-
Είμαι και εγώ κάτοχος ενος G.V. 1,6 και οι περισσότερες από τις απορείες που διάβασα (αν και λίγο αργά) μου έχουν περάσει από το μυαλό οι απόψεις μου λοιπόν έχουν ως εξής. Τα λάστιχα του εργοστασίου τα άλλαξα στις 35 χιλ. με τα dueller 694 τα οποία αν και 50/50 έχουν πολύ καλή συμπεριφορά παντού. Το μόνο μείον είναι η κάποια αρχική ασάφεια στις στροφές. Άλλαξα και τα αμορτισέρ με bilstein και το αυτοκίνητο πλέον είναι σταθερότατο (αλλά με πολύ ασαφές τιμόνι από την αρχή). Όσο για τον ήχο του έχω ένα mp3 με διαιρούμενα εμπρός (λίγο ανοιγμένα για να χωρα 17cm ηχείο και κανονικά πίσω. το θέμα του sub με έχει απασχολίσει πολύ και προσανατολίζομαι σε τοποθέτηση κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Δεν θα έχει την μέγιστη απόδοση αλλά δεν θα ενοχλεί.
Για τον κινητήρα τώρα το θέμα θέλει συζήτηση κατά την γνώμη μου αυτή τη στιγμή ειδικά για το 3d πιστεύω οτι ο καλύτεροσ κινητήρας είναι ο 2.0lit diesel 110ps ατελείωτη ροπή και χαμηλή κατανάλωση αλλά edo Ellada. Η λύση του μηχανικού υπερσυμπιεστή είναι καλή αλλά ξέρει κανείς κάποιον που να τα κάνει υπεύθυνα, γιατί η συγκεκριμένη μετατροπή δεν κάνει για τον κυρ. Μήτσο της γειτονιάς.
Sorry για την πολυλογία αλλά ψάχνω καιρό κάπου να τα πώ!!! -
K.L πολυ καλη επιλογη τα bilstein αν και λιγο ακριβη. Προσφατα ειχα μπει σε ενα vitara με bilstein και μου φανηκαν αρκετα σκληρα για χωματοδρομο. Φοβηθηκα μην τον αμαξι αρχιζει και τριζει παντου και δεν τα προτιμησα. Αντιθετα προτιμησα τα Kayaba και ως τωρα ειμαι ευχαριστημενος.
Πιο μοντελο εχεις, γιατι το δικο μου εχει θηκες για 13αρι μεγαφωνο. Πως μπορεσες και εβαλες 17αρι; Κατω απο το καθισμα του οδηγου μηπως δεν ειναι και η καλυτερη λυση μιας και θα δονιζετε ολο το καθισμα και εισαι σιγουρος οτι θα χωραει απο κατω;Εγω εχω απο κατω την CDιερα και μαλλον κατω απο το καθισμα του συνοδηγου θα μπει ο ενισχυτης. Οποτε μενει μονο ο χωρος αποσκευων με μεγαλο αγχος.
Επισης μηπως εχει κανεις ιδεα τι ειναι ο θορυβος απο τους πισω τροχους που ανεφερα σε προηγουμενο Post; Please help.
-
Μπροστά δεν έχει κανένα πρόβλημα σε οποιοδήποτε χωματόδρομο, πίσω για να αποφύγω τις πολλές αναπηδήσεις (η bilstein έχει ένα τυπο πίσω αμορτισερ για 3d & 5d) έβαλα αμορτισέρ από Vitara (όχι G) οπότε κανένα πρόβλημα και πίσω. Τώρα ψάχνω προοδευτικά ελατήρια για πίσω γιατί με τα εργοστασιακά σε βαθιές λακούβες η με φορτίο βυθίζεται το πίσω μέρος πολύ και βρίσκει. Όσο για τον θόρυβο δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό, ψάξε λίγο και δες από που πεοέρχεται ο θόρυβος και πότε. Αν δεν λανθάνω το G.V. πίσω δεν έχει πλύμνες (δεν υπάρχει λόγος να έχει γιατί είναι μόνιμα συνδεδεμένος ο τροχός με τον άξονα) οπότε ο θόρυβος πρέπει να προέρχεται από αλλού. Η βάση των ηχείων μπροστά είναι λαμαρίνα, οπότε οδηγός, σέγα και ιδού η 17cm τρύπα μετα λίγο χρώμα στο κόψιμο για αποφυγή όποιας σκουριάς και έτοιμο. Για το sub έχεισ δίκιο για τους κραδασμούς στο κάθισμα αλλά μειώνονται με ελαστικές βάσεις στήριξης όσο για χώρος υπάρχει αρκρτός ( δεν σκοπέυω να χρησημοποιήσω πάνω από 20 cm ηχείο).
-
Τουλάχιστον πρώτη φορά άκουσα και κάποιες γνώμες τέλειος αντίθετες από τις δικές μου και από την παρέα μου . ποτέ δεν έχω ασχοληθεί για μερικά πράγματα που συζητάτε , καλά όμως είναι . δεν τα απορρίπτω αλλά δεν τα εφαρμόζω .
Αυτό με το στερεοφωνικό παντός καλό και με ενδιαφέρει . όχι τίποτα ακραία πράγματα .
Το http://www.to4x4.gr είναι πάντα ανοιχτό και όποτε θέλετε έρχεστε σε μια βόλτα μαζί μας ακόμα και χωρίς το αμάξι σας . να δειτε και κάποιους άλλους πως χρησιμοποιούν τα 4χ4 . -
Αγαπητέ samurai επειδή (για μένα τουλάχιστον) είναι το μόνο όχημα (αν εξαιρέσεις το παπί) προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα της καθημερινής χρήσης όπως έγώ την ορίζω. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει οργώσει και αρκετές παραλίες και αντίστοιχα βουνά τελευταία μάλιστα ακολούθησε μια αντιπυρική ζώνη της βορείου Ευβοίας (το κακόμοιρο) για αρκετά χίλιόμετρα για να δούμε την θέα από ψηλά .
-
Κ.L εκοψες την λαμαρινα και δεν επαθες εγκεφαλικο την ωρα που το εκαναν; Δεν θα ξεχασω την στιγμη που μου εβγαζαν τις ταπετσαριες σε 1 μερας αυτοκινητο για να βαλω τα ηχειακια στις πορτες(με μαζευανε). Βασικα πρεπει να χρειαζεται και μια βαση για να να βγει το ηχειο πιο εξω γιατι εμενα τουλαχιστον το ηχειο σε σχεση με την σιτα του ηχεια απεχει αρκετα. Απο το ηχητικο αποτελεσμα εισαι ευαχαριστημενος; Δεν χρειαστηκε να μονωσεις τα πλαϊνα;
Κανενα site ρε παιδια με 'πειραγμενα' GV; Aφου ο κινητηρας ειναι ιδιος με του Baleno δεν γινεται καποιος θα τον εχει πειραξει.
Κ.L σε αντιθεση με εσενα εμενα μου εβαλαν πιο ενισχυμενα πισω χωρις να παρατηρησω οποιαδηποτε αναπηδηση. Εγινε πιο σκλαηρο αλλα απο αναπηδησεις καλα παμε ακομα.Πρωτη φορα ακουω να βρισκει το GV.Εμενα οποτε βρει θα βρει ο κοτσαδορος.
Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες αποψεις (ιδιες ή εντελως διαφορετικες) για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Γραψτε τες γιατι ειναι περισσοτερο χρησιμες απ' οτι νομιζετε!
-
Την ώρα που ανοίγαν τις τρύπες εγώ είχα φύγει!!! Όντος για να χωρέσουν τα ηχεία χρειάζεται βάσεις, αν βέβαια θέλεις να διαθέσεις χρήματα (αρκετά) υπάρχουν και ηχεία με ανεστραμένους μαγνήτες και πολύ μικρό βάθος.
Το κοτσαδόρο ενοούσα και εγώ οτι βρίσκει κάτω αλλά ξέχασα να το αναφέρω.
Όσο για βελτιώσεις για την ώρα του έβαλα ένα φίλτρο αέρα (στο εργοστασιακό φιλτροκούτι) αναμείνατε παρατηρήσεις εν καιρό. -
Κ.L που βρηκες φιλτρο αερα και ποιας εταιριας γιατι σε κανα δυο καταστηματα που ειχα ρωτησει μου ειπαν οτι δεν βγαινει για το αμαξι μας
Ενδιαφερομαι και εγω να του βαλω πιο ελευθερο φιλτρακι οποτε αμα εχεις την καλοσυνη γραψε εστω και τις πρωτες παρατηρησεις μετα την αλλαγη. Σιγουρα δεν περιμενω και τρομακτικα πραγματα αλλα θα ηθελα να ξερω αν αλλαζει καθολου τον ηχο και αμα προσφερει τιποτα απο αποψη δυναμης στις χαμηλες στροφες. -
Κατι ακομη. Νομιζω πως ενα σετ πεταλιων ειναι χρησιμο γιατι μου χει τυχει αρκετες φορες να γλυστρισει το ποδι μου απο το -μικρο- πενταλ του φρενου...
Ο χρήστης grvitara έγραψε:
Μηπως ξερει κανεις κανενα site με αξεσουαρ για το GV ή που να εχει 'φτιαγμενα' GV;Φιαγμενα ως off-road anomals, η ως city cruisers?
Εγω 8ελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος κανενα site με α3εσουαρ της suzuki sport για gv. Tα ιαπωνικα εχουν μονο το jimny... -
Στο link εχω φωτογραφιες του gv μου:
YΓ: Μη μου την πειτε για την τελευταια φωτογραφια...
Στο μελλον 8α προσ8εσω κι αλλες αλλα μην περιμενετε κα8ημερινο update..
-
Ωραιες οι φωτογραφιες xktz. Σχολια δεν θα σου κανω για την τελευταια σου φωτογραφια απλα θα σου πω...οτι εχω βγαλει ακριβως την ιδια (εμενα ειναι καλημενο και το km/h )
Οσο για τα site θα προτιμουσα καποιο με μετροπες για τον κινητηρα του. εχω βρει μπολικα στο διαδικτυο για εμφανιση, αναρτησεις, προστατευτικα αλλα τιποτα για τον κινητηρα του και για επιλογες/λυσεις για ηχοσυστημα.
οποιος ξερει ας βοηθησει!
-
το 8εεεελωωωωωωω:
(carbon ειναι..) -
Το φίλτρο είναι της j&r με κόστος γύρο στα 55€ αλλά για διαφορές σε αίσθηση και κατανάλωση λόγω χιονιού δεν μπορώ ακόμα να σας πώ. Για πρώτες παρατηρήσεις πάντως καμία αλλαγή σε ένταση θορύβου αλλά δείχνει να δουλεύει πιο άνετα και δείχνει να ανεβάζει πιο εύκολα στροφές χαμηλά. Όσο για την τελευταία φώτο του xtkz το δικό μου έχει δείξει 175 κάτω από το Σείριο (και βέβαια όχι στο ρεύμα προς Αθήνα) και για το εσωτερικό εγώ που το έχω (Μοντ. 2002) θέλω το πιό καινούριο
-
Αυτη η photo ηταν τραβηγμενη λιγο μετα τη Μαλακασσα. Μονο μια φορα το χω τερματισει πραγματικα στιν Αττικη Οδο στην κατηφορικη ευ8εια λιγο πριν το αεροδρομιο στο ρευμα προς το αεροδρομιο. Ειμασταν 3 αυτοκινητα που πηγαιναμε με την ιδια ταχυτητα γιαυτο ημουν 3εψαρωτος.. Μετα απο 10 μηνες δεν μου χει ερ8ει καμια φωτογραφια σπιτι οποτε μαλλον τη γλυτωσα...
Δοκιμασα το καινουριο GV το προηγουμενο weekend στην τεχνητη πιστα στο Λιβαδι Παρνασσου. Το εσωτερικο του ειναι αλλης κλασης τελειως!!! Οσο για την πιστα, δεν ηταν ιδιαιτερα δυσκολη η απαιτητικη, η ετσι τουλαχιστον αισ8αν8ηκα ε3αιτιας των BFGoudrich All Terrain κ των κοντων σχεσεων.
(Λογω ηλικιας δε με αφησαν να οδηγησω στην Jeep αλλα η εμπειρια ηταν μακραν καλυτερη απο τρενακι του τρομου σε luna parks! Στο τελος βρε8ηκα να κρεμιεμαι απο τις μπαρες οροφης του Wrangler... Συνισταται ανεπιφυλακτα!)
-
K.L μηπως ειναι ευκολο να γραψεις περισσοτερες εντυπωσεις για το φιλτρο που εβαλες; Επισης το βρηκες ευκολα, εννοω απο αποψη ποικιλιας σε μαρκες υπαρχει για αυτο το αυτοκινητο;
Προβολεις ομιχλης εχει βαλει κανεις; Αξιζει να τους βαλω στην αντιπροσωπια ή απο καποιο αλλο μαγαζι που πουλανε αξεσουαρ; Οι τιμες τους που κυμαινονται;
-
Το αυτοκίνητο λόγω του φίλτρου δουλεύει πιο άνετα στις χαμηλές στροφες και ανεβάζει πιο εύκολα (πιο ροπάτη λειτουργία) στις υψηλές στροφές δεν είδα καμιά διαφόρα (όχι εμφανή τουλάχιστον). Έχει τσιμπισει σίγουρα η κατανάλωση 0,5λτ/100Χιλ. ίσως και περισσότερο. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα το θέμα πήγα σε κάπιο μαγαζί με ανταλλακτικά (ιδιοκτησία συγγενικού προσώπου) κια ζήτησα πιο ελεύθερο φίλτρο, μου έφερε αυτό - τέλος.
Όσο για τα προβόλια δυστυχώς πάνε 2 χρόνια οπότε οι πληροφορίες μάλλον αρχαίες (άσε που δεν θυμάμαι τιμές). -
'Ξαναζωντανευω' το θεμα και ζητω την βοηθεια σας για ενα προβληαμ που προεκυψε πριν λιγες μερες που το GV μου βγηκε απο το συνεργειο. Ηταν λοιπον η ωρα του να κανει το 'μεγαλο' service των 60.000χιλιομετρων. Στις παρατησεις ζητησα να αλλαχθει ο συμπλεκτης γιατι οπως μου ειχαν πει στο προηγουμενο service ειναι στα τελευταια του και βασικα στα GV ο συμπλεκτης δεν προειδοποιει και πολυ απλα σπαει
Επισης ζητησα να ελενχθει το προστατευτικο του καταλυτη επειδη συντονιζε στις 3000 στροφες. Οταν το ειχα κοιταξει ειχα παρατηρησει οτι ειχε φυγει η μια απο τις βιδες που το συγκρατουν.
Τα φρενα σφυριζαν και θεωρισα οτι εχοθν στραβωσει οι δισκοι γιατι ακομα και με καινουργια τακακια τα φρενα δεν σταματηζαν να σφυριζουν.
οταν το αυτοκινητο παραληφθηκε ειπαν οτι ο συμπλεκτης δεν αλλαχθηκε γιατι 'αντεχει ακομα αλλα οχι για πολυ' Επισης θελει αλλαγμα ο καταλυτης γι αυτο δεν μπορουν να μου βγαλουν και καρτα καυσαεριων.
αμεσως το αυτοκινητο πηγε σε αλλο συνοικιακο συνεργειο που εκδιδε καρτες καυσαεριων και οι τιμες των ρυπων ηταν πολυ φυσιολογικες σε συγκριση που εγινε με την προηγουμενη καρτα και μετρησεις που ειχα.Θεωρω οτι οι κυριοι του συνεργειου θεωρησαν οτι η μητερα μου (που πηγε το αυτοκινητο στο συνεργειο) ηταν ασχετη και προσπαθησαν να βγαλουν προβληματα που το αυτοκινητο στην ουσια δεν εχει. γιατι ομως δεν διορθωσαν τα προβληματα που πραγματικα εχει;
επισης ξερει καποιος τι περιλαμβανει το service των 60.000 γιατι στο τιμιλογιο υπηρχαν μονο τα γνωστα λαδια φιλτρα και μπουζι;
θα εκτιμουσα αν καποιος μπορουσε να αναφερει καποιο συνεργειο suzuki που ειναι ευχαριστημενος γιατι αυτο που παω εγω μου φαινεται οτι δεν δειχνουν και ιδιατερη προσοχη στα αυτοκινητα και κυριως σε αυτα που τους επισημαινεις.
-
Ο χρήστης grvitara έγραψε:
'Ξαναζωντανευω' το θεμα και ζητω την βοηθεια σας για ενα προβληαμ που προεκυψε πριν λιγες μερες που το GV μου βγηκε απο το συνεργειο. Ηταν λοιπον η ωρα του να κανει το 'μεγαλο' service των 60.000χιλιομετρων. Στις παρατησεις ζητησα να αλλαχθει ο συμπλεκτης γιατι οπως μου ειχαν πει στο προηγουμενο service ειναι στα τελευταια του και βασικα στα GV ο συμπλεκτης δεν προειδοποιει και πολυ απλα σπαειΕπισης ζητησα να ελενχθει το προστατευτικο του καταλυτη επειδη συντονιζε στις 3000 στροφες. Οταν το ειχα κοιταξει ειχα παρατηρησει οτι ειχε φυγει η μια απο τις βιδες που το συγκρατουν.
Τα φρενα σφυριζαν και θεωρισα οτι εχοθν στραβωσει οι δισκοι γιατι ακομα και με καινουργια τακακια τα φρενα δεν σταματηζαν να σφυριζουν.
οταν το αυτοκινητο παραληφθηκε ειπαν οτι ο συμπλεκτης δεν αλλαχθηκε γιατι 'αντεχει ακομα αλλα οχι για πολυ' Επισης θελει αλλαγμα ο καταλυτης γι αυτο δεν μπορουν να μου βγαλουν και καρτα καυσαεριων.
αμεσως το αυτοκινητο πηγε σε αλλο συνοικιακο συνεργειο που εκδιδε καρτες καυσαεριων και οι τιμες των ρυπων ηταν πολυ φυσιολογικες σε συγκριση που εγινε με την προηγουμενη καρτα και μετρησεις που ειχα.Θεωρω οτι οι κυριοι του συνεργειου θεωρησαν οτι η μητερα μου (που πηγε το αυτοκινητο στο συνεργειο) ηταν ασχετη και προσπαθησαν να βγαλουν προβληματα που το αυτοκινητο στην ουσια δεν εχει. γιατι ομως δεν διορθωσαν τα προβληματα που πραγματικα εχει;
επισης ξερει καποιος τι περιλαμβανει το service των 60.000 γιατι στο τιμιλογιο υπηρχαν μονο τα γνωστα λαδια φιλτρα και μπουζι;
θα εκτιμουσα αν καποιος μπορουσε να αναφερει καποιο συνεργειο suzuki που ειναι ευχαριστημενος γιατι αυτο που παω εγω μου φαινεται οτι δεν δειχνουν και ιδιατερη προσοχη στα αυτοκινητα και κυριως σε αυτα που τους επισημαινεις.
το καλυτερο ειναι να γραψεις ποιο συνεργειο ειναι και οσοι αλλοι την εχουνε παθει απο συνεργεια για να δεις οι καραγκιοζηδες πως βαζουνε μυαλο .
-
Το συνεργειο ειναι της Personal Best στην Κηφισιας στο υψος του Ολυμπιακου σταδιου. Εχει να συστηνει καποιος καποιο καλο συνεργειο που τουλαχιστον σου δινουν σημασια οταν τους μιλας;
-
Εγω το πηγαινω στον Ξυπολια. Ειναι ο,τι εχει απομεινει απο την αντιπροσωπεια του Αδαμοπουλου στην Συγγρου.
Ειναι αρκετα φιλικος κ ο ιδιος κ ολοι οσοι εργαζονται εκει. Ακουν τις ιδεες σου χωρις να υποτιμουν την οποια ελλειψη γνωσης κ ειναι πολυ βοη8ητικοι(ακομη κ απεναντι σε εναν 19χρονο).. Αν τους γνωρισεις σου φτιαχνουν οποιαδηποτε μικροπραγματα επιτοπου παρα τον φορτο εργασιας που μπορει να εχουν. Γενικα ειμαι υπερευχαριστημενος κ εγω κ οι γονεις μου..
Βεβαια το συνεργειο τωρα εχει παει στο Π.Φαληρο οποτε ισως σου πεφτει λιγο μακρυα.
Suzuki Grand Vitara: Aπόψεις