-
Σύμφωνοι να φοράμε ζώνη. Μας γλυτώνει ως ένα βαθμο από μικρά/μεσαία ατυχήματα με λιγότερες επιπτώσεις (τραυματισμούς, θανάτους) απότι αν έλειπε... Ως εδώ Ο.Κ. Δεν καταλαβαίνω όμως τον πατερναλισμό των εξοντωτικών προστίμων όπως και όλη την φορομπηχτική λογική χρηματικών ποινών. Ναι στο λογικό πρόστιμο και την γενικότερη, χωρίς αποκλίσεις εφαρμογή. Όχι στην παράνοια του στιλ 'μια στο τόσο η Τροχαία γράφει για ζώνες και μοιράζει σε μια παρέα πρόστιμα όσο ένας βασικός μισθός και βάλε'. Ας μας πουν όσοι ξέρουν το πρόστιμο σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλ. η ουσία δεν είναι η οικονομική διάλυση του παραβάτη (που στο κάτω κάτω δεν πέρασε κόκκινο, αυτόν ας τον ...εκτελέσουν).
-
Δεν είναι και τοσο μεγάλη. 3 λέξεις ειναι, άντε 4:
ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ (ΖΩΕΣ)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν είναι και τοσο μεγάλη. 3 λέξεις ειναι, άντε 4:ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ (ΖΩΕΣ)
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ Μπορώ να έχω επιλογή ;
-
ΟΚ, αν όμως χτυπήσεις άσχημα (που το εύχομαι ολόψυχα να μην) επειδή δε φόραγες κράνος, θα σε παρακαλούσα να μη χρησιμοποιήσεις καθόλου τα ταμεία που και εγώ πληρώνω, να πληρώσεις όλα τα νοσήλεια και τις μετέπειτα συνέπειες με απολύτως δικά σου έξοδα, σύμφωνοι?
Επίσης, αν σου καρφωθεί στο μάτι ένα μυγάκι την ώρα που είσαι δίπλα μου, θα σε παρακαλούσα ακόμα πιο θερμά να κάνεις το ανθρωπίνως δυνατόν να στείλεις τη μηχανή από την αντίθετη μεριά, σύμφωνοι και πάλι?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΟΚ, αν όμως χτυπήσεις άσχημα (που το εύχομαι ολόψυχα να μην) επειδή δε φόραγες κράνος, θα σε παρακαλούσα να μη χρησιμοποιήσεις καθόλου τα ταμεία που και εγώ πληρώνω, να πληρώσεις όλα τα νοσήλεια και τις μετέπειτα συνέπειες με απολύτως δικά σου έξοδα, σύμφωνοι?Επίσης, αν σου καρφωθεί στο μάτι ένα μυγάκι την ώρα που είσαι δίπλα μου, θα σε παρακαλούσα ακόμα πιο θερμά να κάνεις το ανθρωπίνως δυνατόν να στείλεις τη μηχανή από την αντίθετη μεριά, σύμφωνοι και πάλι?
Γιατί εγώ δεν πληρώνω τα ίδια ταμεία ; Είχα την εντύπωση πως πληρώνεις για την περίπτωση που κάτι πάθεις εσύ και όχι εγώ.
Γιατί δηλαδή πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου ; Γνωρίζεις φαντάζομαι πως υπάρχουν και ανοιχτά κράνη (όχι full face) για πες τι γίνεται εκεί με το μυγάκι ; Μετά από σχεδόν 15 χρόνια στη σέλα δεν πάω πουθενά χωρίς γυαλιά. Άρα αν με βρεις στο δρόμο σου μην αγχώνεσαι για το μυγάκι. -
Για την πέτρα που θα φύγει από τις ρόδες του μπροστινού αυτοκινήτου ή φορτηγού τα γυαλιά παρέχουν προστασία να υποθέσω.
Όσο για την ασφάλεια, ναι είναι πιθανό να την χρειαστώ και εγώ αυτή που και εσύ πληρώνεις. Εγώ όμως δεν πάω γυρεύοντας να τη χρησιμοποιήσω.
Btw, γιατί στο blog σου καυτηριάζεις αυτούς που δε φοράνε ζώνες? Δικαίωμά τωνε δεν είναι και αυτονώνε?
Πάρτε φόρα,χτυπήστε με την μούρη, να σπάσει ο προφυλακτήρας και τα φανάρια.Αν τρυπήσει και κανένα ψυγείο είστε άρχοντας.Το ζεστό νερό θα κάνει ατμούς που είναι και γαμώ τα εφέ.Αν είστε τυχεροί και βρείτε πάγο, έ κάντε καμμιά σβούρα πριν πέσετε στο χαντάκι.Μην φύγετε ευθεία δεν λέει. Αφού τα καταφέρετε και κολλήσετε, κατεβείτε από το αυτοκίνητο και ξεσφηνώστε κανέναν επιβάτη από το ντουλαπάκι.Ναι καλά καταλάβετε.Σφήνωσε με το χτύπημα αφού δεν φόραγε ζώνη.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για την πέτρα που θα φύγει από τις ρόδες του μπροστινού αυτοκινήτου ή φορτηγού τα γυαλιά παρέχουν προστασία να υποθέσω.Ξαναρωτάω από αυτά σε προστατεύει και το ανοιχτό κράνος που είπα πιο πριν ;
Όσο για την ασφάλεια, ναι είναι πιθανό να την χρειαστώ και εγώ αυτή που και εσύ πληρώνεις. Εγώ όμως δεν πάω γυρεύοντας να τη χρησιμοποιήσω.
Φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και για ένα οικοδόμο ; Γιατί αν πέσει ο οικοδόμος από τη σκαλωσιά δεν είδα κανένα να αντιδρά που δεν τήρησε μέτρα ασφαλείας (εκτός κι αν ζητήσει αποζημίωση κτλ ).
Btw, γιατί στο blog σου καυτηριάζεις αυτούς που δε φοράνε ζώνες? Δικαίωμά τωνε δεν είναι και αυτονώνε?
Το blog δεν είναι δικό μου, αλλά καλού φίλου.
-
Το ανοιχτό κράνος -το έχω ξαναπει- για εμένα είναι απλά μια κατσαρόλα, υποκατάστατο κράνους, που το βάζουν απλά για να μην τρώνε κλήση.
Έχω φάει σκόνη στην Καβαλας, η οποία πέρασε μέσα στο κράνος, με κλειστή ζελατίνα και για ένα πεντάλεπτο δεν έβλεπα τίποτα από το ένα μάτι. Φαντάζομαι οτι τα γυαλιά που φοράς κάνουν καλύτερη δουλεια, κυκλοφορείς πάντα με τέτοια. Έχω φάει επίσης πέτρα από αυτοκίνητο που προσπερνούσα στη Συγγρού, η οποία μάλιστα έσκασε ΚΑΙ στο κράνος του συνεπιβάτη μου και την ακούσαμε και οι 2 στερεοφωνικά. Αυτή δε θα με έκανε να χάσω τον έλεγχο νομίζεις, αν δε φορουσα κράνος.
Βεβαίως και ισχύει για όλους αυτό. Κανονικά και τον οικοδόμο/εναερίτη του ΟΤΕ/ντελιβερά και δεν ξέρω γω ποιον άλλο ακόμα που δεν παιρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, δε θα πρέπει να τον καλύπτει η ασφάλεια, αν πάθει κάτι. Αλλά έτσι είναι, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλαιας, όλοι ξέρουμε καλύτερα και δε-βαριεσαι-τώρα-μωρέ. Ας ζούσες έξω και ας έβγαινες να κάνεις τη βόλτα σου, όχι χωρίς κράνος, αλλά και χωρίς στολή (έστω μπουφάν, μποτες, γάντια), ούτε 500 μέτρα δε θα προλάβαινες να κάνεις, θα ήταν η τελευταία σου για πολλούς μήνες και αν θα σε ξαναφηνε η αστυνομια να καβαλήσεις μηχανή.
-
-Δεν ξέρω κατά πόσον στέκει νομικά η υποχρεωτική χρήση κράνους, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.
-Τον όποιο δεν φοράει κράνος μόνον ως υποψήφιο αυτόχειρα μπορώ να τον αντιμετωπίσω (για να μην αναφέρουμε και τις περιπτώσεις μόνιμης και σοβαρής αναπηρίας, παραπληγίας, τετραπληγίας κλπ κλπ κλπ που τις θεωρώ και χειρότερες από τον θάνατο.. ).Τα περί ασφαλιστικής κάλυψης, μάλλον δεν είναι και τόσο ουσιαστικά: έχουμε πολύ παραπάνω ανάπηρους μαϊμού, παρά εγκεφαλικά ανάπηρους, επομένως δεν είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα για την τσέπη των υπολοίπων... Για το κράτος είναι, γιατί το κράτος όταν χάνει ένα πολίτη, χάνει και μια επένδυση (χρήματα που πλήρωσε για να τον γεννήσει, μορφώσει, στρατιωτικό, ασφαλιστικές εισφορές , κλπ κλπ το όλο πράγμα αγγίζει ΠΟΛΛΑ χρήματα σαν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ απώλεια και ΠΑΝΤΑ έτσι σκέφτονται καλώς ή κακώς...).
-
Για να κλείσω το θέμα από τη μεριά μου,επειδή ήμουν σίγουρος από την αρχή πως από ένα χιουμοριστικό γεγονός που παρέθεσα θα ξεκινούσε αυτή η κουβέντα,σαφώς και δεν προτρέπω κανένα να μη φοράει κράνος ή ζώνη. Εγώ πάντως θέλω να έχω δικαίωμα στην επιλογή.Σωστή ή λάθος.Από τη στιγμή που κινδυνεύω μόνο εγώ. Γιατί οι πέτρες,οι σκόνες και ότι μπορεί να σου έρθει στο κεφάλι είναι κίνδυνος για οποιοδήποτε οδηγάει δίκυκλο ακόμα κι αν είναι ντυμένος σαν ιππότης.Φυσικά επειδή το κράτος δεν συμφωνεί μαζί μου παρανομώ.Το δέχομαι όπως και τις όποιες συνέπειες.Δεν θα παραπανιόμουν αν έπαιρνα κλήση γι αυτό ή οποιαδήποτε άλλη παράβαση.Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω ταξίδι έξω από την πόλη χωρίς κράνος.Αλλά για διαδρομές μαξ 5 λεπτών είναι απίστευτα άβολο για μένα το κράνος ειδικά το καλοκαίρι. Αν είμαι αυτόχειρας ή όχι προς το παρόν δεν με απασχολεί. Γενικά σαν παρατήρηση όμως,ίσως και λίγο άσχετο με το θέμα του κράνους, μου κάνει μεγάλη εντύπωση ορισμένες φορές η δήθεν κατακραυγή ορισμένων πραγμάτων.Παρατηρώ πολλές φορές ωραιοποίηση παραβάσεων που μας βολεύουν και δαιμονοποίηση άλλων.Δεν είδα να διαφωνεί κανείς με κάποιον ας πούμε που έγραψε πως ανέβηκε σβέλτα σ ένα στροφιλίκι, ή το πόσες μοίρες γύρισε ο κώλος του αυτοκίνητου που οδήγησε και γράφει τις εντυπώσεις του.Εκτός κι αν αυτά είναι μέσα στα πλαίσια του ΚΟΚ και δεν είναι επικίνδυνα.Για να προλάβω κάποιες πιθανές αντιδράσεις φυσικά και δεν εξισώνω καταστάσεις και δεν υποστηρίζω κάτι του στυλ πάω σιγά και δεν χρειάζεται κράνος ή ζώνη.Διακρίνω απλά διαφορά στις αντιδράσεις απέναντι σε καταστάσεις που σε γενικές γραμμές κρύβουν κινδύνους.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Διακρίνω απλά διαφορά στις αντιδράσεις απέναντι σε καταστάσεις που σε γενικές γραμμές κρύβουν κινδύνους.Διακρινεις διαφορα γιατι στη μια περιπτωση οπως το ειπες 'κρυβουν' κινδυνους αυτες οι συμπεριφορες, στην περιπτωση του κρανους ομως, δυστυχως τους 'φωναζουν' και μαλιστα με αλλαλαγμους
Για διαδρομες των 5 λεπτων εστω οτι ειναι μειωμενες οι πιθανοτητες θανατηφορου ατυχηματος, εκει ομως που σε πτωση με 20χλμ χωρις κρανος πιθανως θα υπαρξει τραυματισμος με σημαντικη παραμορφωση του προσωπου για ευλογο χρονικο διαστημα, με το κρανος απλα θα σηκωθεις χωρις γρατζουνια!!
Ενα σωρο κρανη υπαρχουν που διευκολυνουν οσο γινεται τη ζωη των αναβατων, ακομα και το τζετ ή η.. 'κατσαρολα' που αναφερθηκε πριν καλυτερα ειναι απο το τιποτα. Μακαρι να μη σου χρειαστει ποτε φιλε μου, αλλα δοκιμασε το
-
Φυσικά και καταλαβαίνω τη διαφορά γι αυτό και είπα πως δεν εξισώνω καταστάσεις.Για να καταλάβεις καλύτερα μάλλον νομίζω πως οι αντιδράσεις πολλές φορές σε τέτοια θέματα είναι αυτές που όλοι περιμένουν πως θα είναι αλλά όχι το τι κάνουμε καθημερινά.
Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα Ευθύμη ή στον taurus. Και επίσης για μένα δεν είναι το ίδιο το κράνος και η ζώνη. Ζώνη ας πούμε φοράω πάντα ειδικά τώρα με το mazda που ένα φουσκωμένο μπαλόνι με περιμένει απειλητικά σε περίπτωση που γίνει η στραβή. -
Βρε συ, τώρα δηλαδή μας λες οτι το 'φουσκωμένο μπαλόνι' το θεωρείς πιο επικίνδυνο από μια πέτρα ικανή να ραγίσει παρμπριζ ή -ακόμα χειρότερα και μακριά από εμάς και εσένα- τη σκληρή επιφάνεια της ασφάλτου ή ένα δέντρο ή δεν ξέρω γω τι άλλο?
-
Φυσικά και όχι.Πάντως δεν θέλω να έχω επαφή με τίποτα απ' όλα αυτά. Taurus δεν χρειάζεται να μου αποδείξεις το πόσο επικίνδυνο είναι να μη φοράς κράνος.Το ξέρω και γι αυτό έγραψα πιο πριν πως δεν θα συμβούλευα κανέναν να μη το φοράει.
Μακάρι να είμαι λάθος,αλλά όλοι ή οι περισσότεροι σίγουρα έχουν πεταχτεί για τσιγάρα πχ ή για βενζίνη για 5 λεπτά χωρίς ζώνη ή κράνος. Αυτό έκανα κι εγώ όταν έπεσα πάνω στους Δίας,και αυτό κάνω τις περισσότερες φορές.Όπως είπα τις λίγες φορές που θα πάω κάπου μακριά,δεν προσφέρεται και το μηχανάκι έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ χωρίς κράνος.Δεν λέω πως δεν χρειάζεται ή πως δεν θα γίνει η στραβή,λέω πως αυτό έκανα και κάνω και όπως είπα πιστεύω πως κάνουν οι περισσότεροι. -
Μακάρι να είμαι λάθος,αλλά όλοι ή οι περισσότεροι σίγουρα έχουν πεταχτεί για τσιγάρα πχ ή για βενζίνη για 5 λεπτά χωρίς ζώνη ή κράνος.
Είσαι λάθος blinkys. Ούτε μέχρι την άλλη γωνία χωρίς οποιοδήποτε από τα δύο για εμένα προσωπικά και -είμαι σίγουρος- για την πλειοψηφία εδώ μέσα, κρίνοντας απ' όσα έχω δει σε διάφορες συναντήσεις μας.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μακάρι να είμαι λάθος,αλλά όλοι ή οι περισσότεροι σίγουρα έχουν πεταχτεί για τσιγάρα πχ ή για βενζίνη για 5 λεπτά χωρίς ζώνη ή κράνος.
Είσαι λάθος blinkys. Ούτε μέχρι την άλλη γωνία χωρίς οποιοδήποτε από τα δύο για εμένα προσωπικά και -είμαι σίγουρος- για την πλειοψηφία εδώ μέσα, κρίνοντας απ' όσα έχω δει σε διάφορες συναντήσεις μας.
Το έγραψα ήδη, και αν είναι έτσι, χαίρομαι που είμαι η εξαίρεση
-
Δεν είναι και τοσο μεγάλη. 3 λέξεις ειναι, άντε 4:
ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ (ΖΩΕΣ)
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΩ Μπορώ να έχω επιλογή ;
Εμένα όπως είχα γράψει τις προάλλες μου έσκασε κάτι σαν πέτρα στο κράνος που σε εκείνο το σημείο μου το γμησε! Φαντάσου να ήταν στο κεφάλι μου!
-
χρόνια πολλά
blinkys, στο κρεβάτι σου κάνε ό,τι θες. έξω όμως δεν έχεις το δικαίωμα γιατί παίρνεις κι άλλους στον λαιμό σου. δεν έχω ορέξη να τρέχω για κανέναν ελαφρόμυαλο. όπως εγώ φοράω ζώνη για απόσταση 10μέτρων έτσι ΑΠΑΙΤΩ και απ'τον άλλον που κινούμαστε στον ίδιο δρόμο να προσέξει τον εαυτό του.-
-
Ερωτηση προς τους παραπανω εκφραζομενους περι ασφαλειας. Εχετε φορεσει/ θα φορεσετε ζωνη σε ενα λεωφορειο ΚΤΕΛ ;
-
δε θυμάμαι αν έχουν ζώνη τα ΚΤΕΛ, έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω, αλλά όπου μπαίνω και έχει ζώνη τη φοράω
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?