-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
...δεν αντέγραψε τον πατέρα του, αλλά όταν από έμβρυο ακόμα γύρω σου καθημερινά συντελούνται θαύματα, στο τέλος γίνεσαι και εσύ θαυματοποιός ειδικά ' αν το τόχεις '
Ποιά πεπατημένη οδό ακολούθησε τότε και τι είδους θαύματα είχε να επιδείξει τότε η ηλεκτρονική μουσική?
Συγκεκριμένα.Emerson, Lake & Palmer, Wendy (πρώην Walter) Carlos, Pierre Schaeffer, Karlheinz Stockhausen, Γιάννης Ξενάκης, Kraftwerk, The Silver Apples, Aphrodite's Child (άκου το 666), Tangerine Dream...
Ο Ξενάκης δεν ήταν μουσικός,αλλά πειραματιστής.
Οι μόνοι αξιόλογοι εκείνη την εποχή- και δε μιλάω για έναν συγκεκριμένο δίσκο όπως τον 666-ήταν οι tangerine dream και λιγότερο θα έλεγα ο Klaus Schulze και οι Kraftwerk.
Oι υπόλοιποι που αναφέρεις δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους,δισκογραφικά εννοώ.
Το θέμα δεν είναι να έχεις καμια 30αριά σύνθ και να παίζεις αουα,αλλά να παράγεις μουσική.
Από αυτούς που αναφέρω(οι οποίοι ομολογουμένως ήταν αξιόλογοι μέχρι πριν εμφανιστεί ο jarre για τα δεδομένα της εποχής) ο jarre όχι μόνο δεν τους αντέγραψε ούτε στο ελάχιστο ακολουθώντας την ήδη πεπατημένη οδό αλλά άλλαξε δραματικά τον όρο ηλεκτρονική μουσική.Από κει και πέρα,ποιός μίλησε για οπαδισμό και λοιπά ευτράπελα?
Προσπάθησα να δώσω με τον δικό μου τρόπο την ανωτερώτητα του jarre.
Αν δεν αρέσει σε κάποιον η ηλεκτρονική μουσική(και όχι μόνο) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλάβει την κουλτούτα ,την ιδιαιτερότητα και εν τέλη τον ξεχωριστό μουσικό και ψυχικό κόσμο του κάθε καλιτέχνη καθώς και την ξεχωριστή εφυία θα έλεγα που κάνει κάποιον ποιό ξεχωριστό απ τον ανταγωνισμό.
Το να μην αρέσει σε κάποιον αυτό το είδος μουσικής ή να το αντιλαμβάνεται απλά και γενικά δεν είναι κακό ούτε η πρόθεσή μου είναι να πείσω κάποιον για αυτό.
Τσατίζομαι όμως στις υπεραπλουτσεύσεις του στυλ 'Ποιός είναι ο jarre?
Ααααα χμμμ, ναι electronica, τοπ τσαρτ κλπ.....έλα μωρε είχε πατέρα τον τάδε κλπ'.
Kαι το χειρότερο είναι ότι ειδικά σήμερα οι χειρότεροι επικριτές του είναι μουσικοί.
Και μιλάμε για μουσικούς που ασχολούνται με την ηλεκτρονική κι αν τους πεις ανέβασέ μας μερικά δείγματα δουλειάς έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ρε αδερφέ να δούμε αν σας αδικεί η δισκογραφία γενικότερα ή η οικογενοιακή σας....προέλευση,όταν τα ακούς είναι να βάζεις τα γέλια και τα κλάματα μαζί. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στο κάτω κάτω δεν είναι και πολυγραφότατος ο κύριος,
Λυπάμαι που δεν μορείς να το καταλάβεις.
Αλλωστε το ανέλυσα ποιό πάνω.
Πόσους δίσκους και ποιούς έχεις του jarre?άλλο τώρα αν μπορεί και πουλάει περισσότερο από ότι αξίζουν κάποια έργα
Kαλά....
του γιατί άλλο oxygene δεν ξανάγραψε, τα επόμενα είναι αναμασήματα,
δεν είναι δα και Pictures at exhibition των Ε.L.P.
Πολύ καλός άλλά όχι και ο κορυφαίος, το είδος της μουσικής δεν προσφέρεται για να τρελλάνει τον κόσμο.
To απέδειξε η παγκόσμια μουσική σκηνή.
-
Καλώς τον, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, εύχομαι το 2008 να σου φέρει τα μηχανήματα και τις μουσικές που θέλεις και κυρίως υγεία.
-
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ρε παιδια υπαρχει ακομα το θεμα (αν οντως υπηρξε) να καιγονται οι ενισχυτες επειδη τα ηχεια εχουν μικρη αντισταση?
πρεπει δηλαδη να 'ταιριαζουν' τα ohm ηχειου και ενισχυτη?
.....
Εχεις κάποιο σαφές πρόβλημα?
πες το και ετσι... εψαχνα ενισχυτη/ραδιο/dvd-ο-κατασταση και επειδη εχω κατι ηχεια 4Ω ψαχνω να δω αν ταιριαζουν.
και διαβαζα οτι και καλα μπορει να καει ο ενισχυτης (πχ 8Ω ) επειδη τα ηχεια θα ζητανε περισσοτερο ρευμα ή κατι τετοιο , και μετα διαβασα καπου αλλου οτι αυτο δεν ισχυει και
καποιοι ελεγαν και αυτο που λες.anyway πλεον δεν ειναι προβλημα καθως δε θα κανω τον 'κοπο' να βαλω τα παλια ηχεια. αλλα θα ηθελα να ξερω τι ισχυει.
βασικα εχω ενα αλλο χρονιο προβλημα με αυτο http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=318
αυτο το εβαζα σαν ενισχυτη στον υπολογιστη , λοιπον καθε 1 χρονο περιπου καιγοτανε , παπαλα δεν επαιζε τιποτα. το εφτιαξα 2-3 φορες και το παροπλισα. ΓΙΑΤΙ καιγοταν? μου ειπαν καποιοι οτι το σημα της καρτας ηχου ηταν δυνατο (το ειχα στο φουλ και επαιζα με το volume του ενισχυτη).πριν το βαλω στο pc δεν ειχε τετοιο προβλημα.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-
Oi ενισχυτές όλοι δουλεύουν στα 4Ω.
Το θέμα είναι τι ισχύ θα βγάζει και πόσο δυνατά θες να ακούς.
Αν δε τα ηχεία κάνουν τπτ βουτιές στα 2Ω ξέχνα το.
Τι ηχεία είναι?Πρακτικά τώρα,αν ο ενισχυτής είναι πχ 2χ100 στα 8Ω και 2χ200 στα 4Ω παίζεις καλά.
Αν είναι σαν τον beomaster πχ θα παίζεις αναγκαστικά σιγά καθώς σε αυξημένη ένταση θα ακούς έντονη παραμόρφωση.
Αν επιμένεις (τουλάχιστον στους σημερινούς ενισχυτές) απ την υπερθέρμανση όπως λες θα πέφτει ο ενισχυτής συνέχεια σε safe mode,δηλ θα καεί ασφάλεια ή θα ενεργοποιείτε το ρελέ.Η κάρτα ήχου πρέπει λογικά να έχει έξοδο για τα ακουστικά και έξοδο rca.
Εάν τον είχες συνδέσει στην έξοδο για ακουστικά λογικό είναι να υπάρχει πρόβλημα καθώς το σήμα είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που μπορεί να δεχτεί η είσοδος του ενισχυτή.
Εγώ παλιότερα το είχα ένα διάστημα σε τέτοια συνδεσμολογία με τον nad και δεν είχα πρόβλημα.
Δε θυμάμαι όμως να σου πω τι εξόδους είχε η κάρτα ή αν όλες οι κάρτες έχουν τις ίδιες εξόδους.Χρονια πολλά σε όλους σας
-
οκ , να ξερεις οτι εσενα θα κυνηγησω .
κατι B&Q ειναι και αυτα αλλα δε θα τα βαλω τελικα καθως τα νεα θα ειναι -λογικα - αρκετα καλυτερα.
οχι δε θελω να παιζω δυνατα , το πολυ στο 35% , θα ειναι σε δωματιο.
οι περισσοτεροι ενισχυτες(της φτηνης κατηγοριας) ομως λενε πχ 8Ω , ή 6-16Ω γιαυτο εχω , αλλα κατι θα ξερεις εσυ.
thanks for the info
-
Τα Τουϊντερ καίγονται από τους ενισχυτές που έχουν μικρά τροφοδοτικά, το ίδιο παθαίνουν και οι ίδιοι οι ενισχυτές, όταν το τροφοδοτικό είναι μικρό αδειάζει και το ρεύμα από ημιτονικό γίνεται τετραγωνικός παλμός, για τον τετραγωνικό παλμό δεν υπάρχει σύστημα προστασίας, έτσι καίγονται τα τουϊντερ και τα τρανζίστορ εξόδου στους ενισχυτές με αδύναμα τροφοδοτικά.
Εξαίρεση αποτελεί η NAD με το κύκλωμα Soft Clipping που ανιχνεύει την παραμόρφωση από το άδειασμα του τροφοδοτικού και μειώνει την ένταση, οι υπόλοιποι ξατασκευαστές το αποφεύγουν γιατί θολώνει τον ήχο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τα Τουϊντερ καίγονται από τους ενισχυτές που έχουν μικρά τροφοδοτικά, το ίδιο παθαίνουν και οι ίδιοι οι ενισχυτές, όταν το τροφοδοτικό είναι μικρό αδειάζει και το ρεύμα από ημιτονικό γίνεται τετραγωνικός παλμός, για τον τετραγωνικό παλμό δεν υπάρχει σύστημα προστασίας, έτσι καίγονται τα τουϊντερ και τα τρανζίστορ εξόδου στους ενισχυτές με αδύναμα τροφοδοτικά.Εξαίρεση αποτελεί η NAD με το κύκλωμα Soft Clipping που ανιχνεύει την παραμόρφωση από το άδειασμα του τροφοδοτικού και μειώνει την ένταση, οι υπόλοιποι ξατασκευαστές το αποφεύγουν γιατί θολώνει τον ήχο.
Δηλ οι ενισχυτές που διακόπτουν τη λειτουργεία τους έχουν ήδη παραμορφώσει τον ήχο αρκετή ας πούμε ώρα πριν και σβήνουν μόνο λόγω υπερθέρμανσης?
Ασχετα με το αν γλύτωσαν τα ηχεία ή όχι.
Πάντως ο 312 που έχω αν και αρκετές φορές που βαράει κόφτες (αν και ψοφίμι σε ισχύ ειδικά στα 4Ω) ποτέ δεν μείωσε την ένταση.
Το soft cliping εννοείτε ότι είναι ενεργοποιημένο και το μόνο που παρατηρώ είναι μια σχετική άνοδο της θερμοκρασίας απ τις θυρίδες του τροφοδοτικούΡε τον κ@ριόλη δεν πιστεύει κανείς ότι είναι 25watt
Aσχετο αλλά μιας που το αναφέραμε,τελικά τα 301 με έναν πολύ ποιό δυνατό ενισχυτή στις ίδιες πάντα στάθμες σίγουρα θα απογειωθούν κι άλλο.
Οπότε τα ηχεία θα παραμείνουν για αρκετά χρονάκια ακόμα -
Όταν το τροφοδοτικό βγάζει τετραγωνικό παλμό καίει τα τουίντερ και τα τρανζίστορ εξόδου σαν ασφάλειες, άλλο η θερμοκρασία, άλλο η παραμόρφωση, άλλο ο τετραγωνικός παλμός, μπορεί να συμβούν όλα μαζί αλλά είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις.
Τα τρανζίστορ πυριτίου ( όχι τα mosfet ) όπως και οι αντιστάσεις άνθρακος όταν ανέβει η θερμοκρασία τους ανεβαίνει και η αντίσταση, η οποία όταν ανεβαίνει, ανεβάζει την θερμοκρασία, είναι κύκλος καταστροφικός που στέλνει τηγανισμένα όσα εξαρτήματα δεν προστατεύονται, όμως ο παλμός είναι άλλο πράγμα, όταν αδειάζει το τροφοδοτικό περνάσει το AC του δικτύου σαν σύρμα στην έξοδο έχοντας αλλάξει την μορφή του ημίτονου από την ανόρθωση σε τετραγωνική μορφή, αυτός ο παλμός καταστρέφει τα τουίντερ γιατί είναι λεπτά και ευπαθεί τα πηνία τους, αν βρεθεί κανένα ζόρικο τουίντερ και αντέξει περισσότερο, το ρεύμα επιστρέφοντας καίει τα τρανζίστορ εξόδου, ο παλμός δεν ανιχνεύεται μέσα στον ενισχυτή, το soft clipping ανιχνεύει την παραμόρφωση πρίν γίνει παλμός.
-
Κατάλαβα.
Τι είναι αυτό που διακόπτει τη λειτουργεία ενός ενισχυτή όμως χωρίς να καταστραφεί τη στιγμή που έχει ζοριστεί πολύ και επανέρχεται ξανά σε λειτουργεία?
Λογικά αν προλάβαινε να κάψει τα τρανζίστορ δε θα ξαναδούλευε.Απορώ πως δεν χρησιμοποίησαν παρόμοιο κύκλωμα προστασίας κι άλλοι κατασκευαστές όπως η NAD.
Λοιπόν να κλείσουμε κι εδώ με το τελευταίο πόστ της χρονιάς,
Καλή πρωτοχρονιά σε όλους σας,πάνω από όλα με υγεία ευτυχία κι ότι ποθεί ο καθένας σας. -
Ένας ενισχυτής πχ 50W (σε χαμηλή παραμόρφωση) θα βγάλει 100W όταν κλιπάρει (και παραμορφώνει έντονα) με το σήμα εξόδου να γίνεται από ημιτονοειδές σχεδόν τετραγωνικό. Τα περισσότερα από τα επιπλέον 50W που βγάζει παραμορφώνοντας, πηγαίνουν στο τουίτερ γιατί είναι αρμονικές 3,5,7 κλπ. και το τουίτερ καίγεται.
-
Αυτό που κλείνει τον ενισχυτή είναι το κύκλωμα προστασίας που κάνει ανίχνευση της θερμοκρασίας κλείνοντας τον ρελέ και επαναφέρει το ρεύμα όταν χαμηλώσει η θερμοκρασία, η ανίχνευση γίνετε στις ψύκτρες των τρανζίστορ εξόδου με αισθητήριο τύπου ΡΤ.
Leonp. Όταν υπάρχει παλμός είναι μόνο παλμός, δεν υπάρχει συχνότητα για να έχει αρμονικές άρτιας ή περιττής τάξης.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-
καλημέρα,
μου δίνει ένας φίλος σε καλή τιμή έναν Sony STR db-840 QS (100w/ch). επίσης μου δίνει 3 ηχεία (2 μπροστά+κεντρικό-100ρια rms) KODA και λέω πίσω να βάλω κάτι παλιά 2χ60w που έχω και ένα s/w σαν αυτό http://www.123market.gr/product_info.ph ... cts_id=202σκεφτόμουν κάποια στιγμή να πάω σ'ένα έτοιμο σετάκι ή να πάρω τα z5500 της logitech.
τι συμφέρει πιο πολύ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
.....τι συμφέρει πιο πολύ?
Σε τι επίπεδο τιμής θα κινηθείς?
-
το πολύ 200
-
καλημέρα,
μου δίνει ένας φίλος σε καλή τιμή έναν Sony STR db-840 QS (100w/ch). επίσης μου δίνει 3 ηχεία (2 μπροστά+κεντρικό-100ρια rms) KODA και λέω πίσω να βάλω κάτι παλιά 2χ60w που έχω και ένα s/w σαν αυτό http://www.123market.gr/product_info.ph ... cts_id=202σκεφτόμουν κάποια στιγμή να πάω σ'ένα έτοιμο σετάκι ή να πάρω τα z5500 της logitech.
τι συμφέρει πιο πολύ?
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι 'διαμαντάκι', ειδικά αν στον δίνει σε καλή τιμή. Βέβαια, επειδή είναι παλιά σχεδίαση, δεν έχει τα καλούδια των πιο καινούργιων (π.χ. δεν έχει μικρόφωνο, για αυτόματη ρύθμιση της στάθμης των ηχείων), αλλά αν τον συγκρίνεις ηχητικά με τα καινούργια μοντέλα της sony, είναι απείρως καλύτερος.
Για τα ηχεία της koda δεν έχω άποψη, αν και διαβάζω ότι έχουν καλό λόγο τιμής προς απόδοση, στο budget που θες να κινηθείς.
Όσον αφορά το sub, περισσότερη σημασία έχει το πού θα το τοποθετήσεις και πώς θα συνεργαστεί με το χώρο σου, παρά το μέγεθος του woofer. Και το δικό μου sub οκτάρι είναι, αλλά στο καθιστικό μου (25 τ.μ.) γίνεται σεισμός, παρότι δεν είναι κανένα ιδιαίτερα ακριβό μοντέλο.
-
-
τον πήρα και σκίζει έχω βάλει μόνο 2 ηχεία μπροστά γιατί δεν έχω καλώδιο για τα υπόλοιπα κι ακούω ράδιο καθώς η οπτική ίνας που έχω δε φτάνει στον υπολογιστή. Πωπω έχουν να γίνουν κάτι γλέντια
προσωρινά μέχρι να πάρω sub λέω να δώσω σήμα στο τρέχον s/w των ηχείων μου (Τ7700). Είδα στο mediamarkt σήμερα ένα s/w Roister 99
-
τον πήρα και σκίζει έχω βάλει μόνο 2 ηχεία μπροστά γιατί δεν έχω καλώδιο για τα υπόλοιπα κι ακούω ράδιο καθώς η οπτική ίνας που έχω δε φτάνει στον υπολογιστή. Πωπω έχουν να γίνουν κάτι γλέντιαΜε γεια, με γεια, καλές ακροάσεις και θεάσεις
[quote='dmitspan']προσωρινά μέχρι να πάρω sub λέω να δώσω σήμα στο τρέχον s/w των ηχείων μου (Τ7700). Είδα στο mediamarkt σήμερα ένα s/w Roister 99
Home Hi-Fi