-
Water Displacement 40th attempt.....
-
Σε διάφορα σπρευ θα έχετε δει ότι δίνουν και σωληνάκι λεπτό, μακρόστενο για να ρίχνουμε με ακρίβεια.
Μπορώ να βρω κάπου, τέτοιο σωληνάκι αλλά πολύ πιο μακρύ?
Κάπου με το μέτρο δηλαδή?! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μια και λέμε για λιπαντικά, όταν κάποιος έχει 'κοκάλινο' ζυγό (nut) στην ηλεκτρική του κιθάρα και έχει και vibrato (ή tremolo, πείτε το κι έτσι, αν και τεχνικά είναι λάθος όρος), τι λιπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσει για να μειώσει τις τριβές μεταξύ πλαστικού και χορδής, μπας και σταματήσει το ξεκούρδισμα σε κάθε χρήση του vibrato; Ξέρω ότι λιπαντικά που περιέχουν οξέα απαγορεύονται διά ροπάλου.Το ποιο αβλαβες λιπαντικο ειναι η γλυκερινη, σε ολα τα φαρμακεια.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σε διάφορα σπρευ θα έχετε δει ότι δίνουν και σωληνάκι λεπτό, μακρόστενο για να ρίχνουμε με ακρίβεια.Μπορώ να βρω κάπου, τέτοιο σωληνάκι αλλά πολύ πιο μακρύ?
Κάπου με το μέτρο δηλαδή?!Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις τόσο λεπτό σωληνάκι με το μέτρο αλλά σκέψου ότι μπορεί να μην καταφέρνει η πίεση από την μπουκάλα να το ψεκάζει αν είναι μεγάλο το σωληνάκι και έχει φυσικά πολλές τριβές. Αν το σημείο που θες να λιπάνεις είναι απρόσιτο και πολύ μακριά από εκεί που φτάνει το χέρι σου ακολούθησε το παρακάτω κόλπο. Αν το λιπαντικό που χρειάζεται το σημείο λίπανσης είναι παχύρρευστο ζέστανε το ώστε να ρέει εύκολα. Πάρε ένα πλαστικό ή μεταλλικό πολύ λεπτό και μακρύ ( εγώ το είχα κάνει με μπανέλα από παλιά ομπρέλα)και κράτησε από το σημείο πρόσβασης έως το σημείο λίπανσης υπό κλήση. Ρίξε μικρή ποσότητα λιπαντικού στο επάνω σημείο της ράβδου και άφησε το να τρέξει έως το τέλος που είναι το σημείο λίπανσης. Συνήθως εφόσον δεν αναφέρεσαι σε γρασαδοράκι είναι αρκετή η φυσική ροή και δεν χρειάζεται επιπλέον πίεση.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σε διάφορα σπρευ θα έχετε δει ότι δίνουν και σωληνάκι λεπτό, μακρόστενο για να ρίχνουμε με ακρίβεια.
Μπορώ να βρω κάπου, τέτοιο σωληνάκι αλλά πολύ πιο μακρύ?
Κάπου με το μέτρο δηλαδή?!Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις τόσο λεπτό σωληνάκι με το μέτρο αλλά σκέψου ότι μπορεί να μην καταφέρνει η πίεση από την μπουκάλα να το ψεκάζει αν είναι μεγάλο το σωληνάκι και έχει φυσικά πολλές τριβές. Αν το σημείο που θες να λιπάνεις είναι απρόσιτο και πολύ μακριά από εκεί που φτάνει το χέρι σου ακολούθησε το παρακάτω κόλπο. Αν το λιπαντικό που χρειάζεται το σημείο λίπανσης είναι παχύρρευστο ζέστανε το ώστε να ρέει εύκολα. Πάρε ένα πλαστικό ή μεταλλικό πολύ λεπτό και μακρύ ( εγώ το είχα κάνει με μπανέλα από παλιά ομπρέλα)και κράτησε από το σημείο πρόσβασης έως το σημείο λίπανσης υπό κλήση. Ρίξε μικρή ποσότητα λιπαντικού στο επάνω σημείο της ράβδου και άφησε το να τρέξει έως το τέλος που είναι το σημείο λίπανσης. Συνήθως εφόσον δεν αναφέρεσαι σε γρασαδοράκι είναι αρκετή η φυσική ροή και δεν χρειάζεται επιπλέον πίεση.
Και αν πρόκειται για χρώμα αντί λιπαντικό?
-
Δεν σε πιάνει κανείς με τίποτα φίλε μου!!!
Τι να σου πω για χρώμα δεν ξέρω και φυσικά το παραπάνω κόλπο δεν ενδείκνυται.
Τι ακριβώς θέλεις να βάψεις; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν σε πιάνει κανείς με τίποτα φίλε μου!!!Τι να σου πω για χρώμα δεν ξέρω και φυσικά το παραπάνω κόλπο δεν ενδείκνυται.
Τι ακριβώς θέλεις να βάψεις;Είναι ένα σημείο που μάλλον βλέπω να βάζω πινέλο μακρύ αλλά το χρώμα το έχω σε σπρέυ...
Anyway θα βρω άκρη!!!!
-
ξέρετε να μου προτέίνεται κάποιο σπρει σιλικόνης για τα **πλαστικά **μέρη του αυτοκινήτου; Ενα που δοκίμασα σε ένα πλαστικό κομματι το έλιωσε και άφησε κάτι μικρές στάμπες πάνω
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
ξέρετε να μου προτέίνεται κάποιο σπρει σιλικόνης για τα **πλαστικά **μέρη του αυτοκινήτου; Ενα που δοκίμασα σε ένα πλαστικό κομματι το έλιωσε και άφησε κάτι μικρές στάμπες πάνωΓια πια πλαστικά μέρη το θέλεις και γιατί ;;
Εχε υπόψην σου , ότι στα καινούργια αυτοκίνητα με τα μαλακά πλαστικά δεν επιτρέπεται η χρήση κανενός σπρέι γιατί αλλοιώνονται (πχ. η Mazda το αναφέρει στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου)
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
ξέρετε να μου προτέίνεται κάποιο σπρει σιλικόνης για τα **πλαστικά **μέρη του αυτοκινήτου; Ενα που δοκίμασα σε ένα πλαστικό κομματι το έλιωσε και άφησε κάτι μικρές στάμπες πάνωΠολύ περίεργο αυτό...
Εγώ χρησιμοποιώ το σπρέι σιλικόνης της Sonax, χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
ξέρετε να μου προτέίνεται κάποιο σπρει σιλικόνης για τα **πλαστικά **μέρη του αυτοκινήτου; Ενα που δοκίμασα σε ένα πλαστικό κομματι το έλιωσε και άφησε κάτι μικρές στάμπες πάνω
Πολύ περίεργο αυτό...
Εγώ χρησιμοποιώ το σπρέι σιλικόνης της Sonax, χωρίς κανένα πρόβλημα.
κι όμως άφησε σε μερικά σημεια στάμπα και σε κάποια διέβρωσε το πλαστικό,δηλ. το ψιλοέλιωσε
-
Ποια είναι η χρήση της χαλκόπαστας?
-
Χαλκόπαστα: Εγώ βάζω πίσω από τα τακάκια των φρένων για να μή σφυρίζουν (και καλό γρασάρισμα στις δαγκάνες με γράσο σιλικόνης).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χαλκόπαστα: Εγώ βάζω πίσω από τα τακάκια των φρένων για να μή σφυρίζουν (και καλό γρασάρισμα στις δαγκάνες με γράσο σιλικόνης).Ακριβώς για αυτό το λόγο το πήρα!
Ήταν η τελευταία λύση μπας και σταματήσει ο απίστευτος θόρυβος που ακούω όταν έχει ζέστη έξω...Απλά ήθελα να μάθω τι άλλες χρήσεις έχει εκτός από αυτό για να μην μπει στο ντουλάπι το σπρέυ για χρόνια!
Λιπαντικά σε σπρέι και γενικώς περί λίπανσης (γράσσα κλπ...)