-
ΦΙΛΙΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Eνας απο τους μεγαλυτερους ελληνες δημοσιογραφους στο χωρο του αυτοκινητου κανει review στη gt-Οταν μιλησαμε μου ειπε οτι και αυτος ειναι fan της μπροστινης κινησης.
Σχεδιασμένη από το στούντιο Mπερτόνε, η GT αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια των Ιταλών για «επιστροφή στις ρίζες», από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό πως εκείνο που περιμένει κατ' αρχάς απ' αυτούς το αγοραστικό κοινό, είναι αυτοκίνητα με αυθεντικό ιταλικό στιλ. Η εξασφάλιση του σπορτίφ χαρακτήρα που περιμένει κανείς από μια Alfa Romeo στηρίχθηκε σε δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, αυτά της 156, που ήδη έχουν γίνει αποδεκτά με τον καλύτερο τρόπο από το κοινό της μάρκας, αλλά και τον ειδικό Τύπο.
Εκείνο που δεν ακολουθεί την παράδοση, ευτυχώς, είναι η εργονομία! Καλύτερη και από της 156, αφού στη GT τα «χωμένα» όργανα δεν κρύβονται από το βλέμμα του οδηγού, προσφέρει μια πολύ καλή θέση οδήγησης, με κάθισμα που στηρίζει σωστά το σώμα και με πολλές ρυθμίσεις, που επιτρέπουν στον οδηγό να βρει με ακρίβεια τη θέση που τον βολεύει. Μοναδικό σημείο που, λόγω και του σχήματος του αυτοκινήτου, δεν παίρνει άριστα, είναι η ορατότητα προς τα πίσω, που περιορίζεται λίγο από το μικρό πίσω «παρμπρίζ».
Από την άλλη πλευρά, ένα από τα θετικά στοιχεία της GT, είναι ότι παρά τον σπορ χαρακτήρα και το 3θυρο αμάξωμά της, προσφέρει 4 κανονικές θέσεις, όπου μπορούν να μεταφερθούν 4 ενήλικοι ακόμα και σε μακρινές διαδρομές, χωρίς τα πόδια των πίσω να πιέζονται από τα μπροστινά καθίσματα. Σίγουρα σε τέτοια αυτοκίνητα το πίσω μέρος είναι λίγο πιο «κλειστοφοβικό» απ' ότι σ' ένα σεντάν, όποιος όμως θέλει σπορ αυτοκίνητο απλά... δεν παίρνει σεντάν, αλλά κάνει απαραίτητα κάποιους συμβιβασμούς.
Στην περίπτωση της GT αυτοί οι συμβιβασμοί θα λέγαμε ότι δεν είναι πολλοί, αφού ακόμα και ο χώρος αποσκευών, χωρητικότητας 320 λίτρων, είναι υπαρκτός, μεγαλύτερος απ' αυτόν της 147 και σίγουρα μπορεί να καλύψει ανάγκες αντίστοιχες με εκείνες που καλύπτει ένα καλό μικρομεσαίο «χάτσμπακ». Στην περίπτωση της GT, μάλιστα, η πρακτικότητα του χώρου αποσκευών ενισχύεται και από την ύπαρξη δύο κλειστών χώρων για μικρά αντικείμενα στα πλευρικά τοιχώματά του, πάνω από τους «θόλους». Οι χώροι για μικροπράγματα στο εσωτερικό, όμως, δεν είναι σπουδαίοι και μετά βίας θα τους χαρακτηρίζαμε επαρκείς.
Η ποιότητα κατασκευής είναι ένα στοιχείο όπου η Alfa Romeo έχει κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το παρελθόν. Η 156 δείχνει ακόμα πιο «δεμένη» και «ακριβή» κατασκευή, αλλά και η GT τα καταφέρνει μια χαρά, άσχετα αν δεν είναι κορυφαία σ' αυτόν τον τομέα. Άλλωστε δεν είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής των πλαστικών μερών που περιμένουν οι υποψήφιοι αγοραστές μια Alfa Romeo, αλλά μία ποιότητα πάνω από το μέσον όρο, που δεν θα δημιουργεί την αίσθηση συμβιβασμού όταν απολαμβάνουν τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, από την οποία έχουν και πολύ περισσότερες απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο πραγματικά πλούσιος εξοπλισμός, που περιλαμβάνει στάνταρ στη βασική έκδοση Progression όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, το ABS, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας VDC, αυτόματο κλιματισμό, 6 αερόσακους, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδιού, cruise control, ραδιο-CD κλπ., αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα της GT και βοηθάει, σε συνδυασμό με την καλή. ποιότητα, την προσπάθεια της αντιπροσωπείας για την καθιέρωσή της Alfa Romeo ως μάρκας γοήτρου. Και δικαιολογεί, βέβαια, απολύτως την τιμή της, που ξεκινάει από τα 30.600 ευρώ (περίπου 10,4 εκατ. δρχ.) και με αυτά τα δεδομένα κρίνεται ως πολύ ενδιαφέρουσα.Το εσωτερικό προσφέρει 4 πραγματικές θέσεις και είναι αρκετά καλά φτιαγμένο, εργονομικά σωστό και πλούσια εξοπλισμένο
Ο 2λιτρος JTS των 165 ίππων είναι ένας από τους ελάχιστους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Γνωστός ήδη από τη χρησιμοποίησή του στην 156 ικανοποιεί κι εδώ απολύτως με την ισχύ και τη ροπή του, και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ελαστικός και ταυτόχρονα πολύ εύστροφος. Οι επιφυλάξεις που ακούστηκαν παλιότερα για την πραγματική ισχύ που έδειχνε στα δυναμόμετρα (η οποία, πρέπει να επισημάνουμε, δεν είναι παρά ενδεικτική, πρώτον γιατί δεν αναπαράγονται οι ίδιες ακριβώς συνθήκες με την πραγματική κίνηση και δεύτερον, γιατί είναι διαφορετική από τη δυναμομέτρηση του κινητήρα «στον πάγκο» κι όχι τοποθετημένου στο αυτοκίνητο) φαίνεται πως ανάγκασαν την Alfa Romeo να τον ρυθμίσει λίγο διαφορετικά.
Έτσι, αν και η ελαστικότητά του εξακολουθεί ευτυχώς να είναι καλή, η ροπή του χαμηλά φαίνεται λιγότερη απ' αυτή που δείχνει στην 156, κυρίως όμως έχει αυξηθεί η κατανάλωσή του, που ήταν αρκετά χαμηλή στην 156 και αποτελούσε ένα από τα πλεονεκτήματά του. Έτσι, στη διάρκεια της δοκιμής, που περιλάμβανε βέβαια, όπως και με κάθε αυτοκίνητο που δοκιμάζουμε, και αρκετά χιλιόμετρα στην πόλη και γύρω απ' αυτή, σε συνθήκες μέτριας και αυξημένης κίνησης δεν επιβεβαιώθηκε η χαμηλή κατανάλωση που είχαμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Αράχωβα.
Aρκετά καλό είναι το κιβώτιο των 5 σχέσεων που τοποθετείται στη 2λιτρη GT, ακριβές και με σωστή κλιμάκωση των σχέσεων, χωρίς πάντως να έχει και την τέλεια αίσθηση στις γρήγορες αλλαγές, στις οποίες σφίγγει λίγο παραπάνω απ' ότι θα θέλαμε.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι η οδική συμπεριφορά του. Ακριβέστατη και ευχάριστη, με πιο ακόμα ουδέτερο στήσιμο από την 156, εξίσου γρήγορο και ακριβές τιμόνι και με αρκετά «διακριτικά» ηλεκτρονικά, σου επιτρέπει να κινηθείς με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να σε αγχώνει καθόλου. Ξέρω ότι οι πιο «θερμόαιμοι» θα ήθελαν κάτι λιγότερο ουδέτερο, ένα αυτοκίνητο με υπερστροφικές τάσεις και με δυνατότητα απενεργοποίησης του VDC (μόνο το σύστημα «αντισπιναρίσματος» ASR απενεργοποιείται), πόσοι όμως μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια έτσι; Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει πιο γρήγορα έτσι. Αυτό το αυτοκίνητο, έτσι όπως είναι στημένο, μπορεί να οδηγηθεί με ασφάλεια απ' οποιονδήποτε κι από εκεί και πέρα ο ταχύτερος ρυθμός που μπορεί ν' ακολουθήσει εξαρτάται από τις ικανότητες του οδηγού. Προσθέστε και τα εξαιρετικά φρένα του κι έχετε την πλήρη εικόνα ενός αυτοκινήτου που μπορεί να προσφέρει ευχαρίστηση στην οδήγηση, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.
Για την άνεση δεν έχει, βέβαια, νόημα να μιλάμε σε αυτοκίνητα με σπορτίφ χαρακτήρα. Και μόνο τα 45άρια λάστιχα αρκούν για να δείξουν τη φιλοσοφία που ακολουθήθηκε σ' αυτόν τον τομέα. Για... εγκυκλοπαιδικούς λόγους μόνο, λοιπόν, θα αναφέρουμε ότι είναι μέτρια, χωρίς όμως οι αναρτήσεις να δείχνουν «ξύλινες» και να γίνονται κουραστικές στο ταξίδι.YΠEP
- Στιλ που ξεχωρίζει
- Οδική συμπεριφορά
- Φρένα
- Κινητήρας
- 4 πραγματικές θέσεις
- Εξοπλισμός
- Τιμή KATA
- Μέτρια άνεση
- Αυξημένη κατανάλωση
- Μέτριοι χώροι για μικροπράγματα
Στο δρόμο η GT αποδεικνύεται «πραγματική» Alfa Romeo, με καλές επιδόσεις, οδική συμπεριφορά που ξεχωρίζει αμέσως, εξαιρετικά φρένα και πολύ καλό τιμόνι, ένα πραγματικό αυτοκίνητο για τον οδηγό
Η GT, λοιπόν, μας δίνει μια ακόμα εικόνα της επιστροφής της Alfa Romeo στις παραδοσιακές της αξίες, με αυτοκίνητα σχεδιαστικά ξεχωριστά και οδηγικά απολαυστικά, ανταποκρινόμενη όμως και στις ανάγκες των καιρών για ασφάλεια στην οδήγηση και πρακτικότητα στη χρήση (όπως και να το κάνουμε, με τέτοιο ντιζάιν το να έχει 4 πραγματικές θέσεις κι εξίσου πραγματικό πορτμπαγκάζ είναι επίτευγμα που δεν πρέπει να υποτιμάμε). Μπορεί να μη δείχνει «ακριβή», αλλά από τη στιγμή που είναι αποδεκτή σε ποιότητα, προσιτή σε τιμή και πλούσια εξοπλισμένη, τα πλεονεκτήματά της στην οδήγηση είναι παραπάνω από αρκετά για να γείρουν με φόρα την πλάστιγγα προς το μέρος της
-
Σωστό αυτό για τον Φιλιππακόπουλο.!!!
Βλέπω μεταλο στο χρώμα στη photo η κανω λάθος?(διαβολάκος είναι η ατιμη σε μαυρο)
Το video τοχα κατεβάσει ήδη (από post σου στο my phone νομιζω(?) και τοχω λιώσει -
Aυτο ηθελα να σε ρωτησω.Εμενα μου φενεται για μαυρο απλο-το μεταλλικο γκριζαρει ελαφρως-αυτο ειναι υπερβολικα μαυρο κατραμικο
-
Παρε και το πρωτο video που βρηκα στη παρουσιαση στο Monaco.Εχω και ενα δευτερο στο monaco με μουσικη επενδυση απο system of down αλλα προφανως το εχεις κατεβασει αφου το ποσταρα προσφατα.
Θα το βρεις σε αυτη τη σελιδα-Κανε κλικ στην εικονα και θα αρχισει να κατεβαινει και στο τελος κανε save
http://totalcar.hu/totalcar/teve/031122/ -
Kαι αλλα δυο βιντεακια με v6 κινητηρα
Γερμανια
- http://www.rtl.nl/automotor/rtlautowere ... lfa_gt.xml
Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις save
Γαλλια
2) http://turbo.m6.fr/Turbo_statique/essais/auto/301/ - http://www.rtl.nl/automotor/rtlautowere ... lfa_gt.xml
-
Πρεπει να ναι το δικο μας γιατι βλεπω κανει νερα και γυαλιζει(κατραμικο με μεταλο για να ανεβαζει θερμοκρασια )
-
Ta video τα κατεβασες?
-
Παντος κουβεντα να κανουμε εχω μια απορια.
Λαζαρε και χριστο ειστε αδικαιολογητοιΗταν παντα προσωπικο μου ονειρο να αποκτησω μια αλφα ρομεο.Δεν θα χα κανενα προβλημα αν ο πατερας μου το επετρεπε να ανταλλαζα το σχεδον ολοκαινουριο και πρωην αυτοκινητο μου stilo με μια αλφα 33 μια 75 η 146.Αυτο θα πει να εισαι πραγματικος αlfisti.Εσεις ομως ουτε alfisti ειστε ουτε απ οτι καταλαβα ειχατε ποτε αλφα-εσυ ειδικα λαζαρε προερχεσαι απο honda με ονομα βαρυ σαν ιστορια και βεβαια εχετε την υπομονη να περιμενετε 4 ολοκληρους μηνες-αρα υποθετω οτι σας εχει μαγεψει η σιλουετα της και προκειται για κεραυνοβολο ερωτα -κανω λαθος η κατι αλλο σας ωθησε στην αγορα της?Πεστε μου δεν ειναι πανεμορφη η χοντρη μεσογειακη κω...ρα της .Τελοσπαντον περα απο τα κλασσικα προτερηματα των αλφα οπως σχεδιαση-επιδοσεις-οδηγικη συμπεριφορα κτλ εκεινο που με χαροποιει ιδιαιτερα ειναι που στα χερια μου το τιμονι της θα κρατω.Για μενα ειναι το Α και το Ω σε ενα αυτοκινητο- συμβολο εξουσιας.Οταν μιλαω στον πατερα μου για αλφα ειρωνικα με ρωτα-εσυ τι θες αυτοκινητο η τιμονι αλλα τι περιμενεις απο ενα γερμαναρα που διαβαζει τουλαχιστον μια 8ετια auto motor sport οπου 9 στα 10 θεματα αφορουν γερμανικα αυτοκινητα η προσφατως autocar που σε λιγο θα μας βγαλουν οι αγγλιδες τις jaguar και τις aston martin καλυτερες απο τις ferrari-εχουν πλακα αυτοι οι αγγλοι αλλα τους καταλαβαινω,εχει πεσει πολυ στερηση.
-
Κοιτα: Τα περι τί με συγκινούν στην Αλφα νομιζω τα 'γραψα λιγο πιο πάνω.
Κατά τα λοιπα -κουβεντα να γινεται - νομίζω ότι μια διαφορά που εχουν Ηonda και Alfa είναι ότι το μεν Honda σε καθιστα οπαδό της φίρμας αφού οδηγήσεις και γνωρίσεις καλά το αυτοκίνητο, ενω αντίθετα η Alfa εχει μια δυναμική , μια αύρα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που σε υποβάλει στην κυριολεξία, σε μαγεύει και σε προετοιμάζει με τον καλύτερο νομίζω τρόπο ώστε να αποκτήσεις και να χαρείς πραγματικά το αυτοκίνητο.(και δεν μιλώ μόνο για το ακρως τεχνοκρατικό 'brand name')
΄Κατ΄ατα άλλα από την πλευρά μου ήταν μια αρκετά δύσκολη απόφαση η απόκτησή της μια που στην ηλικία που είμαι οι ΄'γερμανικές σειρήνες' ηχούν διαφορετικά και μάλιστα ώς τετράπορτες με χώρους και μεγάλα πορτ μπαγαζ.(αυτά που λεει ο Καβαθάς περί αγοράς αυτοκινήτου 'με σκοπό' τον γείτονα κ.λ.π. είναι όλα σωστά δυστυχώς και συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες )Ευτυχώς και sorry αν ειμαι εκτος θέματος αλλά 'κουβέντα να γίνεται', βρήκα γυναίκα με κατανόηση που ούτε τα περιοδικά μου την ενοχλούν-αρκεί να τακτοποιούνται), ουτε οι δίσκοι βινυλίου ούτε και η GT. Αντίθετα αντιπαθεί ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα Γερμανικά και έκανε σαν τρελλή μόλις είδε για πρώτη φορά την GT στην αντιπροσωπεία.('Sakiss' άλλη φορά να το σκεφθείς καλά πριν πείς 'κουβέντα να γίνεται'- Τώρα κατάλαβα πόσο είναι εύκολο να το γυρίσεις το θέμα από το αυτοκίνητο στο 'προσωπικό σου ημερολόγιο' ) -
Σιγα ρε συ αμα ακουσεις εμενα να μιλαω για αλφα θα νομιζεις οτι περιγραφω καποιον ανθρωπο-θα μας παρουν με τις ντοματες-εχει πολυ ψυχη αυτη η εταιρια και μερικες φορες ξεφευγεις.............
-
εγω πάλι διάλεξα την GT γιατι μου αρέσει πρώτα απο ολα σαν σχεδίαση, εχει αρκετα δυνατό κινητήρα που μετα το ψοφήμι την xantia που εχω μου φένεται πύραυλος, και εν τέλει δεν γουστάρω ρε παιδί μου να έχω και εγω (με τα ιδια λεφτα) BMW και MERCEDES (αναμφισβήτητης βεβαια αξίας ) που έχουν σαν δευτερο αυτοκίνητο (μετα το datsun) ολοι οι τσιγγάνοι και ολοι οι νεόπλουτοι για μόστρα.
Και τελικα για τα δικα μου σχεδιαστικά γούστα δεν μπορω οσο να ψάξω να βρω ενα αυτοκίνητο μεχρι 30.000 ευρω που να μου κάνει 'κλικ' όπως η GT.
Μάλιστα πριν ενα χρόνο που μου κάηκε η μηχανή στην xantia είχα το δίλημα μεταξύ καινούριου αυτοκινήτου ή καινούριας μηχανής.έψαξα την αγορά αλλα δεν με συγκινούσε ΤΙΠΟΤΑ και έβαλα καινούρια μηχανή.Μόλις όμως είδα την GT ξέχασα τά λεφτα για καινούρια μηχανή στην xantia και απλά την παράτησα παραγγέλνοντας την GT -
Gri lipari-και αυτη η ζαντα ωραια ειναι?
http://www.alfa-forum.com/galerie/album ... forum1.JPG
http://www.alfa-forum.com/galerie/album ... forum2.JPG
http://www.alfa-forum.com/galerie/album ... chette.jpg -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Gri lipari-και αυτη η ζαντα ωραια ειναι?να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει και τοσο αυτη η ζάντα.είναι σαν να έχει τρύπες το αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει και τοσο αυτη η ζάντα.είναι σαν να έχει τρύπες το αυτοκίνητο
Eiναι η κλασσικη αλφα ζαντα.
Εσυ τι ζαντα εβαλες?Τη στανταρ 16αρα???????
-
Ως ζάντα ωραία αλλά νομίζω η, με τις ακτίνες, δένει πιο όμορφα.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει και τοσο αυτη η ζάντα.είναι σαν να έχει τρύπες το αυτοκίνητο
Eiναι η κλασσικη αλφα ζαντα.
Εσυ τι ζαντα εβαλες?Τη στανταρ 16αρα???????
ναι την 16άρα ακτινωτή έβαλα για 4 λόγους.
- δεν την βρίσκω σημαντικά πιο άσχημη απο την 17'
σύμφωνα με τους ειδικούς που ρώτησα:
2) δίνει περισότερη άνεση
3) αντέχει περισότερο στους κακοτράχαλους ελληνικούς δρόμους- δεν δίνω 500 ευρώ παραπάνω για μια ανούσια και οχι σημαντικα καλύτερη εμφάνιση
επίσης Σάκη νομίζω οτι η προσθήκη navigator που είπες οτι έβαλες δεν νομίζω μετα απο ψάξιμο οτι ήταν συμφέρουσα επιλογή λόγω των πολυ περιορισμένων δυνατοτήτων και τεχνικών χαρακτηριστικών (πχ έλειψη multimedia δυνατοτήτων)του συγκεκριμένου συστήματος σε σχέση με την τιμή του και σε σχέση με τις πολύ πιο φθηνές και πολυ καλύτερες λύσεις τρίτων κατασκευαστών
-
Βασικα θελω να ειναι ενσωματομενο στο αυτοκινητο και οχι να δειχνει ξενο σωμα οπως αμα παρεις ενα aftermarket.Tου χρονου που θα παω τορινο και imola οδικως νομιζω θα μου ειναι υπερχρησιμο.Επισης χωρις παρεξηγηση σαν νεοπλουτο ψωνιο που ειμαι το εβαλα επειδη δειχνει και εντυπωσιακο -Απλως ο πατερας μου εδωσε ενα budget και εγω εκανα τις επιλογες μου.Αφου τα φραγκα επαρκουσαν γιατι να μην το βαλω?
-
Να ρωτησω αν ισχύει ότι: α)Το navigator ερχεται μονον με το δέρμα στο ταμπλό κ.λπ. αντί συνολικής επιβάρυνσης 10000Ε και β)οι ψεκαστήρες φώτων μόνο με xenon αντι 1000Ε?
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Βασικα θελω να ειναι ενσωματομενο στο αυτοκινητο και οχι να δειχνει ξενο σωμα οπως αμα παρεις ενα aftermarket.Tου χρονου που θα παω τορινο και imola οδικως νομιζω θα μου ειναι υπερχρησιμο.Επισης χωρις παρεξηγηση σαν νεοπλουτο ψωνιο που ειμαι το εβαλα επειδη δειχνει και εντυπωσιακο -Απλως ο πατερας μου εδωσε ενα budget και εγω εκανα τις επιλογες μου.Αφου τα φραγκα επαρκουσαν γιατι να μην το βαλω?αφου ήταν στο budget σου καλα έκανες.και εγω θα το έβαζα. Η αλήθεια είναι οτι δείχνει πολύ όμορφο ενσωματωμένο παρα να βάλεις κατι aftermarket.Άν είχε και τις δυνατότητες των άλλων θα το το είχα βάλει και εγω σίγουρα.
-
Ο χρήστης Lazaro έγραψε:
Να ρωτησω αν ισχύει ότι: α)Το navigator ερχεται μονον με το δέρμα στο ταμπλό κ.λπ. αντί συνολικής επιβάρυνσης 10000Ε και β)οι ψεκαστήρες φώτων μόνο με xenon αντι 1000Ε?Oxi lazare τιποτε απο τα δυο δεν ισχυει.Το καθε τι που βαζεις ειναι ξεχωριστο.Απλος στο navigator μου χρεωσανε εξτρα τον χαρτη της ιταλιας και τα κουμπια τηλεφωνου στο τιμονι.
Alfa Romeo GT