-
1000 ευρώ μόνο για ηχεία; Εγώ θα τα έκανα 1300 και θα έπαιρνα το set 5.1 Chario Piccolo που είναι με διαφορά το πιο μουσικό σύνολο που έχω ακούσει. Δεν είναι άσχετο ότι κέρδισε το βραβείο EISA πρόπερσι παρότι είναι προϊόν μιας σχετικά μικρής ιταλικής εταιρίας κι όχι των πολυεθνικών.
Από κει και πέρα είμαι οπαδός του 'όλα να είναι στο player' και ο ενισχυτής να είναι όσο πιο απλός γίνεται. Αν δεν έχει καθόλου επεξεργαστές καλύτερα. Γιατί ένας καλός ενισχυτής παραμένει καλός, ενώ οι επεξεργαστές και τα συστήματα αλλάζουν κάθε τόσο. Οπότε ένα player με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές έρχεται πιο φθηνά από το να αλλάξεις τον ενισχυτή τέρας.
Η παραπάνω λύση όμως κοστίζει τελικά περισσότερο. Αν θέλεις να πάρεις κάτι και να ξεμπερδέψεις, καλύτερα ένα σετάκι απλό DVD μόνο με DTS output και ψηφιακή σύνδεση με έναν home cinema με αποκωδικοποιητή DTS. Dolby Digital έχουν έτσι κι αλλιώς όλοι. Τα THX κλπ λογότυπα αγνόησέ τα.
Αν θέλεις όλο το σύστημα με 1000 ευρώ, ένα πακέτο της Sony σε βολεύει (αυτό με τα μπροστινά ηχεία που φτάνουν στο πάτωμα, νομίζω κάτι σε 700 είναι ο κωδικός του).
-
ευχαριστω πολυ ρε tdg για την βοηθεια σου.το ειχα υπ'οψιν το chario piccolo αλλα μετα οπως διαβαζα απο τα διαφορα φορουμ ολοι μιλουσαν για ηχεια δαπεδου.μετα ειδα σε διαφορες αγγελιες στο φορουμ avforum για μεταχειρισμενα ηχεια αλλα πιο καλα απο τα chario piccolo και μου μπηκαν ιδεες να δωσω τα ιδια λεφτα σε μεταχειρισμενα και να παρω κατι καλυτερο.ποια ειναι η γνωμη σου?εχω βρει απο ενισχυτη τον yamaha rx-v1200 600 ευρω εναν πεντακαναλο τελικο ROTEL RB-985 Mk2. THX 600 ΕΥΡΏ,εναν yamaha rxv-630 280 ευρω απο ηχεια avance omega 505 απο sub εχω βρει ενα energy exl12 περιπου 480 ευρω.εχουν περασει βεβαια και αλλες αγγελιες που τις εχασα οπως κατι audi vector c2mkII για 600 ευρω.καποιος αλλος μου προτεινε τα monitor audio bronze λεει με audiophile κατασκευη (τι σημαινει αυτο?)με 800 ευρω αλλα χωρις sub.εχω υπ'οψιν και το πακετο energy encore.τι λες για ολα αυτα?ποια η γνωμη σου ?θα ηθελα πολυ τη βοηθεια σου και ολων βεβαια για να μην κανω καμια γκαφα τωρα που δεν μου περισευουν λεφτα για πεταμα.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλές σχέσεις με το home cinema. Πρώτα απ' όλα το βίντεό μου έχει χαλάσει από την αχρηστία (και έχει καεί 4 φορές από την ΔΕΗ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και δεύτερον επειδή πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δώσω τα ίδια λεφτά για 2 κανάλια παρά για 6 (χώρια που πιάνουν λιγότερο χώρο στο δωμάτιο).
Κατά σύμπτωση όμως έχω ακούσει και τα Energy Encore και τα Chario Piccolo αρκετά, και μάλιστα σε πολυκάναλο ήχο. Από τα δύο προτιμώ σαφώς το Chario. Ήταν πολύ πιο μουσικό από το Energy (το οποίο είναι και παλιότερο μοντέλο αν δεν απατώμαι).
-
Ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες σου tdg.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ HOME-CINEMA ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ?
-
Ο χρήστης hariskalogridis@hotmail.c έγραψε:
ρε παιδια ειμαι νεος στο χωρο της μουσικης,σε αντιθεση με εσας και θα ηθελα τη βοηθεια σας.ενδιαφερομαι για home-cinema σε ενα χωρο 30 τ.μ. και εχω μπερδευτει πολυ για τις αγορες των ηχειων και του ενισχυτη.τα χρηματα που διαθετω για τα 5+1 ηχεια ειναι περιπου στα 1000 ευρω.μπορειτε να μου δωσετε ορισμενες προτασεις?ευχαριστω εκ των προτερωνασε.. θέλει πολύ ψάξιμο!!! Μην βιαστείς και τσέκαρε από το web τα τεχνικά χαρακτηριστικά από αυτά που σου έχουν προτείνει! Μην εμπιστευτείς με τίποτα αυτά που σου λένε οι πωλητές!!!! Οι περισσότεροι είναι άσχετοι και σου πουλάνει άλλα αντι άλλων!
Τι ακριβώς ψάχνεις? Μονο ηχεία και ενισχυτή ή ενα ολοκληρωμένο σύστημα ράδιο - dvd - ηχεία - ενισχυτή ?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλές σχέσεις με το home cinema. Πρώτα απ' όλα το βίντεό μου έχει χαλάσει από την αχρηστία (και έχει καεί 4 φορές από την ΔΕΗ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και δεύτερον επειδή πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δώσω τα ίδια λεφτά για 2 κανάλια παρά για 6 (χώρια που πιάνουν λιγότερο χώρο στο δωμάτιο).Κατά σύμπτωση όμως έχω ακούσει και τα Energy Encore και τα Chario Piccolo αρκετά, και μάλιστα σε πολυκάναλο ήχο. Από τα δύο προτιμώ σαφώς το Chario. Ήταν πολύ πιο μουσικό από το Energy (το οποίο είναι και παλιότερο μοντέλο αν δεν απατώμαι).
-
Ενα πολύ καλό σετάκι ηχειων για Home Cinema έχει η Roister (δεν θυμαμαι μοντέλο θα προσπαθησω να το βρώ) με κοστος γύρω στα 450 Ευρώ. Τα εχω ακούσει και μου φάνηκαν παρα πολύ καλά.
-
Αυτο που αναφέρει ο φιλος για τη ΔΕΗ ειναι πολύ σημαντικό και προσεξτε το!! ΄Καλό ειναι τις ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές που είναι ευαίσθητες στις διακυμάνσεις του ρεύματος να τις βάζουμε σε ενα μικρό σταθεροποιητή τάσεως . Το κοστος ειναι μικρό (~ 40 - 50 Ευρώ) και μπορούν να σου σώσουν εξοπλισμό αρκετών εκατοντάδων ή και χιλιάδων Ευρώ. Την προηγούμενη βδομάδα γλιτωσα το PC του σπιτιού από 'ψήσιμο'
επειδή ευτυχώς το ειχα συνδέσει σε ενα μικρό σταθεροποιητή. Ο σταθεροποιητής τα έφτυσε, αλλά γλιτωσα το PC και τα περιφερειακα
-
-
Sorry για την παρεμβολή στη συζήτηση περί hi-end ηχοσυστημάτων αλλά θέλω να ζητήσω τη γνώμη σας για κάτι πολύ πιο ταπεινό.Αν έχουμε περίπου 500-700€ για να στήσουμε ένα σύστημα τι είναι καλύτερο να κάνουμε?(για rock,mainstream,pop κυρίως ακροάσεις)
1)Να πάρουμε το καλύτερο δυνατό 'έτοιμο' hi-fi της αγοράς πχ.Technics?
2)Να πάρουμε ξεχωριστό CD,ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία όλα μέτριας ποιότητας?
3)Να πάρουμε μία καλούτσικη κάρτα ήχου και να τα χώσουμε όλα τα υπόλοιπα στα ηχεία (ειδικά για υπολογιστή)?
Και κάτι άλλο:το pc μου κάνει ενοχλητικό ήχο (καλά,με το αρχικό του ανεμιστηράκι ήταν εως και σπαστικό).Μπορώ να το ηχομονώσω με κάποιο τρόπο,τουλάχιστον στα πλάγια μεταλλικά του καπάκια κι όχι τόσο πίσω για να μην καταστραφεί η κυκλοφορία του μέσου ψύξης,του αέρα? -
Βρε παιδια τι παθατε και σιγησατε ετσι αποτομα????
Οι φιλοι που ψαχνουν για home cinema μαλλον πρεπει να ρωτησουν αλλου γιατι αυτοι που γραφουν σε αυτο το τοπικ ειναι πορωμενοι με στερεο ηχο.
Οποτε οποιαδηποτε συμβουλη δεν θα ειναι αφενος αντικειμενικη και αφετερου δοκιμασμενη.,
Φυσικα περιτο να αναφερουμε σε αυτους που ακουνε μουσικη μεσω κομπιουτερ τι πρεπει να κανουν και αμεσως μαλιστα... -
Ο χρήστης hariskalogridis@hotmail.c έγραψε:
ολοι μιλουσαν για ηχεια δαπεδου.
εχω βρει απο ενισχυτη τον yamaha rx-v1200 600 ευρω εναν πεντακαναλο τελικο ROTEL RB-985 Mk2. THX 600 ΕΥΡΏ,εναν yamaha rxv-630 280 ευρω απο ηχεια avance omega 505 απο sub εχω βρει ενα energy exl12 περιπου 480 ευρω.Το θέμα ηχεία δαπέδου ή όχι έχει να κάνει αφενός με τα γούστα σου αλλά περισσότερο με τον διαθέσιμο χώρο (σε κυβικά μέτρα) και τα διαθέσιμα λεφτά. Στα ίδια λεφτά είναι πιθανόν να αγοράζεις καλύτερο ηχείο βάσης παρά δαπέδου....(ισχύει ιδιαίτερα στις φτηνούτσικες κατηγορίες όπου τα παραπάνω λεφτά για το παραπάνω υλικό αποτελούν σημαντικό ποσοστό του όλου)
Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τα άλλα αλλά ο RXV1200 ήταν στην εποχή του πολύ καλό μηχάνημα. Νομίζω ότι αν και δεν έχει τα πιο σύγχρονα υπερ-πολυκάναλα κόλπα προσφέρει 5+1 κανάλια με πολύ καλή ποιότητα. Εμένα μου αρκούν 5+1 (μόνο 2 μου φτάνουν για μουσική οπότε τα άλλα ας είναι και μέτρια) και γενικά δεν είμαι εναντίον του να πάρεις κάτι σχετικά παλιό αλλά καλό και αναγνωρισμένο σε τιμή ευκαιρίας. Επειδή παίρνεις συσκευή άλλης κλάσης και η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη (τα καλά μοντέλα πχ μπορεί να είναι φτιαγμένα στην Ιαπωνία και όχι στην Μαλαισία, να έχουν μεταλλική αντί πλαστική πρόσοψη, καλύτερους πυκνωτές κλπ). Νομίζω ότι συνδέεται και με σειριακή με PC!
Το τι βρίσκεις και το τι θές και το τι ταιριάζει δυστυχώς δεν συμπίπτουν. Μπορεί συσκευές που θεωρούνται καλές να μην είναι πολύ ταιριαστές. Αντίθετα αν ταιριάζουν το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο του αθροίσματός τους! Οι συσκευές που αναφέρεις είναι όλες καλές αλλά άλλο 280 και άλλο 600 ευρώ! Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις αν θες καινούργια η μεταχειρισμένα και πόσα δίνεις για το κάθε τι.
Και ό,τι λέω πάντα, προσπάθησε να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος με τα δικά σου αυτιά!1)Να πάρουμε το καλύτερο δυνατό 'έτοιμο' hi-fi της αγοράς πχ.Technics?
2)Να πάρουμε ξεχωριστό CD,ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία όλα μέτριας ποιότητας?
3)Να πάρουμε μία καλούτσικη κάρτα ήχου και να τα χώσουμε όλα τα υπόλοιπα στα ηχεία (ειδικά για υπολογιστή)?
Και κάτι άλλο:το pc μου κάνει ενοχλητικό ήχο (καλά,με το αρχικό του ανεμιστηράκι ήταν εως και σπαστικό).Μπορώ να το ηχομονώσω με κάποιο τρόπο....Περίπτωση 1: Γίνε πιο συγκεκριμένος. Η Technics (ο κυριλέ κλάδος της Panasonic) έχω την εντύπωση ότι τείνει προς εξαφάνιση κατόπιν επιλογής της μητρικής εταιρείας. Τα έτοιμα ακόμα κι αν είναι πολύ καλά (και βέβαια ταιριάζουν και αισθητικά) σχεδόν ποτέ δεν είναι καλύτερα στα ίδια λεφτά με ανεξάρτητες συσκευές καλά ταιριασμένες.
Περίπτωση 2: απότελεί για μένα τη σωστή απάντηση! Πόσο μέτριας ποιότητας εννοείς?... Με τα λεφτά της περίπτωσης 1 μια χαρά είναι και όχι και πολύ μέτρια! Επιπλέον μπορείς να συνδέσεις και το PC σου με τον ενισχυτή και να ακούς και mp3 όπως κάνω κι εγώ (το laptop λόγω μπαταρίας έχει και μειωμένους βόμβους....)
Περίπτωση 3: χωρίς να είμαι σκληροπυρηνικός hifi-ντελίστας υποπτεύομαι ότι το αποτέλεσμα μπορεί να επαρκεί για πάρτυ αλλά όχι για να ακούς μουσική. Σημείωση: χρειάζεσαι και ενισχυτή (δεν φαντάζομαι να φαντάζεσαι ότι θα παίζεις τα καλά ηχεία με τα 2Watt που ίσως βγάζουν οι κάρτες ήχου...) οπότε τελικά γλυτώνεις μόνο το CD player και αντί για αυτό παίρνεις μια ακριβή κάρτα ήχου.....και η μουσική σου για να αρχίσει να παίζει θέλει πάνω από 1 λεπτό..... Δεν μου ακούγεται ιδιοφυές....!
Η δυσκολία δεν είναι να μην κάνει ηχητική φασαρία το ανεμιστηράκι αλλά να μην κάνει ηλεκτρική φασαρία αυτό και πολλά άλλα ολόκληρου του PC που βέβαια επηρεάζουν τον ήχο. Η κατασκευή των τροφοδοτικών κλπ ενός ενισχυτή σχεδιάζεται από την αρχή με τέτοια κριτήρια, ενός PC όχι οπότε tough luck.... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Βρε παιδια τι παθατε και σιγησατε ετσι αποτομα????
Οι φιλοι που ψαχνουν για home cinema μαλλον πρεπει να ρωτησουν αλλου γιατι αυτοι που γραφουν σε αυτο το τοπικ ειναι πορωμενοι με στερεο ηχο.[list:3kin630d]Mάγα εισαι? [/list:u:3kin630d]
-
Φιλε Σπυρο πες μας τι γραψαμε και σε στεναχωρησαμε να το παρουμε πισω δημοσιως μπας και ξαναγραψεις καμια αραδα
Τελικα βρε παιδια εχει ακουσει κανεις γιαυτο το universal της phillips το 963 sa που λενε οτι σκιζει οτι βρισκει μπροστα του???
Θελω να αλλαξω το cd (marantz 63 kis) και δεν ξερω τι να παρω σε λογικη τιμη. -
Έχω απορίες και θα ήθελα τις απόψεις σας!
-Έχει διαφορά (θεωρητικά) αν σε διπλοκαλωδίωση χρησιμοποιώ το ίδιο σημείο σύνδεσης από τον ενισχυτή σε σχέση με το αν χρησιμοποιώ την Α έξοδο για πχ χαμηλές και την Β έξοδο για ψηλές συχνότητες? Δηλαδή η διαφορά είναι η θέση του διακόπτη (που επιλέγει Α, Β, Α+Β) παραπάνω σημεία σύνδεσης και διπλά καλώδια για λίγα εκατοστά μέσα από τα σημεία σύνδεσης οπότε μάλλον δεν κερδίζω τίποτα ή υπάρχουν περισσότερες αλλαγές εσωτερικά όταν επιλέγεις Α+Β που μπορεί να επηρεάσουν περισσότερο?
-Σε ένα ηχείο όταν το διπλοκαλωδιώσεις τι αντίσταση έχει το κάθε σκέλος (υψηλών-χαμηλών συχνοτήτων)? Την ίδια που έχει συνολικά πχ 8Ω ή την διπλή (ώστε όταν συνδέονται παράλληλα να είναι 8Ω) ή (όπως υποπτεύομαι) τα πράματα είναι πιο πολύπλοκα? -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Τελικα βρε παιδια εχει ακουσει κανεις γιαυτο το universal της phillips το 963 sa που λενε οτι σκιζει οτι βρισκει μπροστα του???Αυτά που διαβάζουν τα πάντα ίσως είναι καλά αν έχεις τα πάντα. Πιθανολογώ όμως ότι έχεις CD! Το απλό CD μπορεί να βγάλει πολλά αν είναι καλογραμμένο και παίζεται από καλό σύστημα. Και οι μέχρι τώρα δοκιμές δείχνουν ότι τα άλλα formats σε λίγες μόνο περιπτώσεις υπερτερούν και σε μερικές μάλιστα υστερούν.... Προσωπικά δεν έχω πειστεί για την ανάγκη να επενδύσει κανένας σε αυτά ακόμα.>Θελω να αλλαξω το cd (marantz 63 kis) και δεν ξερω τι να παρω σε λογικη τιμη.
Εφόσον θεωρείται πολύ καλό δεν ξέρω αν στην ίδια κατηγορία θα δείς μεγάλη διαφορά μια και μόνο λίγα χρόνια πέρασαν. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις? Τι δεν σου κάνει και σε ποια κατεύθυνση θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο?
-
Κατ αρχην να σε ευχαριστησω onyx γι αυτα που εγραψες για τη διπλοκαλωδιωση γιατι με εβγαλες απο τον κοπο να τα γραψω εγω!!!
Μια φορα που δοκιμασα(ο τελικος μου εχει εξοδο για 1 ζευγαρι ηχειων)
αναθεμα αν ειδα καμμια διαφορα και δεν ξερω αν φταιω εγω που δεν το εκανα καλα η η κακουργα η κενωνια...
Τον τελευταιο καιρο νομιζω οτι κατι εχει το συστημα και ακουγεται πολυ τσιριδα και εστιαζω το προβλημα στο cd.
Ξερεις ειναι αυτη η ψωρα που εχουμε και ολα μας φταινε και μπορει να φταιει η κακη μας διαθεση.
Επειδη εχω καιρο να ακουσω καινουργιο μηχανημα και το cd ειναι και σχετικα φτηνο στην αγορα του λεω μηπως βγηκε κανενα νεο μηχανακι αντιστοιχο του 63 που στην εποχη του(και ισως και τωρα ακομα )και στα λεφτα του εκανε πολλα hiend να ντρεπονται.
Σημερα το βραδυ ακουσαμε και το 963 και ειμαι πολυ μπερδεμενος γιατι μου αρεσε καλυτερα οταν επαιζε στερεο ενω ο φιλος που ηταν μαζι οταν επαιζε 5καναλα.
Φυσικα μπορει και να μην ηταν ο δισκος για πολυκαναλη εφαρμογη(pink floyd) αλλα φαντασου τι συμπερασμα μπορουσες να βγαλεις αν ακουγες την γνωμη του καθενος ξεχωριστα.Και βεβαια τεραστιο ρολο παιζει και αν το πολυκαναλο εχει στηθει σωστα (που εχω σοβαρες αμφιβολιες γιαυτο) οποτε αλλος ενας μπελας στο κεφαλι και αλλο ενα θεμα για να γραφουμε και να περναει ευχαριστα (?) η ωρα -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
....δεν ξερω αν φταιω εγω που δεν το εκανα καλα η η κακουργα η κενωνια...
....λεω μηπως βγηκε κανενα νεο μηχανακι αντιστοιχο του 63 που στην εποχη του(και ισως και τωρα ακομα )και στα λεφτα του εκανε πολλα hiend να ντρεπονται.
.....ακουσαμε και το 963 και ειμαι πολυ μπερδεμενος γιατι μου αρεσε καλυτερα οταν επαιζε στερεο ενω ο φιλος που ηταν μαζι οταν επαιζε 5καναλα.Καταρχήν δεν φταίμε ποτέ εμείς...για όλα φταίει η κακούργα η κενωνία!
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα πηγή τελευταία οπότε δεν ξέρω τι θεωρείται αντίστοιχό του σήμερα.
Καλό θα ήταν να το άκουσες συγκριτικά με το δικό σου (ίδιο ενισχυτή, καλώδια, χώρο, μουσική) για να ελαττώσεις τους αστάθμητους παράγοντες. Αν όχι την άλλη φορά κουβάλα το CD μαζί.
Η ακρόαση πολυκάναλου ήχου (καλά ηχογραφημένου) είναι μια ιστορία (αρκετά ωραία αν έχεις καλά μηχανήματα καλά ρυθμισμένα) η ακρόαση στερεοφωνικά ηχογραφημένου ήχου από πολλά κανάλια είναι άλλη (λιγότερο ωραία). Η επεξεργασία που απαιτείται από τον ενισχυτή ώστε από τα 2 να πάς στα 5 είναι τελείως τεχνητή και επιτυγχάνεται με πολλές παραδοχές (για το χώρο κλπ). Το αποτέλεσμα μπορεί να σου δίνει μια ωραία αίσθηση βάθους και reverberation =wow factor αλλά προσθέτει πολλή παραμόρφωση και θόρυβο και ποιοτικά υστερεί.
Είχα παρεμφερή με τη δική σου εμπειρία και ήμουν εγώ ο πολυκάναλο-φιλος αλλά μετά άκουσα καλό δικάναλο και κατάλαβα....και απέκτησα μέτρο σύγκρισης. Τελικά έχω την εντύπωση ότι σε μέτριο σύστημα προσφέρει μια ωραία αίσθηση η οποία όμως δεν αποτελεί πιστή αναπαραγωγή. Ισχύει βέβαια το ότι αν εσένα σου αρέσει.... κλπ αλλά αν συγκεντρωθείς όχι στο γενικό εφέ αλλά στο τί ακούς τότε ίσως συνειδητοποιήσεις ότι έχει χαθεί η καθαρότητα και έχει προστεθεί μια βαβούρα, μια ασάφεια, σαν να παίζουν πιο πολλά όργανα, δεν μπορείς να φανταστείς την ακριβή θέση φωνών και οργάνων κλπ. Σε καλό σύστημα απλά δεν χρειάζονται τέτοια κόλπα και 2 ηχεία αρκούν. Άλλωστε 2 μόνο αυτιά έχουμε..... -
Φιλε onyx νομιζω οτι μειναμε μονοι μας ....
Ασε να δουμε λιγο αν υπαρχει ενδιαφερον γιαυτο το τοπικ και αν οχι το πολυ-πολυ ανταλλασουμε τηλεφωνα μεσω pm και λεμε το σεβντα μας δια ζωσης -
Συνεχίστε,συνεχίστε!Δεν είστε μόνοι-το θέμα είναι δύσκολο...Άρκετά εξειδικευμένο για να έχει κανείς κάτι να πει.
Εγώ πάντως θα πω τον πόνο μου.Το dvd της yamaha που είχα παραγείλει σε μαύρο δεν είναι διαθέσιμο και να δω τι θα ταιράξω με τον nad 320bee μου που έιναι μαύρος Μεγάλο πρόβλημα,δε συμφωνείτε;Μάλλον με βλέπω να το παίρνω αναγκαστικά σε ασημί και να κάνω το αισθητικά ωραίο σετ με μαύρο ενισχυτή,ασημί dvd τοποθτημένα σε καφέ έπιπλο με ηχεία αγνώστου χρώματος(δεν ξέρω ακόμα τι να πάρω)
Πάντως το όλο θέμα hi-fi είναι τρομακτικά περίπλοκο ειδικά για νέους στο χώρο όπως καλή ώρα εγώ.
Onyx τι λένε τα καινούρια ηχεία; -
Τελικα φιλε onyx οντως ειμαστε μονοι μας..
Μαλλον θα... σκιαχτηκαν οι υπολοιποι φιλοι απο τις γνωσεις μας και 'τραπηκαν σε ατακτη φυγη'
Επειδη απο οτι καταλαβα απο αλλο post εισαι Αγγλια (την Μεκκα του hifi) οποτε εχεις χρονο και διαθεση στελνε μου κανενα pm με τα νεα μηχανηματα που ακους για να λεμε τον 'πονο μας 'για το χομπυ που εχουμε και μας παιδευει... -
Κάπου διάβασα ότι όλα αυτά περί σωστής τοποθέτησης των οργάνων και φωνών στο χώρο που αποζητάμε από τα ηχεία μας είναι παραμύθια! Όχι ότι δεν δείχνουν ικανότητα των ηχείων, συμφωνεί σε αυτό, αλλά ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Ισχυρίζεται ότι σε ζωντανές ακροάσεις τα μουσικά όργανα έχουν λιγότερα μπάσα και η προέλευση του ήχου είναι λιγότερο σαφής από τα καλά ηχεία. Άρα, καταλήγει, αυτά είναι φαινόμενα τεχνητά που δημιουργούνται κατά την εγγραφή και στα studio και λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Χμμμμμ....??Φίλε MDVQ μπορεί να είμαι στη 'Μέκκα' αλλά δεν ασχολούμαι με το 'άθλημα' τουλάχιστον όχι τόσο σε πρακτικό επίπεδο ακροάσεων και μάλλον όχι τόσο όσο νομίζεις! Μάλλον δεν είμαι τόσο 'αθλητικός τύπος'. Εννοώ ότι με ενδιαφέρει να ξέρω τι υπάρχει αλλά δεν σκοπεύω να κυνηγάω να ακούσω τα πάντα. Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλά πολύ καλά πράματα που δεν προτίθεμαι να πληρώσω για να αγοράσω. Αφού λοιπόν ξέρω ότι για κάμποσα χρόνια δεν πρόκειται να αγοράσω ηχεία που είναι και το πιο δύσκολο δεν έχω λόγο να ξοδεύω τις λίγες (ελπίζω να αυξηθούν) ελεύθερες ώρες μου να τρέχω για ακροάσεις. Έχω φίλο με σοβαρό σύστημα το οποίο χρησιμοποιώ σαν λογικό σημείο αναφοράς και μου φτάνει προς το παρόν.
Μόλις αγόρασα τα ηχεία που ήθελα και σε πολύ καλή τιμή και προσπαθώ να τα ακούσω με παλιό μικρό ραδιοκασετόφωνο.....(ο ενισχυτής είναι στην Ελλάδα). Μετά τις πρώτες 24 ώρες που συνιστούσε ροντάρισμα και ο κατασκευαστής ο ήχος όντως βελτιώθηκε, έγινε πιο γλυκός, τα μπάσα πιο σφιχτά κλπ. Τα ηχεία αυτά είναι τα Tannoy Revolution R3 που μάλλον δεν κατασκευάζονται πια αλλά ξεπουλάνε το στόκ.
Οι κριτικές τους ήταν πολύ καλές και τα περιγράφαν ως καλά για όλα μεν αλλά με γλυκό, ξεκούραστο ήχο που σε κερδίζει σιγά σιγά κατάλληλα για πιο ώριμους ακροατές (κατάλαβα ότι θέλει σχετικά ζωντανά και φωτεινά-λαμπερά ηλεκτρονικά και ότι οι πιο άγριοι νεολαίοι ίσως θέλουν πιο προκλητικό-φωναχτό-τσιριχτό-in your face ήχο) και που μπορούν να ταιριάξουν και να αναδείξουν ακόμα και πολύ ακριβές πηγές κι ενισχυτές.
Εκτός από τα προηγούμενα εμένα μου αρέσουν επειδή είναι απλά, διακριτικά στο μάτι και συμβατικά, χωρίς περίεργες τεχνολογίες υλικών και σχεδιάσεων που δεν με έχουν πείσει ως ανώτερες. Μαύρα που ίσως είναι λιγότερο ωραία από τα ξυλί ανοιχτό αλλά ταιριάζουν με όλα τα δωμάτια και έπιπλα και μου αρέσουν. Με επένδυση από αληθινό ξύλο που σπανίζει πια στην κατηγορία.Η επίσημη τιμή στην Ελλάδα ήταν 280.000 και στην Αγγλία 550 λίρες που έπαιζε μέχρι 400-350 τελευταία αλλά το βρήκα και το πήρα με 300 λίρες!Όπως βλέπετε, όλοι εσείς οι υπόλοιποι που φοβηθήκατε και απομακρυνθήκατε, μερικοί χωρίς να δίνουμε ολόκληρες περιουσίες και χωρίς να ανήκουμε σε καμιά ξεχωριστή ελίτ πλούσιων ψώνιων (είμαστε απλά ψώνια) διατηρούμε το προνόμιο να μας αρέσει και να ασχολούμαστε με το θέμα χωρίς φόβο αλλά με σχετικό πάθος!
-
Κατ αρχην να τονισω οτι τα περι γνωσεων (τουλαχιστον δικων μου)ηταν εντελως σαρκαστικα(μην παρεξηγηθουμε κιολας για ψωνια..)
Και γω στο δικο σου επιπεδο βρισκομαι αλλα νομιζω οτι εκει που εισαι θα εχεις πιο μεγαλες ευκαιριες για να ακουσεις πιο καλα συστηματα απο την χωρα μας.Και απο οτι θυμαμαι παλια που... προσπαθουσα να διαβαζω Αγγλικο τυπο οι ανθρωποι ειχαν πολυ πιο απλη θεωρηση των πραγματων ασε δε που μερικα μηχανηματα που εμεις εδω τα σνομπαραμε αυτοι τα ειχαν σαν μηχανηματα αναφορας(Pioneer a400).
Kαι αυτα που λες για τη τοποθετηση των οργανων(ευτυχως που τωρα δεν μας διαβαζει ο σπυρος γιατι θα σε ειχε αποκεφαλισει ) και γω σωστα τα βλεπω γιατι επειμενω οτι το να ψαχνουμε το ακατορθωτο απο το συστημα μας ενω ο ηχος εχει περασει μεσα απο θηριωδη κονσολα με απειρα κουμπακια ειναι κυνηγι μαγισσων.
Οι Αγγλοι κανουν blind test και αμα λαχει κανουν και ξεφτιλα οποιοδηποτε βαρυγδουπο ονομα!!!
Αυτα και μονο να μας γραφεις απο το ακουστικο και αυτοκινητιστικο παραδεισο που ζεις φτανει για να ξυπναμε και να εχουμε αφθονο θεμα συζητησης
Αναμενουμε και αλλα τετοια ωραια που διαβαζεις στην Αλβιονα...
Home Hi-Fi