-
Ήμουν σε ένα μαγαζί και κοιτούσα τα λιπαντικά που είχε σε σπρέι...
Λάδι σε σπρέι, γράσο σε σπρέι, άλλα όπως το WD40 και διάφορα άλλα
Τελικά τι χρησιμοποιούμε και για ποιες χρήσεις?
Ευχαριστώ!
-
Ευχαριστώ!
-
Ευχαριστώ!
-
ΕΕεε λιγάκι τρίζει και αυτό!
Εγώ απλά ρώτησα τι είναι καλύτερο?
Κάποιοι ας πούμε μου λέγανε ότι στο λάδι κολλάει σκόνηΜετά είδα και κάποιο MoS με τα ανάλογα συστατικά.
Είδα και το WD40 και κόλλησα και με αυτό..
Είμαι σε πραγματική απόγνωση δηλαδή
-
Για κάποιες δουλειές το λίθιο είναι καλό (θαλασσινές εφαρμογές) για άλλες το teflon (αλυσίδες ποδηλάτου νομίζω γιατί είναι αδιάβροχο) για άλλες οι σιλικόνες (για λάστιχα, τσιμούχες).... Μερικά είναι πιο αντισκωριακά άλλα πιο αντιδιαβρωτικά άλλα πιο λιπαντικά και άλλα διώχνουν την υγρασία (για ντιστριμπυτέρ) ....
Προσωπικά οτιδήποτε ή WD40 για ξεκόλλημα-λίπανση, τεφλόν στο ποδήλατο και αντισκωριακό σε ζελέ για τη σκουριά (η hammerite για βάψιμο επί σκουριάς). -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ήμουν σε ένα μαγαζί και κοιτούσα τα λιπαντικά που είχε σε σπρέι...Λάδι σε σπρέι, γράσο σε σπρέι, άλλα όπως το WD40 και διάφορα άλλα
Ευχαριστώ!
Ολα τα σπρέι έχουν οδηγίες και πεδίο εφαρμογών , που συνήθως δυστυχώς τα καλύπτουν τα αυτοκόλλητα των Ελλήνων αντιπροσώπων.
Γιά αυτά που ανάφερες , το WD 40 είναι κυρίως για να απελευθερώνεις σκουριασμένες βίδες κλπ και λιγότερο για λίπανση ή προστασία (χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην αεροπορική βιομηχανία)
Τα γράσα λιθίου αντιστέκονται στο νερό και είναι κατάλληλα γιά αλυσίδες μοτοσυκλετών
Τά λάδια σε σπρέι είναι συνήθως λεπτόρευστα και κάνουν για κλειδαριές.Εάν θέλεις κάποιο υλικό γιά συγκεκριμένη δουλειά ρώτησε με γιατί λόγω επαγγέλματος μπορώ να σου βρω μέχρι και τις προδιαγραφές του μέχρι και πιστοποίηση αεροπορικών βιομηχανιών.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ευχαριστώ!
Ολα τα σπρέι έχουν οδηγίες και πεδίο εφαρμογών , που συνήθως δυστυχώς τα καλύπτουν τα αυτοκόλλητα των Ελλήνων αντιπροσώπων.
Γιά αυτά που ανάφερες , το WD 40 είναι κυρίως για να απελευθερώνεις σκουριασμένες βίδες κλπ και λιγότερο για λίπανση ή προστασία (χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην αεροπορική βιομηχανία)
Τα γράσα λιθίου αντιστέκονται στο νερό και είναι κατάλληλα γιά αλυσίδες μοτοσυκλετών
Τά λάδια σε σπρέι είναι συνήθως λεπτόρευστα και κάνουν για κλειδαριές.Εάν θέλεις κάποιο υλικό γιά συγκεκριμένη δουλειά ρώτησε με γιατί λόγω επαγγέλματος μπορώ να σου βρω μέχρι και τις προδιαγραφές του μέχρι και πιστοποίηση αεροπορικών βιομηχανιών.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Δεν θέλω κάποια συγκεκριμένη χρήση.Μπορεί μια απλή χρήση σε μια πόρτα που τρίζει, σε μια ντίζα που θέλει λίγη λίπανση, σε κάποιο πολύ απλό μηχανισμό γενικά...
-
WD40 : Διώχνει την υγρασία και την βρωμιά, προστατεύει από τη σκουριά, λιπαίνει προσωρινά και επίσης αναζωογονεί τα πλαστικά! Παρενέργεια : 'πρήζει' ορισμένα o-rings.
Κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων), το πιο χρήσιμο σπρέι. Πραγματικά, είναι απαραίτητο σε κάθε τι έχει να κάνει με συντήρηση.
Τώρα, για καθάρισμα μεταλλικών μερών από λάδια, γράσσα κλπ, χρησιμοποιώ το Brake Cleaner της Sonax. Προσοχή, τα degreasers, όπως λέγονται, ξεραίνουν τα πλαστικά.
Όσο για λιπαντικά, έχω βρει ένα πολύ καλό γράσσο (χωρίς τεφλόν, για χρήση και σε ρουλεμάν) σε σπρέι, της Wurth. Όταν ψεκάζεται είναι υγρό για να διεισδύει ευκολότερα και μετά από ένα - δύο λεπτά, γίνεται ημίρευστο και μένει. Πολύ χαμηλή τριβή, εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και καλή αντίσταση στο ξέπλυμα.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
WD40 : Διώχνει την υγρασία και την βρωμιά, προστατεύει από τη σκουριά, λιπαίνει προσωρινά και επίσης αναζωογονεί τα πλαστικά! Παρενέργεια : 'πρήζει' ορισμένα o-rings.Κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων), το πιο χρήσιμο σπρέι. Πραγματικά, είναι απαραίτητο σε κάθε τι έχει να κάνει με συντήρηση.
Τώρα, για καθάρισμα μεταλλικών μερών από λάδια, γράσσα κλπ, χρησιμοποιώ το Brake Cleaner της Sonax. Προσοχή, τα degreasers, όπως λέγονται, ξεραίνουν τα πλαστικά.
Όσο για λιπαντικά, έχω βρει ένα πολύ καλό γράσσο (χωρίς τεφλόν, για χρήση και σε ρουλεμάν) σε σπρέι, της Wurth. Όταν ψεκάζεται είναι υγρό για να διεισδύει ευκολότερα και μετά από ένα - δύο λεπτά, γίνεται ημίρευστο και μένει. Πολύ χαμηλή τριβή, εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και καλή αντίσταση στο ξέπλυμα.
Ευχαριστώ!
Δεν ήξερα ότι κάνει το WD40 και για πλαστικά (όχι ότι είναι η κύρια χρήση του φυσικά) -
Ο χρήστης BTS έγραψε:
WD40 : Διώχνει την υγρασία και την βρωμιά, προστατεύει από τη σκουριά, λιπαίνει προσωρινά και επίσης αναζωογονεί τα πλαστικά! Παρενέργεια : 'πρήζει' ορισμένα o-rings.Κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων), το πιο χρήσιμο σπρέι. Πραγματικά, είναι απαραίτητο σε κάθε τι έχει να κάνει με συντήρηση.
To επιβεβαιώνω λόγω της ευρείας χρήσης του στο πιο απαιτητικό περιβάλλον: σε σκάφη
-
Πχ με ΜοS2 της Sonax μπορώ να λιπάνω τις κλειδαριές του αυτοκινήτου μου;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To επιβεβαιώνω λόγω της ευρείας χρήσης του στο πιο απαιτητικό περιβάλλον: σε σκάφη
Ακόμα νά τό αγοράσεις εκείνο τό ρημάδι τό πλυντήριο;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τι είπες παλι βρεε?!!!....Οχι..αντι για πλυντήριο πήρε κι άλλη μια σκάφη!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νόμιζω ότι αυτή είναι Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To επιβεβαιώνω λόγω της ευρείας χρήσης του στο πιο απαιτητικό περιβάλλον: σε σκάφηΑκόμα νά τό αγοράσεις εκείνο τό ρημάδι τό πλυντήριο;
Μπόμπος: Μα καλά θέλει λίπανση η σκάφη??
Πάντως μην ξεχνάμε ότι μια σκάφη που έχει υποστεί σωστή λίπανση (κέρωμα) μπορεί να χρησιμεύσει και για έλκυθρο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπόμπος: Μα καλά θέλει λίπανση η σκάφη??
Πάντως μην ξεχνάμε ότι μια σκάφη που έχει υποστεί σωστή λίπανση (κέρωμα) μπορεί να χρησιμεύσει και για έλκυθρο!
-
Το ΜοS της Sonax ή οποιδήποτε άλλο σπρει σιλικόνης κάνει για αλυσίδα ποδηλάτου ή χρειάζεται κάτι άλλο. Προς το παρόν αυτό χρησιμοποιώ στο mountain bike μου καμια πρόταση?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το ΜοS της Sonax ή οποιδήποτε άλλο σπρει σιλικόνης κάνει για αλυσίδα ποδηλάτου ή χρειάζεται κάτι άλλο. Προς το παρόν αυτό χρησιμοποιώ στο mountain bike μου καμια πρόταση?ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ CHAIN LUBE ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ.ΛΙΠΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΛΜ.ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Πχ με ΜοS2 της Sonax μπορώ να λιπάνω τις κλειδαριές του αυτοκινήτου μου;Ναι, είναι κάτι ανάλογο με το WD 40.
Λιπαντικά σε σπρέι και γενικώς περί λίπανσης (γράσσα κλπ...)