Χρειάζομαι τη βοήθεια των αναλογικών για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ καιρό.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Εδώ και πολλά χρόνια για λόγους ευκολίας, το κύριο σύστημα μου είναι ψηφιακό. Για προσωπικούς λόγους περισσότερο θέλω να αρχίσω να ξανακούω τους παλιούς μου δίσκους. Μιλάμε για πάνω από 2000 δίσκους κυρίως rock/metal και λίγους κλασσικής μουσικής. Οι περισσότεροι είναι αγορασμένοι τις δεκαετίες '80 και '90, αν και έχω από τους γονείς μου και δίσκους από '60 και '70. Πρακτικά πολλοί από αυτούς δεν υπάρχουν σε CD, αλλά και κάποιοι που επανακυκλοφόρησαν σε CD είναι απλά ΑΘΛΙΟΙ στο άκουσμα (βλέπε Virgin Steele ). Πιστεύω λοιπόν ότι, πέρα από τους προσωπικούς λόγους που αφορούν το γούστο (και δεν θα ήθελα να επεκταθούμε, γιατί ξέρω που θα καταλήξει το θέμα ), δικαιολογείται μια τέτοια απόφαση και γι' αυτό αποφάσισα να φτιάξω ένα δεύτερο σύστημα.
Το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιήσω και δοκίμασα εξονυχιστικά εδώ και πολύ καιρό, αποτελείται από τον ενισχυτή Tsakiridis Aeolos (με τις 6550) και τα ηχεία Klipsch RB-51. Τα ηχεία ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον, αλλά και πάλι θα πάω σε αντίστοιχης φιλοσοφίας ηχεία (π.χ duevel, triangle κλπ). Για ψηφιακή πηγή είμαι καλυμμένος με το συνδυασμό Benchmark DAC1/Behringer SRC2496.
Το πρόβλημά μου έγκειται στην αναζήτηση πικάπ και προενισχυτή phono. Δυστυχώς έχω βαθιά μεσάνυχτα από αναλογικές πηγές. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας με βάση περισσότερο την εμπειρία σας. Και για τα δυο μαζί δεν θα ήθελα να υπερβώ το χιλιάρικο. Δεκτές και προτάσεις για μεταχειρισμένα, αν υπάρχει κάτι καλό (με την προυπόθεση ότι θα βρίσκονται και ανταλλακτικά).
Για να πω και τον πόνο μου, θα ήθελα να αποφύγουμε κάτι audiophile 'κελεπούρια' που παίζουν καλά μόνο δίσκους 200gr. Προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και για λόγους αξιοπιστίας (εχω δει τελικούς να σκάνε μπροστά μου ), δεν θα ήθελα κάτι από pro-ject.
Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά.