-
H electro έγινε γνωστή και έξω από την χώρα της λόγω της εφαρμογής των ευρέως αποδεκτών θεωριών του κορυφαίου Νορβηγού καθηγητή Matti Otalla για την αρνητική ανάδραση στα κυκλώματα ήχου.
Σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για μικρού μεγέθους εταιρία, σε επίπεδο βιοτεχνίας συγκρινόμενη με τα μεγέθη των Ιαπωνικών εταιριών.
Επίσης σε καμμιά περίπτωση η NAD δεν έβγαλε μηχανήματα της κλάσης των μηχανημάτων που ανέφερα για λόγους που είναι γνωστοί, ήθελαν να έχουν καλά μηχανήματα στην χαμηλομεσαία κατηγορία τιμής και όχι κάτι ακριβότερο, η NAD έκανε γνωστή την παρουσία της ξεκινώντας με σχέδια του γνωστού Αμερικανού Tomlison Holman, του γκουρού των προενισχυτών τότε, και το διαφήμισε αρκούντως εκείνη την εποχή, ο Holman είναι ο γνωστός κύριος ΤΗΧ, που είναι και ο εφευρέτης του, βέβαια η συνεργασία του με την NAD προηγήθηκε 20 χρόνια από την δημιουργία του ΤΗΧ.
Κατά την γνώμη μου η NAD και η CREEK, περισσότερο η NAD, είναι οι πλέον έντιμες εταιρίες, έντιμες με την έννοια ότι αυτό που θα πληρώσεις δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, ούτε κατασκευαστικά, ούτε ποιοτικά.
-
Αντε να δούμε, ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες να έχω νέα ηχεία...
-
Φίλος είναι στη διαδικασία να στήσει σύστημα. Παρά το τεχνικό του υπόβαθρο και την γκατζετομανία του από ήχο και στέρεο είναι ψιλοάσχετος. Στην παρούσα επαγγελματική του κατάσταση δεν προλαβαίνει να ακούσει μουσική και μάλλον ο στόχος είναι περισσότερο προς home cinema.
Αγόρασε ήδη ενισχυτή (μάλλον πιο καλό από όσο του χρειάζεται) με κριτήριο να μπορεί να κάνει switching σε HDMI.... περίπου 1000 ευρώ για τον Yamaha 1800 αν κατάλαβα καλά.
Τώρα μιλάμε για ηχεία. Έχει αρκετά μεγάλο χώρο οπότε καταλαβαίνει ότι θέλει σχετικά μεγάλα κυρίως ηχεία αλλά σκέφτεται και τα σετ με τα μικρά (πχ Bose κλπ)
Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ και μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράματα πείτε μερικά όχι πολύ προχωρημένα μέρη που μπορώ να τον πάω για να ακούσει και να καταλάβει διαφορές και να βρούμε τι του αρέσει. Άρα μέρη με δυνατότητα ακρόασης, ας μην είναι ξεχωριστή καταπληκτική αίθουσα αλλά να μπορείς να έχεις 3-4 ηχεία συνδεμένα για να μάθει να ακούει.
Περιοχή Αθηνών. 3-4 μέρη φτάνουν. Ευχαριστώ. -
Νακας στην Ιπποκρατους, αλλα ειχα παει επειδη εψαχνε ενας φιλος, τα ηχεια που ειχε, δεν με ενθουσιασαν..
Ηχοεκφραση, Νεος Κοσμος..
Κοτωσβολοι!
Δεν παει και μια βολτα απο στοα φεξη μια βολτα απο κανεναν Κοσμα, π.χ.?
ας προτεινει και κανας αλλος.. -
-
Αν ήσουν ο superman δεν θα έπρεπε να ρωτάς.... Και τώρα που είσαι ο batman πάλι δεν θα έπρεπε να έχεις ανάγκη εμάς. Ξέρεις τι εξαιρετική ακοή έχουν οι άτιμες οι νυχτερίδες???... υπέρηχους πιάνουνε.... και ζητάς την ταπεινή γνώμη κοινών θνητών!!
**ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ LINK, ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΩΣΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ!!**edit: σ' ευχαριστώ που έφτιαξες το link!!
Οι απαντήσεις που θα λάβεις θα είναι ανάλογες των ατόμων που επέλεξες να ρωτήσεις (όπως είπε κι ο Περικλής αν θυμάμαι καλά). Εγώ λοιπόν προτιμώ για κυρίως ηχεία τα κάπως πιο ογκώδη ηχεία με δυνατότητα απόκρισης συχνότητας μέχρι κάτω από 45Hz.
Γενικά θεωρώ ότι τα συστήματα με μικρά ή μικρού εύρους απόδοσης συχνότητας (ο περιορισμός είναι προς τις χαμηλές συχνότητες) υστερούν σε σχέση με τα άλλα και αν σε ταινίες το subwoofer είναι σε θέση να καλύψει το κενό, αυτό σπάνια επιτυγχάνεται σε ακρόαση μουσικής. Ενώ λοιπόν τα συγκεκριμένα είναι μάλλον από τα πιο ικανά, καταρχήν δεν θα τα προτιμούσα. Με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις συμβατικό σύστημα που θα ακούγεται καλύτερα σε περισσότερες καταστάσεις....
Από την άλλη καθόλου δεν μας είπες για τον χώρο που σκοπεύεις να καλύψεις με αυτά, τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ σύζυγος...), είδος μουσικής ή ταινιών, πρότερη εμπειρία κλπ κλπ τα οποία θα επηρεάσουν και θα βοηθήσουν να σχηματίσουμε μια λιγότερο υποκειμενική γνώμη ή οποία θα σου είναι πιο χρήσιμη από το να μάθεις τα δικά μας γούστα. Πχ σε μικρό δωμάτιο αυτά που λέω μάλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα...
Πάντως η τιμή που τα δίνει το Πλαίσιο μοιάζει πολύ καλή. Μάλλον θα προτιμούσα το σετ της Monitor Audio (με τα BR5 1200 ευρώ) ή της B&W (αυτό με τα 685 1550 ευρώ) ή της Klipsch (RF10 1400 ευρώ) ή συνδυασμούς από KEF iQ3+iQ1+ ή συνδυασμούς από Tannoy Fusion με αρκετά λιγότερα.
Ό,τι και να πούμε εμείς δεν λέει τίποτα. Πρέπει να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος με τα δικά σου αυτιά με τη δική σου μουσική. Όσο κι αν δυσπιστείς, τα αυτιά σου, ακόμα και ανεκπαίδευτα, είναι ένα εξαιρετικό όργανο (ο φίλος που ανάφερα σε προηγούμενη δημοσίευση αφού επισκεφτήκαμε 2-3 μέρη εξεπλάγη από την ικανότητά του να καταλαβαίνει διαφορές σε ηχεία, βέβαια τώρα που τον προπόνησα στο ακούειν τον έβαλα σε τριπάκι ψαξίματος ενώ ήταν έτοιμος να πάρει κάτι με κυρίως αισθητικά κριτήρια...). Σου προτείνω να πας να τα ακούσεις. Στην Ηχοέκφραση τα πουλάνε και εκεί έχουν και πολλά άλλα κανόνισε αν γίνεται να πας να τα ακούσεις σε άμεση αντιπαράθεση με άλλα. -
Κατέβασα σετ αρχείων συχνοτήτων για να φτιάξω διάγραμμα απόκρισης συχνότητας (διαθέτω φτηνό dBμετρο). Προς μεγάλη μου έκπληξη τα ηχεία μου (στον χώρο μου) αποδίδουν μια χαρά στα 20Ηz.... (υποτίθεται ότι φτάνουν μέχρι 39Ηz αλλά δίνουν 10dB πάνω από τον pink noise που είχα σαν σημείο αναφοράς) Δεν ξέρω πόσο φταίει το δωμάτιο, θα ξανακάνω μετρήσεις στο 1m από το ηχείο όπου θα μετράει κυρίως το ηχείο και πολύ λίγο ο χώρος. Πάντως είχε πολύ πλάκα(?) στους 20Hz να βλέπω το όργανο να δείχνει >80dB και εγώ να μην ακούω τίποτα.... Προς απογοήτευσή μου όμως τα αυτιά μου ακούνε μόνο από 55-12500Hz... Θα το επιβεβαιώσω αυξάνοντας την ένταση στις ακραίες συχνότητες να δούμε τι πιάνουν τα αυτιά μου και στα πόσα ±dB.
Επίσης απογοητευτική είναι η μορφή του γραφήματος (όχι στη θέση ακρόασης αλλά σε μια λάθος θέση που με βόλευε) με πολλές εντυπωσιακές κοιλιές και βουναλάκια.... Έχω σαφείς κοιλιές γύρω στους 90, τεράστια στους 700-900, μικρή στους 1200 και μεγάλη στους 3000Hz.... Θα ξαναδοκιμάσω στη θέση ακρόασης. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τίποτα ευχαρίστως. Δηλαδή ανάλογα με τη συχνότητα ποιος μπορεί να φταίει ή κάτι τέτοιο... Νομίζω η κοιλιά των 90 εξηγείται από τις διαστάσεις του δωματίου και τη θέση μου μέσα σε αυτό (από κάποιο φύλλο Excel νομίζω της Harman/Infinity που του βάζεις διαστάσεις και σου βγάζει συχνότητες και θέσεις κλπ). -
Καλά, λίγοι οι τυχεροί που ακούν 20Hz-20KHz, αλλά τουλάχιστον δεν νιώθεις τις χαμηλές συχνότητες?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν ήσουν ο superman δεν θα έπρεπε να ρωτάς.... Και τώρα που είσαι ο batman πάλι δεν θα έπρεπε να έχεις ανάγκη εμάς. Ξέρεις τι εξαιρετική ακοή έχουν οι άτιμες οι νυχτερίδες???... υπέρηχους πιάνουνε.... και ζητάς την ταπεινή γνώμη κοινών θνητών!!**ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ LINK, ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΩΣΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ!!**edit: σ' ευχαριστώ που έφτιαξες το link!!
Οι απαντήσεις που θα λάβεις θα είναι ανάλογες των ατόμων που επέλεξες να ρωτήσεις (όπως είπε κι ο Περικλής αν θυμάμαι καλά). Εγώ λοιπόν προτιμώ για κυρίως ηχεία τα κάπως πιο ογκώδη ηχεία με δυνατότητα απόκρισης συχνότητας μέχρι κάτω από 45Hz.
Γενικά θεωρώ ότι τα συστήματα με μικρά ή μικρού εύρους απόδοσης συχνότητας (ο περιορισμός είναι προς τις χαμηλές συχνότητες) υστερούν σε σχέση με τα άλλα και αν σε ταινίες το subwoofer είναι σε θέση να καλύψει το κενό, αυτό σπάνια επιτυγχάνεται σε ακρόαση μουσικής. Ενώ λοιπόν τα συγκεκριμένα είναι μάλλον από τα πιο ικανά, καταρχήν δεν θα τα προτιμούσα. Με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις συμβατικό σύστημα που θα ακούγεται καλύτερα σε περισσότερες καταστάσεις....
Από την άλλη καθόλου δεν μας είπες για τον χώρο που σκοπεύεις να καλύψεις με αυτά, τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ σύζυγος...), είδος μουσικής ή ταινιών, πρότερη εμπειρία κλπ κλπ τα οποία θα επηρεάσουν και θα βοηθήσουν να σχηματίσουμε μια λιγότερο υποκειμενική γνώμη ή οποία θα σου είναι πιο χρήσιμη από το να μάθεις τα δικά μας γούστα. Πχ σε μικρό δωμάτιο αυτά που λέω μάλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα...
Πάντως η τιμή που τα δίνει το Πλαίσιο μοιάζει πολύ καλή. Μάλλον θα προτιμούσα το σετ της Monitor Audio (με τα BR5 1200 ευρώ) ή της B&W (αυτό με τα 685 1550 ευρώ) ή της Klipsch (RF10 1400 ευρώ) ή συνδυασμούς από KEF iQ3+iQ1+ ή συνδυασμούς από Tannoy Fusion με αρκετά λιγότερα.
Ό,τι και να πούμε εμείς δεν λέει τίποτα. Πρέπει να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος με τα δικά σου αυτιά με τη δική σου μουσική. **Όσο κι αν δυσπιστείς, τα αυτιά σου, ακόμα και ανεκπαίδευτα, είναι ένα εξαιρετικό όργανο **(ο φίλος που ανάφερα σε προηγούμενη δημοσίευση αφού επισκεφτήκαμε 2-3 μέρη εξεπλάγη από την ικανότητά του να καταλαβαίνει διαφορές σε ηχεία, βέβαια τώρα που τον προπόνησα στο ακούειν τον έβαλα σε τριπάκι ψαξίματος ενώ ήταν έτοιμος να πάρει κάτι με κυρίως αισθητικά κριτήρια...). Σου προτείνω να πας να τα ακούσεις. Στην Ηχοέκφραση τα πουλάνε και εκεί έχουν και πολλά άλλα κανόνισε αν γίνεται να πας να τα ακούσεις σε άμεση αντιπαράθεση με άλλα.Βασικα σαν πρωην superman ακουω πολυ καλυτερα ( η μαλλον συχνοτικα ευρυτερα )απο τον μεσο ανθρωπο
Ειμαι απο τους λιγους στην (μικρη σχετικα) ηλικια μου που εχουν 'μετρησει' τα αυτια τους με επιστημονικο εξοπλισμο,απο τους γνωστους μου τουλαχιστον
Μαλιστα τωρα τελευταια σκεφτομαι να τα καλιμπραρω κιολας
Το οτι εδωσα συγκεκριμενο Link(και ξεχειλωσα τη σελιδα) σημαινει οτι μαλλον εχω κανει το homework μου και εχω καταληξει ή μαλλον προσανατολιστει προς το σετακι που προτεινω με μια δευτερη εναλλακτικη τα Β&W Mini Theater 30( με το PV1) και τα Tannoy Arena σαν τριτη.Klipsch κατι quintet που εχω ακουσει δεν με ξετρελαναν οσον αφορα την ηχητικη υπογραφη και το πως χειριζονταν τις υψηλες.Με ενδιαφερει η οικονομια χωρου (οχι ηχοστηλες προς το παρον),η μουσικοτητα,(30% μουσικη,70% ταινιες)και γιατι οχι οι προσεγμενες στυλιστικες αναφορες.
Θα ηθελα λοιπον πρακτικες γνωμες οσον αφορα τα αναφερθεντα συστηματα και οτι αλλη εναλλακτικη που αξιζει τουλαχισοτν να δειγματισω μεχρι τα 1500
και μετα να πουμε και για ενισχυτη(?)
-
Είχα να τα πειράξω τα ρυθμιστικά τόνου από την εποχή των μαθητικών και φοιτητικών πάρτυ, τότε που το βάλε λίγα μπάσα για δύναμη και βάλε και λίγα πρίμα να φτιάξει ο μουντός ήχος θεωρείτο όχι μόνο χρήσιμη αλλά και εμπνευσμένη ηχητική παρέμβαση. Μετά έφτασα να θεωρώ ιεροσυλία το πείραγμα αυτών αφού χαλάνε την γραμμικότητα του ενισχυτή και των ηχείων.
Ε λοιπόν τα ξαναπείραξα!! Όχι όμως και τόσο στην τύχη! Τις τελευταίες μέρες παίζω με δοκιμαστικές συχνότητες και το ντεσιμπελόμετρο. Διαπίστωσα τα παρακάτω.
**Πρώτον **ότι η απογοήτευση που περιμένει όποιον κάνει μετρήσεις του χώρου του είναι πολύ μεγάλη. Οι καμπύλες που προκύπτουν απέχουν παρασάγγες από τις σχεδόν γραμμικές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα εργοστασιακά φυλλάδια και έχουν κάτι κοιλιές 10-15dB! Βέβαια μετά βλέπεις και από μετρήσεις άλλων ότι σε όλα τα δωμάτια έτσι είναι και ηρεμείς λίγο.
**Δεύτερον **την ανάγκη για την ύπαρξη ανηχοϊκών δωματίων. Το μέγεθος και η ποσότητα των συντονισμών σε οποιοδήποτε κοινό δωμάτιο δημιουργούν το απίστευτο χάος. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να εξελίξουν ηχεία. (το ότι μετά θα ακούγονται καθόλου γραμμικά και τελείως διαφορετικά σε κάθε δωμάτιο είναι άλλη ιστορία...) Επίσης συνειδητοποίησα ότι τα διάφορα προγραμματάκια που υπολογίζουν τις θέσεις κόμβων(κοιλιά) και αντικόμβων(βουνό) για κάθε χώρο καθώς και τις συχνότητες αυτών λειτουργούν και δεν είναι άχρηστα όπως νόμιζα στην αρχή.
**Τρίτον **ότι ακούω από (30)-45-13000Hz. Που είναι μια σχετική απογοήτευση σε σχέση με το 20Hz-20ΚΗz ή έστω 16ΚHz που μαθαίναμε.... Να τα χαίρομαι τα αυτάκια μου....
**Τέταρτον **ότι ήταν σοφή η εταιρεία που έβαλε σχετικά εξελιγμένο σύστημα ισοστάθμισης στον ενισχυτή μου και μπορώ να ρυθμίζω όχι μόνο την ένταση ±10dB σε προκαθορισμένες συχνότητες αλλά και να επιλέγω τη συχνότητα. (εντάξει, δεν μπορώ να ρυθμίσω και το Q, το εύρος ισχύος της ρύθμισης, και επεμβαίνω σε μόνο τρεις συχνότητες αλλά δεν παραπονιέμαι). Οι συχνότητες που ενίσχυσα είναι 315Hz, 1800Hz και 4000Hz όπου υπήρχαν μεγάλες κοιλιές (στη θέση ακρόασης, σε άλλη θέση στο ίδιο δωμάτιο τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά!). Για καλή μου τύχη το κουμπί bassboost που διαθέτει ο ενισχυτής επεμβαίνει στους 70Hz που είναι ακριβώς μια επιπλέον συχνότητα που έκανε κοιλιά και τελικά έτσι επεμβαίνω σε 4 περιοχές που πρακτικά με καλύπτουν ικανοποιητικά.
Προτού μετρήσω ξανά τα αποτελέσματα με τις συχνότητες και το όργανο και μόνο με τα αυτιά μου νιώθω ότι έχω πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετρώντας ξανά το αποτέλεσμα, πλέον με την επίδραση των ρυθμιστικών, χρειάστηκε να ελαττώσω την ισχύ της διόρθωσης και στις 3 συχνότητες ώστε να μην παρασύρουν τις γύρω τους πολύ ψηλά, ενώ οι συχνότητες που ήταν πολύ χαμηλές (μάλλον κόμβος) δεν ανέβηκαν όσο θα ήθελα. Πλέον όμως η καμπύλη έχει λιγότερες και μικρότερες κοιλιές/βουνά και η διαφορά από πριν είναι ορατή και στο γράφημα.
Η τοποθέτηση οργάνων και φωνών στο χώρο έχει βελτιωθεί ενώ ο ήχος είναι πιο καθαρός πιο γεμάτος και πιο ευχάριστος. Ειδικά οι φωνές έχουν αποκτήσει έναν αέρα που μου αρέσει ενώ και τα έγχορδα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα και συγκινητικά (εννοώ ότι τα νιώθεις πιο πολύ με την ψυχή).
Θα δοκιμάσω όμως να κάνω το αντίθετο, δηλαδή αντί να ανεβάσω τις συχνότητες που είναι χαμηλά, να κατεβάσω αυτές που είναι ψηλά. Το σκεπτικό είναι ότι μια ενισχυμένη συχνότητα μπορεί να είναι πιο εύκολο να μειωθεί ενώ μία ακυρωμένη ίσως δεν αυξηθεί όσο και να την ενισχύσω. Επίσης τα βουνά πιάνουν μεγαλύτερη περιοχή συχνοτήτων οπότε η ρύθμιση πρέπει να είναι πιο προβλέψιμη (μια και η κάθε ρύθμιση επηρεάζει ένα κάποιο εύρος συχνοτήτων γύρω από την ονομαστική της τιμή).
Συμπέρασμα, κάπως μπελαλίδικη ιστορία αλλά φαίνεται να αξίζει τον κόπο.Σημειώνω ότι σε κάποιες συχνότητες η παρουσία μου δίπλα στο όργανο (για να μπορώ να το διαβάζω), επηρέαζε την μέτρηση (ανακλάσεις ήχου από εμένα!) οπότε έπρεπε να ξαπλώνω για να βγαίνω από τη μέση. Καλύτερα δηλαδή το μικρόφωνο να είναι μόνο του και ανεπηρέαστο και το όργανο μακριά. Ιδανικά πρέπει να είμαι εγώ στη θέση ακρόασης με το μικρόφωνο στο στόμα και να έχω βοηθό για τα υπόλοιπα! Έτσι θα μετρηθούν σωστά οι αντανακλάσεις από τον κορμό μου και τα πόδια μου!!!
-
Καλώς ήρθες στον κόσμο της ενεργής ισοστάθμισης.
Να βρείς παλαιά τεύχη του Ήχου που περιέχουν άρθρα του Λίβιου Ζαϊνέα για την ισοστάθμιση των χώρων και τα υλικά τους, για ανακλάσεις/απορροφήσεις. -
για δωμάτιο μιλάμε ή studio?
-
Ο χρήστης batmanx έγραψε:
Με ενδιαφερει η **οικονομια χωρου **(οχι ηχοστηλες προς το παρον),η μουσικοτητα,(30% μουσικη,70% ταινιες)και γιατι οχι οι προσεγμενες στυλιστικες αναφορες.Mirage omnisat V2 (http://www.miragespeakers.com/v2/produc ... 613&id=614) με κάποιο subwoofer της επιλογής σου. Εξαιρετικά στις ταινίες, με απεριόριστες δυνατότητες τοποθέτησής τους στο χώρο χάρις στον παντοκατευθυντικό τους χαρακτήρα, 'στήνουν' τεράστια τρισδιάστατη εικόνα.
Άλλη επιλογή, τα δορυφοράκια της orb audio (http://www.orbaudio.com/index.asp?PageA ... &ProdID=49), με εξαιρετικές κριτικές και προσιτή τιμή, πάλι σε συνδυασμό με sub της επιλογής σου.
-
παίδες θέλω την γνώμη σας. Έχω στον υπολογιστή τα jbl creature 2. Δεν είναι ακριβά κάνουν σχεδόν 100
-
Τα δικά μου ηχειάκια όταν σταματούν να παίζουν είναι θέμα καλωδίων.
Αν κάηκε γιατί να σου πούνε ότι φταις που κάηκε;
Αλλιώς βγάλε το μεγαφωνάκι και βρες σε κατάστημα ηλεκτρονικών κάτι παρόμοιο σε μέγεθος. Ας μη ταιριάζει ακριβώς, μόνο να χωράει.
-
όχι φίλε leonp...το είχα πάρει μέσω e-shop και ξέρω τι θα μου πούνε ενώ ακόμα και αν το φτιάξουν αυτό θα γίνει σε διάστημα 1 μήνα...έχει νόημα να τους περιμένω;;; Το θέμα είναι ότι το ηχείο που κάηκε έχει επάνω και τα ρυθμιστικά έντασης (κουμπάκια αφής) τα οποία δουλεύουν κανονικά για το υπόλοιπο σύστημα...ακούω και το ηχειάκι που κάνει περίεργους ήχους ενώ παίζει σαφώς χαμηλότερα και χειρότερα από το φυσιολογικό... Αν βάλω κάποιο άλλο ηχειάκι πέρα από το αισθητικό κομμάτι δεν θα διαταραχθεί και η ισορροπία του ήχου;;;
-
το eshop είναι γτπ δεν ξαναψωνίζω από κει
επαναφέρω το θέμα sub. ψάχνω κανά καλό για το δωμάτιο αλλά ο χώρος που θα μπει έχει περιορισμένο ύψος 34cm. Αναγκαστικά θα πάω σε 8ρι? θέλω ν'απολαμβάνω bass σε ταινίες και μουσική (sony str db840)
-
Χωρίς να το έχεις ακούσει είσαι σίγουρος ότι θα πάει εκεί που λες.... η τοποθέτηση στο χώρο ενός subwoofer είναι πολύ σημαντικό πράμα. Καταλαβαίνω τους περιορισμούς του χώρου αλλά αν είσαι άτυχος μπορεί να είναι εντελώς λάθος η θέση του και αυτό θα ακούγεται...
Προσωπικά θα διάλεγα κάτι μεταξύ Yamaha και των εξειδικευμένων κατασκευαστών όπως Rel, Velodyne. Μέχρι πόσα λεφτά δίνεις, πολύ βασικός παράγοντας!!
Επίσης το είδος του χώρου (περιγραφή μεγέθους και επίπλωσης) καθώς και είδος ηχείων που καλείται να συμπληρώνει. Αν πχ έχεις τίποτα κολώνες ίσως ένα μικρό subwoofer μέτριας τιμής να μην μπορεί να κάνει την διαφορά που περιμένεις.... -
JBL, νομίζω είναι η LYRIC HI-FI, στην Στουρνάρη αν δεν κάνω λάθος, άνοιξε τον χρυσό οδηγό.
-
Αντιπρόσωπος - εισαγωγέας της JBL στην Ελλάδα είναι η Amacom. Τηλέφωνο 210 701 5259 ή trifon@amacom.nu.
Home Hi-Fi