-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γινεται ρε παιδια ενας κινητηρας euro 4-5-6 whatever πετρελειου να ειναι πιο επικινδυνος απο εναν αντιστοιχο βενζινης??? Υποτιθεται οτι αυτη η διακριση γινεται γι'αυτον ακριβως το λογο, να ξεχωριζουν δηλαδη τα πιο 'καθαρα' αυτοκινητα. Πως γινεται να μου λετε οτι απο 2 αυτοκινητα που παιρνουν την ιδια εγκριση -και αρα αδεια να κυκλοφορουν σε δημοσιους δρομους- το ενα ειναι τοσο θανατηφορο???
Τα όρια Euro είναι διαφορετικά για diesel και βενζίνη. Στις βενζίνες είναι πολύ αυστηρότερα! Ένα Euro 5 petrol είναι πολύ λιγότερο ρυπογόνο από ένα Euro 5 diesel.
Edit: Με πρόλαβαν.
Με ενα γρηγορο γοουγλινκ τα Ευρο 5 εχουν τα ιδια standara στα petrol kai στα Diesel δεν υπαρχει καμια διαφορα στη αξιολογηση
-
Κάνε τώρα ένα πιο αργό googling και ίσως δεις τις διαφορές.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κάνε τώρα ένα πιο αργό googling και ίσως δεις τις διαφορές. -
εμενα μου φενεται και οι petrol και οι diesel αξιολογουνται με τον ιδιο τροπο ανεξαρτητα τι εκμπεμπουν και οι δυο ειναι EURO 5
-
Ο χρήστης Angelosss έγραψε:
εμενα μου φενεται και οι petrol και οι diesel αξιολογουνται με τον ιδιο τροπο ανεξαρτητα τι εκμπεμπουν και οι δυο ειναι EURO 5Ειλικρινά, έκανες googling?
-
Euro 5 standard
Emissions from diesel vehicles:
•carbon monoxide: 500 mg/km;
•particulates: 5 mg/km (80% reduction of emissions in comparison to the Euro 4 standard);
•nitrogen oxides (NOx): 180 mg/km (20% reduction of emissions in comparison to the Euro 4 standard);
•combined emissions of hydrocarbons and nitrogen oxides: 230 mg/km.Emissions from petrol vehicles or those running on natural gas or LPG:
•carbon monoxide: 1 000 mg/km;
•non-methane hydrocarbons: 68 mg/km;
•total hydrocarbons: 100 mg/km;
•nitrogen oxides (NOx): 60 mg/km (25% reduction of emissions in comparison to the Euro 4 standard);
•particulates (solely for lean burn direct-injection petrol vehicles): 5 mg/km (introduction of a limit that did not exist for the Euro 4 standard). -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ειναι ακρως υποκριτικο οτι επιτρεπουμε σε ταξι και φορτηγα 20ετιας να κυκλοφορουν και να μολυνουν αλλα μας ενοχλουν τα ΙΧ του 21ου αιώνα με τα συγχρονα φίλτρα!
Πολύ σωστό αυτό!
Σε αρκετές πόλεις στη Γερμανία απαγορεύεται η κυκλοφορία παλιών ρυπογόνων αυτοκινήτων:
http://www.earthtimes.org/articles/news ... -cars.htmlYποκριτικο ξε-υποκριτικο, οι κλιματολογικες συνθηκες της Αθηνας σε σχεση με το μητροπολιτικο της μεγεθος συγκρίνονται μονο με τη Μαδριτη. Αλλα ακομα και βορειοτερα π.χ. το Λονδινο υποφερει απο την μολυνση των πετρελαιοκινητων, και ειδικα των ταξί που εμενα δεν μου κανουν ουτε για euro 0.75, τις ξηροτερες περιοδους (λεμε τωρα) δεν εχω γυρισει σπιτι χωρις να φυσηξω την μαυριλα απο την μυτη μου, στην Αθηνα π.χ. δεν μου εχει συμβει ποτε.Τα μικροσωματιδια-καπνα ειναι που κανουν την διαφορα,και ειναι μεγαλη.
Μαλλον ειναι η μονη περιπτωση κρατικης αδρανειας και διαπλεκομενων που μας εχει βει σε καλο διαφορετικα,σε περιπτωση απελευθερωσης της πετρελαιοκινησης χωρις αντικινητρα θα κλαιμε με μαυρο δακρυ κυριολεκτικα!
Για το αρθρακι το γερμανικο, αυτο δεν το ηξερα...πολυ ενδιαφερον , ελπιζω να ειναι με βαση ολους τους τυπους των ρυπων και οχι με βαση το CO2 και βγαζουν πρασινη καρτα στα Touareg V10
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Yποκριτικο ξε-υποκριτικο, οι κλιματολογικες συνθηκες της Αθηνας σε σχεση με το μητροπολιτικο της μεγεθος συγκρίνονται μονο με τη Μαδριτη. Αλλα ακομα και βορειοτερα π.χ. το Λονδινο υποφερει απο την μολυνση των πετρελαιοκινητων, και ειδικα των ταξί που εμενα δεν μου κανουν ουτε για euro 0.75, τις ξηροτερες περιοδους (λεμε τωρα) δεν εχω γυρισει σπιτι χωρις να φυσηξω την μαυριλα απο την μυτη μου, στην Αθηνα π.χ. δεν μου εχει συμβει ποτε.Τα μικροσωματιδια-καπνα ειναι που κανουν την διαφορα,και ειναι μεγαλη.Χοντρικά, υπάρχουν 2 μοντέλα αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης: η φωτοχημική ρύπανση, τύπου Los Angeles και η αιθαλομίχλη, τύπου Λονδίνου.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
... οι κλιματολογικες συνθηκες της Αθηνας σε σχεση με το μητροπολιτικο της μεγεθος συγκρίνονται μονο με τη Μαδριτη. Αλλα ακομα και βορειοτερα π.χ. το Λονδινο υποφερει απο την μολυνση των πετρελαιοκινητων, και ειδικα των ταξί που εμενα δεν μου κανουν ουτε για euro 0.75, τις ξηροτερες περιοδους (λεμε τωρα) δεν εχω γυρισει σπιτι χωρις να φυσηξω την μαυριλα απο την μυτη μου, στην Αθηνα π.χ. δεν μου εχει συμβει ποτε.Δεν ξέρω που κυκλοφορείς στην Αθήνα αλλά μαυρίλα από μύτη και αυτιά και δέρμα θυμάμαι να βγάζω μετά από δουλειές στο κέντρο από τουλάχιστον 20 χρόνια πριν....
-
εγω οσο καιρo ειμουνα στο Λονδινο δεν ειχα τετοιο προβλημα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... οι κλιματολογικες συνθηκες της Αθηνας σε σχεση με το μητροπολιτικο της μεγεθος συγκρίνονται μονο με τη Μαδριτη. Αλλα ακομα και βορειοτερα π.χ. το Λονδινο υποφερει απο την μολυνση των πετρελαιοκινητων, και ειδικα των ταξί που εμενα δεν μου κανουν ουτε για euro 0.75, τις ξηροτερες περιοδους (λεμε τωρα) δεν εχω γυρισει σπιτι χωρις να φυσηξω την μαυριλα απο την μυτη μου, στην Αθηνα π.χ. δεν μου εχει συμβει ποτε.
Δεν ξέρω που κυκλοφορείς στην Αθήνα αλλά μαυρίλα από μύτη και αυτιά και δέρμα θυμάμαι να βγάζω μετά από δουλειές στο κέντρο από τουλάχιστον 20 χρόνια πριν....
Χαλαρα οσο θυμαμαι ταξιδια στην Αθηνα,μαυρο το χαρτομαντηλο .Σαν την διαφημιση του ινκοσεπτ με την κουκλα ,για οποιον την θυμαται.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χαλαρα οσο θυμαμαι ταξιδια στην Αθηνα,μαυρο το χαρτομαντηλο .Σαν την διαφημιση του ινκοσεπτ με την κουκλα ,για οποιον την θυμαται.Ελεος ρε;!
Ο Χριστός και η Παναγία και οι άγιοι σαράντα (40) !Κοίτα μνήμη ρε!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
... οι κλιματολογικες συνθηκες της Αθηνας σε σχεση με το μητροπολιτικο της μεγεθος συγκρίνονται μονο με τη Μαδριτη. Αλλα ακομα και βορειοτερα π.χ. το Λονδινο υποφερει απο την μολυνση των πετρελαιοκινητων, και ειδικα των ταξί που εμενα δεν μου κανουν ουτε για euro 0.75, τις ξηροτερες περιοδους (λεμε τωρα) δεν εχω γυρισει σπιτι χωρις να φυσηξω την μαυριλα απο την μυτη μου, στην Αθηνα π.χ. δεν μου εχει συμβει ποτε.
Δεν ξέρω που κυκλοφορείς στην Αθήνα αλλά μαυρίλα από μύτη και αυτιά και δέρμα θυμάμαι να βγάζω μετά από δουλειές στο κέντρο από τουλάχιστον 20 χρόνια πριν....
Χαλαρα οσο θυμαμαι ταξιδια στην Αθηνα,μαυρο το χαρτομαντηλο .Σαν την διαφημιση του ινκοσεπτ με την κουκλα ,για οποιον την θυμαται.
Πριν 20 χρόνια, θα συμφωνήσω. Τελευταία, το καυσαέριο στο κέντρο έχει μειωθεί πολύ (αλλά έχει αυξηθεί πέριξ της Αττικής Οδού... ).
Η μαυρίλα από την αιθάλη, είναι σαφώς πιο πολλή και πιο έντονη και τα πετρελαιοκίνητα βγάζουν σαφώς περισσότερη.
Επίσης, τα οξείδια του αζώτου είναι δολοφονικά και τα diesel βγάζουν πολλαπλάσια των βενζινοκίνητων.
Δεν λέω πως η απαγόρευση έγινε έχοντας την υγεία σαν πρώτο μέλημα (πότε έγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; ), αλλά ΣΑΦΩΣ και η απαγόρευση, μόνον πλεονεκτήματα έχει και καλό είναι να παραμείνει. Υπάρχουν και βενζινοκίνητα πλέον που καίνε πολύ λίγο και ρυπαίνουν ακόμη λιγότερο!
-
στην Ευρωπη ειναι βλακες που τα επιτρεπουν και εμεις ειμαστε οι εξυπνοι ?
Εγω θελω να εχω την ελευθερια να αγορασω η petrol η diesel αναλογα με την οικονομικη μου δυνατοτητα και τα χιλιωμετρα που κανω -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πριν 20 χρόνια, θα συμφωνήσω. Τελευταία, το καυσαέριο στο κέντρο έχει μειωθεί πολύ (αλλά έχει αυξηθεί πέριξ της Αττικής Οδού... ).
Η μαυρίλα από την αιθάλη, είναι σαφώς πιο πολλή και πιο έντονη και τα πετρελαιοκίνητα βγάζουν σαφώς περισσότερη.
Επίσης, τα οξείδια του αζώτου είναι δολοφονικά και τα diesel βγάζουν πολλαπλάσια των βενζινοκίνητων.
Δεν λέω πως η απαγόρευση έγινε έχοντας την υγεία σαν πρώτο μέλημα (πότε έγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; ), αλλά ΣΑΦΩΣ και η απαγόρευση, μόνον πλεονεκτήματα έχει και καλό είναι να παραμείνει. Υπάρχουν και βενζινοκίνητα πλέον που καίνε πολύ λίγο και ρυπαίνουν ακόμη λιγότερο!
Πεστα ρε χρυσοστομε,
@ σε ολους, οχι ρε παιδια καμια σχεση, οπως ειπε και ο zorz υπαρχουν δυο τυποι νεφους, το Λονδινο εχει προβλημα με τα μικροσωματιδια απο την εποχη της Μαιρη-Ποππινς τι να λεμε τωρα, εδω ολοι θυμομαστε τη μαυριλα στην Αθηνα του 80 και η διαφορα φαινεται μεχρι και απο την κατεχακη οταν ημουν πιτσιρικας δεν εβλεπες την Αθηνα-τωρα ναι και κλπ παραδειγματα, το γιατι δεν εχουμε πετρελαιοκινηση το ειπατε παραπανω δεν εχω να προσθεσω τιποτα αλλο.Παντως το ζητημα της πετρελαιοκινησης δεν θα το εβαζα στο τραπεζι της συζητησης αν ημουν αρμοδιος, οχι ακομα και στην τελικη περασε η εποχη της οικονομιας-ροπης-ρυπων για το πετρελαιο imo, σε 5-10 χρονακια ολοι θα ειμαστε με μπαλαντεζα οποτε δεν βλεπω καν ζητημα...
εγω οσο καιρo ειμουνα στο Λονδινο δεν ειχα τετοιο προβλημα
Αν ησουν καιρο και κατεβαινες κεντρο καθε μερα και δεν σε πειραξε τι να σου πω, πασο, στο πανεπιστημιο ειχαμε βγαλει ενα φιλτρο(οχι εμεις ενα αλλλο τμημα) και το αλλαζαμε καθε παρασκευη για την συγκεντρωση στοιχειων για μια εργασια και ειχαμε φρικαρει οταν λεω μαυριλα εννοω μαυριλα,πισσα κατραμι πως το λενε
-
Εγω θελω να εχω την ελευθερια να αγορασω η petrol η diesel αναλογα με την οικονομικη μου δυνατοτητα και τα χιλιωμετρα που κανωΜα είσαι ελεύθερος να αγοράσεις ότι θες. Τώρα που απελευθερώνονται οι μεταφορές, χτύπα ένα τέτοιο και γύρνα τον κόσμο
Πλάκα κάνω. Εγώ είμαι υπέρ της απελευθέρωσης των ντήζελ. Το έχω δηλώσει άλλωστεhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=5982&start=1140#p1940584
Αρκεί να μην με ξεχάσεις όταν το πάρεις και να έρθεις μια βόλτα από το μαγαζί μου μετά. -
καθε παρασκευη που κατεβαινα στο κεντρο δεν ειχα προσεξει κατι ιδιαιετερο ακομα και στο M25 pou eχει μποτιλιαρισμα καθε μερα δεν ειχα προσεξει ποτε να εχει νεφος, ουτε στο Παρισι η βρυξελλες
-
για να ειμαι ειλικρινης θα προτιμουσα μια 320d Effiecient dynamic με 4.1 μεση καταναλωση
-
Εγω θελω να εχω την ελευθερια να αγορασω η petrol η diesel αναλογα με την οικονομικη μου δυνατοτητα και τα χιλιωμετρα που κανωΣτην Ευρώπη οι συνθήκες είναι διαφορετικές και επίσης στην Ευρώπη είναι πολιτικό το θέμα (προστατευτισμού της εγχώριας βιομηχανίας έναντι των Ιαπώνων-Κορεατών-Αμερικανών που δεν έχουν παράδοση στο ντίζελ)! Στην Καλιφόρνια τα περισσότερα ντίζελ δεν πληρούν τους κανονισμούς ρύπων και δεν πωλούνται. Τυχαίο; Δε νομιζω...
-
αγοραζουνε diesel στην Αμερικη ??? δεν το ξερα
Κατα ποσο διαφερει η Ελλαδα με την Ιταλια η την Ισπανια, Κροατια και τοσες αλλες μεσογειακες χωρες ??
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;