-
Μην ξεχναμε και τα δικα μας τα J35 Draken που ηταν και αυτα φανταστικα δελταπτερυγα αεροπλανα, με πολυ καλα ρανταρ της Ερικσον, αν θυμαμαι καλα τα πρωτα στον κοσμο, η τα Ja37 Viggen? με ρανταρ ντοπλερ!
Εχω κατι φοτο, μηπως ηρθε ο καιρος να τις περασω στο σκαννερ?
Σπυρος -
Τι κάθεσε να τις περάσεις αμέσως.
-
ναι, θα πρεπει να τις βρω πρωτα!!!!!!!
Σιγουρα κιτρινισμενες!
Καλα, θα τις περασω στο σκαννερ την αλλη εβδομαδα!
Σπυρος -
O J79 ήταν ο κορμός για τους JT-8 έναν από τους πιο επιτυχημένους κινητήρες της Pratt & Whitney που χρησιμοποιήθηκε στα 727 , 737-200 , DC-8 ,MD-80 και φυσικά οι τελευταίες παραλλαγές του πετούν ακόμα.
Θυμάται κανείς το ελληνικό ρεκόρ ύψους με το F104. Συνήθως το επιχειρούσαν στις δοκιμές μετά από βαριά συντήρηση-φυσικά χωρίς tip tanks-
οι πιστοποιημένοι δοκιμαστές κυρίως οι ΑΕ ή οι μοίραρχοι (πάντα off the record )Sorry για το off topic
-
δεν αλλάζουμε κουβέντα????
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
δεν αλλάζουμε κουβέντα????Εχεις δίκιο xristos69.
-
'Sakiss' για να επανέλθουμε, παρατήρησες ότι ο δίλιτρος σφυρίζει κυριολεκτικά στις ψηλές?
-
Σημερα πετυχα στη πατρα εναν θεσσαλονικιο με μια ασημενια GT.Απο τη μια χαρηκα διοτι ο συγκεκριμενος ειχε παλαιοτερα μια 156 twin spark 1.8cc και μου ανοιξε τα ματια.Κλασσικα μου ειπε να μην ακουω τις αηδιες των περιοδικων.Το αυτοκινητο δεν εχει καμια σχεση με 156-καλυτερα κρατηματα-καλυτερο τιμονι-πιο γρηγορο κιβωτιο-αψογα φρενα και φοβερα μπακετ καθισματα-ηταν κατενθουσιασμενος διοτι ηταν το πρωτο ταξιδι του με gt εκτος θεσσαλονικης και μου τονισε την ανεση που ειχε το αυτοκινητο στον αυτοκινητοδρομο και το ποσο γρηγορα καταπινει τα χιλιομετρα.Μου ειπε μονο αν ταξιδεψεις θα καταλαβεις τον πραγματικο χαρακτηρα του αυτοκινητου.Επισης του αρεσε πολυ το γεγονος οτι το αυτοκινητο δεν παιρνει κλισεις στις στροφες και νομιζεις οτι πηγαινεις ευθεια.Αυτο ομως που με ικανοποιησε ηταν για τον ηχο του κινητηρα και για τις βλακειες μερικων περιοδικων οτι και καλα ειναι φιμωμενος σε σχεση με τον twin spark.Σαφως και οχι κατι το οποιο δεν περιμενα να μου το πει αυτος καθως στο test drive που εκανα μετα τις 3500 στροφες ο κινητηρας κυριολεκτικα στριγγλιζει πολυ γλυκα και με ανοιχτα παραθυρα που το ακουσα εχει δυνατοτερο βουητο απο τον twin spark.
Εκει που απογοητευτηκα ηταν με το χρωμα γιατι μου ειπε οτι σε μαυρο χανει πολυ το αυτοκινητο.Εμενα παντος με τρελαινει η αντιθεση που κανει το μαυρο με το νικελιο.Μπορει να εξαφανιζει ελαχιστα τις πλαινες γραμμες αλλα δινει στο αυτοκινητο πολλες δοσεις γερμανικης κυριλλας
Λαζαρε πως κατεληξες στο μαυρο-σου μεινε το κουσουρι απο τα χοντα που η πλειοψηφια τα αγοραζει σε μαυρο? Σε αλλα χρωματα την εχεις δει τη GT? -
Sakiss
Sorry,είσαι από την Πάτρα;Δεν έχει δίκιο η GT σε μαύρη είναι ωραία έχει μια μαύρη η αντιπροσωπία και την έχω δει,αλλά εσύ απτόητος γούστα είναι αυτά,εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει πολύ σε ασημί την έχω δει όμως σε κόκκινη(αν και πιστός στο κόκκινο της Άλφα),σε Γκρί,και σε ένα χρώμα σαν σαμπανί που μου άρεσε.Επίσης σαν ζάντα μετράει η 17''με τις τρύπες την έχετε δει; -
Ναι απο πατρα ειμαι και εβαλα τη ζαντα 17r με τις ακτινες.Και αυτη με τους κυκλους ειναι πιο κομψη αλλα προτιμησα την επιθετικη.
-
Συντοπίτη Saki όπως και να το αγοράσεις αυτό το αυτοκίνητο είναι κούκλα,εγώ μόλις είδα την GT του αντιπροσώπου με την 17''με τους κύκλους έπαθα ζημιά,σημειωτέον ό,τι και το χρωματάκι της είναι όμορφο.Εγώ στην 147 έχω βάλει την 17'' Super Sport με τους τρείς κύκλους,την κάνει πιο επιθετική και της πάει πολύ συν του ό,τι είναι εύκολη στο καθάρισμα.
-
Ειναι το πρώτο μαύρο αμάξι και το μoναδικό ισως που θα 'παιρνα σε μαύρο.Περαν της αντιθεσης του νικελ με το μαυρο είναι και το σημα που το μαυρο φόντο το προβάλλει και το τονίζει.Επίσης το μαυρο του χαρίζει πιο κλασική και διαχρονική ομορφία και καθόλου φλύαρη όπως ισως ελαφρώς στο ασημι για παράδειγμα (καποιος,καπου, κατι έλεγε για fashion magazines )Την είδα επίσης σε Daytona blue (μετα το αρχικό σοκ αρχίζει και σ' αρέσει πολύ μαλιστα) ασημογαλαζο (δε μου λεγε τίποτα), κόκκινο (sorry παιδιά δεν τρελλάθηκα).Είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιλογή του χρώματος, δεν κάνω δεύτερες σκέψεις και δε με χαλάει ότι κι αν ακούω.(Τα περί γραμμών που σβήνουν το διάβασα και μου κανε εντύπωση η έκταση που κατελάμβανε η διατύπωση αυτής της άποψης σε σχέση με το όλο μέγεθος του αρθρου-ουδέν άλλο περι αυτού αν και πολλά θα μπορούσα να προσθέσω...)Κaταλήγω με την εριστική άποψη ότι ...'είναι ΑΛΛΟ αμάξι σε μαύρο η GT'
-
...συγγνώμη για την επάνοδο μα ξέχασα να προσθέσω ότι κατά την άποψη μου ο ήχος το 2λιτρου είναι σφοδρα αδικημένος.Σκεφθείται όμως ότι όταν πρωτοεμφανίσθηκε ο VTEC και μέχρι να γίνει έκφραση του συρμού μετα από χρόνια 'ο καταπληκτικός ήχος του' άλλα εντυπα τον χαρακτήριζαν θορυβώδη, άλλα ισχυριζόταν ότι επίτηδες οι Ιάπωνες παρέλειψαν στρώματα ηχομόνωσης για να ακούγεται και άλλα ότι καναν οικονομια στην ηχομονωση.Μετα από αρκετα 'κουρεμένα αυγά' πιστεύω ότι ηχος του 2 λιτρου θα καταξιωθεί στο τέλος.Οι παλιοί hondaκηδες σίγουρα ξέρουν γιατί μιλώ.
-
Εγω ξερω τι ακουσα και δεν με αποσχολουν πολυ τα περιοδικα οταν ψαχνουν ψιλους στ αχυρα για να ισοσκελησουν τη στηλη των θετικων με των αρνητικων.Μ αλλα λογια κουβεντα να γινεται..........Οταν στα θετικα γραφουν οδηγικη συμπεριφορα-επιδοσεις-φρενα και στα αρνητικα δεν μας αρεσε ο υποτονικος ηχος της παρε και καταλαβε.........ειπαμε τιποτα δεν ειναι τελειο πρεπει να γεμισουμε και τις δυο στηλες
-
f104-H GT που ειδες ειναι του αντιπροσωπου και ειναι στο γκρι λιπαρι.Επισης κυκλοφορει αλλη μια αυτου που εχει τα hagen dash στο ριο στο πολυ ωραιο χρωμα της διαφημισης το gri stromboli.Τελος κυκλοφορει και μια κοκκινη ενος ελληνοιταλου-συχναζει στο μολο.Αυτη τη στιγμη περιμενουνε και δυο μαυρες 3.2 και μετα παπαλα-το εργοστασιο κλεινει για αυγουστο και η νεα φουρνια για ελλαδα ερχεται μεσα οκτωβρη.Αληθεια σε μπορντω την εχει δει κανεις?
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Συντοπίτη Saki όπως και να το αγοράσεις αυτό το αυτοκίνητο είναι κούκλα,εγώ μόλις είδα την GT του αντιπροσώπου με την 17''με τους κύκλους έπαθα ζημιά,σημειωτέον ό,τι και το χρωματάκι της είναι όμορφο.Εγώ στην 147 έχω βάλει την 17'' Super Sport με τους τρείς κύκλους,την κάνει πιο επιθετική και της πάει πολύ συν του ό,τι είναι εύκολη στο καθάρισμα.Πηγαινε και στην εκθεση-εχουν μια μαυρη(απλο) με 17r zanta με τις ακτινες και κοκκινο δερματακι να παθεις και δευτερη πλακα.Αληθεια που πηγαινεις το κουκλι σου για service?-ελπιζω στο καλυτερο μαστορι για αλφα στην ελλαδα τον καπλανη.....
-
Τις έχω δει και τις τρείς,τον ιταλό τον συναντάω-εδώ σχεδόν και τρείς εβδομάδες-στην νέα εθνική Πατρών-Αθηνών,εγώ ανεβαίνω προς Αθήνα εκείνος κατεβαίνει προς Πάτρα,και μια φορά μάλιστα είχαμε συνταξιδεύση απο Κόρινθο προς Πάτρα, είχα κολλήσει από πισώ του για να θαυμάσω το μωρό ήταν φυσικά η πρώτη φορά που είδα την GT στο Alfa Rosso.Θέλω να περάσω από τον Νίκο να κάνω ένα test drive γιατί δεν την έχω οδηγήσει ακόμα,ξέρω έχω χάσει επεισόδια αλλά σκέφτομαι ό,τι άμα πάω θα κολλήσω,και να φανταστείς την 147 δεν την έχω 1,5 χρόνο.Σε μπορντώ δεν την έχω δει αλλά γενικά το μπορντώ δεν το μπορώ σαν χρώμα,ίσως φταίνε τα ταξί.Οι 3.2 θα έρθουν εδώ στην Πάτρα;Aν είναι έτσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πράγμα.Την 156 GTA μια μπορντώ την θυμάσε που είχε έρθει στην αντιπροσωπία;
-
Πεταγομαι και λέω ότι από διαφορες photo μονο δεν μπορεσα να καταλαβω αν το μπορντώ ήταν βαθυ σκουρο που μου άρεσε -σε photo παντα- η αυτο που έχουν και οι 147.
-
Την έχω λοκάρει απ'έξω την μαύρη που μου λές.Για το Service θέλω άλλα 1500Km,είναι το πρώτο βλέπεις,ο Καπλάνης έχω ακούσει ό,τι είναι κορυφή,αλλά έχω ακόμα εγγύηση για άλλα 2 χρόνια και πρέπει να πηγαίνω στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
-
O καπλανης δεν ειναι απλως κορυφη ειναι ο καλυτερος εν ελλαδη-και ο ιταλος-ελληνας ειναι ο ανθρωπος απλως δουλευει ιταλια και μαλιστα με εχει παει βολτα με την πετρελαιοκινητη gt του-η κοπελα του μενει σχεδον διπλα μου και ετσι γνωριστηκαμε-αυτο θα πει τυχη βουνο).Δεν το γνωριζεις οτι η εγγυηση πλεον ισχυει και στον καπλανη-εκει πηγαινω το stilo μου.Μην το πας στους βλακες της fiat-εκτος του οτι κανουν 10 ωρες μεχρι να σε εξυπηρετησουν δεν γνωριζουν κιολας-ειναι της λογικης ποναει χερι κοβω χερι ενω ο καπλανης(εχει μια ALFASUD 1.8CC) δεν κοροιδευει κανενα,σου λεει καθαρα και ξαστερα τι εχει το αυτοκινητο.Επισης κανει και αναβαθμισεις μονος του στους twin spark oxi ομως ηλιθιοτητες με εξατμισεις και χταποδιερες-μιλαμε για πιο σοβαρα πραγματα.Μην πας στο Νικο γιατι θα θες νεο αυτοκινητο σαν και εμενα που το αλλαζω μολις στο δευτερο χρονο αλλα θα μου πεις αλλο στιλο και αλλο 147.
Την 156gta δεν την ειχα δει αλλα μου λεει ο νικος οταν την παρκαρε σπιτι του φωναζε η μανα του να μη ριχνει γκαζιες γιατι ετριζαν τα παραθυρα..........Αυτο ειναι το μπορντω-μαλιστα εχει γινει στη πατρα μια παραγγελεια σε αυτο το χρωμα
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/33.jpg
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/05.jpg
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/12.jpg
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/13.jpg
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/21.jpg
http://www.automobilismo.it/edisport/au ... ile/34.jpg
Alfa Romeo GT