-
Άντε να φεύγουμε σιγά σιγά... Να προλάβουμε τη Λιλαία
Καλό δρόμο σε όσους δεν έφυγαν ακόμη, καλό αγώνα στους αγωνιζόμενους και πάνω από όλα προσοχή να μην έχουμε ακυρώσεις!!!
Και μην ξεχνάτε ότι οι πιο πολλές προσβάσεις είναι σε κακή κατάσταση! Προσπαθήστε να πείσετε αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ότι είναι άλλο να οδηγείς στην εθνική και άλλο σε λασπομένους δασικούς δρόμους... Για το καλό όλων μας και πάνω από όλα του αγώνα ΜΑΣ!
Σας εύχομε καλή παρακολούθηση και θα σας έχω πολλά βιντεάκια από βδομάδα -
Άντε και καλή διασκέδαση σε όλους!
-
Αν εχει μεινει κανενας σπιτι του, μηπως ξερει κανεις για την προσβαση στο Δροσοχωρι απο Αμφισσα-Ελαιωνα (Στο 11χλμ. εκει που περσυ εβγαινες απο το Κορυκειο με 30χλμ χωμα);
Παει με 106 1.4;Την αλλη κοπανα που ηταν και το 2002 εχει παρκαρισμενα μεχρι την ασφαλτο!!! (4χλμ δηλαδη)
-
Μια περίληψη της παρακολούθησης του αγώνα (δυστυχώς για φέτος μόνο Παρασκευή )
Ρεγγίνι : Εφτασα στα νερά νωρίς (06:15) πρώτη ουσιαστικά ειδική , η κοπάνα ταλαιπωρούσε τα νορμάλ αυτοκίνητα αλλά οι θεατές πολλοί και .... ολίγον ατίθασοι.
Ο Solberg .... αέρα .... έλουσε !!! τους θερμόαιμους
Ο θεός της πάντας με το Fabia πέρασε και αυτός πολύ θεαματικά !!!
Αέρα πέρασαν και οι Carlsson , Stohl !!!
Δυστυχώς ο Πάνος Χατζητσοπάνης πέρασε ρετάροντας και με δυσκολία βγήκε από τα νερά
Το Subaru του γιατρού ακουγόταν καταπληκτικά !!!Ελευθεροχώρι : Στις λίμνες , ο κόσμος αρκετός και η οργάνωση πολύ καλή βοήθησε να μην υπάρχουν αταξίες. Μια μικρή ψιχάλα προσωπικά μου έφτειαξε τη διάθεση
Θεικά περάσματα από Solberg , Gronholm , Rovanpera , Duval αλλά και Βωβό !!
Ο Wilks με το Ignis ήταν ο μοναδικός Junior που δεν άφησε καθόλου στην είσοδο !!!
To Subaru του Πλατή ακουγόταν ακόμα πιο αγριεμένο !!!Η παρέα ήθελε να πάμε και Παύλιανη , οπότε φύγαμε νωρίς ( ίσα που χειροκροτήσαμε τη Natalie )
Δυστυχώς αυτή είναι και η ώρα που φεύγουν οι περισσότεροι , οπότε δεν προλάβαμε για Καταβόθρες. Ισα που προλάβαμε και πήγαμε λίγο μετά την αρχή της ειδικής.
Πολύ κόσμος (είναι μικρό και το κομμάτι αυτό) , σχετικά απείθαρχος αλλά και Ελληνάρες ..... όταν έφυγαν όλοι είχαν αφήσει τόνους σκουπίδια
Οι θεοί μπροστά , σε δική τους κλάση !!
Εντύπωση μου έκανε
Η οδήγηση με γραμμές του Solberg.(πρέπει αυτά τα Pirelli να έκαναν τελικά τη διαφορά)
Η ταχύτητα του παππού BLOMQVIST
Πλατής , Χαλκιάς , Νιώρας ...... αεροπορία !!!
Το αυτοκίνητο του Τσάδαρη δεν ακουγόταν καλά ... μπορεί και να ήταν λάθος εντύπωση δικιά μου.Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Ελληνες αγωνιζόμενους για τη προσπάθεια τους !!!!
-
Να προσθέσω και εγώ για την Παρασκευή οτι στην Ελάτεια δυστυχώς μετά το ατύχημα έγεινε απλή. Δεν κατάλαβα πώς έγεινε το ατύχημα γιατί πέρασαν πολλοί ακόμη και μετά ανακοινώθηκε η ακύρωσης της. Μποστά σε εμάς έφυγε ο Martin ο οποίος κουτρουβάλησε με δυό τρεις τούμπες και κάθησε στις ρόδες του!!!!! μετά προσπάθησε να βγεί ξανά στη διαδρομή αλλά ηταν πολύ αποτομο και δεν τα κατάφερε. Τον βοήθησε ένα αγροτικό και τον έβγαλε φού σταμάτησε η ειδική δεν μιλιότανε φυσικά γιατι μάλλον ηταν λάθος στο γράψιμο γιατι φάνηκε ότι μπήκε στη στροφή με πολλά περισσώτερα απο ότι έπρεπε και έτσι τον πέταξε έξω στογκρεμό. Ετσι κατεβήκαμε στα καμμένα βούρλα μετά το τέλος των υπολοίπων και τσιμπήσαμε κάτι!! Μετά απο αυτό ανεβήκαμε στο Ελευθεροχώρι απο την πλευρά της Αναυρας παρακολουθήσαμε τους πρώτους και μετά πήγαμε για Πάυλιανη. μπήκαμε σε μια κοπάνα που σε βγάζει στις καταβόθρες μήκους 20 χλμ που μας πήρε 1 ώρα για να φθάσουμε έτσι χάσαμε τους 3 πρώτους. εκεί καθήσαμε μέχρι τέλους και φύγαμε μέσα απο την ειδική προς Πάυλιανη φθάσαμε στον λεβέντη στις 8 το βράδυ και στις 9- 15 ήμουν σπίτι
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Να προσθέσω και εγώ για την Παρασκευή οτι στην Ελάτεια δυστυχώς μετά το ατύχημα έγεινε απλή. Δεν κατάλαβα πώς έγεινε το ατύχημα γιατί πέρασαν πολλοί ακόμη και μετά ανακοινώθηκε η ακύρωσης της.Την Παρασκευή ήμουν Ελάτεια στο 10-11km εκεί όπου έγινε το ατύχημα. Περνάει από μπροστά μας ο Sola με σπασμένο τον μπροστινό δεξί τροχό. Δεν πέρασαν 10 περίπου δευτερόλεπτα (δεν είχε πέσει και η σκόνη) και έρχεται πατημένος ο Kresta! Με το που περνάει από μπροστά μας, περνάμε σχεδόν όλοι απέναντι (ντροπή μας ε? ) για να δούμε τι θα γίνει... Βλέπουμε τον Sola να πάιρνει την δεξιά κατηφορική φουρκέτα και να κάνει στην άκρη σιγά - σιγά για να κάνει χώρο στους οδηγούς που θα ερχόντουσαν... Ο Kresta όμως έπεσε με πολλά πάνω του... Κανείς δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Ο ήχος της σύγκρουσης ήταν πολύ δυνατός και το αυτοκίνητο του Kresta έπιασε λίγα δευτερόλεπτα μετά φωτιά (η οποία σβήστηκε αρκετά γρήγορα). Αμέσως μετά έρχεται ο Βωβός ο οποίος κάνει στην άκρη ακριβώς μπροστά μας, αφού τον ενημερώσαμε τι είχε συμβεί λίγα μέτρα πιο κάτω και ότι δεν περνούσε. Αμέσως μετά έρχεται ένας τρελός με ένα κλιό -νομίζω- ο οποίος και ενώ ήταν 50 άτομα μέσα στην διαδρομή και του έκαναν νόημα να σταματήσει δεν σταμάτησε και συνέχισε. Δεν έκανε κάτι όμως αφού μετά αντιλήφθηκε και εκείνος -με διαφορά φάσης- ότι όντως δεν μπορούσε να περάσει. Μετά σταμάτησαν ακριβώς μπροστά μας: Punto, Ignis, Evo... Μέχρι και ελικόπτερο προσγειώθηκε μπροστά μας! Μετά συνομιλούσαμε με τον Βωβό ο οποίος μας είπε πως οι κριτές δεν θα έπρεπε να είχαν αφήσει τον Sola να ξεκινήσει την ειδική, γιατί είχε το πρόβλημα με την δεξιά μπροστινή του ρόδα από την αρχή της ειδικής. Ακόμα έλεγε πως το αυτοκίνητο πετάει και ότι μόνο στα κλειστά κομμάτια τον δυσκολεύει λίγο. Να του ευχηθούμε καλό αγώνα!
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δεν πέρασαν 10 περίπου δευτερόλεπτα (δεν είχε πέσει και η σκόνη) και έρχεται πατημένος ο Kresta! Με το που περνάει από μπροστά μας, περνάμε σχεδόν όλοι απέναντι (ντροπή μας ε? ) για να δούμε τι θα γίνει...Γιατί άραγε φώναζαν όλοι : 'έρε τι έχει να γίνει', 'πάει, την έκανε', 'ωχ, θα τον καρφώσει'?
Τέτοια μαζική μετακίνηση θεατών -ΠΡΙΝ από ατύχημα- δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει....
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Αμέσως μετά έρχεται ένας τρελός με ένα κλιό -νομίζω- ο οποίος και ενώ ήταν 50 άτομα μέσα στην διαδρομή και του έκαναν νόημα να σταματήσει δεν σταμάτησε και συνέχισε.Και επιπλέον (α) αγνόησε την κίτρινη σημαία (που στα ράλι δεν σημαίνει, όπως στα σιρκουί, 'προσοχή κίνδυνος για τα επόμενα 100-200 μέτρα' αλλά 'προσοχή η ΕΔ έχει σταματήσει, ελατώσσατε ταχύτητα ή και σταματήστε αν σας υποδειχθεί' ) (β) έφτασε στο ατύχημα και, βλέποντας πως δεν περνάει, έκανε μεταβολή και οδήγησε ανάποδα την ΕΔ μέχρι να πάει πίσω από τον Βωβό. Για αυτές του τις πράξεις τιμωρήθηκε, λίαν επιεικώς, από τους αγωνοδίκες, με 5 λεπτά ποινή χρόνου.
-
Κάτι έλειπε από το φετινό Ακρόπολις......!
Νομίζω ότι δεν υπήρχε η λάμψη των πολλών αστέρων!
-
Συμφωνω
Απο το πρωι του Σαββατου γυριζαμε ειδικες δ. και πηγαμε και στη Λιλαια.
Γενικα ειχα 8 χρονια να δω το Ακροπολης αλλα και παλι απογοητευτηκα απο τη υποτονικη οδηγηση και τις λιγες συμμετοχες.
Χωρις να θελω να υποβιβασω τους οδηγους και τα teams, πολλοι θεατες δεν εφυγαν με την εντυπωση οτι ειδαν τους 20 παγκοσμιως καλυτερους οδηγους στα γρηγοροτερα αυτοκινητα και στη απολυτη οδηγηση
Ειδαμε μονον 20 αυτοκινητα σε καθε ειδικη, τα μισα σπασμενα και τα αλλα μισα χωρις ιδιαιτερο ενδιαφερον σε ταχυτητες και επιδοσεις. Δεν συζητω καν για τη κατηγορια του Junior WRC... Θα ταξιδεψω 500 χιλιομετρα σε μια μερα για να περιμενω και τα Ignis να περασουν ?
Οι εποχες Group B με την 'υπερμετρη ιπποδυναμη' και οδηγους ημίθεους που πραγματικα αψηφουσαν το χαρο ειναι το μονο ομορφο που εχει μεινει στο μυαλο μου.
Μετα απο 8 χρονια παλι θα παω να δω αν βελτιωθηκε η κατασταση.
-
O Loeb στο Δίκαστρο μίλησε...
Γενικα στα πατήματατα του σε όλη τη διαρκεια του αγώνα εδειχνε πολυ καλα διαβασμένο πλήρωμα, αλλά στην μεγαλη σε μηκος αυτή ειδική ηταν -20' απο το γκρούπ των υπολοίπων και στην πρώτη και στη δευτερη μπούκλα. Μαζί του βέβαια και οι Solberg & Rovampera οι οποίοι σίγουρα θα επιθυμούσαν ένα ποιο cool ρυθμό την τρίτη μέρα. -
Ο PETER SOLBERG EINAI O ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ 51ΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ !
ΑΞΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΕΡΑΣ S.LOEB ,ΕΝΩ ΕΝΤΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗΣ ΟΚΤΑΔΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο Α.ΒΩΒΟΣ ! -
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
Ο PETER SOLBERG EINAI O ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ 51ΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ !
ΑΞΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΕΡΑΣ S.LOEB ,ΕΝΩ ΕΝΤΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗΣ ΟΚΤΑΔΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο Α.ΒΩΒΟΣ !Χίλια μπράβο στο Νορβηγό. Από την πρώτη μέρα έδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος!!! Ο Loeb για άλλη μια φορά έδειξε την κλάση του και την ικανότητά του να κερδίζει κόντρες ως την τελευταία στιγμή.
Χίλια μπράβο και στον Άρη Βωβό που τα πήγε εξαίσια!!!! Κρίμα που εγκατέλειψε ο Παπαδημητρίου. Πιστεύω πως θα ήταν κι αυτός ψηλά! Συγχαρητήρια και στα επόμενα ελληνικά πληρώματα. 2ος Έλληνας και 13ος γενικής ο Αποστόλου και 3ος και 17ος γενικής ο Νιώρας! Και του χρόνου!!!! -
Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία? Η βαθμολογία κατασκευαστών τώρα πώς θα πάει? Οι μη εργοστασιακοί δεν βαθμολογούνται και την θέση τους παίρνουν οι εργοστασιακοί που έπονται?? Παίρνουν βαθμούς Panizzi και Sainz???
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
Ειδαμε μονον 20 αυτοκινητα σε καθε ειδικη, τα μισα σπασμενα και τα αλλα μισα χωρις ιδιαιτερο ενδιαφερον σε ταχυτητες και επιδοσεις. Δεν συζητω καν για τη κατηγορια του Junior WRC... Θα ταξιδεψω 500 χιλιομετρα σε μια μερα για να περιμενω και τα Ignis να περασουν ?
Οι εποχες Group B με την 'υπερμετρη ιπποδυναμη' και οδηγους ημίθεους που πραγματικα αψηφουσαν το χαρο ειναι το μονο ομορφο που εχει μεινει στο μυαλο μου.
Να υποθέσω πως αν σου αρέσει ο στίβος θες να βλέπεις ντοπαρισμένους αθλητές που κάνουν τα 100 μ. σε 8 δευτ. και σε μερικά χρόνια πεθένουν από καρκίνους και ανακοπές, από κάποιους αθλητές που είναι αγνοί και τρέχουν τα 100 σε 10? Αν ναι τότε σωστά δε σου άρεσαν τα Ignis, τα Clio, τα Punto και αυτοί οι (κατά την προσωπική μου άποψη) ΛΕΒΕΝΤΕΣ που προσπαθούσαν να κρατήσουν αυτά τα μικρά μπροστοκίνητα θηρία στο δρόμο... Ίσως αν δεις στην TV την τούμπα του Ignis και την προσπάθειά του μετά να αλλάξεις γνώμη... πάντως στο Ελευθεροχώρι το στραπατσαρισμένο Ignis χειροκροτήθηκε πιο πολύ και από τον Άρη, κάτι που σημαίνει ότι (ευτυχώς!!!) λίγοι σκέφτοντε όπως εσύ
Δες το αγαπητέ φίλε σαν άθλημα και σαν θέαμα και φυσικά δεν αντιλέγω ότι τα Β είχαν όλα αυτά που λες, αλλά η ομορφιά είναι και αλλού, όχι μόνο στην 'υπερμετρη ιπποδυναμη' -
ΣυμφωνωΓενικα ειχα 8 χρονια να δω το Ακροπολης αλλα και παλι απογοητευτηκα απο τη υποτονικη οδηγηση και τις λιγες συμμετοχες.
Κάτσε σπίτι τότε και άνοιξε την τηλεόραση, γλύτώνεις και την σκόνη έτσι. Θα τα πούμε σε 8 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα εμείς θα παρακολουθούμε και θα χειροκροτούμε πέρα από τους 'μεγάλους', τα Ignis, τα Clio, τα Yaris, τα Corolaκια, τα Ibiza και τα Sephia να 'τσακώνονται' με τα ελληνικά χώματα. Και ας μην είναι 'χεράδες' και ας μην έχουν 800 bhp κάτω απο το καπό τους.
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Κάτσε σπίτι τότε και άνοιξε την τηλεόραση, γλύτώνεις και την σκόνη έτσι. Θα τα πούμε σε 8 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα εμείς θα παρακολουθούμε και θα χειροκροτούμε πέρα από τους 'μεγάλους', τα Ignis, τα Clio, τα Yaris, τα Corolaκια, τα Ibiza και τα Sephia να 'τσακώνονται' με τα ελληνικά χώματα. Και ας μην είναι 'χεράδες' και ας μην έχουν 800 bhp κάτω απο το καπό τους.Τα Punto ξέχασες...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Κάτσε σπίτι τότε και άνοιξε την τηλεόραση, γλύτώνεις και την σκόνη έτσι. Θα τα πούμε σε 8 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα εμείς θα παρακολουθούμε και θα χειροκροτούμε πέρα από τους 'μεγάλους', τα Ignis, τα Clio, τα Yaris, τα Corolaκια, τα Ibiza και τα Sephia να 'τσακώνονται' με τα ελληνικά χώματα. Και ας μην είναι 'χεράδες' και ας μην έχουν 800 bhp κάτω απο το καπό τους.
Τα Punto ξέχασες...
Ίσως να το έκανα εσκεμένα !!
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Τα Punto ξέχασες...
Ίσως να το έκανα εσκεμένα !!
Κακώς κατά την γνώμη μου...
-
ΣυμφωνωΑπο το πρωι του Σαββατου γυριζαμε ειδικες δ. και πηγαμε και στη Λιλαια.
Γενικα ειχα 8 χρονια να δω το Ακροπολης αλλα και παλι απογοητευτηκα απο τη υποτονικη οδηγηση και τις λιγες συμμετοχες.
Χωρις να θελω να υποβιβασω τους οδηγους και τα teams, πολλοι θεατες δεν εφυγαν με την εντυπωση οτι ειδαν τους 20 παγκοσμιως καλυτερους οδηγους στα γρηγοροτερα αυτοκινητα και στη απολυτη οδηγηση
Mou thimizis kapion pou epidi efage mia fora Kineziko den tou aresan pia ta souvlakia.
Ke ta 8 chronia pou vazis perithorio na se xanadoume sta vouna ine ligo.Kanto 20.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ 51ου ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ