-
αυτο που με σιγουρια μπορω να σου πω ειναι πως με το πολυακιδο(BKUR6ET-10) εβγαζε περισσοτερα χιλιομετρα για καθε ρεζερβουαρ γεμισματος, καποιοι δισταγμοι στις χαμηλες στροφες εξαληφτηκαν και τα πρωινα δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρει με την πρωτη μιζα χωρις να χρειαστει να την κρατησω 4-5δευτερολεπτα σε ενα μοντελο 1994 που φορουσε τα BKR6E
αυτα που σου προτεινε παραπανω ειναι πολυ καλυτερα, ειναι τριακιδα και παραμενουν στο διακενο που προτεινει ο κατασκευαστης σου, οχι πως αν θα πηγαινε απο το 0.9 στο 1.0 θα ειχε προβλημα, αλλα θα ειχε μεγαλυτερη διαρκεια ο σπινθηρας(χαμηλοτερα καυσαερια) αλλα θα εχανε σε δυναμη -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οποτε κραταω τα BCP που μου δωσανε. Και την επομενη θα ζητησω τα BKR που ειναι αντιπαρασιτικα.Τα διακιδα και τα τριακιδα που παραθεσατε παραπανω σε τι οφελουν? @panos3 τι διαφορα εχεις παρατηρησεις εν σχεση με τα μονακιδα? Ο μαστορας με εχει αποτρεψει να βαλω τετοια μπουζι(δεν πουλαει ανταλλακτικα, τα αγοραζω παντα μονος μου, το λεω για ευνοητους λογους), μονακιδα λεει με αυστηρη ρυθμιση στα 0.9.
πανε χρονια που τα φοραω.παντως το αμαξι περνει με μιση μιζα μπροστα + δεν κανει διακοπες δισταγμους γενικα εχουν καλη συμπεριφορα.10.000χλμ τα κραταω λογω οτι τα μαυριζει με στα λαδια αφου καιει λαδια ο κινητηρας του φαβοριτ αλλα κρατανε και παραπανω.και σε μενα ο μαστορας μου ειχε πει θα βαλεις τριακιδα?ναι του λεω για δοκιμη.οταν το ειχα ψαξει συμφωνα με τους καταλογους της ngk τα ειχαν συμβατα με το φαβοριτ.βεβαια εμενα ειναι το τελευταιο φαβοριτ με το συστημα ψεκασμου mono motronic της bosch που μπηκε και στο felicia.
το αρνητικο ειναι οτι εχουν 5ε το ενα.στην επομενη μπορει να βαλω μονακιδα για να δω διαφορες.
-
είναι πολλά 20ε για μπουζί ρε αδερφε;;;;;;
ξέρω υπάρχουν και με 12ε,αλλά....... -
Και γω με τα μονακιδα εχω αρπαγμα με λιγοτερο απο μιση μιζια, κομπιασμα πουθενα. Τα μαυριζει και μενα σε 10.000κμ και δεν καιει σταγονα λαδι. monopoint επισης.
-
ποσα χιλιομετρα εχει ο κινητηρας σου?φλαντζα εχει παθει ποτε?
-
220.000 με παρα πολλα μεσα στην Αθηνα, γενικα πολυ ζορικα. Φλαντζα αλλαζω σχεδον καθε 50-60.000κμ. Μια φορα εχω αλλαξει και καπακι και βιδες καπακιου. Το κοστος ειναι τοσο φθηνο(σαν ενα μετριο σερβις ενος καινουριου) που δεν ασχολουμαι να αλλαξω μηχανη ή και αμαξι. Καταναλωση λαδιου ουτε γραμμαριο στα 5.000χλμ, συμπιεση στα ανωτερα ορια, ρυποι κυριολεκτικα μηδενικοι, δεν θελω κατι αλλο, μου εχει ξεμεινει σαν δευτερο αμαξι με σερβις φθηνοτερο απο παπι.
-
εμενα εχει 280.000χλμ και χρειαζετε φλαντζα γιατι βρεχει(περναει νερο στον κυλινδρο) το ενα μπουζι+ οτι χανει λαδια.
εχει πόλυ φτηνο σερβις αλλα τις βγαζει τις ζημιες του.3 φορες εχω αλλαξει κρεμαργιερα και μην ξεχναμε οτι ειναι πολυ οικονομικο σε βενζινη. -
Θελω να αγορασω νεα μπουζι τα denso TT.Για τον κινητηρα μου δινει ΙΚ16ΤΤ ενώ για τον ιδιο κινητηρα μετα το λίφτινγκ(πλαστικη εισαγωγή και περιφεριακες αλλαγες) δινει ΙΚ20ΤΤ.Εχω υγραεριο και εχω θεμα με ανομοιομορφη κατανομή μειγματος(πρωτοι κύλινδροι μαυροι τελευταίοι κατασπρα μπουζι).Οι πορσελάνες χαμηλα καφετιαζουν.Μπορω να παω για τα ΙΚ20ΤΤ που είναι πιο ψυχρα?
-
τα ΙΚ20ΤΤ ειναι ενα νουμερο ψυχροτερα, καποιοι που το εχουν υγραεριο βαλανε ενα νουμερο ψυχροτερα
καποια στιγμη ψαξε το θεμα με την ανομοιομορφη κατανομή μειγματος, μηπως χρειαζεται καθαρισμο το μπεκ ή ρυθμιση, μην παθεις μεγαλυτερη ζημια -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
τα ΙΚ20ΤΤ ειναι ενα νουμερο ψυχροτερα, καποιοι που το εχουν υγραεριο βαλανε ενα νουμερο ψυχροτερα
καποια στιγμη ψαξε το θεμα με την ανομοιομορφη κατανομή μειγματος, μηπως χρειαζεται καθαρισμο το μπεκ ή ρυθμιση, μην παθεις μεγαλυτερη ζημιαΘα παω για αυτά λοιπον. Οσον αφορα το μειγμα δεν υπαρχει λυση,δεν πρεπει να επαρκει το κιτ και η μπεκιερα αφου πληρωνεται με αεριο και όχι με υγρο ευκολα δν κρατα σταθερη πιεση στο εσωτερικο της.Το μειγμα ναι μεν μπορει να είναι οκ αλλα στον 1ο είναι πλουσιο,στον 2ο ΟΚ ,στον 3ο λιγο φτωχο και στον 4ο τερμα λευκο.Παρόλα αυτά ο κινητήρας εχει 470.000 περιπου με 220.000 υγραεριο δουλεύοντας ετσι.Δεν συμφερει να πληρωσω άλλο κιτ ήδη είναι το μεγαλο.
Οσον αφορα τα μπουζι από τα 16 παει κατευθείαν στα 20 βλεπω αρα πιανεται σαν 2 βαθμούς αλλαγη(σε αλλα παει από 20->22)
Τσεκαρα από το σαιτ της denso,αλλου μου βγαζει καποια αλλα και όχι τα ιριδίου και παλι στο σαιτ της βρηκα να δινει τα ΙΚ20 για τον κινητηρα μου και τα ΙΚ16 για τον αλλον.Παιζει τα σαιτ με ανταλλακτικα να εχουν κανει πατατα με τις χρονολογιες. -
Τα 4 σωληνακια απο την μπεκιερα εως την πολλαπλη εισαγωγης εχουν το ιδιο μηκος? Η τροφοδοσια της μπεκιερας γινετε απο το μπεκ του 1ου ή του 4ου μπεκ?
Σοβαρο ζητημα αυτο και εισαι τυχερος που δε σου εχει βγαλει ζημια ακομα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Τα 4 σωληνακια απο την μπεκιερα εως την πολλαπλη εισαγωγης εχουν το ιδιο μηκος? Η τροφοδοσια της μπεκιερας γινετε απο το μπεκ του 1ου ή του 4ου μπεκ?
Σοβαρο ζητημα αυτο και εισαι τυχερος που δε σου εχει βγαλει ζημια ακομα.Τα 4 σωληνακια απο μπεκιερα εως πολλαπλη πανω κατω εχουν το ιδιο μήκος, μια αποκλιση την εχουν παντως(1ο-4ο σιγουρα).Η τροφοδοσια δν θυμαμαι να σου πω , θα σε γελασω ,το Πασχα θα το ξανατσεκαρω να σου πω.Στην αρχη μπηκε το μικρο κιτ της ταρταρινη.Το αμαξι ουτε να ξεκινησει δεν μπορουσε.Μπηκε το πιο μεγαλο(για 170 αλογα? μπακαλιστικος υπολογισμος) και στις 4900 γυρναει σε βενζινη,ενω στις μεσσαιες χαμηλες με υγραεριο μου αφηνει υπονοια ότι παει καλυτερα στο γυρισμα πανω μολις μπει η βενζινη μεγαλη διαφορα.Επιπλεον οι τρυπες στην πολλαπλη είναι μπροστα από τα μπεκ της βενζίνης,απο αμεσοτητα είναι καλυτερο.
Οταν καποια στιγμη πηρα μπουλονοκλειδο και τσεκαρα μονος μου αντικρισα αυτην την εικονα.Ειδικα το τελευταιο μπουζι πισω τερμα ασπρο λες και του ριξα με λευκο σπρευ.Το ειπα στον εγκαταστατη και αρχισε να μου λεει περι πεσμενης συμπιεσης κτλ το οποιο δν ευσταθει γιατι αυτα τα μοτερ δν χανουν συμπιεση απλα καποια στιγμη σπαει ελατηριο απο τα πιστονια + μετρησα συμπιεση πριν την εγκατασταση στην μερσεντες οπου την βρηκαν οπως ηταν καινουργιο σε ολους τους κυλινδρους.
Δεν ασχοληθηκα περισσοτερο γιατι σαν κινητηρας αντεχει αν και απαραδεκτη εικονα η συγκεκριμενη.Οταν αλλαξω κινητηρα πρεπει να βρω λυση.
Τοτε το ειχα ψαξει αρκετα με τις μπεκιερες και ανομοιομορφη πιεση στο εσωτερικο τους και ειχα καταληξει οτι δεν ειναι απαραιτητο να εμφανιστει πτωση πιεσης στο τελος της μπεκιερας αλλα μπορει να εμφανιστει και στον 1ο κυλινδρο που παιρνει διπλα απο την εισαγωγη της.Ηλια οταν αλλαξω κινητηρα λυση υπαρχει χωρις να ξηλωθουν τα παντα?Μπεκ δν εχω αλλαξει ποτε οπως και πνευμονα οποτε ετσι κ αλλιως ειναι μεσα στο προγραμμα ανα πασα στιγμη.
-
Μεχρι 136 αλογα ειναι το μεσσαιο κιτ της tartarini και αυτο με προυποθεσεις, δηλαδη απο τα 1800cc και πανω ζοριζετε πολυ, αναβαστε την πιεση στο 1.5bar αφαιρεστε τα ζιγκλερ μεσα απο τα μπεκ αν εχει, ετσι ισως σε καλυψει.
-
Μεχρι 136 αλογα ειναι το μεσσαιο κιτ της tartarini και αυτο με προυποθεσεις, δηλαδη απο τα 1800cc και πανω ζοριζετε πολυ, αναβαστε την πιεση στο 1.5bar αφαιρεστε τα ζιγκλερ μεσα απο τα μπεκ αν εχει, ετσι ισως σε καλυψει.Αρα χαζομάρες τα περι 170....Το αμαξι είναι 1800 122,αυτοματο .1,3 θυμαμαι να δουλευει ο πνευμονας και στο ρελαντί το χουμε εκτος.Ζιγκλερ αν του πω να βγαλει εχει κοπο για τον μαστορα?Γιατι του χω πει πολλες φορες για επισκευή ,αλλαγη ελατήρια κτλ και μου λεει μονο αλλα μπεκ και μπεκιερα.
-
Κοπος δεν ειναι αλλα θελει ρυθμιση απο την αρχη, αν καποια στιγμη χρειαστεις κατι απο μπεκ τοτε πετα τα αθλια της tartarini και βαλε κατι καλυτερο και με λιγοτερα χρηματα απο οτι χρεωνει αυτη η εταιρια το κιτ επισκευης, βαλε και ενα πνευμονα nigs φθηνος και πολυ καλος και θα δεις αλλο αμαξι.
-
Κοπος δεν ειναι αλλα θελει ρυθμιση απο την αρχη, αν καποια στιγμη χρειαστεις κατι απο μπεκ τοτε πετα τα αθλια της tartarini και βαλε κατι καλυτερο και με λιγοτερα χρηματα απο οτι χρεωνει αυτη η εταιρια το κιτ επισκευης, βαλε και ενα πνευμονα nigs φθηνος και πολυ καλος και θα δεις αλλο αμαξι.Δυσκολο να κατσει να μου το ρυθμισει από την αρχη,μονο αν βρω καποιον που να ασχολείται μονο με υγραεριο και να εχει το κλειδι της ταρταρινη.
Ευχαριστω για τις συμβουλες. -
εχει κ κλειδι; δηλαδη αν μετακομισεις σε αλλη πολη και χρειαστει απο καποιον τεχνικο να συντηρηθει επισκευαστει;
υγ: ακουσε τον ηλια σε οτι σου προτεινει ειναι μεγας γνωστης του αντικειμενου, δινεις ενα χ ποσο και ο κινητηρας να δουλευει και να αποφυγεις μελλοντικη σοβαρη ζημια, χωρια που θα εξοικονομησεις αρκετο καυσιμο με μια σωστη ρυθμιση και καλυτερα-ιδανικοτερα μπεκ για τον κινητηρα σου επειδη συμφωνα με τα γραπτα σου πανω δεν ειναι οτι καλυτερο στους 2 κυλινδρους να εχεις φτωχο μειγμα και στους αλλους 2 κυλινδρους πλουσιο μειγμα μπορει να σπασει καποια στιγμη
ζητω συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος επειδη ξανακανω λογο για αυτο... -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
εχει κ κλειδι; δηλαδη αν μετακομισεις σε αλλη πολη και χρειαστει απο καποιον τεχνικο να συντηρηθει επισκευαστει;
υγ: ακουσε τον ηλια σε οτι σου προτεινει ειναι μεγας γνωστης του αντικειμενου, δινεις ενα χ ποσο και ο κινητηρας να δουλευει και να αποφυγεις μελλοντικη σοβαρη ζημια, χωρια που θα εξοικονομησεις αρκετο καυσιμο με μια σωστη ρυθμιση και καλυτερα-ιδανικοτερα μπεκ για τον κινητηρα σου επειδη συμφωνα με τα γραπτα σου πανω δεν ειναι οτι καλυτερο στους 2 κυλινδρους να εχεις φτωχο μειγμα και στους αλλους 2 κυλινδρους πλουσιο μειγμα μπορει να σπασει καποια στιγμη
ζητω συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος επειδη ξανακανω λογο για αυτο...Κοιτα εγω βρηκα cd καλωδια κτλ απο ebay 25 ευρω,απλα οταν πηγε να συνδεθει ενας εγκαταστατης δν ειχε το κλειδι ελεγε της ταρταρινη.Δυστυχως βρισκομαι επαρχια και δεν κατεβαινω Αθηνα....Ναι πρεπει να διορθωθει αυτο το πραγμα.Αρχικα πρεπει να βρω καποιον να ειναι διατιθημενος να το ξαναρυθμισει και να κανει αυτα που ειπε ο Ηλιας με μπεκ και πιεση στον πνευμονα .Οσον αφορα την καταναλωση μετα απο καποια χιλιομετρα ξεφευγει κατα πολυ,δν παιζει στο +1-1,5 απο βενζινη.
-
Αλλαξα μεσα στο Πάσχα τα μπουζι στο w202, με υγραεριο και 476.000χιλιομετρα.Εως και προσφατα είχα θέμα με το χρώμα των μπουζι. Τοποθετηθηκαν τα Denso IK20TT (αλλοι πινακες εδιναν IK16TT, αλλοι IK20TT) και υποτίθεται πως είναι για 120.000-150.000 χιλιόμετρα. Οσον αφορά τα bosch ιριδιου που βγήκαν , ήταν ολα μαυρα - καφε. Λογικά με το υγραεριο δουλεύει μια χαρά πλούσιο, χωρίς υπονοια για φτωχο μείγμα. Στο αμαξι δν εχει αλλάξει κάτι σχετικό που θα οδηγουσε σε αυτη τη μεταβολη, παρα μόνο το πρατήριο. Το προηγούμενο πρατήριο ειχε προστιματα για λαθραια, πολλά λαμπακια κινητήρα στην πόλη και συχνα πυκνα εφερναν προπανιο κ προσθεταν γιατί πολλά αμάξια ειχαν θέματα.
Το δικο μ αμαξι εκαιγε παραπάνω απο τώρα περιπου 1-1,5 λίτρο.
Ηλία υπάρχει περίπτωση το κιτ αφού είναι οριακο, αν λογω μάπα υγραεριου κ αυξημένης κατανάλωσης, τότε να μην επαρκει και να λειτουργεί ανομοιομορφα η μπεκιερα? -
Αν ο πνευμονας ειναι σωστος ανομοιομορφια πιεσης στην μπεκιερα αρα και στους κυλινδρους δεν υπαρχει, αν τα μπεκ ειναι οριακα υπαρχει φτωχο μειγμα.
Μπουζί