-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
http://www.akg.com/site/powerslave,id,2,nodeid,2,pcategory,33,_language,EN.htmlΔιάλεξε! Δεν μας έχεις πει budget.
Eγω θα λεγα τα 271 studio (ξανά), χωρίς να τα χω ακούσει ή έστω να έχω διαβάσει κριτική.
Και τα 141 συμπαθέστατα μου φαίνονται. Είναι ημια-ανοιχτα (μη ρωτήσεις τι είναι αυτό - φαντάσου! )
Ανοιχτα και ημιανοιχτα και ορθανοιχτα off
Παμε παρακατω.Τα ακουστικα για μονιτορ χρηση υστερουν σε μπασο και γενικα στην αποδοση του ηχου σε σχεση με αυτο που ακουμε απ τα ηχεια?
Ε budget 100-150 maxτι διαφορες εντοπιζεις στα 271 και 171
-
Όλα τα ακουστικά υστερούν σε μπάσα, γιατί δεν μπορούν να 'σπρώξουν' αρκετό αέρα. Γενικά υστερούν σε ποιότητα ήχου σε σχέση με τα ηχεία. Αλλά προσφέρονται για περισσότερο λεπτομερείς ακροάσεις (πχ να ακούσεις την 4η κιθάρα και τα 5α φωνητικά κάπου εκεί στο βάθος).
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Περαιτέρω διαφορές για μονιτορ κλπ, δεν γνωρίζω.τα 271 λογικά θα είναι στα λεφτά σου.
-
Όλα τα ακουστικά υστερούν σε μπάσα, γιατί δεν μπορούν να 'σπρώξουν' αρκετό αέρα. Γενικά υστερούν σε ποιότητα ήχου σε σχέση με τα ηχεία. Αλλά προσφέρονται για περισσότερο λεπτομερείς ακροάσεις (πχ να ακούσεις την 4η κιθάρα και τα 5α φωνητικά κάπου εκεί στο βάθος).Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Περαιτέρω διαφορές για μονιτορ κλπ, δεν γνωρίζω.τα 271 λογικά θα είναι στα λεφτά σου.
Μαλλον εγω το εθεσα λαθος.
Ηθελα να πω διαφορα στον ηχο ακουστικων για μονιτορ σε σχεση με τα ακουστικα για hifi.Σε επρειξα λιγακι αλλα σορυ,υπομονη τελειωσαμε
-
Η πλακα ξερεις ποια ειναι?
Οτι μετα απ αυτα που βλεπω τελικα θα καταληξω στα 501 και μετα δε μας χωραει ο τοπος εδω μεσα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Όλα τα ακουστικά υστερούν σε μπάσα, γιατί δεν μπορούν να 'σπρώξουν' αρκετό αέρα. Γενικά υστερούν σε ποιότητα ήχου σε σχέση με τα ηχεία. Αλλά προσφέρονται για περισσότερο λεπτομερείς ακροάσεις (πχ να ακούσεις την 4η κιθάρα και τα 5α φωνητικά κάπου εκεί στο βάθος).
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Μαλλον εγω το εθεσα λαθος.
Ηθελα να πω διαφορα στον ηχο ακουστικων για μονιτορ σε σχεση με τα ακουστικα για hifi.Σε επρειξα λιγακι αλλα σορυ,υπομονη τελειωσαμε
Τα 271 είναι ειδικά ακουστικά για στούντιο που δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα έξω και ηχογραφηθεί κατά λάθος. Γιατί να πάρεις κάτι τόσο ειδικό;
Εγώ θα κοιτούσα κάτι όπως τα K324P (ή σε άλλη μάρκα), μπορεί να έχουν καλύτερο ήχο γιατί δεν είναι ειδικά ακουστικά. Με τέτοια μπορείς να ακούς μουσική και όταν ξαπλώνεις στη παραλία.
-
Θα ήθελα να προτείνω κάποιο από τα καλά μοντέλα της Sennheiser, αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) η εταιρεία χρησιμοποιεί ανοιχτή σχεδίαση για αυτά (αλλιώς, δαγκωτό HD570).
Από την AKG, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, θα ήθελα να ακούσω το κλειστό Κ55HDII (55
-
[quote='n_olympios']Θα ήθελα να προτείνω κάποιο από τα καλά μοντέλα της Sennheiser, αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) η εταιρεία χρησιμοποιεί ανοιχτή σχεδίαση για αυτά (αλλιώς, δαγκωτό HD570).
Από την AKG, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, θα ήθελα να ακούσω το κλειστό Κ55HDII (55
-
Kai κατι ακομα που ξεχασα.
Ασχετα που το ανθρωπινο αυτι δεν μπορει να ακουσει συχνοτητες των 20khz και ανω θεωρητικα ακουστικα που μπορουν να αναπαραγουν μεχρι και 30-35khz ηχητικα ειναι καλυτερα?Ειναι κι αυτο ενα μετρο συγκρισης?
Το ιδιο φυσικα ερωτημα και για ενισχυτες.
Κι αν ναι για ποιο λογο?
Εχει σχεση με τις 'χαρακτηριστικες' αποδοσης ως προς το ευρος? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ti διαφορες εχει η σειρα στουντιο σε σχεση με τη hi-fi/hi end?
Eστω θεωρητικα.Δε γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω.
Οσο για το συχνοτικό φάσμα, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Πολύ επιγραμματικά, όχι, δεν είναι κατ'ανάγκην μέτρο σύγκρισης γιατί δε χρησιμοποιείται με βάση συγκεκριμένες νόρμες από τους κατασκευαστές (οπότε ο καθένας το παρουσιάζει όπως τον βολεύει κατά περίπτωση).
Καλύτερο είναι να μπορούν να αναπαράγουν όλες οι συσκευές ΣΩΣΤΑ το ακουστικό φάσμα ΚΑΤΑΡΧΗΝ (δηλαδή την ιδεατή κλίμακα από 20Hz έως 20KHz, αν και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να ακούσουν πάνω από 16KHz). Αν είναι σωστές σε αυτό, τότε είναι ένα έξτρα πλεονέκτημα να ανεβαίνουν και ψηλότερα χωρίς εξάρσεις στην καμπύλη τους. Αυτό γιατί με τα φορμά ήχου νέας τεχνολογίας και υψηλής ανάλυσης (όπως πχ DVD-Audio, SACD, αλλά και ακόμη πιο νέες όπως HD-DTS κλπ) η εγγραφή δε γίνεται με χρήση του πολύ απότομου φίλτρου αποκοπής που έχει το CD στους 20 χιλιόκυκλους. Αυτό το συγκεκριμένο φίλτρο δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ηχητική αναπαραγωγή, όπως ανεπιθύμητες αρμονικές κλπ (υπάρχουν πιο γνώστες από εμένα να αναλύσουν το θέμα).
Βέβαια, ακόμα και με τα πλέον ξεπερασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας του CD, και τις γνωστές αδυναμίες του τόσο σε θέμα ηχογράφησης (κωδικοποίηση PCM) όσο και σε θέμα αναπαραγωγής (δειγματοληψία κλπ), μια σωστή ηχογράφηση και παραγωγή γενικότερα μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα τον καθένα.
Η μετάφραση των παραπάνω είναι η εξής: εκεί έξω κυκλοφορούν τόσα σκάρτα δισκάκια σε θέμα ποιότητας ηχογράφησης και mastering, που πραγματικά οι περισσότερες δισκοθήκες δεν 'εξάγουν' από τα μηχανήματα ούτε το 60% των πραγματικών δυνατοτήτων τους.
-
καταλαβα
και να πω ενα παραδειγμα,οι εγγραφες των tobular bells (μιλαμε για ποιοτικα αριστουργηματα) ειναι ΑΘΛΙΕΣ,τουλαχιστον για μεναΑρε βυνιλιο και παλι βυνιλιο γ@μω το κερατο μου
-
ερώτηση (όχι οτι θα πάρω αλλα το είχα απορία)
τα -πανάκριβα και αρκετά όμορφα- ηχεία (beolab 5 και 9) της b&o πλεόνεκτουν σε σχέση με κλασικές υλοποιήσεις ή δεν τα αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε??
Ηχητικά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ερώτηση (όχι οτι θα πάρω αλλα το είχα απορία)τα -πανάκριβα και αρκετά όμορφα- ηχεία (beolab 5 και 9) της b&o πλεόνεκτουν σε σχέση με κλασικές υλοποιήσεις ή δεν τα αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε??
Ηχητικά
Κοίτα με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις πολύ καλύτερα ηχεία. Όσο για την ομορφιά είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Αν είχα τα λεφτά πάντως εγώ προσωπικά δεν θα τα αγόραζα...
-
και εγω το ιδιο.πεταμενα λεφτα για μενα.ειδα στο mediamartkt συστημα bosse 5.1 με ραδιονισχυτη που ειναι σαν dvd-player 6000 ευρω.ουστ ρε με τοσα λεφτα φτιαχνω τρελο συστημα.
δεν αξιζουν με την καμια τα χρηματα που ζητανε.
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
και εγω το ιδιο.πεταμενα λεφτα για μενα.ειδα στο mediamartkt συστημα bosse 5.1 με ραδιονισχυτη που ειναι σαν dvd-player 6000 ευρω.ουστ ρε με τοσα λεφτα φτιαχνω τρελο συστημα.δεν αξιζουν με την καμια τα χρηματα που ζητανε.
kai η πλακα ειναι οτι στηνεις hifi stereo με πολυ καλυτερο ηχο.
Σε λιγι θα μας βαλουν να στολιζουμε με ηχεια και το μπανιο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
και εγω το ιδιο.πεταμενα λεφτα για μενα.ειδα στο mediamartkt συστημα bosse 5.1 με ραδιονισχυτη που ειναι σαν dvd-player 6000 ευρω.ουστ ρε με τοσα λεφτα φτιαχνω τρελο συστημα.
Σε λιγι θα μας βαλουν να στολιζουμε με ηχεια και το μπανιοTι σχέση έχει ο στέρεο ήχος με τον πολυκάναλο;
-
Σε λιγι θα μας βαλουν να στολιζουμε με ηχεια και το μπανιοTι σχέση έχει ο στέρεο ήχος με τον πολυκάναλο;
Αυτο λεω κι εγω.....καμια
Φυσικα αναφερομαι σε αυτους που επενδυουν με βαση τον ηχο κι οχι το οπτικοακουστικο πανυγηρι -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτο λεω κι εγω.....καμια
Φυσικα αναφερομαι σε αυτους που επενδυουν με βαση τον ηχο κι οχι το οπτικοακουστικο πανυγηριΆρα πώς συγκρίνεις το πολυκάναλο σύστημα με το στέρεο;
Υπάρχει και ο ποιοτικός πολυκάναλος ήχος. Απλά έχει διαφορετικές εφαρμογές από του στέρεοφωνικού.
-
παλι ντεν με καταλαβες
Αν δωσεις πχ 3χιλιαρικα για να ακους μουσικη τι ειναι προτιμοτερο,δικαναλο η πολυκαναλο συστημα?
Και 6 η 10 χιλιαρικα να δωσεις η αναλογια ειναι παλι υπερ του δικαναλου. -
Κοιτάξτε τι βρήκα τυχαία:
http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0 ... ed&search=Μουρλααααα!
Άκουσα τζαζ στην αρχή..Έτσι και του έβλεπε κάνας Charlie Parker θα τους
Ακούστε για τι ποσά μιλάνε στο τέλος!
-
Κοιτάξτε τι βρήκα τυχαία:
http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0 ... ed&search=Μουρλααααα!
Άκουσα τζαζ στην αρχή..Έτσι και του έβλεπε κάνας Charlie Parker θα τους
Ακούστε για τι ποσά μιλάνε στο τέλος!
πολλοί είναι αυτοί που ΔΕΝ καταλαβαίνουν τι πληρώνουν και γιατί
Home Hi-Fi