριφες μηπως?
Αν εξαιρέσεις:
Που όταν είμαι με τη μηχανή, μόλις δω ταξί ...μακριά αν θέλω την αρτιμέλειά μου
Που ένας συνάδελφος σου μου πήρε 33 ευρώ από το αεροδρόμιο -τον κατήγγειλα στο 'πειθαρχικό' (από καιρού εις καιρόν λαμβάνω μια επιστολή πως η υπόθεση καθυστερεί για τους ΧΥΖ λόγους)
Που όλοι μου οι κοντινοί άνθρωποι έχουν από μία τουλάχιστον ιστορία τρόμου με ταξιτζή (τη μητέρα μου πήγε να την πλακώσει στις μπουνιές ένας θρασύδειλος συνάδελφός σου επειδή του ζήτησε να την πάει στο σπίτι της (μη φανταστείς στην άκρη του κόσμου, στο Πολύγωνο) και της είπε να την αφήσει παρακάτω για να πάρει μια άλλη κούρσα οπότε και αυτή όχι μόνο αρνήθηκε να κατέβει αλλά του είπε πως άλλαξε γνώμη και θέλει να την πάει στο αστυνομικό τμήμα τέτοιο θράσος η μητέρα μου, αντί να πει και ευχαριστώ που την έφερε ο μεγαλόψυχος συνάδελφός σου μέχρι 500 m μακριά...)
Που ένας άλλος συνάδελφός σου τον γρατζούνισε ο πατέρας μου αλλάζοντας λωρίδα (έφταιγε και το παραδέχτηκε αμέσως) και του ζήταγε, φέρνοντας ψευδομάρτυρα την ίδια γνωστή δικηγόρο που έχετε στο σωματείο σας (στην Αθήνα τουλάχιστον -έχετε και στη Θεσσαλονίκη τέτοιο φρούτο ?), αλλαγή προφυλακτήρα, μάσκα, φώτα, φτερό, 2 πόρτες στο πανάθλιο ταξί του -και ο πατέρας μου είχε μια γρατζουνιά 10 εκατοστών στην πόρτα (πήρε τα 3 του φυσικά ο απατεώνας στο δικαστήριο)Κατά τ΄ άλλα τίποτα
Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, παραδέχομαι πως έχω μπει και σε ταξί άριστα με επαγγελματίες οδηγούς και με χαρά τους έδωσα ένα φιλοδώρημα και επίσης πως τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί!
αμα δεν ξερεις περι κατασχεσης μη μιλας..
εκ των εσω μας εχει ερθει χαρτι εδω κ εξι μηνες οτι θα προοριζονται πεντε ταξι ανα 5000κατοικους.οποτε βαλε κομπιουτερακι κανε μαθηματικα κ τσεκαρε τι μελλει γενεσθαι.Πες μας ντε σε ποιά περίπτωση.
Γενικής επιστράτευσης ?
Διότι τέτοιο χαρτί είχε έρθει και στον πατέρα μου όταν είχε επαγγελματικό φορτηγάκι
Σε ποιά άλλη περίπτωση ?με τα λεωφορεια τα δημοκρατικα κομματα που ψηφιζετε τα δωσανε στον λαο μετοχικα κ μετα τα αποσυρανε..απο κομπινες ειστε πρωτοι..
Να προσέχεις τις εκφράσεις σου, όταν απευθύνεσαι σε κάποιον και του λες 'από κομπίνες είστε πρώτοι' φρόντισε να είναι φιλαράκι σου πρώτα
(μ΄ αρέσει και το 'ψηφίζετε'... Ενώ πάω στοίχημα εσύ ψηφίζεις ΕΚΚΕ/Μ-Λ ΚΚΕ)αλλο τριπλοκουρσα κ αλλο τριπλη ταριφα ταξιμετρου.
να ξεκαθαριζεις αγαπητε κ εαν δεν κατεχεις απο λεξιλογιο ενος επαγγελματος μην γραφεις οτι σου ερθει.Συγνώμη, έχεις δίκιο, τριπλοκούρσα εννοούσα.
Που κάνεις πως δεν κατάλαβες τι εννοούσα, η σωστή ορολογία σε μάρανε...
Λοιπόν, για τις διπλοτριπλοκούρσες έχεις να πεις τίποτα ?
Θα κόβετε και για αυτές αποδείξεις ?αν στην ιαπωνια κυκλοφορουν με γαντια εδω χρειαζομαστε κρανος αγαπητε μου.
Και όσοι κυκλοφορούν γύρω σας, πανοπλία...
κ το 1-2-3-4-5 δεν το συνεχιζω γιατι απ το οτι κ μονο που ειπες για βιβλια εισερχομενων-εξερχομενων εχεις μαυρα μεσανυχτα..
Από επιχειρήσεις και εφορία κάτι περισσότερο ξέρω από σένα, είμαι 101% σίγουρος
Για πες μου, που έγραψα 'βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων' ? Μάλλον πρέπει να διαβάζεις καλύτερα.
Ενώ εσύ κατέχεις... Ούτε ποιά είναι τα βιβλία της εφορίας δεν ξέρεις...κ ναι το παραδεχομαι οτι το επαγγελμα μας ειναι απ τα πλεον ενοχλητικα διοτι οι βραδυνες βαρδιες βλεπουν πολλες επιφανεις κυριες να τα φορανε στους επιφανεις συζυγους τους!!!ΧΑΛΑΡΑΑΑΑ αγαπητε μου...
Ενώ την ίδια ώρα οι γυναίκες σας στο σπίτι...
Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο... Επιβεβαιώνεις τον τίτλο του θέματος...
-
σε καλή μεριά
-
καπου για να κλεισω διοτι απ οτι καταλαβα σας ενοχλουν πολυ τελικα οι ταριφες...
ειστε κοινωνικο προβλημα τελικα γιατι αντι να τα βαλετε με γιατρους
που χρηματιζονται,εισαγγελεις που βγαζουν εξω εμπορους ναρκωτικων
κοκ ρεμαλια τα βαζετε με εναν κλαδο που ειναι πιο προσιτος σε αντιπαραθεση μιας κ φοβαστε να κανετε ενα βημα παραπανω.αλλα φυσικα οπως κ ο tazio λεει τα δικα του πισω απο ενα πληκτρολογιο.......
Τώρα τα έβαλες μαζί μου μεγάλη μου 'τιμή' .
Αν νομίζεις ότι αυτά τα λέω μόνο πίσω από ένα πληκτρολόγιο κάνεις λάθος.Προσωπικά προτιμώ να είμαι 'κοινωνικό πρόβλημα' (πάρε τη σκούφια σου και βάρα με που λένε) σε μια συζήτηση (που εσύ την έκανες 'ρημαδί' με το τρόπο που αντιμετωπίζεις τους άλλους, ενώ μπορούσες να αναπτύξεις τα επιχειρήματά σου χωρίς φόβο να σε διακόψει κανείς, γραπτός λόγος βλέπεις και να πείσεις αν πραγματικά ήθελες) παρά να είμαι 'κοινωνικό πρόβλημα' στους δρόμους.
Λύσε μου μια απορία το 'ρεμάλια' έτσι όπως το γράφεις χωρίς σημεία στίξης με μπέρδεψε σε ποιούς το απευθύνεις;
ΤΑΡΙΦΕΣ = ΧΑΟΣ...ΚΑΠΝΟΣ...ΒΡΩΜΙΑ & ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ