-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Εννοείται ότι δεν τα πετάμε!Θα ανεβάσω κάποια στιγμή φωτογραφίες από το παλιό μου sanyo.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
το sansui που έχουμε στην λευκάδα, εν έτει 1982 είχε 8κάναλο equalizer με δυνατότητα feedback για ισοστάθμιση βάσει της ακουστικής του χώρου
Αυτό;
Όπως και να 'χει, δεν δίνουμε ούτε πετάμε τα vintage μας για κανένα λόγο.
Πάντως έχει ενδιαφέρον να βλέπεις στον analyzer το βαθύ μπάσο που έχουν τα έργα κλασσικής μουσικής. Αυτό ενισχύει την άποψή μου ότι αν το επιτρέπει ο χώρος (και τα οικονομικά ), ένα subwoofer είναι απαραίτητο για τις ακροάσεις.
αυτό είναι μπακατέλα
το δικό μας είχε VU μετρο με μπάρες, και 8 κανάλια ανερξάρτητα για αριστερά-δεξιά
Το highlight βέβαια ήταν τα σερβομοτέρ που ανέβαζαν τους διακόπτες όταν επέλεγες κάποιο preset ή έκανες feedback ισοστάθμιση -
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το βρήκαΜε πρόλαβες.
Αυτό μεί και δέρνει.
-
τις προάλλες ξέθαψα το παλιό μου discman και από τότε μου μπήκαν ύπουλες ιδέες να πάρω ένα cd player να πετάξω πάνω στον ενισχυτή να ξανανιώσουν τα παλιά μου σιντί
-
Ωραίο εργαλείο το DEQ2496, με γειες. Ξέρεις, κάμποσοι τα έχουν μετατρέψει σε 12βολτα και τα χρησιμοποιούν στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ωραίο εργαλείο το DEQ2496, με γειες. Ξέρεις, κάμποσοι τα έχουν μετατρέψει σε 12βολτα και τα χρησιμοποιούν στο αυτοκίνητο.Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα ότι χρησιμοποιούνταν και σε αυτοκίνητα, αν και μου φαίνεται λογικότατο.
Δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να γράψω αναλυτικά τις εντυπώσεις μου. Αλλά για να τρολλάρω λίγο τους αναλογικούς θα πω ότι για flat ήχο δεν χρησιμοποιώ flat target response curve. Ή καλύτερα την δοκίμασα, αλλά δεν....
Το ξέρω, είμαι αιρετικός, αλλά συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου:
http://www.wisdomaudio.com/pdfs/dcab-1_manual_print.pdf (σελίδα 30)Για να μην κάνω τον έξυπνο, το όλο θέμα είχε ξεκινήσει από μια παλιά συζήτηση στο avsite που μου είχε κινήσει την περιέργεια. Οποιαδήποτε άποψη είναι ευπρόσδεκτη.
-
Το να ισοσταθμίζεις με στόχο μια εντελώς επίπεδη καμπύλη είναι πολύ καλό όταν θέλεις να μετρήσεις ένα σύστημα. Αν πάλι θέλεις να το ακούς, τότε αλλάζει το πράγμα, γιατί ενώ τα αυτιά μας είναι πολύ καλά στην αντίληψη φάσης, πάσχουν σε απόκριση συχνότητας. Με απλά λόγια, εμείς ΔΕΝ ακούμε flat.
-
Θα πρόσθετα ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο χώρος σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε την απόκριση των συχνοτήτων σε συνάρτηση με το χρόνο. Για εμένα μια επιθυμητή flat καμπύλη κάνει τα πρίμα πολύ κουραστικά ίσως λόγω των αθροιστικών αντανακλάσεων που γίνονται πιο έντονες στα πρίμα. Μια πτώση της τάξης των 6db περίπου στα πρίμα κάνει τον ήχο ξεκούραστο χωρίς να αφαιρεί από την αναλυτικότητα.
-
Που θα βρω κολλα για το foam surround των ηχειων? Θελω να αντικαταστησω αυτα:
εχω κατι Pioneer HPM40 απο το 1970κατι (με κωνους απο ανθρακονηματα ) κ το ενα εχει σκιστει ενω κ το αλλο φαινεται οτι αν το ακουμπησω θα διαλυσει. Αγορασα τα surround απο το eBay αλλα ξεχασα την ειδικη κολλα κ επειδη βαριεμαι να περιμενω να ερθει κ η κολλα απο την αλλη ακρη της γης, λεω να ψαξω εδω σε κανα μαγαζι.
Ξερει κανεις?
-
Φίλος ψάχνει να στήσει ένα home cinema στο σπίτι του...
Οθόνη έχει ήδη εξαιρετική, οπότε ψάχνει μηχάνημα αναπαραγωγής πολυμέσων + ηχεία. Κάτι σαν κι αυτό ας πούμε.Ερωτήματα προς γνώστες:
- Υπάρχει δυνατότητα τα ηχεία να επικοινωνούν ασύρματα με την πηγή;
- Είναι εφικτό κάτι τέτοιο με max. 500 ευρώ; Οι 'απαιτήσεις' από το σύστημα είναι να μιλάμε για 5.1 ήχο και τα ηχεία να είναι στυλ 'πύργων'.
Θα εκτιμούσα επίσης κάθε επιπλέον πληροφορία που κρίνετε χρήσιμη για το θέμα των home cinema. Αν και γενικά παρακολουθώ τις εξελίξεις στην τεχνολογία, με το συγκεκριμένο κλάδο δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Υπήρχουν συστήματα που τα πίσω ηχεία παίζουν ασύρματα. Βέβαια έχουν τα δικά τους καλώδια καθότι είναι αυτοενισχυόμενα.
Νομίζω ότι στα 500 ευρώ είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάτι τέτοιο (αν θέλεις και Blu-ray, όπως στο παράδειγμα που έβαλες). Τουλάχιστον από Ελλάδα.
Ενδεικτικά από skroutz:
LG
SonyΤο αντίστοιχο της Samsung δεν τολμώ να το βάλω λόγω της τιμής του.
Επίσης προσοχή να υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ζήση, ο θόρυβος πρέπει να προέρχεται από την έλλειψη γείωσης και γίνεται περισσότερο αντιληπτός όσο ανεβάζεις τη στάθμη. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το σβήσιμο του πικάπ.
λες να δοκιμάσω να επεκτείνω την γείωση για να φτάσει να την συνδέσω στον ενισχυτή;
Δοκίμασέ το, αν και νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που σου σβήνει. Δεν χρειάζεται να κόψεις το υπάρχον καλώδιο γείωσης του πικάπ ('κόψιμο της άκρης της γείωσης και ένωση παλιού-καινούριου καλωδίου-άκρη γείωσης' όπως έγραψες πιο πάνω). Απλά βρες ένα καλώδιο (κατά προτίμηση σαν αυτό των ηχείων), ένωσε το ένα άκρο στην άκρη της γείωσης του καλωδίου του πικάπ και δώσε στο άλλο άκρο τη μορφή U και ένωσέ το με τον ενισχυτή.
Μετά από κάμποσο καιρό, τελικά το έκανα εντ γκές γουάτ... Αυτή ήταν η αιτία που έσβηνε!
Τελικά έκανα το 1ο, γιατί δεν βόλευε να επεκτείνω την γείωση χωρίς κόψιμο... Όλα καλά, όλα ανθηρά. Τώρα απολαμβάνω Sabbath
-
Τι να πω. Γράψε λάθος, Ζήση. Αφού παίζει μια χαρά τώρα, όλα καλά.
Να γράψω και δυο πράγματα για το DEQ2496.
Τελικά μετά από αρκετές δοκιμές, κατέληξα σε target response curve που είναι σχεδόν flat. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν στα περισσότερα είδη μουσικής το αρχικό target response curve (με την ομαλή πτώση στα πρίμα περί τα 6db) ακουγόταν πιο ευχάριστα, στην κλασσική μουσική όμως ήταν εντελώς λάθος αυτή η μείωση στα πρίμα με αποτέλεσμα ο ήχος να πλησιάζει περισσότερο σε λαμπάτο ενισχυτή. Όλες οι ρυθμίσεις έγιναν μέσω του AUTO EQ με κάποιες διορθώσεις εκ των υστέρων. Ένας λόγος που η flat καμπύλη αρχικά δεν ακουγόταν καλά οφειλόταν στο γεγονός ότι είχα το DAC1 σε calibrated mode και αμέσως μετά χρησιμοποιούσα ένα παθητικό ποτενσιόμετρο της TC Electronics για να ελέγξω το volume των ηχείων με αποτέλεσμα το gain να είναι πάρα πολύ μεγάλο. Καταργήθηκε το ματζαφλάρι και γύρισα το DAC1 σε variable mode (ώστε να ελέγχω το volume από αυτό) και άλλαξα τη θέση των jumbers εσωτερικά στα -20db.
Μετά από αρκετές ώρες ακρόασης έχω να πω ότι το αποτέλεσμα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ( ) και απορώ γιατί τόσο καιρό πειραματιζόμουν με ματζούνια. Το εργαλείο είναι must για χώρους που πάσχουν (σε εμένα έλυσε το πρόβλημα του μπάσου καταρχήν) και τουλάχιστον το ψηφιακό κομμάτι που εγώ χρησιμοποιώ δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα του συστήματος. Ομολογουμένως ήταν τεράστιο λάθος η αγορά του aphex 204 (aural exciter) πριν από ένα χρόνο προκειμένου να διορθώσω τα προβλήματα του ήχου στον χώρο μου μέσω των αρμονικών και του μπάσου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Επίσης δοκίμασα το aphex και στην καινούργια αλυσίδα και το αποτέλεσμα για εμένα ήταν εντελώς ψεύτικο (δεν αντέχω τις χροιές ) οπότε ξηλώθηκε άμεσα.
Εννοείται ότι το εργαλείο θέλει ακόμα πολύ διάβασμα (δεν βοηθάει καθόλου το απαράδεκτο manual) και υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες που απαιτούν ψάξιμο (όρεξη να 'χει κανείς), αλλά θεωρώ ότι είμαι σε καλό δρόμο.
Οπότε τώρα έχω καταλήξει στο εξής σύστημα:
iMac (optical) ή Tascam CD-01U Pro (AES/EBU) -> Behringer ultramatch pro src2496 (src mode, 24/96 output - AES/EBU) -> Behringer ultracurve pro deq2496 (variable mode - AES/EBU) -> Benchmark DAC1 (xlr) -> Dynaudio BM 9S (xlr) -> Dynaudio BM 5A
Να σημειώσω ότι το ενεργό subwoofer, πέρα από το απαραίτητο γρονθοκόπημα που προσδίδει για λόγους ευχαρίστησης ( ), παίζει και καθοριστικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα καθότι πολλές ηχογραφήσεις πέφτουν κάτω από τα 60hz. Σημαντικό και το SRC2496 που 'συμμαζεύει' τον ήχο (όσο και να διατείνεται η benchmark media ότι το DAC1 είναι jitter immune ).
-
εχω μια απορια, στον Η/υ εχω 5.1 ηχεια με subwoofer, καθε φορα που ανοιγωκλεινω το UPS ακουγεται ενα δυνατο παφ απο το subwoofer. Αυτο γινεται ακομα και εαν παρακαμψω το UPS και το βαλω σε πολυ μπριζο ή και μονο του κατευθειαν στην μπριζα.
να σημειωσω οτι εχει μπριζα αγγλικου τυπου και εχω μετατροπεα για τις δικιες μας μπριζες. Εννοειτε οτι ο μετατροπεας εχει γειωση και αυτο το προβλημα μου το εκανε ακομα και οταν ζουσα στο UK οπου δεν υπηρχε μετατροπεας.
και επισης μου κανει τον σπαστικο ηχο που ακουγεται οταν μιλας με κινητο κοντα στα ηχεια.
Καμια λυση??
-
-
ΛΕΓΕ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ!
-
Ξέθαψα τον παλιό ενισχυτή μου.
-
Τι βλακεία με λάμπες είν' αυτή...;
-
Home Hi-Fi