-
Λοιπόν, θέλω να φτιάξω ένα ηχείο για να ταιριάζει με το θηρίο
Είναι 100 Watt στα 8 Ohm...Λοιπόν, το άλλο που έχω είναι στα 150 Watt και επίσης στα 8 Ohm
Ο ενισχυτής μου είναι στα 28Watt με αντίσταση 8 Ohm
Η συγκεκριμένη επιλογή είναι καλή ή μπα;
http://www.fane-acoustics.com/prod_details.aspx?pid=207
(το κουτί θα το βρούμε, που θα πάει )Thanks in advance
edit: Να το -
Ζήση, χλωμό. Είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να φτιάξεις το ίδιο ηχείο. Βλέπω ότι έχει και κόρνα πάνω, σωστά; Θα επανέλθω το βράδυ με τεχνικές λεπτομέρειες. Ψάξε να βρεις το ίδιο στο eBay, διαφορετικά πας για καινούργιο ζευγάρι.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ζήση, χλωμό. Είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να φτιάξεις το ίδιο ηχείο. Βλέπω ότι έχει και κόρνα πάνω, σωστά; Θα επανέλθω το βράδυ με τεχνικές λεπτομέρειες. Ψάξε να βρεις το ίδιο στο eBay, διαφορετικά πας για καινούργιο ζευγάρι.Πάνο τώρα πραγματικά μην μου το κάνεις αυτό...
Το συγκεκριμένο ηχείο είχε ''αδερφάκι'' που παρέδωσε πνεύμα (το είχαμε στο υπόγειο λόγω χώρου και τράβηξε υγρασία. Τότε μας εξυπηρετούσε ένα home cinema της Yamaha ) Το άλλο ηχείο είναι σαν να μην δουλεύει, παίζει πολύυυυυ πιο σιγά σε σχέση με το Fane (λογικό) και ουσιαστικά αν δεν το ''σκίσω'' δεν πρόκειται ν' ακούσω το δεξί κανάλι... Αν βρω κάτι παρόμοιο σε προδιαγραφές δεν παίζει;
edit: Ναι έχει Μια φώτο που έβγαλα πριν 2 χρόνια
edit2: Πάω να κάνω μια καφρίλα με το στέρεο κι έρχομαι...
edit3: τα καλώδια του μικρού ήταν ανάποδα λολ. Το διόρθωσα αλλά τίποτα... -
αα ωραίο νήμα.
Κάτοχος 3 Sony decks (τα έχω 10 χρόνια)
το TA FB 940S ενισχυτής, το επικό cd player με το fpm CDP-XB930QS και το κασετόφωνο SONY TCKB920.
To τελευταίο το καταλατρεύω. Ισοστάθμιση και 'αξιολόγιση' του υλικού της κασέτας και μετά εγγραφή (record calibration bias). Στην οποία η κεραμική super metal master της Sony τέζαρε και δε μπορούσε να αξιοποιηθεί (τότε κόστιζε 6.000 δρχ η 90λεπτη)
Στον ήχο 2 ταπεινά 602 Series 2 και ενα Energy E XL10 sub και θα είμαι οκ για τα επόμενα 50 χρόνια.
Το κασετόφωνο λειτουργεί πλέον σαν προενισχυτής του ... mp3 player που είναι η μόνιμη πηγή εδώ και πολλά χρόνια πλην ειδικών ακροάσεων, τις οποίες αναλαμβάνει το CD player
-
ΈΕΕΕΕΕΕτσι! Στερεοφωνικά-Φέτες 4 έβερ!
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Στον ήχο 2 ταπεινά 602 Series 2 \
B n' W δεν είναι αυτά; Αν μιλάμε για τα ίδια τα έχω στο δικό μου home cinema περιφερειακά και είναι πολύ καλά ηχεία!
-
Ναι, πιστεύω δε χρειαζόταν σε αυτό το κομμάτι του φόρουμ να πω ποιας μάρκας είναι τα 602. Είχαν μεγάλη πέραση στον καιρό τους
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ζήση, χλωμό. Είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να φτιάξεις το ίδιο ηχείο. Βλέπω ότι έχει και κόρνα πάνω, σωστά; Θα επανέλθω το βράδυ με τεχνικές λεπτομέρειες. Ψάξε να βρεις το ίδιο στο eBay, διαφορετικά πας για καινούργιο ζευγάρι.
Πάνο τώρα πραγματικά μην μου το κάνεις αυτό...
Το συγκεκριμένο ηχείο είχε ''αδερφάκι'' που παρέδωσε πνεύμα (το είχαμε στο υπόγειο λόγω χώρου και τράβηξε υγρασία. Τότε μας εξυπηρετούσε ένα home cinema της Yamaha ) Το άλλο ηχείο είναι σαν να μην δουλεύει, παίζει πολύυυυυ πιο σιγά σε σχέση με το Fane (λογικό) και ουσιαστικά αν δεν το ''σκίσω'' δεν πρόκειται ν' ακούσω το δεξί κανάλι... Αν βρω κάτι παρόμοιο σε προδιαγραφές δεν παίζει;
edit: Ναι έχει Μια φώτο που έβγαλα πριν 2 χρόνια
edit2: Πάω να κάνω μια καφρίλα με το στέρεο κι έρχομαι...
edit3: τα καλώδια του μικρού ήταν ανάποδα λολ. Το διόρθωσα αλλά τίποτα...Το έχεις κρατήσει το ηχείο; Αν ναι, θα μπορούσε να επισκευαστεί. Διαφορετικά θέλεις τα σχέδια από τον κατασκευαστή για να φτιάξεις ακριβώς το ίδιο. Που σημάινει, tweeter, woofer, crossover, μετρήσεις κλπ.
Και ένα link με κάποια βασικά πράγματα, για να πάρεις μια ιδέα.
http://www.djshop.gr/displayITM1.asp?ITMID=11446&LANG=GR -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το έχεις κρατήσει το ηχείο; Αν ναι, θα μπορούσε να επισκευαστεί. Διαφορετικά θέλεις τα σχέδια από τον κατασκευαστή για να φτιάξεις ακριβώς το ίδιο. Που σημάινει, tweeter, woofer, crossover, μετρήσεις κλπ.Και ένα link με κάποια βασικά πράγματα, για να πάρεις μια ιδέα.
http://www.djshop.gr/displayITM1.asp?ITMID=11446&LANG=GRΤο είχα πετάξει ο μαλάκας... (λόγω μετακόμισης)
Άρα για να φτιάξω εγώ το ηχείο θέλει πολύ τρέξιμο...;
Αλλιώς σε κάτι ''έτοιμο'' τι μου προτείνεις;
ΕΔΙΤ: Τώρα που διάβασα το άρθρο, το fane πρέπει να είναι αυτοενισχυομενο (μπορει να λεω και βλακειες, τώρα μαθαίνω... ) -
Αν πας για καινούργια, θα πρέπει, εκτός από το budget, να πεις τί ενισχυτή έχεις (για να δούμε τί μπορεί να οδηγήσει) και οπωσδήποτε σε τι χώρο (τετραγωνικά μέτρα) και σε τί απόσταση ακούς. Αυτά που έχεις τώρα τί ευαισθησία έχουν; Βλέπω και κόρνα, άρα θα πρέπει να είναι μεγάλη.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αν πας για καινούργια, θα πρέπει, εκτός από το budget, να πεις τί ενισχυτή έχεις (για να δούμε τί μπορεί να οδηγήσει) και οπωσδήποτε σε τι χώρο (τετραγωνικά μέτρα) και σε τί απόσταση ακούς. Αυτά που έχεις τώρα τί ευαισθησία έχουν; Βλέπω και κόρνα, άρα θα πρέπει να είναι μεγάλη.Λοιπόν, το manual του ενισχυτή μου είναι αυτό
http://www.4shared.com/document/UEXrLBd ... audio.html
(πάτα το μπλε κουμπί ΟΧΙ το πράσινο ) Παρεπιπτόντως, με ενεργοποιημένο το equalizer, παίζει πιο δυνατά
Σου έδωσα το λινκ, για να μην πω καμμιά βλακεία
Η τρύπα που μένω είναι 25τ.μ.
Ευαισθησία δεν γράφει κανένα ηχείο, αλλά μ' αυτά που διάβασα στο λινκ που με έστειλες, λογικά το μεγάλο έχει μεγαλύτερη (δεν εξηγείται αλλιώς το ότι είναι 50watt λιγότερα και παίζει ΠΟΛΥ πιο δυνατά...)
ΥΓ. Ρώτησα στην εταιριά για την ευαισθησία του μεγάλου Αναμένω -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ναι, πιστεύω δε χρειαζόταν σε αυτό το κομμάτι του φόρουμ να πω ποιας μάρκας είναι τα 602. Είχαν μεγάλη πέραση στον καιρό τουςορθό... Να βοηθήσω όσο μπορώ...
τυχαίνει να είμαι κάτοχος της σειράς 9 της philips...(η κορυφαία της στα 90'ς πριν εγκαταλείψει τα hifi με τ' όνομα της) και συγκεκριμένα το fa953. Αν παίζει σαν δαύτο θα 'σηκώσει' τα περισσότερα ηχεία της αγοράς εύκολα! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
τυχαίνει να είμαι κάτοχος της σειράς 9 της philips...(η κορυφαία της στα 90'ς πριν εγκαταλείψει τα hifi με τ' όνομα της) και συγκεκριμένα το fa953. Αν παίζει σαν δαύτο θα 'σηκώσει' τα περισσότερα ηχεία της αγοράς εύκολα!Εγώ της 5 fa561
-
Αν πας για καινούργια, θα πρέπει, εκτός από το budget, να πεις τί ενισχυτή έχεις (για να δούμε τί μπορεί να οδηγήσει) και οπωσδήποτε σε τι χώρο (τετραγωνικά μέτρα) και σε τί απόσταση ακούς. Αυτά που έχεις τώρα τί ευαισθησία έχουν; Βλέπω και κόρνα, άρα θα πρέπει να είναι μεγάλη.
Λοιπόν, το manual του ενισχυτή μου είναι αυτό
http://www.4shared.com/document/UEXrLBd ... audio.html
(πάτα το μπλε κουμπί ΟΧΙ το πράσινο ) Παρεπιπτόντως, με ενεργοποιημένο το equalizer, παίζει πιο δυνατά
Σου έδωσα το λινκ, για να μην πω καμμιά βλακεία
Η τρύπα που μένω είναι 25τ.μ.
Ευαισθησία δεν γράφει κανένα ηχείο, αλλά μ' αυτά που διάβασα στο λινκ που με έστειλες, λογικά το μεγάλο έχει μεγαλύτερη (δεν εξηγείται αλλιώς το ότι είναι 50watt λιγότερα και παίζει ΠΟΛΥ πιο δυνατά...)
ΥΓ. Ρώτησα στην εταιριά για την ευαισθησία του μεγάλου ΑναμένωΠες και πόσα χρήματα διαθέτεις. Εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα, οπότε τα nautilus θα είναι μια χαρά.
-
Αμα κουδουνίσει ο philips τα nautilus εγώ θα γίνω παπάς
Γιατί ο Philips με παραπέμπει σε Nad,βρε λες?
-
Το συγκεκριμένο ενισχυτή της philips τον ψιλοφοβάμαι. Βασικά θα κοίταζα ηχεία με μεγάλη ευαισθησία μόνο.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το συγκεκριμένο ενισχυτή της philips τον ψιλοφοβάμαι. Βασικά θα κοίταζα ηχεία με μεγάλη ευαισθησία μόνο.Για ποιό λόγο Πάνο τον φοβάσαι;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πες και πόσα χρήματα διαθέτεις. Εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα, οπότε τα nautilus θα είναι μια χαρά.Πόσα διαθέτω...; Χμμμ... Εξαρτάται από το πόσα θα παίρνω... Αλλά σε γενικές γραμμές ψάχνω σε λογικές τιμές
-
Το συγκεκριμένο ενισχυτή της philips τον ψιλοφοβάμαι. Βασικά θα κοίταζα ηχεία με μεγάλη ευαισθησία μόνο.
Για ποιό λόγο Πάνο τον φοβάσαι;
Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για παλιό μοντέλο (δεκαετίας 80). Κρίνοντας από το δικό μου sanyo της ίδιας εποχής (το έχω ακόμα), διαπίστωσα ότι δεν οδηγούσε σωστά τα καινούργια ηχεία. Πιο συγκεκριμένα σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν άλλης φιλοσοφίας ο ενισχυτής σε σχέση τα ηχεία. Έτσι για παράδειγμα σε κάποια ηχεία το μπάσο ήταν αναιμικό ή σε άλλα τα πρίμα ήταν πολύ μπροστά κοκ. Γενικά τα αποτελέσματα με διάφορους συνδυασμούς ήταν πολύ περίεργα. Με τα παλιά ηχεία εκείνης της εποχής (tamon, horn - loaded) έπαιζε μια χαρά, τα οποία μάλιστα τα οδήγησαν επιτυχώς και ενισχυτές με πολύ λιγότερα watt.
Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς υποκειμενικά, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Μπορεί ο δικός σου να μην μασάει.
-
Μακάρι να μην ισχύουν αυτά... Ο δικός μου πρέπει να είναι μοντέλο '86 αν δεν κάνω λάθος, αγορασμένος το '89 - '90. Αλλά το equalizer αρχίζει και με κάνει κάτι κόλπα με το δεξί κανάλι, στην αρχή (όταν το ανοίγω, και για καμπόση ώρα μετά) κάνει ένα ''χριτς χρατς'' και δεν παίζει σωστά το ηχείο (ένταση) μετά επανέρχεται.
Λοιπόν. Διάβασα όλο τον οδηγό που μου έστειλες σε προηγούμενο ποστ (για τα ηχεία και το τι να προσέχω) και μου φάνηκε αρκετά δύσκολη σαν διαδικασία, όχι το πώς θα το κάνω, αλλά το τι να επιλέξω για να το φτιάξω... Παρ' όλα αυτά επιμένω...
Home Hi-Fi